Valborg!

Det räckte med en halvtimme vid majbrasan i år! (eller majelden som Nora och Amanda säger efter Madicken) Vi kom dit lagom tills dom tände brasan, kikade lite på elden och värmde oss i blåsten och sedan fick barna fiska fiskedamm innan vi for hem till Nathalie och Jens och sa hej en sväng.

wpid-2012-04-30-19.31.34.jpg

wpid-2012-04-30-19.32.34.jpg

wpid-2012-04-30-19.32.07.jpg

♥Tur att jag har min underbara familj och mina fina vänner som gör mig glad och som får mig på andra tankar när det är lite jobbigt.. Jag älskar er allihopa och jag är så glad att ni finns i mitt liv ♥


Hemma igen!

Nu är jag äntligen hemma efter en hel dag på akuten i Sundsvall.. Det har varit långa timmar men jag hoppas verkligen att det vi gjorde bara var bra även om jag har lite dåligt samvete av någon anledning.

Det känns rätt i hjärtat iallafall och jag är glad att vi tog tag i saken! Nu är det bara att hoppas att allt blir bra

wpid-IMG_20120430_144444.jpg


Väntan..

Med anledning av det tidigare inlägget sitter jag nu på sjukhuset i Sundsvall och väntar på lite provsvar.. Det verkar ta sin lilla tid men det är skönt att vi tog tag i det!

Vad ska jag göra?

Det är mycket tankar och känslor som far runt i kroppen nu. Jag vet varken ut eller in. När ska jag dra gränsen för hur mycket jag ska lägga mig i och när ska jag lämna det till eget ansvar?

Det är så svårt att bara stå bredvid och titta på. Det spelar ingen roll hur mycket jag tjatar. Jag vet inte hur jag ska agera längre.

Det gör ont och jag blir ledsen. Är förbannad för att du inte förstår. Jag gör så gott jag kan för att hjälpa till. Vad kan jag göra mer än att bry mig?

Det spelar nog ingen roll vad någon säger. Du går din egen väg och gör vad du tror är rätt. Till slut är det vi som står kvar när du inte orkar längre.

Lyssna på mig för en gångs skull, snälla! Jag vet att du tycker det är jobbigt men jag följer dig på vägen. Gör mig en tjänst och ta hand om dig!

JAG ÄLSKAR JU DIG ♥

images4


Det här är sjukt, på riktigt!

Shit, jag blir nästan nervös!? Är det ett tecken på att jag är gravid igen, ska bli gravid eller vad?

Det här är så sjukt så jag nästan ryser.. Jag drömde inatt att jag fick ett mail från pampers där det stod: "Grattis, du är nu i vecka 26..." Vaknade och var lite förvirrad, hur hade jag kunnat glömma bort att jag var gravid? Hur skulle vi lösa allt med bil, vagn, säng osv? Det tog en stund innan jag fattade att det var en dröm..

Men nu till det sjukaste! I drömmen var jag idag alltså i vecka 25+0 (v. 26). Nästa söndag, alltså 6 maj, på min födelsedag skulle jag ha varit i vecka 26+0. Vet ni vad jag upptäckte när jag skulle leta reda på en tjockisbild från när jag väntade Freja!?!

Förra året, på min födelsedag, var jag i vecka 26+0!

CIMG1504

Hur sjukt är inte detta på en skala!?!


Ny titel!

Jag var på föräldramöte ikväll gällande fotbollen. Fick en massa bra information om träningstider, matcher, cup, deras mål osv. När jag kom därifrån var jag utsedd till lagets kassör! :) Jag kände att det kunde passa mig skitbra eftersom jag tycker om att räkna, hålla ordning på papper och pengar! (Att jag inte kan hålla i mina egna är en annan femma!) ;)

Tycker om att ha saker att göra och att få ansvar, härlig känsla!

images3


Världens finaste tjej!

image

Hur jäkla fin får man bli egentligen? Finns bara ett ord: KÄRLEK

Mina barn är det bästa som finns!


En låååång skön promenad i solen!

Man kan säga att jag tog igen långpromenaden idag som jag missade igår!

Jag tog med mig alla ungarna och gick ut i det underbara vädret, det blev en väldigt lång promenad och vi var ute i lite mer än 2 timmar! ♥ Inte en endaste gång klagade dom på ont i benen eller att det var jobbigt och Freja sov hela vägen, är jättestolt! :)

Vi hann med en sväng på COOP och ICA också, köpte ett par vårskor till Amanda för 55:- och glass. Jag orsakade världens kö inne på COOP när jag skulle köpa skorna, dom gick in i kassan för 249 :- och jag tänkte inte betala en krona mer än 55 :- eftersom det var det som stod på lappen där dom var. Efter mycket om och men sprang kassakillen iväg själv och kollade upp detta eftersom det inte fanns någon annan som kunde göra det. Vilken tur att jag inte stod efter mig själv i kön, jag hade brytit ihop!!! ;) Det tog ju ett tag.. haha!

Det var underbart att komma gå runt stan. En massa fågelkvitter, en båt som var ute och for, mycket fina blommor och motorcyklar.. Det är bara sommarvärmen som fattas nu ♥

wpid-2012-04-29-10.58.07.jpg wpid-2012-04-29-11.02.04.jpg

wpid-2012-04-29-11.00.57.jpg wpid-2012-04-29-11.01.18.jpg

wpid-2012-04-29-12.21.20.jpg

Nästa gång jag tar den här rundan ska kolla hur långt det är, det känns alldeles lagom iallafall! :D


Katten solar!

image Pontus älskar solen! :)

Promenad!

image Jag tänkte borsta tänderna och göra mig klar för att ta med alla barn på en promenad i det fina vädret! :) Mats får ligga kvar i sängen och kurera sig, han är snorig och har ont i kroppen..

Liten sovmorgon!!

Freja är så mysig på mornarna nu, vi behöver inte kliva upp direkt då hon vaknar! Hon ligger gärna kvar och myser och busar ett tag :) image Men nu är det färdigmyst så vi ska kliva upp och göra lite gröt! Dom stora barnen sitter vid datorn som vanligt på mornarna.. :)

Dagens middag!

Det blev en sen, enkel och jättegod middag idag!

wpid-2012-04-28-18.49.34.jpg Kyckling, sallad, gurka, tomat, avokado och vitlöksdressing!

wpid-2012-04-28-19.04.51.jpg Kanske den godaste dressingen jag har ätit!!


Galen i badet!!

Jakten på den försvunna muggen! :)

Ursäkta våra härliga garv när Freja håller på att dränka sig! ;)

[videofyme id="492578" width="480" height="320"]

Vilken promenad!!

Det blev ingen lååång promenad, jag glömde sätta fram parkeringsbrickan så vi gick till Dollar en sväng, ner till Nathalie och tog fram brickan, sedan ner på Ica och sen hem till Nathalie igen.. Vi var ute nästan 1 timme iallafall och gick 1,5 km.. Hahaha! Hon bakade en LCHF kladdkaka som vi fikade och barnen lekte lite under tiden :) Jag blev iallafall på bättre humör! image Nu ska vi bada Freja!

Inte världens bästa morgon!!

Vaknade imorse av att Nora och Amanda bråkade hela tiden, hatar att vakna till skrik och gnäll. Jag blir inte på mitt bästa humör om jag så.. :/ Blev iallafall lite gladare när jag fick rycka ut Amandas andra tand! :) image Nu håller jag på att stressa ihjäl mig för att jag ska ut på en lååång promenad med Nathalie och Ellen. Hoppas på att vara lite gladare när jag kommer hem sedan!

Regnbåge!

wpid-2012-04-27-19.24.43.jpg

Det började regna strax efter att jag hade varit ute och kört med Emelie och det dröjde inte länge förrän regnbågen kom fram, var bara tvungen att försöka få med den på bild! :D


En vanlig skoldag i klass 2A på Solenskolan!

Det var jättekul att få vara med Nora på skolan idag, väldigt intressant att få se hur dom jobbar osv.

Dagen började med att fröken sa: Good morning children och alla barn svarade sedan i kör: Good morning teacher! En tjej fick gå fram till tavlan och berätta vilken datum det var, vem som hade namnsdag, vilken mat det var och lite annat. Allt på engelska. Sedan frågade fröken alla hur de mådde, vilket väder det var ute och sedan fick en annan tjej gå fram och ställa sig och resten skulle berätta vad hon hade på sig, också på engelska! :) Jag blev väldigt imponerad över hur duktiga alla var, jag började inte med engelska förrän jag gick i 4:an och jag är helt värdelös på det! :/

Sedan var det dags för lite svenska och sagoskrivning. Man fick välja ett ark med lite olika bilder, klippa ut bilderna och klistra in i sagoboken. Sedan skulle man skriva en saga utifrån bilderna och det räckte inte med att bara skriva några enkla rader utan det skulle vara så beskrivande och detaljerat som möjligt. De som hann färdigt och de som ville fick läsa upp sina sagor inför klassen innan det var dags för rast. Nora hann inte riktigt klart så hon får skriva klart den till veckan! :)

wpid-2012-04-27-08.53.02.jpg

På rasten gick alla ut och Nora ville spela fotboll så det var bara att hänga med henne upp på planen. Det var riktigt kul och jag tror grabbarna tyckte det var lite roligt att få dribbla ifrån mig ;) Jag och Nora var på ett lag och spelade mot 3 killar.. Jag kan ju inte bara "leka" utan jag sprang ju omkring som en galning och blev riktigt trött :P

Efter rasten hade Noras grupp i klassen skolfritids och vi tittade på film, behöver jag säga att jag höll på att somna efter kraftansträngningen ute på rasten? ;) Timmen gick snabbt och det blev dags för lunch!

