Fredagsmys!

Fredagsmyset är över och vi ska krypa ner i sängen nu så vi orkar med morgondagen. Idag har vi tagit det lugnt som vanligt, jag har plockat undan och vikt lite tvätt. Skulle egentligen ha behövt storstädas här hemma men vem fan orkar med det när vi snart ska flytta? Men dammsuga får jag nog göra imorrn eller så.. ser förjävligt ut här! Vi åt tacos till middag, var länge sedan sist och det var jättegott! Mats åt säkert ett halvt kilo köttfärs själv! :D Efter middagen så fick Freja ta ett bad så nu är hon riktigt mjuk och go igen.. Imorrn ska Nora spela en träningsmatch på förmiddagen och sedan åker vi ner till Matfors och säger grattis till min älskade syster som har fyllt år!

Vinst

Som jag trodde så vann ungarna med 3-2, det är så kul att se dom så glada! :) Amanda kom med bästa kommentaren under matchen: Alla mammornas rumpor skakar när dom springer! Hahaha.. barn är för härliga :D Efteråt bjöds det på glass och sedan var det bara att brassa hem så fort det gick eftersom Freja hade skrikit hela tiden under tiden vi var borta (2 timmar). Sedan jag kom hem har hon inte gett ifrån sig något ljud alls förutom bajset som nyss landade i blöjan! Skum unge.. :/ Hoppas värmen håller i sig under morgondagen för då blir det nog en promenad, det har varit 20 grader här idag!

Match

image

Nu är matchen igång och det kryllar av barn på planen.. Tippar på att det blir "vinst" till barnen mot mammorna :)


Från mage till rygg!

CIMG2865 Freja har vänt sig från mage till rygg idag!

Hon passade på medans jag var och hämtade Nora och Amanda så jag har inte sett det själv än. Jag litar på att Mats inte ljuger för mig :)


Mys med Nathalie och Ellen!

I förrgår var vi på öppna förskolan igen med Nathalie och Ellen, ungarna sov under hela tiden vi var där så vi satt bara och surrade i ett hörn. Vi blev kvar i 2 timmar innan vi for ner på stan. Vi gick på Wayne´s och fikade och försökte väcka Freja för lite mat men det gick inte alls. Efter en halvtimme gav jag upp så vi gick ner på stan. Så fort vi kom in på Åhlens så vaknade Freja och var jättehungrig så jag fick sätta mig i en liten hörna där barnen kan bygga med lego och amma henne. Satt inte bekvämt för 5 öre och jag blev så full i skratt, är det inte typiskt bäbisar att alltid vakna vid fel tidpunkt!? :) På eftermiddagen for vi bort till lägenheten för att skriva kontrakt men det hade dom glömt bort att göra i ordning så vi surrade lite med den andra hyresvärden och fick se vad dom hade tänkt på för tapeter till våran lägenhet. Det kommer att bli så jävla fint när allt är klart och det känns jättebra! :D Stefan kom förbi här på kvällen så vi kunde skriva kontraktet! Igår efter att jag hade hämtat hem Amanda från dagis så åkte jag och Freja med Nathalie och Ellen till Birsta. Vi var där i drygt 4 timmar och hem kom jag med lite små handdukar och servetter.. hahaha.. jag gjorde av med 60 kronor ungefär! Vi gick omkring och tittade på en massa barnkläder och surrade. Skitkul :) Freja kräktes ner golvet inne på IKEA restaurangen också, hahahaha.. världens pölar! Idag har jag bara legat på soffan och vilat, skönt och välbehövligt. Ikväll är det fotbollsavslutning för Nora och en match mellan tjejerna och mammorna väntar. Jag står över detta år eftersom jag inte ens kan jogga än :)

Läkarbesök

Igår var jag på BVC med Freja, det var dags för läkarbesöket! Som vanligt var allt jättebra, hon hade växt lite sedan förra veckan vi var där. Längd: 55 cm Vikt: 4.690 g Hon hade gått upp nästan 200 gram så hon följer sin kurva jättefint! :) Han kände lite på "knölen/benbiten" som hon har på handleden men sa att vi inte behövde oroa oss...  Hon har ju inte ont eller så och han pratade om att skelettet är alltid assymetriskt hos små barn och att det förmodligen kommer att växa till sig. Nästa besök på BVC är 17/10.

Presenter

Har ju glömt att visa de senaste presenterna som Freja har fått! :)

Från min mormor och morfar:

CIMG2872

Från farfar och Maria:

CIMG2869

CIMG2871


6 veckor!

