Fuck förkylning!

När jag kom hem idag så kände jag att det började sticka lite i näsan och jag kände mig frusen. Nu börjar näsan att rinna och jag känner mig inte alls nå pigg :/ Har ingen feber än så länge iallafall och jag hoppas verkligen att jag slipper! Nora är också förkyld så det är säkert hon som har smittat mig :/ Det blir nog ingen fotboll för henne imorrn om hon inte blir piggare.. :( Den här förkylningen kommer väldigt j*vla olägligt eftersom Mats ska operera sig imorgonbitti och jag kommer att vara "ensamstående" ett tag framöver tills han kan röra sig igen. Imorrn och kanske på fredag så kommer jag att vara helt ensam här hemma med barnen, känns lite konstigt. Hoppas verkligen att allt funkar med Frejas mattider och hämtning/lämning på skolan och dagis! Vill inte bli mer sjuk, det räcker som det är nu!


En dag på Försäkringskassan!

Idag har jag och Freja varit på min "gamla" arbetsplats och hälsat på. Jag lämnade tillbaka mitt kort och skrev under min uppsägning! Vilken skum känsla att säga upp sig, det är tråkigt att jag inte kommer att få träffa mina underbara kollegor men vilken befrielse! Jag slipper att pendla i fortsättningen och ska få göra något nytt. Det kommer att bli skitbra! Jag och Freja fick fina presenter som jag ska visa lite senare, tack alla! Jag åt lunch med Kristina, Elin, Anna, Hans, Maria och Malin.. BiteLine pizza.. hur gott som helst. Camilla och Alma hann jag träffa en sväng också! Freja har varit snäll hela dagen förutom på vägen ner i bilen, hon tappade nappen och skrek som en stucken gris ett tag. Fick stanna några gånger men till slut så somnade hon :D På vägen hem sov hon hela tiden!  Spegeln vi köpte var inte så jättebra, det såg ut som att Freja satt hur långt bort som helst men jag såg ju iallafall när hon spottade ut nappen.. Måste köpa en bättre sen om jag ska fortsätta åka med henne ensam i bilen! Mamma/mormor fick byta 2 bajsblöjor och jag fick med mig saft och sylt hem som hon har gjort alldeles själv :)


Pengar..

YES! Vi har blivit rika.. såg idag att jag hade fått reseersättningen för resan till och från BB på 17 mil.. Hela 60 kronor, YEAH! Tro vad vi ska hitta på för kul för dom pengarna? :P

Godmorgon

Inatt har Freja visat vad hennes lungor går för, första gången sedan vi kom hem från BB.. Hon har haft ont i magen stackarn :( Hon har legat på min mage nästan hela natten.

Önskar jag kunde lägga mig och sova igen men idag ska vi ta en tur till Sundsvall och hälsa på kollegorna och mamma. På med lite smink så kanske jag ser pigg ut iallafall ;)

Snart går taxin till skolan och dagis.

Ha en bra dag!


Det blev en vinst!

Noras lag vann idag med 3-2 och Nora fick göra deras första mål. Hur snyggt som helst! Hon har aldrig fått in en sån bra träff på bollen tidigare, hon kom från sidan och sköt det ganska högt på sidan om målvakten :) Hon blev glad och generad! :D Nu sitter jag och älsklingen och kikar på tv:n, Freja ska få lite käk och sedan kommer jag nog att somna. Är jättetrött ikväll :/ Imorrn måste jag vara lite pigg eftersom jag ska in på jobbet och hälsa på!

Fotboll!

Vi sitter uppe på myran och väntar på att Nora ska spela match, jag är mäkta stolt över att vi kom iväg i tid! :) Trodde inte att det skulle gå så bra med Frejas mattider idag men det funkade fint...

Hoppas på vinst idag!


Lite sömn tack!

Freja vaknade första gången strax efter 3 imorse! Jag blev överlycklig, jag hann få lite sömn och det behövdes.. Hon fick först en ny blöja och sedan fick hon lite mat, jag rapade henne och sedan skulle vi somna om. Jo, tjena! Hon kräktes en del så det var bara att byta om på henne och byta ut handduken i sängen och göra i ordning hennes sovplats igen. Precis när jag höll på att somna så kräktes hon lite till, inga floder tack och lov.. Efter det så har hon sovit oroligt så jag har legat och buffat henne i stjärten till och från tills jag klev upp imorse.. Jag ska lägga mig på soffan nu och vila en stund innan det är matdags igen, sedan ska jag åka iväg på Mekonomen och apoteket innan barna ska hämtas hem!

Nu har det börjat på riktigt..

Nu känns det som att föräldraledigheten har börjat på riktigt och semestern är slut. Amanda går sin första dag på dagis idag sedan 26 maj! Imorse var det 2 barn som skulle göra sig i ordning och åka iväg. Det gick hur bra som helst och det var skönt att jag hade lagt fram kläder och packat väskorna igårkväll. Amanda var lite pirrig innan vi gick in på dagis men det släppte direkt, vi hade tur att fröken Annelie var där och tog emot henne. Det kändes bra! Det märks att Nora har blivit lite äldre nu, hon vill inte längre ha puss och kram när jag släpper av henne på skolan :( Tur att Amanda fortfarande vill det iallafall! :D Nu är det sista året på dagis sedan börjar Amanda på 6-års, känns jättekonstigt. Både Nora och Amanda var ju nyss bäbisar! Kl 13 ska dom hämtas och jag funderar på att ta en promenad, skulle vara skönt men risken är ju att ryggen och fogarna börjar värka igen.. hmmm.. ska fundera lite till!

Kvällsinlägg!

Nu ska jag ta med mig Freja och lägga mig i sängen, hon har precis ätit så med lite tur så får jag kanske 3-4 timmars sömn innan det är matdags igen! Imorrn har jag lite att göra så jag vill vara så pigg som möjligt. Nora och Amanda ska iväg på skolan och dagis, jag funderar på om jag ska gå till öppna förskolan men jag har inte bestämt mig än. Jag ska iallafall åka till Mekonomen och köpa en spegel och solskydd till bilen. Jag ska ju till Sundsvall på onsdag ensam med Freja och eftersom vi har airbag fram på passagerarsidan så kan hon inte sitta där utan måste sitta i baksätet. Det känns inte så jättekul men vi har inte så mycket att välja på :( Med en spegel bak så kommer det att kännas lite bättre så jag kan ha lite koll på henne! Ska ta en liten promenad också hade jag tänkt, har hittat en lagom runda att gå nu innan kroppen är helt återställd! :D Jag och Amanda gick en sväng idag! Nä, nu ska jag ta och krypa ner.. Godnatt!

Navelsträngen borta!

Freja fick bada ikväll och nu äntligen lossnade navelsträngen! :) Den har luktat ganska illa senaste dagarna och varit väldigt geggig. Men jag tycker naveln ser väldigt äcklig ut just nu..

CIMG2620

CIMG2624

CIMG2627

Myser i pyamasen som mormor köpt! :D


Mage och vikt efter 2 veckor!

CIMG2631

CIMG2629

Så här ser jag ut idag, 2 veckor efter förlossningen. Magen krymper SAKTA men säkert :)

Snart är det dags att sätta igång med hårdträningen (när jag kan gå normalt)! Vågen stannade på 67,8!