Jag hade tur eftersom det serverades riktigt god mat, sourcreambiffar, potatis och tacosås. Tyckte det var lite synd att man inte fick äta hur mycket man ville :P På lunchrasten spelade jag, Nora och Tilde lite basket och Nora hoppade lite hopprep!

wpid-2012-04-27-11.44.27.jpg

Sista timmen blev det en liten genomgång av veckobrevet, lite matteuppgifter och dansgolvet. Nora och Tilde visade upp en liten teater och sedan var det några andra som sa en gåta, visade upp några änglar och lekte sudda gumman :)

Jag måste säga att Nora har väldigt många fina klasskamrater och det verkar vara en bra sammanhållning i klassen.

Lite saker jag snappade upp under dagen: Jag räknade det till att det är 5 st i Noras klass som är vänsterhänta (av dom jag såg), de flesta hade lite myror i brallan under förmiddagen och det var lite surrigt. Det hördes en hel del svordomar, mycket fan, helvete och jävlar. Blev även lite full i skratt då jag hörde att någon sa att det var fett nice, fett jobbigt, allt var fett :D

Fick även höra av Nora och Tilde att dom lärde känna varandra i 6-års och att det var då dom blev BFF´s (Best friends forever).. hahaha..

Dom är inte så små längre jag jag märkt!

Det var som sagt jättekul att få vara med under en hel dag! Det kommer bli fler gånger.. :)


Människa igen!

Det tar på krafterna att gå i 2an kan jag tala om! ;) Det var väldigt kul att vara med Nora i skolan idag men det berättar jag mer om senare.. När vi kom hem plockade jag undan lite med Mats och sedan dog jag ihop i sängen. Sov med Freja i 1½ timme! :) Vaknade till att maten var klar, vilken underbar kille jag har! Jag ska snart köra ner familjen till svärmor medans jag ska ut och övningsköra med systeryster :)

Stressad!!!

Shit vilken morgon det blev!! Vaknade av att Nora kom in och frågade vad klockan var, såg att det var väldigt ljust ute så jag misstänkte att vi hade försovit oss. Skulle kolla på mobilen men den var försvunnen! Sprang in i köket och såg att klockan var 6.50, vi hade inte missat skolan iallafall men jag skulle ha klivit upp 1 timme tidigare! :/ Jag har gjort allt i raketfart men hinner inte fixa håret.. Det kanske inte gör så mycket heller eftersom jag ska umgås med ett gäng 8-9 åringar idag och dom bryr sig säkert inte om hur jag ser ut ;) Snart ska vi åka! Ha en trevlig dag!

Fullt ös medvetslös!!

... ja, det är nästan så jag känner mig, medvetslös alltså! Som jag skrev tidigare så mötte jag och barna upp Zandra och Liam på biblioteket efter jobbet, vi var där en timme ungefär. Jag och Zandra pratade, Amanda, Liam och Freja lekte och Nora la ett pussel 21 gånger. Tror hon är lite för stor för att "hänga" med morsan och syrrorna på bibblan.. Vi lånade iallafall med oss varsin bok innan vi gick hem till Zandra.

images (1) Vårt fina bibliotek här i stan

När vi kom dit mötte Mats upp oss ute på gården. Vi blev nämligen bjudna på middag hos Zandra och Johan idag , tacos, det var hur gott som helst! Jag tycker alla får till köttfärsen så jävla bra men inte jag..? :/ Efter att vi hade smält maten lite så färgade Zandra mitt hår, tanken var att utväxten skulle försvinna. Det gjorde den nästan, jag är fortfarande lite mörkare närmast hårbotten i jämförelse med resten av håret men det får vi fixa en annan gång! :D Tack för hjälpen vännen ♥ Vi blev kvar nästan till 20 innan vi gick hemåt.

Jag hann nästan bara komma hem innan jag skulle iväg igen.. Jag och Emelie for och storhandlade på både COOP och ICA efter att hon hade slutat på jobbet. Fick med mig allt som jag skulle ha förutom 1 kg köttfärs, jag avvaktar lite med det och inväntar ett lägre pris ;) När vi åkte dit var det jättehärligt väder ute så ni kan ju tro att jag fick en chock när regnet öste ner när vi kom ut 1 timme senare!

Jag kom iallafall hem strax efter 22 och skyndade mig att packa upp alla grejer så jag kunde sätta mig ner i soffan och andas ut. Är slut i både kropp och knopp efter denna eftermiddag/kväll så det ska bli skönt att somna nu och vakna upp till en skoldag :D


Jag lever!!

Jag tror det är något fel på mig... Jag har inte hunnit uppdatera bloggen sedan kl 14 och jag har panik just nu!! Har precis kommit hem och ska landa lite och sedan kommer en uppdatering av min supertrevliga eftermiddag/kväll :)

Gå ingenstans ;)


På biblioteket!

Vi var hem en snabbis och fikade efter jobbet/skolan/dagis och nu har vi mött upp Zandra och Liam på bibblan! :) image image image

Riktig vänskap!

wpid-IMG_20120426_073114.jpg

Goda vänner kan göra allting tillsammans men bara de bästa vänner kan göra ingenting tillsammans

Det är det här jag älskar med mina vänner! Att vi kan sitta i varsitt soffhörn, bara vara, inte behöva säga så mycket men ändå trivas ♥


Tråkväder!

Vilket ruskväder det är ute idag! :(

Tycker lite synd om Amanda och hennes kompisar på dagis som ska iväg på studiebesök på Hemab och lära sig lite om sopsortering idag.. image

Efter regn kommer solsken, eller hur? :) Hoppas!


Humöret svänger!

Kamerasladden är hittad!!!

Det var Mats som hade stoppat undan den i någon skål i köket där jag aldrig tittar.. Trodde ju att det var jag som hade stoppat undan den så då har jag letat överallt där jag kan tänkas ha lagt den :) Imorrn kommer det upp lite fina bilder från igår då vi var i lekparken!!

GODNATT!


Dags att lägga sig..

Jag har lugnat ner mig lite nu och är inte lika irriterad som tidigare.. Men jag har fortfarande inte hittat sladden till kameran! :( Måste stoppa i mig en macka nu innan jag lägger mig, håller på att hungra ihjäl. Det är ju inte den bästa tiden att äta men vafan!? :) Hoppas på lite härligt väder imorrn så jag kan ta en promenad efter jobbet! Sedan är det helg (nästan). Jag ska följa med Nora till skolan på fredag och vara där hela dagen, ska bli spännande och jag hoppas det serveras god skolmat som jag har saknat! :D

Irriterad!!

Är på så dåligt humör nu och jag hoppas det ger med sig snart!! Det började när barna skulle lägga sig, dom lyssnade inte och Freja var svårsövd idag. Hon höll på att somna för att sedan rulla runt och grina och så höll hon på så där en bra stund. Mitt tålamod är inte det bästa alla dagar.. Men nu till det värsta av allt!! JAG HITTAR INTE MIN KAMERASLADD så jag kan föra över bilderna från lekparken igår!! Jag vill lägga mig ner och grina...

Dagens middag!

image Parisare med ost, ketchup, gurkmajonäs och rostad lök i Friscobröd! Det var supergott och jag är mätt och belåten :) Friscobröden måste vara de absolut godaste bröden som finns!

Busungen!!

Det är så härligt att mötas av glada barn när jag kommer hem från jobbet! :) Freja lyser alltid upp som en sol när hon får syn på mig image Idag har hon upptäckt vad som finns i köksskåpen och hon hade haft jättekul! ;) Hon reser sig tydligen upp i sängen nu också.. Typiskt att jag inte får vara med på alla "första gången grejer".. Men men, jag är nog inte ensam! Nu ska jag plocka undan lite efter busungen och sedan ska jag betala räkningar, skriva matlista och inköpslista. Känner att jag vill ha lite kontroll nu :)

Kärlek!!

image

Kärleken till dig går inte att beskriva med ord. Du gör mig hel och det är med dig jag vill dela mitt liv. Jag finns alltid här för dig, det vet du.

Jag älskar dig Mats

/Din för alltid

En ny dag!

