Så jäkla mäktigt!

Jag och älsklingen var på MVC idag, jag lyckades prata till mig en tid för att lyssna efter hjärtljuden :) Var lite nervös i början för det hördes ingenting men sen så kom ljudet som jag har hört så många gånger tidigare och tårarna var inte långt borta! Så jäkla mäktigt, nu börjar jag förstå att det verkligen bor en liten krabat i min mage. Är så nyfiken på vem det är.. :) 152 slag/minut! Underbara måndag.

Lugn helg!

Har inte jobbat i helgen utan har bara varit hemma..

Igår var en sån dag som jag helst hade sluppit.. Ungarna var helt galna hela dagen, bara bråkade och skrek.. På kvällen hade dom lugnat ner sig så vi tog en liten promenad hela familjen med Ecco som vi har lånat i några dagar.

 

Idag har jag inte gjort så mycket alls, blev en liten promenad innan middagen. Har bara tagit det lugnt och försökt vila.

 

Är skitsugen på en prinsessbakelse så jag vet inte vart jag ska ta vägen riktigt!

 

Imorrn blir en bra dag, förhoppningsvis :)


Långa dagar

Det blir långa dagar på jobbet när jag inte är riktigt frisk, halsen värker fortfarande och jag är allmänt seg.

Hade iallafall medarbetarsamtal med chefen idag, det gick bra och hon verkar vettig :)

 

Ungarna har precis somnat och jag har diskat, blir alltid så stressigt på tisdagar eftersom Nora har träning så vi hinner knappt svälja maten innan vi ska iväg igen :/

Hon gjorde en riktigt bra träning iallafall, bästa någonsin! :D Skitkul att se.. lillgumman börjar bli stor!


Magen växer

Det känns som att det har hänt något med magen de senaste 2 dagarna, den känns mycket större och jag kan snart inte dra in magen längre.. :) Längtar tills det är dags för ultraljudet.. det är ju bara drygt 6 veckor kvar :/

Innebandy hela dagen..

Är helt slut i kroppen nu, for från stan halv 10 imorse och kom hem vid 17.30.. Nora ligger redan i sängen och är jättetrött, INNAN bolli är slut!

Tjejerna var jätteduktiga idag, dom vann första matchen men förlorade de andra 2. De gjorde iallafall sitt bästa och det är det som räknas! :)

När bandyn var slut skulle Nora duscha innan hemfärden, hon var nästan först av med alla kläder och gick in i duschen och väntade på sin tur.. Det tog en himla tid men jag tänkte väl att det var många barn. När den som gick in sist av alla kommer ut före Nora börjar jag fundera vad hon höll på med.

Hon hade jättekul och hade inte alls någon brådska så vi var sist av alla från hallen (av oss som skulle till H-sand).

 

Nora "mesproppen" Skoglund är hennes nya namn ;)


Piggare idag!

Tjoho..! Febern är borta men jag har ont i öronen och halsen.. hellre det så jag kan vara på benen iallafall.

Har varit med Nora på träningen idag och sen har jag bråkat lite med Amanda, rensat Amandas garderob och lagat mat.

Ska snart skjutsa bort Amanda till farmor, hon ska sova där inatt och vara där imorrn medans vi är på innebandy i "storstaden" Kvissleby :P Hon är bjuden på kalas så farmor är snäll och ställer upp och skjutsar så hon slipper missa det.

Det var en himla tur att det var just imorrn det var kalas så Amanda slipper åka med oss, hon är ju så rastlös så hon skulle inte kunna sitta stilla en hel dag och kolla på innebandy :)

 

Blir en tidig kväll ikväll, upp i tid imorrn och äta en rejäl grötfrukost och fixa fika!


Lördag

Nu vet närmsta familjen om att vi ska ha en till liten bäbis (om allt går som det ska), är fortfarande nojjig :( Kom sen på att familjen kanske pratar utan att tänka sig för när barnen är i närheten, tanken var ju att dom inte skulle få veta nåt förrän efter RUL.  Men idag har dom också fått veta och dom blev riktigt glada. Den äldsta har kommit på ett tjejnamn som hon tycker bäbisen ska heta om det blir en liten tjej. Hoppas dom inte surrar ihjäl sig på skolan och dagis bara :/ Hade tänkt att berätta för de närmsta arbetskamraterna till veckan också innan ryktet börjar gå :)

Sjuka fredag!

Kände mig lite seg igår och imorse när jag vaknade hade jag feber.. har ont i kroppen, skallen och fryser som en gris.

Älsklingen är sjuk han med, exakt samma symptom som mig så vi har gått runt och klagat hela dagen!

 

Vi kom iväg på mötet iallafall och det kändes bra, skönt att få sitta med och lyssna lite och gubben vi träffade var glad att jag kunde komma. Han fick höra även min syn på vårat liv osv.. Nu hoppas jag på att det händer lite positiva saker i framtiden för älsklingen :)

Efter mötet hämtade vi hem Nora från skolan, köpte lite gott till ikväll och åt en tidig middag.