Freja Marie Skoglund

CIMG2613

CIMG2619

♥ Idag är lillgumman 2 veckor gammal ♥

Jag tycker redan att hon har blivit mycket större men det handlar nog mer om att jag har blivit van att se och bära henne :)

När jag pratar med henne så känns det som att hon lyssnar och att hon är med.

Jag väntar på att få se det första riktiga leéndet! :D

Det vänstra ögat kladdar fortfarande igen när hon sover, vi baddar och masserar lite och hoppas på att det ska bli bättre. Det är tydligen tårkanalen som är lite trång. Vi har även skickat in papperet till Skatteverket om namnet idag.

FREJA MARIE SKOGLUND


Storhandling

image image

Vi for och storhandlade idag, skönt att ha det gjort! :) Nu har vi mat resten av månaden...

Älsklingen var snäll och fixade middagen idag :)


Gomorron!

image

Jag trodde någon skämtade med mig när klockan ringde för en halvtimme sedan, ögonen går i kors på mig!

Nora och Amanda håller på att göra sig klara, Nora ska till skolan och vi andra ska bara vara hemma idag. Jag tänker lägga mig på soffan efter att jag har skjutsat Nora :)

Freja har precis ätit och ligger nu och myser i min famn...


Fullspäckad vecka!

Det känns som att jag/vi har fullt upp veckan som kommer..

Måndag: Storhandla? Städa? Försöka lösa allt med lägenheten... Tisdag: Amanda börjar på dagis, Nora har fotbollsmatch Onsdag: Hälsa på mina (snart f.d) kollegor i Sundsvall Torsdag: Mats ska opereras, Nora har fotbollsmatch Fredag: Mats kommer hem? Jag ska försöka hinna med att rensa garderoberna i hallen och hämta upp höst/vinterkläderna från förrådet och se vad som finns till barna också! Snart får jag känna på hur det är att vara ensamstående till 3 barn, Mats kommer ju att vara hemma men kommer inte kunna röra sig på någon vecka.. Hoppas det går bra :)

Rensning

image

Nu sitter jag och grinar idag igen.. Håller på att rensa min garderob och plockar undan mammakläderna..

Fan! Jag är liksom inte redo för detta, tänk om det är sista gången jag ser dom. Kommer jag aldrig att få använda dom igen?

Det är riktigt jävla jobbigt att tänka tanken att jag kanske aldrig kommer att få vara gravid igen..


Morning!

Vi fick sova till halv 9 idag, synd bara att vi la oss alldeles för sent inatt..

Jag ska kliva in i duschen nu och hoppas på att bli lite pigg :)


Dags att göra kväll

Blev jättetrött helt plötsligt och funderar på om jag ska ta och krypa ner i sängen snart. Det har varit en ganska bra dag idag, barnen är nöjda iallafall, Nora har varit på kalas på badhuset och Amanda var hos Matilda och lekte en stund på eftermiddagen. När vi hade hämtat Nora från kalaset så var Marie, Lallo och Julia här och hälsade på med lite fika :) Ikväll har vi myst i soffan hela familjen och tittat på tv:n. Vi har väntat in ovädret men än har det inte kommit.. Det är bara kolsvart ute än så länge och det har mullrat till någon gång men tydligen så åskar och blixtrar det för fullt en liten bit neröver! Det blev inget rensande av garderoben idag, får se om jag orkar det imorrn istället :)

Vilken stjärna!

Jag har aldrig varit bra på att sjunga och jag är helt värdelös på låttexter men det här tar fan priset! :) [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FQt-h753jHI&feature=share[/youtube]

Kräkbäbis!

Freja är en liten kräkbäbis, varken Nora eller Amanda kräktes i de mängder som Freja gör! Jag vet inte hur mycket hon hävde ur sig imorse, det forsade ut hur mycket som helst i 5-6 omgångar efter varann.. Inte alls nå kul! :( Det händer inte flera gånger om dagen utan någon gång ibland bara..

Vad är det som gör att hon kräks så fruktansvärt mycket och vad kan jag göra  åt det!?

CIMG2573


Skön sovmorgon!

Åh vad skönt att det är lördag så jag slapp ställa klockan imorse! Freja har sovit bra inatt, hon vaknade första gången 01.20, hon fick en ny blöja och lite käk sedan somnade hon om direkt. Hon sov sedan till halv 4, samma procedur igen.. käk och ny blöja. Hon låg vaken en liten stund innan hon somnade om igen. Vid halv 6 vaknade hon och hade lite ont i magen, jag la henne på min mage och vi somnade om direkt och sov till 9! Vi vaknade av att Nora och Amanda härjade på i vardagsrummet och att Nora skällde ut Mats som låg på soffan och sov. Han måste ha haft en hemsk dröm för han sa: Du har slagit min dotter din JÄVLA IDIOT! Han lät riktigt elak och Nora blev arg för att han sa att "svärsord"  :) Jag har bäddat rent i sängen nu på morgonen, tvättat 2 maskiner, duschat och diskat. Har tagit en liten paus nu, hade tänkt att rensa min garderob lite senare om jag orkar!

Post!

image image image

Vi fick ett jättefint kort med posten idag, jag blev alldeles tårögd :) 

TACK Eva!!!


Min underbara familj!

image

Jag älskar er mest av allt i hela världen!


Emil i Lönneberga

Det blev pannkaka till middag idag och barnen blev överlyckliga! :) Just nu sitter vi HELA familjen i soffan och tittar på Emil i Lönneberga, nostalgi på hög nivå! Ikväll ska jag och älsklingen titta på film med Nyppa, hoppas på att hålla mig vaken.. Är fortfarande skittrött! :/ Glömde berätta att jag även köpte en mössa till Freja och en bilkudde till Amanda igår så nu vet ni det :P

Dödstrött

Jag fick faktiskt sova litegrann inatt men jag är skittrött idag.. Jag låg på soffan hela förmiddagen och nu har jag precis kommit in efter att ha varit ute på en liten promenad med familjen, vi stannade ute en stund efteråt också. Ska vila en stund nu innan det är dags att börja med middagen!

Jag har inte ens slagit på datorn idag, det får vänta tills ikväll :)


Vaken natt?

Det känns som att det kommer att bli en lång natt med alldeles för lite sömn för mig och Mats inatt :( Freja har ont i magen och känner inte alls för att sova.. Önskar jag kunde hjälpa henne på nåt sätt..!


Dagens shopping!

CIMG2594

Skor till Nora

CIMG2595

Regnkläder till Amanda

CIMG2596

Leggings och strumpor till Amanda

CIMG2597

Leggings och strumpor till Nora

CIMG2599

Overall till Freja

CIMG2601

Världens mysigaste filt till Freja

Jag fick en bröstvårtskräm och älsklingen en nässpray!

Köpte BARA saker som vi behövde, händer inte ofta :)

Nu ska jag krypa ner med mina älsklingar.. hörs imorrn!


Trött

Jag och Amanda shoppade en del på stan idag.. Ska visa upp våra fynd lite senare, måste vila först! :)


Åter till vardagen!

image

Nu är Nora i skolan, hon var väldigt nervös imorse men blev skitglad när hon träffade alla kompisar :)

Freja har precis ätit och ligger och försöker bajsa..