Freja fortsätter att växa och bli större trots att jag inte vill, hon är redan 6 veckor gammal! :)

CIMG2833Nora och Amanda hjälptes åt att byta blöja igår

Det händer så mycket hela tiden och ingen dag är den andra lik. Freja är så sällskapssjuk nu så det går knappt att lägga ifrån sig henne vilket resulterar i att det inte blir särskilt mycket gjort här hemma. Inte så mycket som jag vill iallafall. Det är lite därför bloggen läggs åt sidan. Ögat har slutat rinna sedan 1 vecka tillbaka ungefär, jätteskönt! Det vänstra ögat har runnit och geggat igen sedan hon föddes pga trånga tårkanaler. Prickarna börjar försvinna också, det mesta på kinderna är borta och nu är det bara litegrann kvar runt halsen och lite på bröstet. Hon blir starkare och starkare i nacken och ler mer och mer! Hon älskar lampor som lyser och kan stirra på dom hur länge som helst. Inatt sov hon rekordlänge, hon åt 20.30 och sedan vaknade hon inte igen förrän 03.20! Efter att hon ätit så bytte jag blöja och sedan låg vi och pratade en stund, hon log flera gånger och gjorde små härliga ljud :) Idag har jag rensat bland kläderna, hon har växt ur strl 50 och 56 passar precis så jag har tagit fram alla kläder i 62 nu. Det är liiite stort fortfarande men det gör inte så mycket! Min lilla tjej börjar bli stor..

CIMG2815Mormor med 3 barnbarn


Ett bad!

image

Freja kräktes mitt i sorteringen så nu får hon ett bad.. :)


Inventering

image

Nu ska jag rensa bland alla vinterkläder.. Det är ingen brist på dom men frågan är om det finns något i rätt storlekar? :)


Från torsdag till söndag!

Fan vad kass jag har blivit på att skriva här men tiden går åt till annat och minnet är så kort så jag knappt kommer ihåg vad jag har gjort.. Ska försöka sammanfatta de senaste dagarna.
Torsdag: Tanken var att jag skulle ta en promenad med Nathalie och Ellen men det var skitväder ute som vanligt så det blev en dag hemma istället. En händelselös dag om jag inte minns fel :) Nora hade träning på kvällen. Fredag: Dagen började med att jag fick på mig min förlovningsring igen, den har jag saknat. Skönt att den sitter där den ska! Amandas kompis Anna var här och lekte fram tills att vi hämtade Nora på skolan. Dom lekte skitbra tillsammans och var jättelugna! Det trodde jag inte :)
När Nora hade slutat i skolan så for vi bort till lägenheten vi ska flytta till och kikade runt lite, bilder kan ni se här! Efter det så for vi och handlade en massa gosaker till Noras kalas och lite fikabröd. Älsklingen gjorde supergod mat till middag och sedan kom mamma och Kjell och hälsade på med lite paket till Mats :D Lördag: Jag ställde klockan på 7 och gick upp och duschade, sedan väckte jag barna och vi sjöng för Mats som fyllde år. Det var väldigt uppskattat :) Hann städa undan lite innan vi fick besök av Nettan, Tove, Tim, Ronja, Kevin och Lena. Vi fikade och barnen lekte! Tove stannade kvar här när dom andra åkte hem. Marie och Lallo kom förbi med lite mer fika och grattade Mats.
Mats och Amanda åkte med dom till Nyppa och jag, Nora och Tove åt lite middag och började förbereda inför kalaset. Jag tänkte hinna vila lite innan det började men då kom Benny och Maria förbi med en massa presenter till alla förutom mig :P Kl 18 drog kalaset igång och det gick superbra, jag var skitnervös innan eftersom jag skulle vara själv med 8 tjejer och hade Freja att ta hand om. Alla var nöjda och glada!
Värre var det förra året.. Jag stupade i säng vid halv 12 tiden tror jag, Tove sov över och låg med mig i våran säng. Hon surrade som aldrig förr och jag vet inte när jag somnade :)
Söndag:
Idag har jag känt mig bakis så jag har inte gjort mycket alls.. Barna har varit hos Hanna och Timmy och lekt och jag låg på soffan i några timmar med Freja och sov, mycket välbehövligt! Älsklingen gjorde god middag idag igen, kött och kroketter. Till efterrätt gjorde vi en rabarberpaj som blev skitgod!! Nu sover barnen sedan någon timme tillbaka och jag sitter i soffan och kikar på tv:n när jag inte skriver det här :D Imorrn är det vardag igen, så himla skönt! Jag tycker nästan bättre om vardagarna nu när jag är hemma hela dagarna. Det är en massa bra på tv:n och allt flyter på!
Allt har löst sig nu med pengarna och lägenheten, så himla skönt.. :)

Söndag

image

Gomorron säger Freja!
Hon är pigg och glad :)


27 år!