 

Hoppas på att jag är piggare imorrn och att vi alla är friska på söndag då det är innebandy och kalas :D


Inskrivningen

Vi var uppe med tuppen för att skriva in oss idag, vi börjar komma en bit på väg nu :) Fick tid för RUL den 8 mars.. känns som att det är otroligt långt dit men tiden kommer säkert att rusa iväg!

När ska jag fatta?

CIMG1161

V. 13!

Vecka 13 Kroppen: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över. Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig. Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress. Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Torsdag men ändå fredag!

Igår var jag hemma med en krasslig Amanda, sov bort i stort sett hela dagen eftersom jag inte hade sovit nånting under natten.

Idag har jag haft en ganska bra dag trots att jag känner mig febrig och har ont i halsen.

Är nämligen ledig imorrn så jag har fredag idag :)

 

Imorrn händer det lite grejjer och det känns skönt.. ska på ett efterlängtat möte!

 

 

Uppdateringen kommer att bli bättre så småningom, jag lovar!


Försäkringskassan..

Funderar över reklamen som visas på tv:n nu, "Nya" Försäkringskassan.. Vad är det som är nytt egentligen? Att dom har kvällsöppet..?? Hmm... det har dom ju haft i över 2 års tid! Fattar inte riktigt vad som är så himla nytt.. någon annan som vet?

Imorrn är det dags!

Kl. 8.00 har vi inskrivning imorgon.. Håller tummarna för att det inte blir inställt igen! Idag har jag avverkat v.12.. så himla skönt. Trodde jag skulle känna mig lugn nu över att allt är som det ska men det gör jag inte alls det :( Hoppas på att det känns bättre efter imorgon :D

Tvillingar!

Igår fick jag bara en känsla av att jag kanske har tvillingar i magen, fråga mig inte varifrån den känslan och tanken kom :) Idag undrar jag om det finns något alls där inne? Hur ska jag kunna vänta ända tills det är dags för UL innan jag får veta om det är någon som verkligen lever i magen?Hoppas på att jag får känna lite rörelser ganska tidigt.. helst igår!

Namn

Vi har börjat prata lite lätt om namn här hemma.. Vi har alltid haft det självklara pojknamnet klart sedan våran första dotter föddes.. Men än så länge så har vi ju inte fått någon pojke. Och i somras fick en av mina vänner barn, en pojke, och gissa vilket namn han fick!? Jo, just det vi hade bestämt.. så vi har fått börja tänka om. Vill ju faktiskt inte ta samma namn :) Har kommit på ett namn som känns så bra och älsklingen börjar också tycka om det så jag håller tummarna nu för att vi får en liten pojke.. ;) Vill inte berätta vilket namn det är än.. kanske kommer senare! Har ni några förslag på fina flicknamn?

Cravings!

Vad var ni som mest sugen på när ni var gravida? Jag skulle kunna äta Sibyllakorv dygnet runt om jag orkade :) Det fick bli det till middag idag, ekonomiska jag skiter fullständigt i att den är typ 3 gånger dyrare än alla andra korvar! Fick i mig 3 men jag är fortfarande sugen på det trots att jag är proppmätt.. Illamåendet har blivit mycket bättre och det är så skönt! :D

Oooops...

Snart en vecka sedan jag skrev något sist.. Händer inte så mycket i mitt liv just nu. Det säger jag jämt men det känns som att det inte gör det :/

 

Jag sover, jobbar, äter och försöker hålla mig vaken en stund också..

 

I förrgår var jag på kalas hos Sandra.

Igår var jag på gammelmormors begravning :( Usch, värsta dagen hittills på året! När jag kom hem stupade jag i soffan och somnade innan kl. 20, vaknade på natten och hade en fruktansvärd huvudvärk..

Idag har jag jobbat och varit på kalas hos Ida, jag är skittrött och känner mig som världens sugigaste flickvän/sambo som aldrig orkar göra nånting..

 

Förhoppningsvis så vänder det snart! :)


V. 12

Är i vecka 11+2 idag, har 200 dagar kvar till BF! Det går ganska fort nu :) Skulle ha varit på inskrivning i onsdags men tiden blev inställd för att barnmorskan var hemma med sjukt barn. Lite tråkigt men vi fick en ny tid tills på fredag den 21/1 :D

Kvällsillamående!

De 2 senaste dagarna har jag kunnat äta frukost som normalt igen, illamåendet smyger sig på fram på eftermiddagen och sedan håller det i sig. Lite bättre än att må illa hela dagarna iallafall. Min högsta önskan just nu är att slippa illamåendet och få tillbaka lite energi.  Och såklart att allt är okej med den lilla där inne i magen! Är så nyfiken på vem det är som kommer att titta ut i sommar. Är helt övertygad om att det är en riktigt söt liten krabat iallafall :D

Dagens skämt!