Gomorron!! Hoppas ni alla har sovit gott inatt.. Det har jag gjort, har gett Freja nappen några gånger men somnat om direkt :) Trots skitvädret ute så känner jag att det blir en bra dag! Fattar inte hur jag kan känna mig speedad och full av energi trots att jag är skittrött..? :) Nu ska jag sätta igång med dagens arbete!! image Drog på mig en klänning idag och ett par sommarskor! :)

Maybelline - Illegal Length

Testade min nya mascara idag, Maybelline Illegal Length!

images (1) Maybellines första mascara som ger 4 mm längre fransar. Illegal Length är en fibermascara som bygger dina fransar med 4 mm långa fibrer. Den unika borsten är sammansatt med trianglar som ger 6 kontaktytor till fransarna och gör att fibrerna fäster bättre och kommer åt alla vinklar av din ögonfrans.

Jag har inte använt så jättemånga olika mascaror genom åren eftersom jag sällan har sminkat mig. Det har gått i perioder det där. I gymnasiet under första året sminkade jag mig varje dag men sedan när jag blev bekväm på skolan så gled jag omkring som mitt "vanliga" jag. I mysbyxor, dalmatintofflor, osminkad och håret i en tofs! :) Nu är jag inne i en sminkperiod igen, jag vill ju inte visa mig sunkig på jobbet det första jag gör. Och jag känner mig mycket piggare och snyggare när jag är sminkad. Det är kul att kunna gå förbi en spegel utan att tänka: SHIT! Vad är det där för ett flottigt fettigt lik!?

Jaja, åter till mascaran! Tycker den var ganska bra men jag tror inte att jag fick så mycket längre fransar faktiskt.. Tycker borsten kändes lite tunn (jag vill gärna ha rejäla grejer;) men i övrigt så är jag nöjd:D

wpid-IMG_20120424_212604.jpg

Jag vet egentligen inte vad jag är ute efter för mascara men jag blir aldrig riktigt 100 nöjd och känner WOW, den här var grym! Jag vill att färgen ska fästa direkt, fransarna ska se långa och fylliga ut utan att bli klumpiga. Ofta står jag och drar och drar och drar innan det händer något på fransarna och till slut blir allt bara en gegga :/ Har du något bra tips till mig kanske!?


Flitiga Jankan!

Jäklar vad vi har flängt runt här hemma senaste timmen!

Jag och Mats har städat trappen upp till oss, vi har både dammsugit och torkat av golvet så nu luktar det blommor där ute :) När vi var klara med det så började jag plocka undan lite vinterkläder och hämtade upp en säck med sommarjackor och en kartong med skor (Mats hjälpte också till och bära). Det finns inte många skor som passar ungarna så vi måste köpa lite nytt, tror minsann att jag också behöver lite nya skor och en snygg jacka ;)

images

Nu har ungarna lagt sig och jag och Mats ska sätta oss i soffan och kika på BB från igår och ett till avsnitt av Alcatraz som vi började se igår.. DEN SERIEN MÅSTE SES!


Jävla skit!!

Åhhh... jag är så besviken! Även fast jag inte trodde att jag skulle bli en av de 5 så kan jag inte låta bli att bli deppig :( Jag fick mail idag från Smartson om att jag tyvärr inte blev utvald att testa vagnen teutonia BeYou! Det hade kommit in 3 900 ansökningar så jag kanske ska vara glad ändå att jag blev nominerad bland de tio som sedan skulle bli 5! Åhhh.. hatar att vara så nära och sedan inte få...

Namnlös

Den hade ju varit så perfekt för oss och speciellt nu i sommar då vi måste ha en liten vagn när vi ska på semester!


Full rulle!

Nu är jag hemma igen och det är full rulle som vanligt.. Efter jobbet for jag på utvecklingssamtal på Amandas dagis, allt går bra som vanligt. Hon är en mycket glad och social tjej som tycker om att dramatisera, dansa, sjunga och uppträda (precis som hemma). Hon är med på allt och tycker det mesta är kul! :) Blir alltid så glad och stolt när jag är på dessa samtal..! Får väl se hur jag känner när dom blir tonåringar :P En kompis följde med Amanda hem idag och hon är hur glad som helst. Dom är ute på gården och leker nu, ska snart ta med dom till lekparken tänkte jag! Freja är förkyld nu, näsan är alldeles täppt och rinner mest hela tiden! :( Kan hon inte bara få bli riktigt frisk snart? Så fort det ena är över så kommer nästa.. :/

Snapshot_20120424_2


Jobbelijobbar!

image Jag vill inte ens tänka på hur många gånger jag skriver och stämplar mitt namn varje dag.. Det är en hel del! :) Kanske får du hem ett brev från mig en vacker dag! ;)

Framsteg!!!

Igår reste sig Freja upp för första gången! Hon satt på golvet och ställde sig upp mot en av barnas fåtöljer.. Tror hon gjorde det 2 eller 3 gånger men inte en endaste gång under de 17 gångerna jag försökte få det på film! ;) Hon gick några steg med fåtöljen också!! Nu går det undan och snart springer hon omkring och river i allt :D image Min lilla älskling!

Tisdag - jobbdag!

Gomorron!! Då var det tisdag igen och det innebär att min långa helg är över och jag är tillbaka på jobbet :) Tur att jag har ett sånt bra jobb som jag verkligen trivs på så det känns inte alls jobbigt! image Hoppas att ni alla får en fin dag! ;)

Kan killar ha PMS?

Jag har precis varit och köpt choklad och cola till min älskade pojkvän som verkar ha en släng av PMS! Samtidigt som jag tycker lite synd om han så kan jag inte låta bli att skratta. Han är på så dåligt humör men kan inte vara arg på riktigt och han vet inte riktigt vart han ska ta vägen... Gulligt :p Eftersom all tvätt hänger på tork nere i källarn så fick jag åka i pyamasbyxorna, Mats tittade på mig som att jag var dum i huvudet men vem bryr sig om vad jag har på mig? Inte jag iallafall! :)

wpid-2012-04-23-20.27.36.jpg Skönaste pyamasbyxorna jag haft!

Nu ska jag sätta mig i soffan och ta hand om min JÄTTEGLADA älskling ♥

Träningen gick iallafall skitbra och när jag kom hem drog jag ut en tand på Nora som hade suttit kvar i munnen alldeles för länge!


SH'BAM väntar!

image Jag trotsar förkylningen som ligger och gror och drar på gymmet, det blir SH'BAM idag igen! Är taggad till tänderna :)

En fika på stan!

Jag, Amanda och Freja tog en skön promenad ner på stan och mötte upp Nathalie och Ellen! Jag har äntligen köpt en ny BH som passar och som dessutom trollade fram ett par bröst åt mig, LYCKA!! :) Hittade en mascara också som jag hoppas är bra, tror den hette Illegal lashes. Återkommer med utvärdering av den senare! Efter den lilla shoppingturen tog vi en fika på Prismacafét och sedan travade vi hem igen.. image Det har varit en härlig förmiddag! Nu väntar jag på Nora och sedan ska jag hem och slå mig ner i soffan :)

BVC besöket!

Nu har vi kommit hem från BVC och det var en mycket trevlig sköterska vi hade! :) Det kändes jättebra så jag ångrar inte att vi bytte vårdcentral.

Vikt: 8.040 g Längd: 67 cm

Freja som alltid har legat strax över normalkurvan låg nu på strecket under det.. Men det var inget vi skulle oroa oss över. Oftast när man slutar amma så brukar kurvan plana ut lite och Freja har ju också varit sjuk de senaste 2 veckorna med hög feber, öroninflammation, hosta och snuva.

Vi ska kämpa på med maten och se om hon kan lära sig att äta något annat än ersättning och gröt. Igår skrek hon som en stucken gris när jag försökte med någon gryta..

Allt såg bra ut och hon följer utvecklingen som hon ska! :)


Vatten, stan är full av vatten...

Gomorron!

Jag har sovit ganska bra inatt men är skittrött och ville inte alls kliva upp ur sängen. Men upp kom jag och jag har precis duschat och sitter och tjatar på att Nora ska sätta lite fart. Hon är inte känd för att vara snabb av sig.. speciellt inte om vi har bråttom, då går det om möjligt ännu segare..! :)

Efter att jag har skjutsat henne så ska jag göra Freja klar för att gå upp på BVC.. Jag trotsar regnet och tar en promenad (tror jag).

Nu vill jag vara frisk och ha en massa sol så jag kan ta långa sköna promenader!! Snälla ge mig sol!


Myskväll med ♥-at

Jag och Mats myste till det med lite ost och kex till kvällens Big Brother! Det var hur gott som helst och jag åt alldeles för mycket känner jag nu ;)

wpid-IMG_20120422_210033.jpg

Lär nog lukta jättegott imorrn med tanke på all vitlök som jag har ätit... haha!

Nu är det dags att sova så jag kommer upp imorrn. Nora ska till skolan, vi andra ska till BVC 8.30 och sedan blir det nog en tur på stan. Behöver en BH som passar och en ny mascara!

Godnatt!


Kvällsbus!

Snapshot_20120422_8

Jag och Freja busade lite innan hon gick och la sig, härliga unge ♥


Mina mått!