CIMG1719

GRATTIS

ÄLSKLING

FÖDELSEDAGEN!


Nya lägenheten

Här kommer ett smakprov på lägenheten vi ska flytta till.. alla rum är inte med :)

CIMG2786

Här är vardagsrummet och rummet innanför ska bli lekrum till barna är det tänkt. Nya tapeter ska upp i vardagsrummet.

CIMG2805

Mys!

CIMG2795

Köket

CIMG2796

Köket Ny spis ska på plats och nya tapeter ska upp!

CIMG2789

Badrummet Golvvärme finns :)

CIMG2810

Men jag är väldigt avis på blivande grannen under som har detta badkar! Ska nog flirta lite så jag får låna det någon gång :D


Lycka!

image

Jag får på mig ringen igen! :) För någon vecka sedan var det helt omöjligt.. Jag är glad!! :)


Kärlek

image

Så jävla fin!


Världens längsta promenad!?

Igår gick jag längre än vad jag gått totalt det senaste året kändes det som..! Jag började att gå hemifrån vid 9, mötte upp Nathalie på öppna förskolan där vi tillbringade några timmar. Kul att komma ut lite och träffa lite nytt folk. Jag är lite blyg ibland så jag hejjade bara på några stycken men det släpper väl eftersom antar jag så jag kan prata med några fler :) Freja och Ellen var minst där, alla andra barn var mellan 6-12 månader tror jag.. Vi hade väldigt trevligt iallafall. Vid 12-tiden gick vi ner på stan en snabbis, Nathalie skulle köpa en mascara och jag skulle in på banken en sväng. När jag var klar där så fick jag gå i raketfart för att hinna hämta upp Amanda och Nora. Jag hann precis tills att Nora slutade och jag höll på att svettas ihjäl. Vi gick på tempo och handlade lite innan vi gick hemåt igen. Jag var helt slut när jag kom hem vid 14! Imorrn ska jag dejta Nathalie och Ellen igen, vi ska ut och trava och bli av med några kilon ;)

BVC besök #2

Igår var jag på BVC med Freja. Hon växer som hon ska och följer sina kurvor, hon ligger över medel på vikten och är mer tjock än lång :) Längd: 54 cm Vikt: 4 495 gram Hon har gått upp 450 gram sedan sist! Jag visade handen också och hon kände efter litegrann, hon hade ingen aning om vad det var utan vi ska ta upp det nästa vecka när vi ska på läkarbesöket. Hon höll med mig om att det kändes som ett ben.. skumt! Känns skönt att veta att jag har mat så det räcker och att Freja växer som hon ska :)

Min ålder!

Det här hittade jag när jag sökte lite på mig själv :) Födelsedatum: 6 maj 1984 (en söndag för 9 999 dagar sedan) Fan vad coolt.. imorrn är jag 10 000 dagar gammal..!

Innebandy

image

Vi sitter och tittar på Noras första träning.. Det ser ganska bra ut :)


Morrn morrn!

Gomorron!
Nu är alla vakna här hemma, Nora och Amanda ska på skolan och dagis och jag och Freja ska på öppna förskolan och träffa Nathalie och Ellen.
Sedan ska vi på BVC för lite vägning och mätning.
Ska passa på att fråga om det vassa benet som Freja har på handleden också, det känns jätteäckligt att ta där :(
Hoppas på att få lite bra samtal under dagen...
Ha en bra dag!

Rörigt..

Shit vilken dag det har varit, det är så mycket nu så jag orkar inte tänka.. För det första så har vi fortfarande inte hittat någon lägenhet att flytta till om en månad. Vi har kikat på en som var jättefin idag men den ligger på helt fel sida av stan, allt annat var hur bra som helst! Vi ska avvakta morgondagen och se om vi får veta något om lägenheten mittemot dagis som vi vill ha.. För det andra så kommer jag inte att få en enda krona i lön denna månad, det verkar snarare som att jag kommer att få betala tillbaka drygt 3000 kronor! Jag får inte heller någon vidare föräldrapenning, knappt 6000 kronor. Det hade kunnat funka om det inte vore för att vi har en massa räkningar denna månad som normalt inte kommer! Fan vad jag hatar allt som har med pengar att göra! För det tredje så kommer jag snart att skrota bilen, vi har precis haft den inne på verkstan och fått den lagad för lite mer än 6000, nu verkar det som att nästa problem kommer. Samma som var när vi skulle köpa den! Jag orkar inge mer nu, jag orkar inte tänka. Hoppas på att lite ska lösa sig imorgon!