Jag och Amanda håller på  med en  inventering av hennes garderob, mer än hälften av alla hennes kläder är för smått!

Älsklingen ligger i soffan och tittar på barnprogram :D

Jag, Amanda och Freja ska på stan när dom öppnar, jag ska byta Frejas byxor och kika efter regnkläder till Amanda..

Sen ska jag vila innan Nora ska hämtas! :)


Nattuggla

Freja har precis ätit och fått ny blöja, nu ska vi försöka sova några timmar till innan klockan ringer :)


Duktig!

Jag har fått lite gjort idag iallafall..
  • Rengjort kattlådorna
  • Dammsugit hela lägenheten
  • Rensat Noras garderob! (Ungen har nästan inga kläder kvar)
  • Börjat sortera alla kort på datorn
Imorrn ska jag ta tag i Amandas garderob medans Nora är i skolan, kanske orkar med min egna också!? :) Både Mats och Freja har haft ont i magen idag, stackarna! Det är bättre nu som tur är. Det blir nog en tidig kväll ikväll så jag orkar upp imorrn, måste bara se klart på Livet på BB och sortera lite mer kort först..!

Skolstart!

Imorgon börjar Nora i skolan igen efter ett långt och härligt sommarlov! Hon börjar i 2:an och helt plötsligt så känns hon så himla stor.. Hur gick det till?

CIMG0867

Så här glad var hon förra året när hon började i 1:an, hon är inte lika lycklig nu. Hon säger att det ska bli tråkigt men innerst inne vet jag att hon tycker det ska bli skitkul och att hon ser fram emot att träffa alla kompisar igen! :)


Hembesök!

Idag har vi haft hembesök från BVC! Vi har samma kvinna nu som vi hade när Amanda var liten, skönt att få träffa någon som man redan känner :) Vi pratade en massa och så fick vi lite broschyrer och D-vitamin som Freja ska börja med när hon är 1 månad!

Vi fick den här fina boken..

Snapshot_20110824

I den står det en massa bra saker om barnets utveckling osv.

Vi fyller även i längd, vikt, vaccinationer och allt som hör till när vi besöker BVC i den! Skitbra!

Freja fick även lägga sig på vågen och hon har gått upp fint i vikt, skönt att veta att jag har tillräckligt med mat :D

Födelsevikt 110815: 3750 g

Hemgångsvikt 110817: 3442 g

Dagens vikt 110824: 3680 g

Om ca 2 veckor är nästa kontroll!


Äntligen :)

Grattis heartan till den lilla pojken!!

images


Gomorron!

Shit vad trött jag är! Jag har varit ganska pigg hittills på nätterna och mornarna men nu har tröttheten slagit till..

Det är såna här gånger jag önskar att jag drack kaffe!

Morrn morrn..  *gäsp*


GRATTIS!!

Idag har det kommit två nya liv till världen!

Lina och Nathalie har äntligen fått sina efterlängtade små tjejer..

Stort GRATTIS till er!!

images

Jag hoppas även på att Heartan har fått sitt lilla knytte!


Första badet!

CIMG2588

CIMG2590

Idag har Freja badat för första gången, det var väl ingen jättehöjdare så det fick bli ett snabbdopp :)

Hon skrek en del i början men blev tyst efter en stund med nappen i munnen.

Nora och Amanda var snälla och hjälpte till också, tur att hon har snälla syskon som vill vara med på allt! :D

Om vi har tvättat bort all bäbislukt nu så dör jag!


Världens snällaste bäbis!

Freja är så otroligt snäll, det har hon varit från första dagen.

Det var en kväll på BB som hon hade lite ont i magen och skrek men annars så har hon inte gett ifrån sig mycket ljud!

Hon älskar att ligga på skötbordet, där ligger hon helt still och bara stirrar :)

CIMG2584

Jag hoppas hon fortsätter att vara lika snäll i framtiden.. :)


Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Jag hann inte ens hälften av det jag skulle göra idag.. haha.. men jag hann med en massa annat istället! Jag fick iallafall tag på bilverkstan så den 7/9 ska den lämnas in och bli lagad för sjuttioelfte gången sedan i vintras. Affärn hann vi också med men dammsugningen och tömning/rengöring av kattlådorna får vänta tills imorrn. Vi brukar ha en bra deal jag och älsklingen. Han fixar kattlådorna och jag dammsuger. Det brukar han gå med på! :) Sortera korten skjuter jag på någon dag till, det är ju ett evighetsgöra.. måste gå igenom ett hundratal bilder och bestämma vilka vi ska framkalla och vilka vi ska bränna ut på skiva.. :( Har även insett att jag måste rensa min egen garderob också..

Jag är inte sysslolös iallafall!


Rätt gissning!

Den som gissade rätt på Frejas ankomstdatum var Johanna! Hon gissade rätt på både datum och kön...  GRATTIS :)

Premiär!

Vi har precis kommit hem från affären, Frejas premiärtur! Hon sov hela tiden och var lugn och snäll.. :) Hon är inte så lättväckt med andra ord!


Morgonsysslorna gjorda..

Sitter i soffan och tar igen mig lite innan det är dags för Freja att äta igen, tänkte lägga mig och vila lite efter det. Jag har så mycket saker jag skulle vilja göra och det helst igår. Nu på morgonen har jag diskat, hjälpt Nora att duscha, plockat undan en massa småsaker, bäddat alla sängar, startat en maskin med tvätt, klätt på mig, noppat ögonbrynen, fortsatt skriva på min "att göra lista", börjat fundera på en inköpslista till våran kommande storhandling. Jag är överallt på en gång och Mats hinner inte ens börja någonstans förrän jag redan är klar. Måste lära mig att varva ner lite tror jag, men samtidigt så blir jag på så dåligt humör när det är stökigt! Dagens att göra:
  • Ringa bilverkstan som aldrig svarar och boka en ny tid
  • Dammsuga
  • Tömma kattlådorna
  • Handla
  • Sortera alla kort på datorn
Att göra senare någon gång:
  • Rensa barnas garderober och kolla vad som behövs inför hösten
  • Skicka in kort till tidningen
  • Planera dop
  • Storstäda innan Mats operation
  • Storhandla
  • Gå på stan och byta ett par byxor till Freja
  • Hälsa på mina kollegor
Listan kommer ju givetvis att fyllas på med tiden...

Igelkotten

image

Amanda har valt Frejas kläder idag :)


Gomorron!

Freja har precis ätit och nu ska jag äta lite frukost med resten av familjen!

Det verkar vara fint väder idag så det kanske blir en liten tur med vagnen. Dejten jag skulle ha verkar hellre vilja föda barn så jag får se vad som händer :)

Morrn morrn!


Första olyckan!

Freja kissade ner sin kära pappa ikväll.. :) Mats skulle byta bajsblöja på Freja innan det var dags att krypa ner i sängen, allt går bra till en början.. men när han ska ta på henne en ny blöja så kissar hon på den och skötbädden och strax efter så kräks hon. Han tar av henne pyamasen och lyfter upp henne och håller henne mot sin kropp. Då kissar hon igen så Mats blev alldeles blöt om magen och strumporna! :D Han fick lite lätt panik mitt i allt kaos så jag fick komma och hjälpa till! :) Tyckte det var lite kul så jag var tvungen att skriva ner det.. bra jobbat gumman! ;)

CIMG2582


Veckans blogg!