Jag tog fram måttbandet igår, tänkte att det kunde vara kul att se om det har hänt något sedan sist jag mätte mig eftersom jag ändå har gått ner något kilo! Hahaha.. det blev inte riktigt som jag hade förväntat mig. Jag har samma mått som när jag mätte mig i november förutom att jag har minskat drygt 11 cm rönt brösten! Ja, då vet jag vart dom kilona tog vägen.. Och det är väl det enda stället på kroppen som jag inte kan få tillbaka måtten heller utan en operation eller ett till barn.. Det kanske är dags att acceptera att jag kommer vara plattbröstad nu!? :( Nu jävlar ska resten av måtten också minska.. när jag blir frisk igen..!

images8


BVC besök!

Imorrn ska vi på BVC besök på vår nya vårdcentral, det ska bli skitkul och jättespännande! Vi listade om oss hela högen förra veckan då vi var och kollade upp Frejas öron, varför åka genom hela stan och bort på sjukhuset när vi har en vårdcentral bara några meter från oss? Vi fick ett väldigt bra bemötande där och läkarna/sköterskorna verkade inte så stressade som man ofta märker av annars.. Egentligen skulle vi inte på något BVC besök förrän vid 9 månader men på vårdcentralen här bredvid oss brukar man komma för kontroll vid 8 och 10 månader och ingen är  gladare än jag :) Det ska bli kul att se vad vi får för någon BVC-sköterska, när hon ringde upp mig i torsdags lät hon väldigt trevlig iallafall.

Jag gissar på att Freja väger 7,9 kg och är 74 cm 70 cm lång!

images3


Freja - världens finaste bäbis!

image En nyvaken söt liten tjej!

Jag är värdelös på att handla!

Jag har nyss kommit hem från affärn och som vanligt kommer jag hem med mycket mer än vad jag egentligen skulle ha handlat. Jag hade en lista på 6 saker jag skulle ha och kom hem med 2 kassar, ett STORT tvättmedelspaket och ett stort paket med toapapper. Jag är helt hopplös när det gäller extrapriser.. :) Ser jag röda priser så bara måste jag gå dit och titta vad det är och den här gången kom jag faktiskt hem med bra saker som vi BEHÖVER! :D

Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag har varit på affärn och bara köpt det som var tänkt från början! ;)

images7

Hur är ni när ni handlar?


Slapparsöndag!

Vaknade upp imorse och hade ont i halsen. Är nu tjock bak i näsan och börjar få lite ont i huvet och i örat :/ Är det min tur att bli förkyld nu? Det blir en lugn dag och så hoppas jag att jag är pigg nog att kunna gå på gymmet ikväll! :) image Har inget emot att ligga så här hela dagen ;)

Vilken härlig kväll!!

Vi kom hem från Nathalie och Jens strax efter 22. Vi har haft en supertrevlig kväll med pizza, karra, chips, surr och tv-tittande! :) Barna fick bada och titta på film så dom var nöjda, Amanda somnade i deras säng vid 20 tiden och var inte alls sugen på att åka hem när vi väckte henne.

Freja var vaken mellan 16.15-22.15, hon somnade efter en halv flaska ersättning när vi la henne i sängen. Hoppas hon sover ett tag nu ;)

När vi kom hem var Emelie här, hon ville umgås med oss ikväll så nu sitter vi här i soffan alla 3 med mobilerna i högsta hugg och spelar Draw Something. Det kallar jag att umgås! ;)

Vi ska strax ta och krypa ner så vi orkar upp imorrn!

TACK ALLA FÖR EN TREVLIG KVÄLL


Dagens middag!

image Pizzamiddag och lördagsmys hos Nathalie och Jens! :)

Nybakta bullar!!!

Grannen knackade precis på och hade med sig lite nybakta bullar!! Alldeles varma och jättegoda! image Ibland har man det bra :)

SH'BAM avklarat!

Jag har varit på mitt första träningspass på evigheter! Det blev SH'BAM idag och det märkets att det var ett tag sedan jag rörde på mig sist.. Flåset var inte det bästa ;) Kul var det iallafall som vanligt!! :) image Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag fortsätta med tvättberget och ta det lite lugnt! :) Nora är med pojkvännen på badhuset, Amanda sitter vid datorn och Freja röjer runt i gåstolen! Skön lördag! :) image

För alltid du och jag!

image Jag släpper aldrig taget om dig älskling! Du är mitt allt och jag vill spendera varje dag med dig, tills livet tar slut!

Myskväll med älsklingen ♥

Alla barn ligger i sina sängar och 2 av 3 sover redan. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med Mats och ta igen lite BB som vi missat i veckan :)

Ska nog äta några kex med ost också. Tänkte först inte göra det för att jag var så mätt efter middagen men nu känner jag att några går nog ner :)

Blir nog en ganska tidig kväll ikväll, träning väntar imorgonbitti!


Tvätthögen!!!

image Vi har precis påbörjat tvättningen av detta berg!! Fan vad det fylls på snabbt, vi hinner knappt bli klara förrän vi har fyllt upp korgen igen! :/

Dags för middag!

Jag och Freja har vilat klart och Amanda hade somnat en stund hon också! :) Nu kanske jag håller mig vaken ikväll.. Är lite sugen på att äta ost och kex då så jag ska snart åka på affärn och handla lite middag och godsaker till ikväll! image Vi hade tänkt att åka till Stockholm idag och gå på loppi's bloggevent men tatueringarna kändes roligare att lägga pengarna på just nu! Hoppas ni får kul ni som ska dit :)

VILA!

image Vi har precis kommit hem efter att ha varit hos Nathalie och Jens i 2 timmar! Nu ska jag passa på att vila innan Freja vaknar igen :)

Småbarnsmamma goes cartoon!

image Det är så kul när man upptäcker nya grejer på telefonen! :) 8 månader senare provade jag olika inställningar på mobilkameran :p

Nyfriserad!

Har nyss kommit hem från frissan! Finns det någon skönare känsla än att vara nyklippt, fått håret fixat och att det luktar så jävla gott? :) Tror inte det... image Jag sparade längden framtill men klippte det ganska kort i nacken. Till och med utväxten gjorde sig snygg där bak! :) Nu blir det lite frukost! (vägde mig imorse utan kläder, 60.0 kg!)

Framtida yrke?

Nathalie, Jens och Ellen kom hit igår och hälsade på en liten stund. Dom hann inte vara här särskilt länge innan dom kom på att dom skulle ta med sig Nora och Amanda ner på polisstationen och visa dom runt lite. Tror ni dom blev helt till sig eller!? :)

Dom hade kikat in gymmet, häktet(?), garaget med bilarna, slagit på sirenerna, provat kläder, lekt med en polis och lite annat ;) Det var 2 glada tjejer som kom hem nästan 1 timme senare. (Har bara fått en bild än så länge, väntar på dom andra :D )

wpid-picplz-2012-04-19-23.41.25.jpg

En blivande polis kanske?

Tack Nathalie och Jens för att ni gjorde våra barn så glada ♥


Friday I'm in love

Vilken härlig dag att vakna upp till! Det är fredag och det är bara Nora och jag som är vakna än så länge. Jag somnade inte förrän vid halv 2 inatt! Fattar inte varför jag blir pigg när jag ska sova!? Jag ska hoppa in i duschen nu och vakna till lite och sedan kl 8.45 ska jag vara hos frissan :) Efter det blir det nog en promenad med Nathalie och vagnarna!

Det här med träningen..

Nu måste jag verkligen ta och skärpa till mig när det gäller träningen! Jag minns knappt när jag var på gymmet sist, vet iallafall att det var alldeles för länge sedan. Jag har ju till och med köpt en ny topp som jag inte har använt än! :/ Mitt knä blev först överansträngt och sedan har det bara varit sjukdomar i omgångar här hemma. Nu har jag iallafall bokat upp mig på lite pass så jag kommer igång igen...

Lördag: SH'BAM 45 minuter Söndag: Body pump 60 minuter Måndag: SH'BAM 45 minuter

LÄNGTAR REDAN!

nk

Nu ska svetten rinna och kilona rasa!

Funderar på om jag ska haka på Deer´s 10 veckors utmaning!?

Vägde mig ikväll med kläder och vågen stannade på.... tadaa.... 60,9 kg! När jag blev gravid vägde jag 58,2 så det är inte långt dit men jag vill ner något kg extra och tighta till kroppen. Ska ta lite mått imorrn och kanske ta en helkroppsbild så jag ser vad som händer med kroppen! Får väl se om det är något jag vågar visa här ;)

Jag är ju inte så bra på det här med att äta nyttigt osv. men jag ska FÖRSÖKA tänka mig för hädanefter så jag inte stoppar i mig "onödiga grejer" ;)

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, nu jävlar ska här hända grejer!


Mats makeover!

Är ni nyfikna på vart Mats höll hus igår då jag tänkte anmäla honom försvunnen!? Vi blev lite fattigare men det är det lätt värt ;) Han håller nämligen på att fixa till sin tatuering, äntligen! :) Tyckte den såg lite fjuttig ut tidigare och den var inte heller så snygg. Han var helt slut när han kom hem efter 6 timmar och han ska tillbaka om några veckor och fylla i resten av färgen, den ville inte fästa riktigt igår av någon anledning. Den kommer att bli så jävla grym när den är färdig och jag är så avundsjuk!