SNUS!

I lördags var det 1 år sedan jag snusade sist, trodde aldrig att det skulle gå så bra att sluta som det gjorde. Jag tänker inte säga att jag har slutat för alltid men jag har ingen tanke på att börja igen..

images (1)

Jag måste erkänna att det skulle vara jävligt gott med en Rapé ibland.. :)


Redo för innebandy

image

Nu har vi köpt skor till Nora så nu är hon redo för innebandyn som börjar imorrn! :) Vi kommer med all säkerhet att känna igen henne på planen..


Liten blir stor

image

Freja blir 5 veckor idag, om bara några minuter :)


Promenad

Ikväll tog jag med mig Freja på en promenad, jag travade på i hyffsat rask takt. Det snabbaste jag klarade av faktiskt! Jag gick en runda på ca 2 km och det tog en halvtimme. Jag kände knappt av benen när jag kom hem och ena foten är sönderskavd. Skon är trasig så jag får skylla mig själv.. nu ska jag bli fit! :D

Fotbollshelg

I helgen har Nora spelat fotboll, både igår och idag. Igår var det semifinaler och både Umeå vit och Umeå röd vann sina matcher så idag mötte dom varann i final! Hela laget var vinnare redan innan matchen men Nora fick en silvermedalj. Hon fick göra ett mål också och jag lyckades filma det! :) Igår var Amanda med Anna hela dagen och Nora gick och lekte med Linnea efter matchen. På kvällen var Nora på tjejmiddag och hon hade haft superkul, det var den roligaste tjejmiddagen hon någonsin varit på (även den enda)!  :) Nästa helg är det Noras tur att ha kalas!

Fredagsmys

image

Det här ska vi äta ikväll framför Idol! :) Marängbottnar med en massa grädde och blåbär..


Grötfrukost

image image

Jag och Amanda äter gröt till frukost idag :) Nora är på skolan och Mats och Freja sover...


Mysigt

Sitter i sängen och ammar Freja, trots att jag är skittrött så är det ändå så himla mysigt! Jag har varit och bäddat om de andra i familjen så att dom inte ska frysa och jag njuter av livet :)

Jag är så lycklig!!


Händer ingenting!

Vägde mig idag igen men vågen har stannat och det händer ingenting..

CIMG2717

CIMG2718

Idag stannade vågen på 67.9kg , fullt påklädd och ganska nyäten.

Tacka vet jag mammajeansen som jag glider omkring i! :)


Freja 1 månad!

Idag är det 1 månad sedan lilla Freja kom ut till oss.. Som vi hade väntat och längtat, dagarna kändes som evigheter och nu rusar tiden iväg. Kan inte förstå att hon redan är 1 månad gammal!

CIMG2725

CIMG2726

CIMG2728 Hon har blivit jättestark i nacken och är väldigt nyfiken av sig. Hon har även kommit in i någon slags period när hon vill bli buren nästan hela tiden och så fort vi lägger ifrån oss henne så vaknar hon och gnäller (förutom just nu när hon ligger så snällt här bredvid mig i soffan).

Skötbädden är hennes bästa vän, när vi lägger Freja där så blir hon knäpptyst och stirrar rätt upp på leksaken som hänger där. Jag filmade henne en liten stund när hon låg där tidigare och jag fick nog med ett litet leende! :D

Hon har även fått för sig att hon inte är så förtjust i sin pappa, så fort han ska ta henne när jag skjutsar Nora och Amanda eller ska göra något annat så skriker hon tills jag kommer tillbaka. Väldigt jobbigt, allra helst för Mats som inte vet vad han ska göra :( Förhoppningsvis går det över ganska snart..! :D

Våran lilla prinsessa, du är så underbar!


Ögonfransar

image image image Mina barn har så fina ögon och har väldigt långa ögonfransar.. Det är deras ögon som alla har lagt märke till sedan dom var väldigt små :) Något dom ärvt efter mig iallafall :D

Faderskapet fastställt

Japp, nu har Freja även en pappa på papper!  Det var ju tur att Mats ville ta sitt ansvar och skriva under papperen ;)

Skön dag!