Kul att få bli veckans blogg, hoppas att några av er nya läsare stannar kvar! :) Har varit trött hela dagen och haft huvudvärk men jag har fått lite gjort iallafall. Vid lunchtid så for jag och hämtade en massa flyttkartonger.. Ja, vi ska flytta för 511:e gången. Känns inte alls nå kul men vi har tyvärr inte så mycket att välja på. Vi vet bara inte vart vi ska flytta än men vi måste härifrån så snart som möjligt! På eftermiddagen vilade jag med Freja och under tiden så duschade Mats med Amanda och fixade middagen. Hur skönt som helst! Tack älskling <3 Nu ska jag ta och krypa ner i sängen så jag får lite sömn innan Freja ska äta igen..

CIMG2564

Kan man vara något annat än lycklig med dessa sötnosar i sitt liv?! :)


Efter 1 vecka!

CIMG2553

Så här ser magen ut idag 1 vecka efter förlossningen, vågen stannade på 68,6.

Under 70 kilo, hur bra som helst :)


Lite stökigt..

Håller på att fixa lite här på bloggen och jag är långt ifrån färdig så ni får stå ut med att det inte är så snyggt just nu :)

Livet på BB

Det här skrev jag för ca 1 år sedan (100818):

"Har precis sett 2 barn komma till världen och jag blev alldeles tårögd.

Längtar tills det blir min tur igen och det någon gång blir det. Längtar efter en liten bäbis att gosa med, att få uppleva allt igen för första gången.

Nora och Amanda tjatar varje dag också om att få ett syskon.. den som lever får se om det blir något :)"

Inte trodde jag då att jag skulle sitta här idag med min alldeles egna lilla bäbis! :)


Freja 1 vecka!

CIMG2550

CIMG2551

För 1 vecka sedan låg jag med fruktansvärda värkar, det skulle jag ha i ca 13 minuter till innan lilla Freja tittade ut!

Tänk att det redan har gått en vecka, kan man inte stoppa tiden litegrann?

Kärleken är obeskrivlig!


Måndag

Då var vi vaken igen.. Nora och Amanda kom precis upp och har satt sig framför tv:n. Är trött som en gris! Har inga planer för dagen, vi får se vad som händer :) GOMORRON!!


Sömnlös i Härnösand

Har varit vaken i 1 timme nu, Freja har ätit och bajsat.. Ska försöka somna om nu :)


Amningsproblem!

Jag har alltid haft problem med såriga bröstvårtor när jag har ammat mina barn. När Nora var liten så var det så illa att jag fick djupa jack som blödde en massa när jag ammade, jag grät varje gång hon skulle äta. Det såg ut som att bröstvårtorna skulle lossna. Jag började då att amma med en amningsnapp, det underlättade jättemycket men jag kunde aldrig sluta med den. Hon ville inte ta bröstet utan den. Den var bökig att hålla på med, mjölken rann överallt och den skulle hållas reda på och rengöras. Jag ammade henne i 8 månader, tills den dagen hon sa ifrån helt och inte ville amma längre. Med Amanda gick det lite bättre, såren var inte lika djupa men det gjorde förbannat ont i början och jag fällde en och annan tår. Jag misstänkte ju att hon tog bröstet fel men jag visste inte hur jag skulle göra så jag stod ut. Jag använde amningsnapp ett tag men slutade när såren hade läkt. Det gick bättre denna gång. Jag ammade Amanda i 4 månader, mjölken sinade och hon blev aldrig nöjd efter måltiderna. Nu är jag tillbaka i samma mönster igen! Första amningen efter förlossningen gick bra,jag  fick ju hjälp att lägga Freja till bröstet. Men sedan kände jag att det gjorde ont när hon sög. Såren kom direkt :( Kvällen efter att hon föddes kom det in en jättetrevlig läkare som kom med jättebra tips när det gäller amningen. Hon satt med när jag skulle amma och kunde berätta vad jag gjorde för fel. Jag vet nu hur jag ska ha henne vid bröstet, hur hon ska greppa osv. men såren gör så att de första sugtagen är ett rent helvete, jag bara sitter och skakar och vill skrika! Igår sprutade tårarna och jag gruvar mig inför att hon ska vakna och vara hungrig. Jag smörjer med en kräm och hoppas på att såren snart ska läka riktigt. Jag börjar få in tekniken med att lägga henne till bröstet, på vänstra sidan suger hon bra men på högra sidan har vi inte fått till det riktigt än men det går bättre och bättre för varje gång.. Idag har det inte kommit några tårar iallafall, än så länge. Jag längtar till den dagen då det bara är en ren njutning att amma från första sekunden, det är ju det mysigaste och underbaraste som finns. Att få känna närheten, höra ljudet när hon äter och känslan som infinner sig i kroppen när jag kan göra henne nöjd! Jag kämpar på och har gett mig fan på att det ska fungera, bättre än någonsin! Min älskling ska ha ett stort tack för att han hela tiden stöttar och försöker hjälpa till på bästa sätt. Han säger att jag är duktig och berättar när det inte blir riktigt rätt. Vi är ett bra team!

Tankar som snurrar i huvudet!

Till att börja med så har jag en massa katastroftankar, det är hur jobbigt som helst. När Amanda var liten så trodde jag hela tiden att någon skulle knivhugga mig, skjuta mig, våldta mig eller stjäla barnvagnen om jag visade mig ute. Nu har jag helt andra tankar, jag får för mig att jag ska tappa Freja i golvet om jag bär henne. Att armen ska domna bort eller nåt. Varje morgon när jag vaknar så får jag panik för att jag tror att hon ska ha ramlat i golvet eller så.. Usch! Vissa dagar är det värre än andra. Hoppas det ger med sig snart.. Mitt dåliga samvete sätter in med jämna mellanrum, imorse var det fan inte bra. Jag hade dåligt samvete för att jag inte har gjort något vettigt med barnen i sommar, att dom är hos kompisar mer än vad dom är hemma (nästan), att jag inte leker med dom särskilt ofta. Jag kände mig helt värdelös som mamma. Jag frågade Amanda innan hon gick till Timmy om hon inte hellre ville vara hemma och mysa med mig men det jag fick till svar var bara att; -Mamma, förstår du inte att jag vill vara med mina kompisar? Är dom verkligen så stora nu så att jag inte är så rolig längre? Att jag bara är en jobbig mamma som tjatar och är i vägen? :( Mina "små" tjejer är inte så himla små längre... CIMG2368

Middagsdags

image

Vi är hemma hos svärmor nu, middagen är snart klar.. Det blir tacos med kyckling :) Skönt att inte behöva tänka på det idag!


Inte att leka med..