Innan

2012-04-14 21.59.47 2012-04-14 21.59.27

Efter första sittningen

PicsArt_1334864431085 Ett till namn kom dit också  ♥

Längtar tills den är klar så jag får se det slutliga resultatet!!

Förhoppningsvis är det min tur snart också, Frejas namn ska få sin plats på handleden och sedan har jag lite andra planer framöver!


Middag!

image Det blev sallad till middag idag, provade något nytt och har ingen aning om vad det är!? Vad är det där uppe till höger, det med brunt? :)

Baka baka liten kaka!!

image Emelie har precis bakat sin första kaka och det ska bli spännande att smaka den sen! :) (stolt storasyster)!

Just nu:

Vi börjar med att fika innan vi ska baka! :) image

Hektisk eftermiddag!

Har lite att göra i eftermiddag så jag antar att dagen bara kommer att susa förbi! Men det gör inget.. Imorrn är det fredag och jag ska till frissan på morgonkvisten :) Tänkte slänga i lite färg i håret ikväll och hoppas på att den jättefina utväxten försvinner..

What a night!!

Vet ni vad!? Trots att jag somnade strax innan 1 inatt så har jag sovit skitbra..! :) Freja sov i sin säng från ca 22 och vaknade till vid 00.40, precis när jag höll på att somna så jag gick upp och hämtade in henne till oss. Och sedan dess har jag inte behövt ge henne nappen en enda gång!! Jag har sovit ostört i 5 timmar!! Fatta vilken lycka :)

Jag är på väldigt bra humör idag ♥ Och nu kallar jobbet..! :)


Äntligen hemma!

Mats har varit på vift i 6 timmar ikväll, det var nära att jag anmälde honom försvunnen men han dök upp i sista stund! ;) Emelie har varit här ikväll, vi har surrat lite och suttit med varsin telefon och nördat. Väntade på att Mats skulle ringa så jag kunde hämta honom men till slut blev klockan lite för mycket så jag skjutsade Emelie så hon hann på macken innan dom stängde och Mats hade turen att få skjuts hem! :) Är helt slut i skallen nu och ska lägga mig och sova, jobb imorrn igen och sedan vankas det lite bakning hemma hos syster! ♥

Vad Mats har gjort får ni veta imorrn!

images (3)

Någon som kan gissa? (Nathalie, Zandra, Emelie och Nyppa får inte svara ;)


Hahaha, Freja snackar!

[videofyme id="479334" width="480" height="320"]

Så här "pratar" Freja hela dagarna nu för tiden! Fattar inte hur hon orkar :)


Roligheter!

Mats är och sätter sprätt på lite pengar just nu! Oftast är det ju jag som gör det men nu var det hans tur..

Vad han har "slösat" pengar på får ni veta lite senare ;)

images3


Sponsrad video - Skolverket

Hur viktigt är det egentligen med bra lärare/pedagoger? Jag har ju ett barn i skolan och ett till som börjar i förskoleklass till hösten. Jag tycker självklart att det är viktigt att lärararna ser till alla barn som egna individer och utvecklar dom därefter tillsammans med föräldrarna. Alla har inte samma förutsättningar och det är väldigt viktigt att alla barn får den hjälp som behövs för att ta sig igenom grundskolan och gymnasiet. Tyvärr är det många barn som inte har gått klart varken det ena eller det andra och får det svårt att ta sig ut i arbetslivet. Jag har haft både bra och dåliga lärare, tyvärr var det allt för många lärare under min skoltid som bara såg de "duktiga" eleverna och vissa fick aldrig någon hjälp och så ska det inte vara! Vad tycker du representerar en bra lärare/pedagog? Här i videon får vi se när Elsa Billgren hylla sin teaterlärare Antonio Alonso! Här kan ni se fler kända profiler som hyllar sina lärare ----> För det vidare

Håll en tumme för mig nu!

Fick det här mailet lite tidigare idag..!

Hotmail   jannice_nordin hotmail.com

Jag har skickat in en bekräftelse och hoppas verkligen på att jag får testa denna vagn. (Jag är en av 10 utvalda och 5 av oss kommer att bli testpiloter) Det skulle vara hur kul som helst och då kommer jag självklart att skriva en massa om vad jag tycker om den ;)

Håll en tumme för mig är du snäll! :D


Fortfarande massa utslag!

Både Nora och Amanda har mycket utslag kvar efter femte sjukan. Noras armar har fått ett coolt mönster! ;) image Börjar fundera på om det verkligen är femte sjukan som har härjat här hemma!?

Just nu:

Jobbar och står i, har fått mycket gjort idag! :) image

Ica besök!

Så här kan ett besök på Ica se ut för oss! :) image image Hon är så jäkla söt! :)

En till trött dag!!

Freja var vaken inatt också och höll på.. Känner mig som ett lik just nu!! Ska duscha nu och hoppas på att vakna till liv.... Ögonen går i kors!

Hoppas på en lugn och skön natt!

Jag överlevde dagen trots att jag inte sov något vidare under natten som var! Det var ganska skönt att vara tillbaka på jobbet men just idag hade jag velat ligga i sängen hela dagen istället. Det har snöat hela dagen och jag har varit på lite halvkasst humör :/ Imorgon händer det en jävligt rolig sak och jag längtar skitmycket men jag vet inte om älsklingen längtar mer!? :) Sedan resten av veckan har jag bara roliga saker att se fram emot så jag hoppas att humöret håller sig på topp! Nu ska vi se klart BB och sedan väntar sängen, hoppas på att Freja sover gott resten av natten...!

images (2)


Freja äter makaroner!!

Idag har Freja smakat "vuxenmat" för första gången, hon fick några makaroner och det gillade hon! :)

[videofyme id="477964" width="480" height="320"]

DSC_0091

DSC_0092


Småbarnsmamman på facebook!

Jag vet att ni har väntat och längtat efter detta..

Nu finns Småbarnsmamman även på facebook! ;)

Eftersom ni inte verkar använda er av bloglovin´ så tycker jag att ni ska gå in och gilla bloggen på facebook så missar ni inga inlägg, härliga bilder eller roliga filmer!

images (1)


En degig och randig mage!

Jag är en av alla dom som har fått väldigt mycket bristningar under graviditeten och som kan titulera mig som zebra! Jag visste redan innan jag blev gravid att jag skulle få mycket bristningar om jag skulle bli med barn eftersom mamma har väldigt mycket bristningar. Och det sägs ju att det är "ärftligt"!?

När jag väntade Nora smörjde jag aldrig in magen med någon olja eller kräm, jag fick inte heller så mycket bristningar förrän de allra sista veckorna och då exploderade magen och jag fick HUR MYCKET SOM HELST på en gång! Jag trodde faktiskt att jag skulle klara mig.. haha.. snacka om att jag var ung och dum, varför skulle jag det liksom? :P Jag fick också en massa bristningar på låren och brösten..

När jag väntade Amanda så fick jag bara någon enstaka ny bristning och kroppen återhämtade sig ganska snabbt efter förlossningen och jag gick ner till 50 kg på bara några månader! (Jag mådde inte så bra heller men ändå). Även fast jag blev så "liten" så fanns ju det överflödiga skinnet kvar men det såg inte alls ut som det gör nu!

När jag var gravid med Freja nu senast så smörjde jag in magen nästan från början och jag fick inga nya bristningar men magen har ju brustit nog så det finns väl inte plats för fler heller! :P

Bristningarna är inte så röda längre men dom syns ju ganska tydligt och magen är som en stor geléklump och det överflödiga skinnet blir jag nog aldrig av med om jag inte skär bort det!

Ibland mår jag ganska dåligt över att jag har den här geléklumpen till mage som dessutom fylls ut ganska rejält så fort jag äter och som sedan resulterar i att jag ser ut att vara gravid i 8e månaden. Men vafan? Jag har faktiskt burit på 3 underbara ungar och jag skulle inte byta bort dom mot något!

Men det vore ju trevligt om det fanns en lösning på hur jag blir av med själva "degen", ränderna har jag gärna kvar. Dom påminner ju om vad som en gång har legat i min mage ♥

wpid-PicsArt_1334663838280.png

Jag citerar min sambo: "Det ser ut som att det är en samuraj som har gått loss med sitt svärd på din mage"

Hur som helst så är jag ganska nöjd med min kropp, den behöver bara tajtas till lite! (och fyllas ut på vissa ställen)

Har du några tips till mig ang. träning eller kost som gör att jag slipper uppsvälldheten och slappheten så hör av dig ;)


Jag ser snart ut som en apa!

När Freja ligger och myser så sliter hon mig i håret och drar i min underläpp..