Idag har jag haft en riktigt bra dag.. På förmiddagen for jag och Freja till Nathalie och Ellen och hälsade på. Vi fikade gofika och surrade en massa :) Efter att jag hade hämtat hem Nora och Amanda så kom Sara, Meja och Minna och hälsade på. Det blev lite mer fika och prat. Hur trevligt som helst. Barna lekte bra med varandra också :) Det har varit en bra dag helt enkelt, Freja har dock haft lite ont i magen men det verkar ha blivit lite bättre nu!

Svar på kommentar

Jag fick en kommentar till mitt inlägg om mina rutiner, kunde inte låta bli att skratta lite..
Anonym om Måndag och tisdag..:
Vilken lat karl du verkar ha! Gör han verkligen inte någonting eller?
Asså jag menar man är ju lixom 2 i ett förhållande?!
Sjukt arg hade jag varit om min karl va så lat...
Utifrån vad jag skrev så kan jag förstå att Mats verkar jävligt lat och just nu gör han faktiskt inte mycket alls som innefattar fysisk aktivitet.
Det är klart att man är 2 i ett förhållande och hade det inte varit för att han nyligen har opererat sig och är handikappad så skulle jag vara jävligt förbannad om han inte hjälpte till här hemma!
Jag är jätteglad att han är hemma och även fast han mest sitter i soffan så hjälper han till på så många andra sätt än att laga mat och diska.. Han är inte ett dugg lat... :)

Mina rutiner

Så här ser nästan alla mina dagar ut... *Vakna
*Mata Freja
*Väcka Nora och Amanda
*Byta blöja
*Klä på oss
*Äta frukost
*Se till att Nora och Amanda gör sig klara för skolan och dagis
*Skjutsa Nora och Amanda
*Bädda sängar, diska, tvätta och plocka undan lite innan Unga mödrar börjar 9.30.
*Fixa frukost till älsklingen
*Titta på Unga mödrar och Greys Anatomy
*Mata Freja
*Byta blöja
*Vila en stund
*Hämta hem Nora och Amanda
*Fika
*Mata Freja och byta blöja
*Diska
*Fixa lite tvätt
*Laga middag
*Diska
*Mata Freja och byta blöja
*Förbereda Nora och Amandas grejer inför morgondagen
*Tjata lite på Nora och Amanda om städning och att göra sig klar för sängen
*Natta Nora och Amanda
*Plocka lite
*Titta på TV:n mellan 20-22
*Mata Freja och byta blöja
*Sova Oftast ser det ut så här men ibland så avstår jag från någon punkt eller gör något mer! :)

Tisdag

Jag har inte riktigt tid för datorn längre och därför skriver jag inte så mycket.. Vi har skapat oss vissa rutiner här hemma och där finns det inte tid för datorn.. :) Det är både skönt och tråkigt på samma gång, det blir nog bättre när det inte är så mycket bra på tv:n och när älsklingen kan gå igen! :D Idag har jag badat Freja, tvättat, gräddat pannkakor och vilat. Jag ska snart göra rent kattlådorna, dammsuga lite och gå ut med soporna. Imorrn ska jag träffa Nathalie och Ellen på förmiddagen och på eftermiddagen kommer Sara upp till stan med Meja och Minna :D

9 fina år tillsammans..!

Åren går så fruktansvärt fort, tänk att vi har varit tillsammans i 9 år. Det är ganska länge när man tänker efter. Vi var ju bara små ungdomar när vi träffades och blev tillsammans, då trodde jag inte ens att vi skulle hålla ihop mer än 2 veckor. Jag minns våra första dagar tillsammans som om det vore igår.. Hur vi blev tillsammans, vilka låtar vi lyssnade på och ibland kan jag nästan känna lukten från Mats lägenhet. Jag skulle vilja uppleva allt igen från början! :) Vi har nog gått igenom det mesta tillsammans och idag är vi starkare än någonsin. Kärleken är obeskrivlig och vi är världens bästa team. Vi är menade att vara tillsammans  ♥

Mats, Jag Älskar Dig

Nu och för alltid


4 veckor!

image

Idag blir Freja 4 veckor, min lilla prinsessa :)


Blivande fotbollsproffs!?

Nora hade match idag, tjejerna vann med 6-0 och Nora gjorde mål igen! Det är så kul att se henne utvecklas, för ett år sedan vågade hon knappt röra bollen och nu springer hon som en galning och är överallt samtidigt känns det som och är mycket tuffare. Det är min tjej det! Jag hoppas verkligen att hon fortsätter med fotbollen och att hon kommer att tycka att det är lika kul som jag tyckte när jag spelade. Nu förstår jag varför mamma och pappa tyckte det var så tråkigt när jag slutade.. Nackdelen med att hon börjar göra så mycket mål är att vi blir fattiga(re) eftersom hon får pengar för varje mål hon gör.. :)

Amanda gillar spindlar!?