Hela morgonen har jag gått omkring och varit ledsen, för allt! Mest för att jag har sån värk i ryggen, svanken, fogarna, brösten och magen. Efter frukosten bröt det lös totalt och jag var otröstlig. Nu är jag glad igen men väldigt trött.. humöret svänger verkligen fram och tillbaka. Tur att älsklingen är förstående och han är ett stort stöd just nu. Vet inte vad jag skulle göra utan honom. När man är så här känslig så snurrar tankarna runt runt i huvudet, jag har dåligt samvete för allt och har en massa katastroftankar. Tänkte skriva ett inlägg lite senare om alla tankar som rör sig och om hur jag kämpar på med amningen som inte riktigt vill fungera.. Nu ska vi åka iväg till svärmor och umgås och äta lite middag! :D

Vilken natt!

image Freja hade en lite jobbig kväll igår, ställde in mig på att få vara vaken halva natten. Jag sov en stund mellan 22-23.30, gav Freja mat och kikade lite på datorn. Somnade strax efter halv 1. Gissa när hon vaknade nästa gång!! 05.15!!! Hur underbart som helst.. Nu har hon precis bajsat så vi ska byta blöja :)

Ångest deluxe

Jag har precis suttit och läst igenom hela bloggen och jag har världens ångest. Tänk att graviditeten gick så fort ändå, önskar på nåt sätt att jag skulle kunna få börja om från början igen. Jag vill alltid vara gravid och alltid ha en bäbis.. Alla tankar, funderingar, förväntningar och längtan under graviditeten är förbi och jag kanske aldrig får uppleva det igen! :( Sitter och bölar som ett litet barn just nu, tänk vad hormonerna kan göra med en! Nu har vi ett nytt litet liv här hemma, världens vackraste bäbis.. som snart inte är en bäbis längre.. ÅNGEST IGEN!! Usch, nu får jag rycka upp mig.. jag får se till att skaffa en liten sladdis sen :D

Inför hösten/vintern

hmprod

Den här vill Freja ha!


Fortfarande gravid?

När jag fick mitt första barn så trodde jag på något sätt att magen skulle dra ihop sig lite snabbare än vad den gjorde.
När jag låg där i sängen nyförlöst kände jag mig så himla smal, jag sken upp och sa till Mats: Titta vad smal jag är!! Det var jag ju faktiskt ända tills jag ställde mig upp och jag fick världens gelékula till mage.
Jag höll på att garva ihjäl mig.
Det är ju faktiskt så att man fortfarande ser gravid ut trots att bäbisen är ute. Barna trodde att jag hade en bäbis till i magen när dom kom och hälsade på uppe på BB.
Jag fick det även bekräftat idag när jag var hos tandläkaren..
Hon tittade i min journal där det stod att jag var gravid sist jag var där (i maj), hon tittade på mig och sa:
Och det är du väl fortfarande!?
Hmmmm... tack för den! :) Jag berättade att jag fick barn för 4 dagar sedan och jag tror hon skämdes lite :P
Så här smal och fin var jag idag ;)
Jag tänkte knäppa kort med jämna mellanrum för att se hur jag drar ihop mig!
Jag vägde mig ca en vecka innan Freja föddes och då vägde jag 77,1 kg.
Samma dag jag kom hem från BB (17/8) vägde jag 71,6 kg.
Idag vägde jag 71,0 kg.
Första målet är att komma ner till 60!

4 dagar gammal!

En bild på världens snyggaste lilla tjej! :) CIMG2523

Frejas första dagar!

Tänkte bara skriva ner lite om vad som har hänt under Frejas första dagar i livet.. tänk att hon redan är 4 dagar!
I måndags började hennes liv utanför min mage, helt otroligt att hon faktiskt har legat i min mage. Jag saknar magen jättemycket redan men jag föredrar ju att ha Freja på utsidan :) Vi hade ögonen på henne hela dagen, kvällen och natten. Det blev inte många timmars sömn. Dels för att jag var så uppe i varv och dels för att hon var lite ledsen.
Tisdag: Vi satt mest inne på vårat rum hela dagen på BB, vi trodde att vi skulle få åka hem efter läkarronden men eftersom jag hade haft feber osv. så ville dom att vi skulle stanna kvar några timmar till. Vi skulle tidigast ha fått åka hem vid 18-19 tiden och sedan komma tillbaka dagen efter för att göra PKU-testet. Vi valde att stanna kvar en natt till. Allt såg bra ut på läkarronden!
Nora, Amanda och Marie kom upp och hälsade på. När de for hem så satte mina hormoner igång och jag började gråta helt utan anledning.
På kvällen kom det in en läkare som ville dela med sig av lite tips om vad som kommer att hända med kroppen och känslolivet efter graviditeten. Vi fick veta hur mycket bra som helst som jag gärna hade velat veta efter att vi fått Nora, då hade vi sluppit en hel del tjaffs.. Fick tips om amningen också eftersom jag alltid får en massa sår som blöder och gör fruktansvärt ont. Vi är inte helt hemma än men det går bättre och bättre!
Freja skrek från 22 till 03, vi var trötta och frustrerade. Ingenting hjälpte, hon satt nästan fast vid mina bröst hela natten. Till slut somnade hon och vi fick sova ostört fram till kl. 7, jag var överlycklig! :)
Onsdag: Vi skulle äntligen få åka hem, ångesten satte in. Jag ville inte åka ifrån all trevlig personal så jag grinade en skvätt igen. Allt såg bra ut på andra läkarronden och hon hör bra på båda öronen. PKU testet gick också bra men det gjorde ont i hjärtat när Freja blev så ledsen, hade glömt bort hur jävligt det ser ut att vara :(
Vi blev utskrivna och vi for hem vid 12.
Det var jättekonstigt att sätta sig bakom ratten, jag körde jättesakta hem. Det är inte ett dugg kul att köra omkring med en liten bäbis i bilen :/
Mamma, Benny, Maria och Nyppa kom förbi och hälsade på under eftermiddagen/kvällen. Vi tog även en liten premiärtur med vagnen :D
Freja sov jättebra under natten, hon vaknade och ville ha mat kl. 02.30 och sedan kl. 6. Då klev vi upp och gjorde oss klara för dagen :)
Torsdag: Vi fick besök av Zandra och Liam mitt på dagen, dom var här ganska länge och barna lekte en del. När dom skulle gå hem så följde jag och Amanda med dom en bit på vägen med Freja i vagnen. Det blev en promenad på nästan 2 km och det var lite väl långt för min otränade kropp. Jag var väldigt öm i fogarna och svanken efteråt.
När vi kom hem från promenaden så var Marie och Lallo här. Dom hade med sig lite bullar som vi fikade.
Freja var nöjd hela dagen och var vaken en hel del.
Hon sov jättebra inatt igen, hon vaknade första gången vid halv 4 och sedan halv 7! :)
Jag grät även denna dag, mest för att jag saknade magen och för att jag ville stanna tiden. Jag vill inte att Freja ska bli nå större.. !
Fredag: Dagen började med en massa morgongos i soffan innan resten av familjen vaknade. Amanda kom upp först så hon fick vakta Freja medans jag klädde på mig och gjorde mig klar inför mitt tandläkarbesök.
Tanken var att jag skulle ta en tur på stan och köpa en ny amnings BH eftersom dom jag redan har köpt är lite små! Jag ställde in turen på stan eftersom jag fortfarande har ont i kroppen efter gårdagens promenad.
Vi fick besök av Linda, Moa, Pontus och Arvid på förmiddagen och sedan vilade vi en stund på sängen innan Sandra och Helena kom förbi.
Freja har varit väldigt nöjd och vaken en hel del idag igen.. jättekul! :D
Det kom några tårar idag igen, av samma anledning som igår..
Vi har fått jättefina presenter av allihopa men det visar jag upp i ett eget inlägg som kommer snart..
Livet är så underbart och jag njuter av varje sekund!