Hon har legat och hållt på så här någon timme inatt och det blir en hel del varje dag. Jag vill inte ens tänka på hur mycket hår hon sliter bort från mitt huvud men jag har sett att jag har fått en massa "fjun" framme i pannan och vid öronen och läppen känns 2 meter lång ibland! :P

Hoppas verkligen inte att jag får världens hängläpp efter den här bäbistiden ;)

images

Det är iallafall bättre än att hon ska dra mig i bröstvårtan när hon vill mysa som Nora gjorde när hon var liten. När jag sa ifrån till Nora när hon blev "större" så började hon dra i sin egen bröstvårta och den blir nog aldrig sig lik igen. Den är svullen och står ut jättemycket :/

Hur myser era barn? :)


Nytt skal!

Jag har köpt ett nytt skal till telefonen, mycket snyggare och mycket skönare att hålla i än det förra! image

Det blev ett vitt! :)


Gomorron!

Vilken underbar dag att vakna upp till! Jag har sovit hela natten och är utvilad, solen skiner och jag är på så jäkla bra humör!! Hahahahahahha... vilket skämt! :P Somnade strax efter 12, vaknade igen vid halv 1 av ett sms. Somnade om och vaknade igen vid halv 3. Freja var pigg och ville inte alls sova. Vi låg och "pratade till halv 4. Somnade om en stund och vaknade vid 5 igen. Väckte Mats kvart över för att jag skulle få sova 1 timme innan min klocka ringde. Det gick sådär.. Kvart i 6 gav vi Freja lite medicin och sedan var det liksom dags att kliva upp. Kliver ur sängen och det är alldeles grått ute och det har kommit snö!!! Inte ens sminket får mig att se pigg ut idag, vi har ingen hårspray så håret står åt alla håll och mina handväskor är nerkissade och hänger på "tork" ute på balkongen! Aja, det är bara att göra det bästa av dagen.. På med ett leende, intala mig själv att jag är snyggast i världen och åka till jobbet och träffa lite kollegor och jobba arslet av mig! :)

Ha en trevlig dag! ;)


Freja 8 månader!

Nu har Freja blivit 8 månader så här kommer en uppdatering om utvecklingen så här långt!

  • Nu behöver man aldrig vara orolig över att hon ska ramla när man sätter ner henne någonstans. Antingen så sitter hon still där eller så lägger hon sig ner och drar iväg!
  • Vill inte alls krypa men kan stå på knäna i soffan och i sängen
  • Duktig på att åla och det går med en väldans fart nu för tiden så vi får passa katternas mat- och vattenskålar
  • Är en jäkel på att "klättra" när vi är i soffan eller i sängen där hon får bra tag med fötterna, hon klättrar mest på oss än så länge
  • Sover fortfarande mest med oss på nätterna men hon brukar få somna i sin säng till att börja med och sedan bär vi in henne till oss när hon vaknar. På dagarna sover hon i sin säng, på soffan eller i vagnen och hon vilar 2 gånger under dagen
  • Äter mest bara ersättning, gröt och frukpuréer, den "vanliga" maten är inte så poppis
  • Har fortfarande problem med magen, bajsar knappt alls om hon inte får katrinplommonpuré eller messmör
  • Inga tänder syns till men tandköttet är väldigt svullet
  • Pruttar jättemycket med munnen (kör traktor) och sprattlar med benen när hon sitter i matstolen

CIMG4064

wpid-IMG_20120415_100831.jpg

wpid-IMG_20120414_104453.jpg

Hon blir vackrare och vackrare för varje dag som går ♥


Vinnare: Presentkort hos HejBaby!

Vinnarna i tävlingen om ett presentkort á 250:- hos HejBaby blev kommentar nr 3 och 24!

GRATTIS

Ingrid - Mamma till Zelda & Veralena


Vinnare: Biljetter till bloggeventet!

Det var inte svårt att utse vinnarna i denna tävling eftersom det bara var 2 st som var sugna att gå på bloggeventet på fredag! :)

STORT GRATTIS TILL

Alexandra & Anna - Mamma & Socionom

Hoppas ni får en trevlig kväll tillsammans med era vänner!


Bra tips vid medicinering!

Jag fick ett mail med lite goda råd som passar oss väldigt bra nu då alla ungar är sjuka hit och dit! Vill dela med mig av dessa..

5 rekommendationer från Kronans Droghandel om barn och medicinering:

· När man ger barn stolpiller, som ska föras in i ändtarmen, ska den trubbiga änden föras in först.

· Sätt barnet i 45 graders vinkel vid medicin i vätskeform för att minska risk att sätta i halsen.

· Blanda inte ut flytande medicin. Ge istället ditt barn något gott att dricka efteråt eller ge banan som brukar ta bort medicinsmak

· Flytande medicin ska ges i ena sidan av munnen, nära mitten av tungan.

· Dela medicin som är i tablettform i småbitar och ge den med sked, gärna blandad med litet mat.

wpid-2012-04-16-11.54.49.jpg

Jag hade jättesvårt att svälja tabletter fram tills att jag blev 16, jag mosade därför sönder alvedonen och blandade med sylt. Det funkade alltid för mig och jag gör det till mina barn nu om vi inte har flytande alvedon hemma!

Har ni några bra medicintips??


En timmes barnvagnspromenad!

Jag och Freja har varit ute på en skön promenad nu ikväll, vi gick/rullade ner till Ica och handlade lite och sedan hem igen. Det tog en timme i ganska lugn takt. Alldeles lagom :) Det blåste lite väl mycket på vissa ställen men det var ändå skönt att komma ut en stund!

wpid-IMG_20120416_190220.jpg

Jag har nu dragit vinnarna i tävlingarna och dom kommer strax att presenteras! :)


Sprattelgumma!

Freja har kommit på att man kan sprattla med benen och tycker det är jättekul! :)

[videofyme id="476188" width="480" height="320"]

Soffmys!

Jag skiter i alla måsten idag och myser med Freja istället.. Hon är trött, slö och har ingen vidare matlust :( Tycker så synd om mina sjuka barn! image Det känns lite tungt att gå till jobbet imorrn och lämna över allt till Mats..

Öroninflammation... Igen!

Vi har precis kommit hem från vårdcentralen med Freja, gissa vad!? Hon har också öroninflammation, så nu ska vi kämpa med att få i henne penicillin 3ggr/dag i 5 dagar.. :( Hon har precis fått första smakprovet och det var ingen höjdare! image Det här är sjukt!! När ska sjukdomarna ge med sig????

Vinn biljetter till vårens stora bloggevent!

Nu är det sista chansen att tävla om biljetter till bloggeventet på fredag!

loppi2

3 st vinnare kommer att utses! LYCKA TILL

Läs mer om eventet här: ----> WeRFamily


Sjuk bäbis - I G E N !

Alltså, är det här något skämt eller? Freja har massa feber igen och i värsta fall kanske hon också har åkt på öroninflammation. Jag ska vänta tills hon vaknar och se hur hon är som.. Natten har ändå varit ganska okej, inte så illa som jag befarade! Hon har vaknat några gånger, varit ledsen och har haft lite svårt att komma till ro men inget gallskrik.. image Nora och Amanda är fortfarande alldeles prickiga och Nora var lite hängig igår så hon är hemma från skolan idag. Kan det inte vara slut på alla sjukdomar snart? :(

Otröstlig!

Vi har en jätteledsen tjej här hemma idag och det värsta av allt är att vi inte vet vad det beror på! :( Hon bara skriker och skriker och har gjort det ett bra tag nu. Det kanske är magen, hon har inte bajsat sedan igår och vi har försökt med massage som inte hjälper. Eller så kanske det är tänder på G? Hon har varit rejält svullen ett tag men hon vill varken dricka vatten eller ha is i Umamin. Eller kan det vara öronen? Alla andra ungar är ju sjuka hela tiden så varför inte Freja? I vilket fall som helst så lider jag med henne och hatar att inte veta vad det är!! Hon är dessutom jättetrött men kan inte sova :( image Min stackars lilla tjej... Update 22:49, Freja är fortfarande gnällig och sover inga längre stunder. Jag förbereder mig på en lång natt men hoppas såklart att hon får sova! 8 månaders infon kommer imorrn istället..

Semester 2012

Nu har vi planerat våran semester i sommar!

Vi hade telefonmöte med Per och Marie igår och vi har nu spikat våra semesterplaner för sommaren!

Vi kommer att åka ner till Strömstad och Daftö resort söndag den 8 juli och stanna där 3 nätter. Tror det kommer bli hur mysigt som helst! :) Vi ville först dela en stuga i piratbyn men det fanns ingen ledig just då så vi ska bo i döskallebyn istället i varsin stuga. Förhoppningsvis kommer vi inte att tillbringa så mycket tid i stugorna så det gör inte så mycket! :)

images4 Per och Marie´s stuga

images5 Våran stuga

images6 Här är stugan vi ville bo i! :)

Marie hade lite planer på vad vi ska hitta på så det blir nog skitbra!

När vi åker från Strömstad så kommer vi stanna några dagar i Karlstad också , vi var ju där i somras hos Per och Marie och tyckte det var en mysig stad så det vill vi ju göra om! :D

CIMG2163

JAG LÄNGTAR!!


En till härlig dag!