Igår morse när vi höll på att göra iordning fika till Nora så tog Amanda en vindruva. Hon tuggade på den en liten stund och sedan sa hon att hon tyckte att det kändes konstigt och att det knastrade i munnen. Jag trodde det var kärnorna men när hon sedan spottade ut den i slasken så var det även en spindel med! Fy fan vad jag led med henne.. :( Sedan dess kollar jag överallt efter spindlar.. vindruvor_161542460

Noras födelsedag

Nora hade en bra födelsedag igår! Hon vaknade före mig trots att jag hade ställt klockan, jag hörde hur hon och Amanda låg och viskade till varandra medans jag ammade Freja. Hon låtsades sova när vi kom in och sjöng för henne :) Hon fick (nästan) bara en massa kläder igår men hon var lika nöjd för det, hon älskar ju kläder! Vi ska på Intersport någon dag och köpa nya inneskor och en innebandyklubba, det var också presenter som hon önskat sig. Innebandysäsongen drar ju snart igång :) Dom som kom var pappa, Kevin, mamma, mormor, Marie, Tilde, Sandra, Helena och Ida. Tilde var här hela dagen och sov över! :D

image

På eftermiddagen/kvällen for jag, Amanda och Freja till Stefan för att säga grattis, fick i mig en liten bit smörgåstårta men sedan tog det tvärstopp. Nästa gång jag ska bort på kalas så ska jag inte äta pizza alldeles innan! :/


Blomma

image

Amanda gav mig en fin blomma idag som hon hittade ute :)


Så trött, så trött...

Ligger i sängen med Freja på bröstet, önskar jag kunde få somna och sova några timmar men jag måste kliva upp och göra oss redo för fotboll! Tänk att man kan vara så förbannat trött :(


Nora 8 år!

CIMG2592
Grattis gumman på födelsedagen!
Jag Älskar Dig

Polly Rocks!

polly-rocks-277x400 Har du inte provat nya Polly så måste du göra det.. hur goda som helst!! :)

Stressad

Usch, jag gör inget annat än att känna mig stressad just nu.. Hjärnan går på högvarv och idag så brast det, tårarna rann och jag ville bara springa hemifrån en stund. Jag hinner inte riktigt med mig och inte ens hälften av det jag vill göra blir gjort. Har ingen riktig ork och jag är så trött! Det är en del att tänka på och jag har ingen kontroll just nu.. Idag har jag iallafall slagit in Noras paket, handlat en massa fika, dammsugit, börjat förbereda en tårta och hämtat hem bilj*veln från verkstan. Sen så är det allt det vanliga som en massa disk, blöjbyten, plockande osv. Älsklingen hjälper såklart till med det han kan men jag längtar faktiskt lite tills han är rörlig igen :) Imorrn fyller Nora år och då blir det kalas! :D

Gokväll!

Jag hinner knappt sitta vid datorn längre och när jag väl sitter här så kommer jag aldrig på någonting att skriva.. Tänkte mest bara skriva att jag har varit hurtig idag, jag tog en promenad med Freja och hämtade hem Nora och Amanda. Det tog en liten stund men det var väldigt skönt! :) Nu ska fläsket bort... Nyppa är här nu så vi ska kika på en film.. Imorrn har jag fullt upp, allt ska förberedas inför Noras födelsedag på lördag!

Besök

Igår var Malin och Emil här och hälsade på, jag gjorde korvstroganoff på 1,5 kg korv och bjöd på. Som tur var så smakade det bra också! :) Efteråt åt vi en massa gofika, dom kom för att säga grattis till Nora i förskott.. :D Ikväll kom mamma förbi och hälsade på, hon hjälpte barna att göra sig klar för sängen och läste en bok för dom. Det var väldigt uppskattat, en kväll utan en massa bråk och tjaffs! :D

BVC besöket

Igår var jag på BVC med Freja, det gick jättebra och hon har verkligen blivit stor.. Längd: 53,5 cm Vikt: 4045 gram Hon kunde även följa bra med blicken så allt var super! :) Nästa gång vi ska dit är den 20:e och sedan är det dags för läkarbesök den 28:e.

På BVC

image

Nu är vi på BVC och väntar på att få komma in, ska bli kul och se hur mycket hon har växt.. :)


Morgondagens schema!