Fredag!

Jag och Freja klev upp halv 7 idag efter att hon hade ätit. Är lite trött nu men jag har inte tid att vila riktigt än, jag ska till tandläkaren 8.40. Hoppas allt ser bra ut och att jag inte har några hål! Amanda vaknade för en liten stund sedan och vi ska äta lite frukost nu. Senare idag kommer en liten sammanfattning om mina första dagar som 3-barnsmamma! :D

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelsen.. orkar inte sitta och jävlas med texten så om ni inte orkar läsa den här så kika in HÄR istället ;) Efter 4 dagars "övertid" så kom äntligen våran 3e prinsessa till världen, väldigt efterlängtad!
Söndag 14/8 - 2011
Jag vaknade ännu en morgon med tjock mage och ställde in mig på att det inte skulle komma någon bäbis den dagen heller. Som tur va så hade jag lite saker att göra under dagen så att jag inte skulle behöva gå igenom ännu en dag och bara känna efter om något kanske var på gång.
Nora hade fotbollsträning som jag skjutsade henne till och Amanda skulle på kalas på badhuset.
Vi kom till badhuset strax före 12, Amanda var först på plats och skyndade sig att byta om och sprang ner i poolen med födelsedagsbarnet. Efter någon minut så kom hon springandes och bad mig om att blåsa upp hennes armpuffar.
Vi gick in i omklädningsrummet och precis när jag började blåsa och tog i lite så kände jag att det var något som rann till. Stelnade till och tänkte att "vafan är det som händer"? Det kom ju inte så mycket men jag gick in på toaletten och då rann det till igen. Tanken slog mig att det måste ju vara vattnet som börja gå men blev så nervös så jag slog bort tanken ett tag och gick in till poolen där alla andra var.
Skickade ett sms till Mats: Älskling, jag tror att vattnet har börjat sipprat eller så har jag väldigt vattniga flytningar... Googla och kolla vad som står om hur det kan vara!
Det gick upp för mig ganska snabbt om att det verkligen var vattnet och jag började få lite panik, allt gick ju skitsnabbt med Amanda när det väl satt igång.
Vi ringde efter Mats mamma som fick byta av mig på badhuset och jag for hem och ringde till förlossningen.
Fick prata med dom i Sundsvall som konstaterade att dom hade väldigt fullt där nere och att jag nog var tvungen att åka till Sollefteå. Barnmorskan skulle höra sig för lite och återkomma. Jag blev nästan gråtfärdig, jag var ju inställd på att föda nere i Sundsvall. Minuterna som gick kändes som en evighet. När hon ringde tillbaka så sa hon att det var väldigt lugnt i Sollefteå och att dom gärna tog emot oss. Jag tackade för mig, lade på luren och började gråta!
Jag ville ju verkligen inte åka till Sollefteå...
Vi packade in våra grejer i bilen och jag satte mig bakom ratten och körde de 8 milen. Tankarna snurrade och jag var så nervös. Tänk om värkarna skulle sätta igång efter vägen, hur lång tid skulle det ta innan en taxi hittade reda på oss? Hur skulle vi få hem bilen?
Allt gick ju bra och vi kom fram utan värkar kl. 15.15. När vi blev mottagna på förlossningsavdelningen av världens gulligaste barnmorska så släppte allt. Det skulle nog kunna gå bra ändå :)
Vi fick komma in i rum nr 2, hur mysigt som helst. Vi hade allt vi kunde önska oss! Trevlig personal, TV, skön fåtölj, egen toalett mm.. :D
En CTG kruva gjordes direkt och när den var klar 16.00 så blev vi inskrivna.
Vattnet var även lite missfärgat men det var ingen fara.
Vid 18.30 började jag få lite stickningar i magen och ett tryck neråt men inga riktiga värkar.
19.00 gjordes en till CTG, hjärtljuden var då väldigt höga. Det visade sig att jag hade lite feber, fick 2 alvedon och antibiotikadropp i handen. Det började pratas om att jag eventuellt skulle sättas igång under kvällen om inte febern gick ner.
20.44, VU gjordes och jag var öppen 4 cm, det kändes glatt på huvudet.
21.15, nattpersonalen kom in och presenterade sig. Jag blev erbjuden lavemang för att få rensa lite och kanske få igång värkarna. Fy fan, det var ingen trevlig upplevelse :( Den gjorde ingen nytta alls..
Vid 23-tiden var febern borta och vi skulle avvakta natten för att se om jag kom igång av mig själv.
Måndag 15/8 - 2011
03.30, BM kom in och gav mig en ny kur med antibiotika. Jag hade inte sovit något alls nästan då hon kom in. Tankarna snurrade och jag blev mer och mer nervös. Kom på att det faktiskt gör väldigt ont att föda barn..
06.40, började känna av lite lättare värkar men dom kom oregelbundet och var inte så smärtsamma.
Vi gick och åt frukost tidigt, pratade en massa och undrade vad som skulle hända under dagen. Jag ville helst inte bli igångsatt eftersom jag har läst så mycket skräckhistorier om dom som har legat mååånga timmar med fruktansvärda värkar som inte har gjort någon nytta.
8.10, en ny supertrevlig barnmorska kom in och tog en CTG-kurva. Den såg bra ut och hon sa att det skulle sättas in värkstimulerande dropp. Shit, nu fanns det ingen återvändo!
9.00, droppet kopplades på och en skalpelektrod sattes på bäbisens huvud (på 3e försöket fastnade den, Mats fick hjälpa till och hämta nya i skåpet). Värkarna kom igång direkt och kom tätt, jag andades igenom dom precis som jag gjort med de andra 2. BM kom in och sa att det såg bra ut och att hon skulle avvakta med att höja droppet.
Jag var öppen 4-5 cm.
9.39, satte mig på en pilatesboll och Mats sprang fram och tillbaka med saft och vatten :)
Jag sms:ade med Nathalie under tiden och det här roliga skickade jag till henne, hon väntar sitt första barn och ska föda vilken dag som helst..
9.55 SMS till Nathalie: Ja, det är väl lika bra det så hon kommer någon gång :) Men det gör JÄVLIGT ont...Fy fan, vad har jag gett mig in på ;)
Fan vad taskig jag känner mig så här efteråt, FÖRLÅT! Man glömmer smärtan jättefort, jag lovar! :D
10.15, BM gör en ny VU och säger att jag inte alls ska ha några förhoppningar om att det har hänt någonting men jag är öppen nästan 6 cm, cervix är helt utplånad och huvudet har sjunkit ner en bra bit. Hon blev nog lite förvånad själv! Jag gissade att bäbisen skulle titta ut innan 12 (önsketänkande) och Mats gissade runt 14-tiden.
10.42, jag kände att jag inte längre kunde hantera värkarna med enbart andningen och bad om lustgas. Första "dosen" gjorde mig rejält snurrig, så skönt med ändå lite jobbigt. Ville ju inte vara packad! :P
Någonstans här sa Mats åt mig att snabba på så han kunde se på Hem till gården som skulle börja 11.50.
Han fick även beröm och en klapp på axeln av barnmorskan, hon sa att han var duktig. Han kände sig för första gången väldigt delaktig på en förlossning men jag sög åt mig av det hon sa och svarade med: Jag gör så gott jag kan! Hahaha..
10.57, jag la mig i sängen på sidan med benet i ett benstöd, jag kunde inte hålla ihop benen för att det gjorde så ont. Jag var öppen 7 cm, allt var mjukt och fint och BM sa åt mig att försöka att INTE krysta. Hon  gick ut ur rummet en sväng och jag sa till Mats att nu vill ungen komma ut och jag kunde inte hålla emot så mycket mer.
Efter 2a krystvärken så satt huvudet som ett smäck i "utgången" och efter ytterligare 2 så var HON ute.
Kl. 11.14 föddes våran 3e prinsessa. 50 cm lång och 3 750 g tung!
FREJA MARIE SKOGLUND
Tack världens bästa älskling
för att du fanns vid min sida hela tiden
för att du passade upp på mig och gjorde att jag kände mig lugn
för att du talade om för mig att jag var duktig
för att du är pappa till mina barn
för att du är bäst
JAG ÄLSKAR DIG!
Min första kommentar till Mats efter att Freja hade kommit var att: Nu hinner du se på Hem till gården, han skämdes lite ;)
Så här i efterhand så ångrar jag inte en sekund att det blev Sollefteå vi for till. Allt var hur bra som helst och jag saknar redan allihopa där. All personal var hur underbar som helst och vi fick mycket bra och nyttig information som vi önskar att vi fått för 8 år sedan då Nora föddes.
Det var lugnt och skönt, inte alls nå mycket folk, Vi fick ett jättemysigt rum på BB avdelningen med dubbelsäng och jag kände mig som "hemma".
Vi stannade kvar i 2 nätter eftersom jag hade haft feber osv. Det gjorde inget alls trots att jag hade bestämt mig för att åka hem direkt. Vi fick tid att landa lite innan vi kom hem till vardagen med de andra 2 små trollen.
På tisdagen kom farmor Marie upp med Nora och Amanda och hälsade på..
Behöver jag ens säga hur stolta dom är över sin lillasyster? :)
Jag har säkert glömt en massa och kommer nog att
fylla på lite i efterhand
Det är säkert en massa stavfel och konstigt skrivet
Säg gärna till så får jag fixa till det ;)