Jag har måndag i min hjärna idag så det är skönt att det faktiskt bara är söndag så vi får "en extra ledig" dag! :)

Jag var vaken länge inatt och precis när jag la mig för att sova så kom Amanda upp för hon hade jätteont i ena örat! Hon fick en alvedon och så pallade vi upp kuddarna så hon nästan satt upp i sängen innan hon kunde somna om igen.. Hoppas penicillinet börjar verka snart! Jag har redan hunnit städa igenom lägenheten här på morgonen. Nathalie, Jens och Ellen är på väg hit för att hämta hårtrimmern men jag hoppas dom stannar en stund så barna får leka lite :) Lite senare idag så hoppas jag på att Malin och Emil kommer och hälsar på, älskar att träffa mina nära och kära! ♥

DSCF1055 Nu längtar vi efter lite sommar!

Under dagen kommer jag att skriva lite om våra semesterplaner och självklart ska jag uppdatera om Frejas utveckling eftersom hon blir 8 månader idag! ♥


Femte sjukan fortsätter!

Och så var det Noras tur att få utslagen. Hennes är mer "knottriga" än vad Amandas var och hon har sluppit febern. image Tyvärr fick vi ställa in innebandyavslutningen #2 på badhuset igår. Hoppas resten av oss slipper utslagen!

Min vinkväll med mammorna!

Jag hämtade Nathalie vid 17 tiden och vi for hem till mig och drack ett glas vin medans jag gjorde mig i ordning inför kvällen. Jag är ju egentligen ingen vindrickare men det var faktiskt ett gott vin som gick ner utan problem :) Kl  19 kom våran skjuts och vi åkte hem till Christina, där väntade mer vin, ost och kex och lite sällskapsspel. Vinet vi blev bjudna på där var också väldigt gott och lättdrucket, tror mina smaklökar har förändrats lite med åren. Tänk att jag tycker om vin :D Vi hade jättekul och det blev en hel del skratt!! :) Vid 00 ville våran chaufför hämta oss men varken jag eller Nathalie ville hem så vi for ner på krogen istället. Vi gick först till Skeppet men där var det stendött! Vi blev inte alls långvariga utan gick till Svensson istället.. Där träffade vi på vakterna och jag frågade vem jag skulle visa leg:et för. Han tittade på mig med en konstig min och sa: -Hmm, jag tror nog att ni har åldern inne. Jag tog fram leg:et ändå och då sa han: -Och det med råge och så flinade han! Jag kände mig jävligt gammal kan jag tala om och jag var dessutom nästan äldst inne på krogen :P Vi dansade, önskade musik som aldrig spelades, tiggde åt oss öl och cider och hade jävligt kul..! Blev jättebesviken när dom skulle stänga och jag var tvungen att åka hem, det var ju då jag var på G ;)

wpid-2012-04-14-00.35.54.jpg

Mats pappa var snäll och skjutsade hem oss och jag vill be om ursäkt till alla som jag ringde till under natten! Jag vet att jag inte är så rolig att prata med :P Klockan 3 stupade jag i säng och hela världen snurrade. Som tur var somnade jag snabbt! Som ni redan vet så har jag mått PYTON fram till kl 14 idag.. Men nu i efterhand kan jag säga att det var värt det ;)

Tack för en skitrolig kväll tjejer! Det gör vi om snart :)


En bra handledare?

Hittade ett inlägg som jag skrev i torsdagskväll som inte har blivit publicerat..

Idag fick jag hem papper på att Emelie får övningsköra med mig.. och nu ska vi ut på första turen!
Eller tur och tur, hon får prova rulla lite på en parkering.
Jag vet ju inte ens om hon vet var pedalerna sitter!?!
Herre gud, jag är skitnervös!!  :P
Jag måste ju ha ett helt annat fokus nu än när Mats kör. Han kan ju redan köra bil!
Emelie tror att det är som att köra moped..

images (2)

WISH MED LUCK!


Värsta dagen någonsin!?

Fy fan, jag har varit mer död än levande idag. Var nära att bosätta mig vid toaletten tidigare men jag lyckades hålla skiten nere.. image B A K I S - D E L U X E ! ! ! Hade en skitkul kväll iallafall :) Återkommer senare någon gång...

Vinkväll!

image Ikväll flyr jag hemmet och roar mig med några andra mammor! :) Det blir nog skitkul!!

Det blev en penicilinkur!

Det gick bra på VC och det var tur att vi åkte dit. Öronen har varit bra idag under dagen men visst hade hon öroninflammation.. Så nu blir det en penicilinkur för lilla damen! Tur att hon dricker skiten utan att blinka så vi slipper en massa tjafs :) image Inte så gott kanske...

Promenad!

image Jag är ute på en skön promenad med Freja!

Sen frukost!

Nu sitter hela familjen och äter en väldigt sen frukost.. Nora och Amanda har suttit vid datorn hela morgonen och Freja har ätit gröt och tagit ett morgonbad! image Jag ska borsta tänderna nu och sedan ska jag springa bort på OK och hämta ett paket :) Kl. 13 30 ska vi på VC med Amanda!

Stackars Amanda!

Ligger i sängen och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. Det verkar som att Amanda har åkt på öroninflammation!! Hon kom upp vid 5 imorse och hade jätteont i båda öronen! :( När ska hon få bli frisk? image Det här är inte rättvist :(

Sov gott!

image Godnatt!

Dags att knoppa!

Jag överlevde kvällens övningskörning och ligger tryggt hemma i sängen! :) Emelie var faktiskt duktig på att köra, vi tränade på att komma iväg både framåt och bakåt. Att växla mellan 1an och 2an och att hon ska stanna när jag skriker STOPP! :) Nu ska jag strax sova och hoppas på att morgondagen blir minst lisa bra som idag! :)

Söta barn!

Vi var och handlade en sväng på Ica igår och istället för att bära in Freja i bilstolen så satte vi henne i en korg, smidigt som tusan! :)

581275_10150688655988402_536073401_9584171_1807911978_n (1)

Mats ville också åka! ;)

582456_10150688940703402_536073401_9585191_2017357320_n


Härlig dag med mina vänner!

Det blev tyvärr inga fina soliga bilder, det blev nämligen kallt och molnigt när vi gick ut. Så typiskt! Vi fikade lite iallafall och barna fick leka av sig lite innan vi gick hem till oss istället :) Emelie kom hit också mellan sina pass på jobbet och lekte lite med barna och drack kaffe! Det var jättekul att träffa Zandra och Liam, vi träffas alldeles för sällan trots att vi bor jättenära varandra! :( Dom for hem vid 16.30 så då plockade vi undan lite och slängde i oss lite mat innan Noras träning började. (Det var såklart kul att träffa Emelie också men henne träffar jag ju lite oftare ;)). Under tiden Nora var på träningen så for resten av familjen till Nathalie och Jens en snabbis och fikade. Hur trevligt som helst! :D Jag har umgåtts med Nathalie i snart 1 år och det är typ 2:a gången jag och Mats träffar hennes sambo, ganska sjukt egentligen :P Men vi har ju alltid träffats när Jens har jobbat så då har det bara blivit så. Hoppas det blir ändring på det snart så vi kan umgås allihopa! :D

Så idag har jag träffat 2 av mina bästa vänner och jag känner mig helnöjd med dagen!


En tur till lekparken!

Vi ska klä på oss strax och möta upp Zandra och Liam för lite lek i lekparken! :)

Blir skönt för barna att komma ut en stund efter att ha varit inne hela veckan pga sjukdomar och skitväder! Om inte Freja sover hela tiden så ska hon få gunga för första gången hade jag tänkt. Både Nora och Amanda tyckte om det när dom var små så jag hoppas Freja också gillar det :)

Kameran åker med så jag hoppas jag får lite fina soliga bilder!


Våren är kommen!!

Vilket jävla underbart väder vi har idag!! Jag har nyss varit ute en sväng och det var ju hur skönt som helst! :) Blir en promenad lite senare om min häl tillåter, fick ju en rejäl blåsa sist jag var ute och gick med Emelie. Som ni förstår så är jag hemma idag igen, natten har varit bedrövlig för både mig och Mats. Jag somnade inte förrän efter 12 någon gång och hade Freja med mig i sängen. Hon var vaken mellan 3 och 5 och gnällde mest hela tiden! Mats låg på soffan och mådde skitdåligt, både av förkylningen och psyket :( När jag var upp vid halv 5 så hade han fortfarande inte somnat. Jag låg kvar i sängen till nästan halv 11 idag, välbehövligt! Mats var in och hämtade Freja vid halv 10 så jag fick sova ifred ett tag..

images4

 Idag skiner solen så då finns det ju ingen anledning att deppa! ;)

Visst vill ni gå på ett bloggevent?

Ni kanske minns att jag skrev om eventet som loppi.se ska ha nästa fredag den 20:e april?

loppi

Håll utkik här i bloggen för snart kommer jag att dra igång en liten tävling där du kan vinna VIP-biljetter till dig och en vän!

3 st vinnare kommer att utses!!


Skrattfest!