07.30, lämna bilen på verkstan 07.55, lämna Nora på skolan och sedan lämna Amanda på dagis Hem och vila lite.. 11.15, BVC besök med Freja 13.00, hämta hem Nora och Amanda Någon gång under dagen så hoppas jag på att bilen blir klar så jag kan hämta hem den och på eftermiddagen kommer Malin och Emil för att gratta Nora lite i förskott! :D

I dagens paket

image image image image image Det här är lite av vad som fanns i paketet som jag hämtade ut idag.. En huvtröja till mig som är hur skön som helst, en skiva och en body till Freja som hon ska växa i alldeles strax. Det som inte finns med på bild är ett par trosor till mig och en WCT jacka till Mats. Nästa inköp får nog bli tröjor till Nora och Amanda :)

Första leendet!

Snapshot_20110906 Mellan alla grinattacker idag så har både jag och Mats fått varsitt litet leende från Freja, mina ögon fylldes av tårar! :) Längtar tills jag får se ett riktigt STORT leende.. Det är för övrigt första gången jag ser fram emot Frejas utveckling, men efter ett riktigt stort leende så kanske man kan stanna tiden!? ;)

2002-09-06

För 9 år sedan var den 6:e september en fredag. Jag och Elin skulle ut som vanligt, den här kvällen var det förfest hemma hos Mats. Jag minns det som igår, den första kyssen som skulle leda till så mycket mer! Det skulle dröja ytterligare några dagar innan vi blev tillsammans :)

På måndag kommer det ett inlägg om hur allt började.. CIMG2564 Tillsammans har vi skapat dessa underbara barn!


Minnen

image

Är det någon som kan gissa vad som hände på denna dagen för 9 år sedan? :)


Min dag!

Jag, Amanda och Freja har varit på stan idag och fixat lite presenter till Nora, tror hon kommer att bli supernöjd! :) Efter att vi hade handlat så mötte vi upp Nathalie, Ellen och en tjej till med hennes barn. Vi gick till Kanalcaféet och fikade och surrade, jättekul! :D

Önskar att det fanns något fik/café i stan som har plats för lite barnvagnar. Det blev väldigt trångt där vi satt och alla som gick förbi hade lite problem! :D Marie kom förbi på eftermiddagen med höstskor till Nora och Amanda, hur snygga som helst! Precis såna skor som jag tänkte att dom skulle ha haft :) CIMG2644

Den här snyggingen är 3 veckor idag ♥


Dagens vikt!

CIMG2658 Ja, så här ser degen ut 3 veckor efter förlossningen.. Det är inga dåliga valkar jag har på ryggen! Nu MÅSTE jag dra ner på mitt ätande när det gäller gosaker och fika. Ska börja gå lite promenader också nu när förkylningen börjar ge med sig. Hoppas bara att fogarna håller för det :D

Vågen stannade på 67,0 kg!


Paket på posten

I fredags låg det ett paket till mig i brevlådan, blev jättesnopen men VÄLDIGT GLAD!

CIMG2663

Jättefina kläder till Freja :)

TACK A-C med familj!


Paket att hämta..

Fick en avi i brevlådan idag, imorrn ska jag på Coop och hämta ut ett trevligt paket.. :)

CIMG2660

Gissa vad det är! ;)


Börjar bli stressad..

Nora fyller år om 6 dagar och jag börjar bli lite smått stressad.. det var ju inte alls nå bra att jag skulle bli sjuk just nu..! :( Har jag köpt några presenter? -NEJ! Har jag bakat? -NEJ! Har jag städat? -NEJ! Har jag planerat kalaset? -NEJ! Bakningen tänker jag strunta i, det finns goda kakor att köpa! Det får bli en lite enklare städning i form av dammsugning och kanske lite dammtorkning. Tänker inte slita ut mig eftersom vi ändå snart ska börja slita i alla grejer och packa! Kalaset får jag börja fundera på snart och skriva några inbjudningskort. Tror det får bli mindre barn den här gången och  kanske inte 2½ timme. Jag höll på att bryta ihop förra året :S Någon som vill komma hit och hjälpa till lite kanske? ;)

Vuxenpoäng!

Nu när Mats är handikappad så har han fått lämna över ansvaret att vattna blommorna till mig! Så nu har jag för typ 5:e gången i mitt liv vattnat våra blommor med lite övervakning från Mats sida ;) Vuxenpoäng till mig!

Min älskling!

image

Tycker synd om älsklingen som inte kan göra så mycket annat än att sitta så här i soffan.. Han myser med Freja just nu och dom är så fina :)


Förkylda

image

Ja, nu är alla i familjen förutom Mats snoriga.. Tycker mest synd om lilla Freja :( Tycker vi kan få bli friska snart!!