Sovdags..

image

Har precis krupit ner i sängen bredvid denna underbara varelse :) Hoppas på att få sova några timmar inatt..


Välkommen!

image image

Världens finaste lilla prinsessa är född. Hon tittade ut kl. 11.14 idag efter ca 2 timmar med värkar. Förlossningsberättelse kommer när vi kommit hem. Vi är världens stoltaste föräldrar och två jätteglada systrar väntar hemma :)


Bf+3

image

Min hy är katastrofal just nu. Jag har små prickar överallt som kliar :(


BF+2

Hur stor är slemproppen egentligen? Den måste vara väldigt stor har jag börjat inse, men snart borde hela vara borta! :) Det har kommit en hel del under hela natten och det fortsätter att komma.. Jag hoppas att förlossningen är nära nu, jag är så himla redo! Magen känns annorlunda idag, när sammandragningarna kommer, när dom väl gör det så får jag en molande värk i nedre delen av magen! Har dammsugit hela lägenheten och plockat en massa här på morgonkvisten, har intalat mig själv att det kanske hjälper att anstränga sig lite :)

Lugnt i magen :(

Här hemma händer det inte mycket alls. Efter hinnsvepningen imorse så fick jag lite mer sammandragningar och ett tryck neråt men sedan har det varit lugnt. Det kommer några sammandragningar då och då men jag vill ju få ont eller att vattnet går..
Med lite tur så kanske något händer under kvällen eller inatt, om det är lugnt imorrn så har jag gett upp hoppet även om det kan dröja upp till 48 timmar..
Jag är för övrigt jättetrött och slut i kroppen, kommer somna tidigt ikväll!
Envisa unge, kom ut någon gång.
Förresten, idag går vi in i vecka 41 (40+0). Det kommer inga bilder idag, knäppte ju några igår :)

Hemma från BM!

Hinnsvepningen är gjord och nu ska jag ge mig ut på en liten promenad och hoppas på att det hjälper till lite på vägen! BM sa inget om hur det står till där nere mer än att hon fick in 2 fingrar, tappen var inte heller helt utplånad. Det säger inte mig någonting.. hur snabbt kan det gå när det väl sätter igång? Jag håller er uppdaterad under dagen om det händer något ;)

Hinnsvepning

Imorrn kl. 8.40 har jag fått tid för hinnsvepning, om det har någon effekt så bör bäbisen vara hos oss senast på söndag! :)
Jag hoppas verkligen att jag är en av dom det fungerar på och att jag är mogen för att göra en svepning till att börja med!
Nora föddes på BF+1, om jag inte har fått bäbis senast imorrn så är det min längsta graviditet någonsin..
Efter besöket hos BM imorrn så ska jag ge mig ut på en promenad och hoppas på att värkarna sätter igång!
Vi får se om bäbisen och gammelmormor får samma födelsedag :)

BF!!

BF idag men ingen bäbis har kommit än.. men h*n har fortfarande lite tid på sig att komma på rätt dag :) Trodde aldrig att jag skulle vara så här tjock vid den här tiden, jag hade ju gissat på att bäbisen skulle titta ut den 28 juli, världens fetmiss! Men den kommer när den är redo sägs det men som det känns nu så kommer jag vara gravid för evigt!

CIMG2403

CIMG2404

CIMG2405


Snart dags..!

Om en timme ungefär är det den 11 augusti, dagen då bäbis är beräknad att komma ut till oss. Men jag antar att jag får vänta snällt några dagar till. Kan inte påstå att det känns som att något är på gång :/ Har haft en del sammandragningar som vanligt och jag känner en liten stickande känsla längst ner i magen och ut i låren men inget mer! Har mailat till MVC idag och bett om en tid så snart som möjligt för en hinnsvepning, om det skulle funka är det ju jättebra! :D Nu ska jag lägga mig och sova, imorgon har vi inga planer alls.. ska bara vara hemma och ta det lugnt tror jag.

Tjockis!

Så här känner jag mig just nu, tjock och jättesnygg!! 205940_10150266408213402_536073401_7749697_184654_s

Tisdag

Idag har jag varit nere i Sundsvall, har träffat Malin och vi har haft jättetrevligt! :) Hon bjöd på gott fika och vi surrade en massa! Snart är det dags för Nora att spela match, ska ta med mig en stol idag. Orkar inte stå så länge och jag är trött som en gris!


Gomorron!

Har precis ätit frukost och nu håller vi på att göra oss klara för dagen. Jag ska åka till Sundsvall och träffa systeryster, älsklingen och tjejerna blir hemma! Vi ska även få ett samtal som vi har väntat på, får se vad som händer efter det...

Mobilbloggning..

Jag är helt lost! Kan någon berätta för mig hur jag bloggar från mobilen enklast? Jag är ju som sagt lite oteknisk.. :)

Komsi komsi..