Vi sitter och tittar på tv:n då dom visar reklamen för Sveriges mästerkock.. Då säger Nora att jag är Sveriges mästerkock!

Skrattar och säger Nä, verkligen inte.

Får till svar att, det är jag visst det! :)

 

Det är ju tur att nån uppskattar min usla matlagning!


Lugn dag!

Dagens planer blev inställda så idag tar jag det bara lugnt, har vikt lite tvätt, diskat och plockat lite. Vi har egentligen hur mycket som helst att göra men ingen av oss orkar riktigt ta tag i skiten. Älskligen har varit så snäll och klivit upp med barna flera mornar senaste tiden, varför ska jag då behöva vakna flera gånger och vara kissnödig när jag istället hade kunnat få njuta av sovmorgon? Jaja, det är ändå skönt att ligga kvar och slippa bry sig så mycket om vad som händer :) Har haft lite ont i magen idag så jag har blivit tvingad av älsklingen att ta det lugnt och lägga mig i soffan! Du är så omtänksam och helt underbar hjärtat <3 På onsdag är det dags för  inskrivning :D

Innebandydags!

Idag kör Nora igång med innebandyn igen efter uppehållet. Hon har längtat som en tok :)

Idag ska dom träna med sarg också så det blir nog lite roligare att kolla då när inte bollen försvinner titt som tätt.

Om 2 veckor är det dags för hennes första match, hoppas att inget kommer ivägen denna gång.

 


Tips på barnvagn?

Har suttit och kikat lite på barnvagnar på blocket och undrar om ni har något tips på bästa vagnen? Vill att den ska vara lättkörd både sommar och vintertid, inte så tung och gärna lite snygg ;) Vi eller rättare jag har bestämt att vi ska köpa en begagnad eftersom vi inte är stenrika och sen vet jag att en liggvagn inte används så himla länge..

Magen börjar växa..

Sambon knäppte kort på magen idag, eftersom jag är så svälld ändå så brukar jag hålla in magen för att se vad som egentligen hör till graviditeten. Efter att han knäppt första kortet så säger han: -Ska du inte dra in magen också? Hahaha.. höll på att garva ihjäl mig. Det börjar hända lite nu :) Den yngsta av mina barn stog och smekte min mage innan middagen idag och sa att hon tyckte att mina bröst och min mage var så tjock! Hon är övertygad om att jag har en bäbis i magen trots att vi inte har sagt något och trots att jag brukar vara "tjock" ändå.. Hoppas de närmsta veckorna går fort så vi kan berätta för barnen snart :D

v. 11

Vecka 11: 6 jan - 12 jan 2011 Vecka 11 Kroppen: Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre. Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

JAG KAN INTE GÅ!

Jag kan knappt gå idag, det värker så in i helvete i ljumsken varje litet steg jag tar. Känns som att allt har låst sig! Vad är detta?? Vad ska jag göra, kan ju inte sitta på arslet hela dagen... :(

Tjockis..

Börjar bli svårt att hitta kläder som jag kan ha nu. Finns inga byxor som jag kan knäppa utan jag lever just nu i leggings, strumpbyxor och mysisar! Har inga vettiga tröjor som döljer den lilla kulan som har börjat komma. Försöker hålla in magen så gott det går på jobbet :) Kanske dags att börja inhandla lite mammakläder snart men samtidigt tycker jag att det känns tidigt!? När började ni använda mammakläder?

Värdelös..

Ska snart komma igång med bloggandet igen, är lite ur form just nu!

Så om jag inte skriver på ett tag så vet ni ändå att jag lever :)

 

See you later!


Det här med att vara anonym..

Tycker det börjar kännas lite jobbigt att vara anonym nu. Vill ju bara visa upp mitt feta nylle och säga TJENA, jag ska bli mamma igen! Men jag kommer att avslöja mig så småningom.. kanske om 2 veckor eller så!? :)

Besök!

Idag har vi haft finbesök av pappa, Malin, Emelie, Lennart och Anette. Dom har ganska nyss åkt hem.. Barnen fick lite julklappar av pappa och så fick vi lite matkuponger så vi kunde äta hamburgare till middag :)

 

Imorrn börjar allvaret på riktigt, jag ska jobba som en tok och barnen ska på dagis och fritids :(


Någon som känner igen sig?

Fy fan säger jag bara.. både igår och idag har jag varit helt död. Orkar knappt stå på benen och bara somnar i soffan hela tiden. Igår sov jag till och från till kl. 14 och idag till 13.30! Skulle kunna somna ståendes.. :( Vill bara sova mig igenom dagarna och har ingen ork till nånting. Någon annan som är eller har varit likandan? Är i vecka 9+2 idag..

RSS 2.0