Seg dag

Är fortfarande hängig, ingen feber men näsan rinner och halsen värker. Och det värsta av allt måste nog ändå vara tröttheten! :( Jag och Mats är inte alls roliga föräldrar just nu.. Nora och Amanda har suttit vid varsin dator på morgonen och sedan har dom lekt snällt med varandra. Camilla ringde för en stund sedan och frågade om dom inte ville följa med dom ner till drakborgen! Barna blev jätteglada och jag är så tacksam, jag får alltid så dåligt samvete när jag inte orkar göra så mycket.. Dom har ganska nyss gått iväg så vi får se när dom kommer hem igen! Freja ligger och sover just nu och Mats kollar på friidrott, funderar på om jag ska vila en stund till.. Roligare än så här blir det inte idag!

Vilket misslyckande

Freja sov ganska bra inatt förutom att hon var pigg vid 3-tiden. När hon vaknade kl 6 var jag trött och ville fortsätta sova så jag ammade henne liggandes och hoppades på att hon skulle somna om direkt efteråt...

Det höll i ca 5 minuter innan hon kräktes en del, jag och sängen blev blöta så det var bara att kliva upp istället :/
Så himla typiskt.. Får försöka vilka en stund efter frukosten istället.


Fredag

Mamma kom upp sent igårkväll och gjorde mig sällskap inatt, det var jätteskönt även om det inte behövdes så mycket hjälp. Barna blev lite förvånade imorse när dom vaknade och såg att mormor var här :) Nora fick skjuts till skolan imorse, hur skönt som helst.. hon fick även skjuts hem så jag slapp tänka på det. Har varit lite piggare idag, näsan rinner fortfarande och halsen och huvudet gör ont men jag tror inte att jag har någon feber iallafall.. Fick en glad överraskning vid 10, älsklingen skulle få komma hem idag! Jag blev överlycklig så jag gav Freja lite mat och sedan for vi ner till Sundsvall och hämtade hem han! :) Det är så skönt att han är hemma även om han inte kan göra så mycket. Jag lider när jag ser hur ont han har och hur jobbigt det verkar vara att knappt kunna röra sig. Men han kan iallafall sitta och hålla i Freja och det är värt hur mycket som helst. Jag har till och med kunnat vila i nästan 2 timmar!! Nu ska jag åka iväg på affärn och handla lite gott till ikväll och så ska vi lyxa till det med lite kinamat till middag! :)

...

image

Så här bra går det för mig att vila.. Jag håller på att frysa ihjäl och Freja har lite ont i magen :(


Exklusiv middag

image image

Eftersom jag inte alls är nå pigg så blev det ingen lyxmiddag direkt... Färdiga pannkakor som vi stoppade in i micron tillsammans med "mormors special"sylt. Det dög och barna tyckte det var jättegott :)

Nu ska jag vila en stund medans Nora och Amanda är med farmor!


Världens snällaste bäbis!

Mats gick och la sig tidigt igårkväll med Nora och Amanda så att han skulle orka upp till operationen idag. Håller mina tummar och tår för att operationen går/gick bra och att han inte har allt för jävla ont när han vaknar.. ♥ Jag och Freja gick och la oss vid 22-tiden, hon hade ätit vid åtta så jag räknade med att jag skulle få sova ca 1 timme innan hon ville ha mat igen. Världens bästa och snällaste Freja kände väl på sig att jag inte var så pigg så hon vaknade inte förrän strax efter  1 och sedan vid 4. Hon somnade om direkt efter matningen och byte av blöjan! Hur skönt som helst :) Mats for hemifrån strax efter 6 imorse, Amanda blev ledsen då så hon kom och kröp ner med mig i sängen en halvtimme innan vi klev upp. Marie skjutsade iväg Nora och Amanda till skolan och dagis så jag kunde ta det lugnt, TACK! Jag är tyvärr inte ett dugg piggare idag, näsan rinner, huvudet värker och det känns som att jag har taggtråd i halsen :( Ska försöka vila lite nu om Freja tillåter :)

Presenterna

Från alla kollegorna: image image En jättefin bok med perfekt innehåll, precis vad jag ville ha! :) image Snyggt ljusfat!! Från Camilla till Freja: image Från bästa Elin! image image image Jag har haft världens bästa kollegor/vänner.. Vissa kommer jag givetvis att fortsätta träffa! :)

RSS 2.0