Nu vill jag att det ska hända någonting, är trött på att bara ha en massa oregelbundna sammandragningar och förvärkar.. Nu får du ta och komma ut till oss lilla bäbis!

I mitt paket!

Min efterlängtade mobil har äntligen kommit!

En Samsung Galaxy S2

samsung-galaxys2-framsidabaksida

Den ligger just nu på laddning och jag har inte hunnit utforska den riktigt än, älsklingen får hjälpa mig med det sen!
Jag är så oteknisk och har inget tålamod när det gäller nya saker så det är bättre att han får greja och sedan berätta för mig vad det är jag har nytta av och vad allt betyder :)
Vilka appar tycker ni är bra och vad kan man inte vara utan!?


Det efterlängtade paketet!

Har precis fått en trevlig avi i brevlådan, ska åka ner på affärn nu och kolla om paketet har hunnit fram! :) Jag som trodde att det skulle komma tidigast imorrn blev överlycklig nu, ni får snart se vad det är!!

3 dagar kvar..

Det kom ingen bäbis inatt heller, den övar väl inför den stora dagen. Jag somnade någon gång efter halv 3, hade en hel del sammandragningar/förvärkar och kom inte riktigt till ro. Är lite besviken idag men förhoppningsvis kan jag fördriva mina dagar fram till förlossningen med att skriva lite papper och imorrn hoppas jag på att få ett riktigt fint paket :) Du är på dag 277 av 280. (98,9%) Beräknat förlossningsdatum Tors 11 aug 2011 Du har 3 dagar kvar till beräknad förlossning

Nu orkar jag inte mer idag!

Nästan hela kvällen har jag haft en massa sammandragningar, lite svag molvärk i magen och det strålar lite bak i ryggen. Det värsta av allt är att jag känner mig nödig så fort det kommer och det är inte alls kul! Snacka om att bli lurad 1o0 gånger om..! Ska lägga mig nu och se om jag kan sova! :)

Söndag

Vi ska åka till pappa och hälsa på idag, Malin och Emil ska också dit så det ska bli kul! :) Bäbispackningen får åka med i bilen också om något skulle hända, har haft en del sammandragningar nu på kort stund så vi får se vart det leder :D Skulle vara coolt om den kom imorrn på farmorns födelsedag!

Slempropp!

OBS! Känsliga läsare bör inte läsa detta... ;) I förrgår efter att jag hade varit hos barnmorskan så fick jag några små bruna flytningar som jag misstänkte var delar av slemproppen som började släppa, det var likadant igår. Inga mängder och inget "slemmigt".  Jag började hoppas på att nåt var på G men la ner det idag då det inte har kommit något alls.. tills nu! Nu har det kommit som vit/gula "klumpar", jag antar att det är lite av "slemmisen" men är inte säker. Med mitt första barn så gick hela proppen inne i duschen på förlossningen och med andra barnet märkte jag inte av den alls.. Någon som vet lite bättre än jag? :)

En dag på stan!

Det är skitväder ute så jag ska ta mig ner på stan och möta upp Zandra, vi ska säkert gå omkring och kika lite och ta en fika! :) Var evigheter sedan vi umgicks, har ju varit in och hejjat på henne några gånger när hon har jobbat men det är ju inte riktigt samma sak. Saknar lilla Liam också!

Vecka 40!

Nu är vi verkligen inne på slutspurten, 6 dagar kvar till BF. Det kan ju lika gärna vara 3 vekor kvar men alldeles strax är våran efterlängtade lilla skrutt här hos oss! :)

Trodde ju inte att jag skulle gå så här långt men tiden har gått fort och jag försöker sysselsätta mig varje dag för att slippa sitta och vänta.. :D

Det bästa av allt är att jag tror att slemproppen har börjat lossna! Vi får väl se när h*n vill titta ut :)

CIMG2400

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig. Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet. Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


BM besök

Jag hade ju hoppats på att slippa besöket idag eftersom jag inte skulle träffa min ordinarie barnmorska. Den jag träffade idag har jag träffat några gånger tidigare och hon är väl inte den jag gillar mest av allt i hela världen! :) Hon är lite virrig och väldigt speciell. Mats och barna var med idag också.. hon frågade vad barnen hette och när Amanada svarade Amanda lite tyst så sa hon -JAHA, Camilla.. vad fin du är! Jag höll på att dö men orkade inte rätta henne :P Allt såg bra ut som vanligt.. SF måttet var 35 cm, hjärtljuden låg på 136 slag/minut denna gång och huvudet var fortfarande lite ruckbart. Hon kallade beeeebin för han och honom hela tiden!? Hon gjorde även en liten undersökning för att se om jag har börjat mogna nånting, tappen var förkortad och mjuk och jag var öppen för ett finger! Det säger mig ingenting mer än att det känns som att bäbisen kommer att ligga kvar i magen för alltid.. 7 dagar kvar till BF nu!

Lite less..

Tänk att det alltid ska vara något som ska jävlas hela tiden, blir så less, stressad och ledsen! :( Tycker mest synd om barnen men det finns tyvärr inte så mycket vi kan göra just nu..

Magbild

Mina 3 små hjärtan samlade på samma bild.. Älskar er! ♥ CIMG2368

Ingen bäbis i sikte!

Jag är hemma och bäbisen ligger kvar i magen, jag har inte haft tid att sitta vid datorn förrän nu.. :) Vaknade sent imorse och flög upp ur sängen, klockan var 10 då! Var upp och kissade 3 gånger under natten och drömde om att jag födde tvillingar.. Idag har jag varit en sväng på stan och hejjat på Zandra och sedan for jag ut till Sälsten och mötte upp Nathalie. Vi satt och surrade i 2 timmar innan det var dags att åka hemöver och stoppa något i magen. Det är skönt att ha någon i samma sits att surra med så Mats slipper höra på allt tjat om graviditeten :D Är ganska trött nu så det blir nog en tidig kväll ikväll om inte älsklingen har någon bra film på G!

Så jävla redo!

Nu får lilla bäbisen ta och titta ut, vi kan inte bli mer redo här hemma. Allt är klart och idag har vi varit och storhandlat så nu är det bara att komma!! Har haft en del förvärkar ikväll, det sätter sig som ett band runt nedre delen av magen och bak i ryggen. Men det är inte särskilt mycket eller regelbundet :(

Konstig i kroppen

Känner mig konstig i kroppen idag igen, har legat på sängen en stund och vilat lite. Blev illamående, fick stickningar i magen, är trött och har lite sammandragningar. Men fortfarande inga som gör ont :/ Men nånting säger mig att bäbisen är på gång inom några dagar.. hoppas hoppas!

Nu är augusti här, rätt månad för bäbisens ankomst. Frågan är bara vilket datum h*n bestämmer sig för att komma ut... Har funderat lite på hur jag ska göra när det väl är dags. En del av mig vill smyga iväg så diskret som möjligt så nästan ingen vet att vi är på väg in och det blir värsta överraskningen när bäbisen har kommit. En annan del av mig vill uppdatera allt eftersom i bloggen när det händer grejer för att bli lite peppad och för att sedan kunna gå tillbaka och läsa om allting. CIMG2115

RSS 2.0