[videofyme id="468417" width="480" height="270"]

Jag fick tyvärr inte med det härligaste skrattet då hon kiknade men man blir glad ändå av att höra henne så här! :)


.

images (1)


Amandas utslag

Så här ser Amanda ut idag! image Som tur är så är det inget hon känner av på något vis...än!

OMG... "gomorron"

image Wow, det här kallar jag sovmorgon!! Vad seg jag är idag, har precis vaknat till liv.. Freja har varit trött hon med! :) Vi har vaknat till flera gånger men hela tiden somnat om.. Jag är hemma idag igen eftersom Mats fortfarande är jättedålig men ungarna verkar ganska pigga iallafall :D Nu måste vi stoppa nåt i magarna och starta dagen!

Goodnight sweetheart!

Nu har jag gett upp för idag.. Orkar inte ens sitta uppe och titta på Big Brother och då är det illa! Är riktigt trött efter natten som var och så håller jag på att frysa ihjäl här hemma. Vi har drygt 20 grader i sovrummet och så drar det överallt. Inte så konstigt kanske med tanke på vilken storm det är ute nu! :( Amanda ligger och hostar för fullt och Freja ligger och lurar i våran säng. Hon är inte lika varm som igår som tur är men hon sover lite oroligt. Får se om det blir nåt jobb imorrn, Mats är fortfarande dålig :( image Titta vilka söta skor Freja hade i söndags när vi var på middagen! :)

Varning!

Hotmail   jannice_nordin hotmail.com

Det här mailet fick jag nyss från "Swedbank".. Jag har inte och har aldrig haft Swedbank som min bank så det var ganska enkelt att se igenom detta mail! Är det fler än jag som fått detta?


Event: loppi.se!

Ibland känner jag verkligen att jag bor i fel stad! För några dagar sedan fick jag en inbjudan till ett event som jag gärna hade velat gå på men det är ju en bit att åka. Har tyvärr inte tid och pengar denna gång men jag hoppas kunna åka iväg nästa gång! :)

loppi

Hoppas ni får kul alla ni som ska dit!


Dagens kläder

image Dagens vara hemma från jobbet och ta hand om sjuka barn och man outfit!

Röda kinder!

Så här ser Amanda ut idag! image image Visst borde det vara femte sjukan hon har?

Uppeliggarnatt

Freja är kokhet och har svårt att sova, jag har legat vaken i 2½ timme nu.. Hon fick en till alvedon för ett tag sedan och nu ligger hon och äter lite. Hoppas på att få sova lite sedan så jag orkar med dagen. Tror inte att det blir något jobb iallafall utan vård av 3 barn och sambo istället! Bli frisk nu familjen!

Vi blir nog sjuka allihopa..

Sedan sist jag skrev så har Freja hunnit få 39 graders feber och hosta, Amanda hostar, Mats mår inge bra alls, Nora frös och hade jätteont i halsen innan hon la sig och jag har ont i ryggen och i armbågen.. :/ Freja har precis fått en alvedon så jag hoppas hon sover någorlunda inatt.. Jag ska krypa ner i sängen nu och hoppas på att jag håller mig frisk så jag kan jobba i veckan! :) Kan vi inte få bli friska snart? Barna vill ju inte vara sjuk hela påsklovet..

Femte sjukan!

image Jag tror Amanda har fått femte sjukan. I förrgår hade hon jättehög feber, igår var hon hyffsat pigg igen och idag har hon blivit alldeles röd om kinderna. Vi får väl ser hur det utvecklar sig!

Tror det är min tur nu...

Det har varit en ganska skön och slapp dag idag, jag mötte upp syrran vid 13 tiden för en promenad. Vi gick ut på sälsten och pratade en massa. Skönt att få komma ut och kul att få surra av sig lite med Emelie! :) Efter promenaden gick vi hem till oss och åt en glass och dansade lite Zumba framför tv:n sedan skjutsade vi hem henne och åkte hem till Marie för att äta middag och hämta hem barna. Det hade gått jättebra och barna var glada att se oss igen! :) Maten var jättegod som vanligt när Marie lagar något och jag blev proppmätt. Mats övningskörde nästan 1 timme efter maten och nu har vi landat hemma. Jag ska klä på Freja nu och åka ner till Nathalie och umågs en stund. Det blir nog inte så länge, jag måste lägga mig i tid eftersom jag ska jobba imorrn.. om jag nu är frisk. Det känns som att det är min tur att bli sjuk nu, jag känner mig lite seg i kroppen och det svider i näsan och bakom ögonen. Det återstår att se!

UTVILAD!

Wow, vilken jäkla sovmorgon vi fick idag.. Trots att jag fortfarande är lite trött så måste jag ju säga att jag är ganska utvilad. Jag vaknade till första gången 5.45 för att mitt alarm ringde (det är ju måndag idag och jag hade glömt att stänga av det). Som tur var somnade jag om direkt och sov till 9 då nästa alarm ringde. Då var det dags att väcka syrran, hon svarade på en gång så jag kunde somna om igen.. :) Hade en massa sjuka drömmar och vaknade halv 11 för att jag var så kissnödig! Hade lätt kunna sova vidare om det inte vore för att jag var tvungen att kliva upp ur soffan.. Det är så tyst och tomt här hemma men jag njuter av varje sekund som jag får "vara mig själv". Nu ska jag kliva upp och äta lite frukost!

Snapshot_20120409_1


Gokväll!!

Nu har vi kommit hem efter en supertrevlig kväll med Benny och Maria! :) Marie kom och hämtade barnen vid åtta och vi blev kvar till tolv. Vi har suttit och pratat och skrattat, druckit vin och ätit lite godsaker. Till middag fick vi potatisgratäng, kött och sås och till efterrätt blev det pannacotta och någon hallonsås och björnbär! Behöver jag säga att det var hur gott som helst!? :) Barna åt jättemycket och tyckte det var en 10-poängare! Nu ligger vi på soffan och tittar på kvällens Big Brother, det ska bli skönt att sova sedan och slippa tänka på att kliva upp tidigt imorrn! :)

Pjuhh...

Nu kan jag äntligen varva ner..! Jag har gått an hela dagen men har knappt fått något gjort!? Har iallafall tvättat all tvätt och vikt en del.. Vi har precis kommit hem till Mats pappa och ska snart äta middag. Det luktar jättegott och jag gissar på att det är minst lika gott också :) Jag ska till och med dricka vin till maten, vuxenpoäng!! ;) Alla barn ska sova hos Marie (farmor) inatt så att vi får sova ut imorgon!! Det blir första natten på evigheter som jag får sova ostört och som jag får sova hur länge jag vill, underbart! image

Påskpyssel!

image Barna har målat lite ägg idag! :)

Gomorron söndag!!

Har bestämt mig för att det här ska bli en bra dag!! :) Amanda är piggare, hon sitter vid datorn och lever om som hon brukar så jag tror febern är borta ;) Nora sitter vid den andra datorn och jag, Freja och Mats ligger kvar i sängen. Jag och Freja ska kliva upp nu och äta lite frukost.. Sedan ska jag tvätta en massa "nya" kläder, ta en lång dusch och njuta av dagen tills det är dags för middag hos svärfar! :D Gomorron!! image

Våran påskafton!

Trots inställd middag hemma hos mamma idag så blev dagen ganska bra ändå! :) Vi har tvättat lite, tittat på tv och tagit det lugnt. På eftermiddagen kom Mats pappa och Maria förbi med påskägg till barna, dom blev kvar en stund så vi satt och surrade. Jättetrevligt! :) Innan dom for hem så blev vi inbjudna på middag imorgon, kul! Jag är säker på att det blir god mat och att det blir en trevlig kväll. Hoppas på att Amanda ska vara lite piggare annars får hon ligga på soffan och vila! :) Hon var ju lite piggare mitt på dagen idag så hon orkade leka med Nora men hon somnade vid 18.30 och vaknade för en liten stund sedan och var KOKHET igen! Jäkla skitfeber! :/ Ungarna ska snart gå och lägga sig och jag och Mats ska kika på Karatefylla, har inte sett det än men jag har hört att det ska vara skitkul! :D

CIMG3933

CIMG3945

Freja sover redan och jag hoppas hon sover ett tag. Jag har ju glömt att berätta att hon sov i sen egna säng nästan hela natten som var, hon somnade vid 21-22 tiden och sov där till 04.30!! Hur grymt är inte det!? :)


Freja spelar fotboll :)

Blivande fotbollsproffs kanske? Hon tycker det är kul iallafall.. :)[videofyme id="463447" width="480" height="270"]

Vilken lycka!!

Tidigare idag tittade jag och Mats in i förrådet för att se om det fanns något kul som vi kunde ha användning av. Han hade gjort så fint där inne och ställt i ordning allt och där på en hylla ser jag en kartong som det står 68-80 på! WHAT!? Jag som hade sån panik över att Freja inte hade några kläder att växa i nu. Jag har ju gett bort hur mycket som helst och trodde att det var i strl 68-98 men det fanns HUR MYCKET SOM HELST i 68-80 :)

CIMG3946 Fatta vad underbart!

Nu kan jag slappna av ett tag framåt.. då är det alltså strl 86-98 som jag har gett bort och sånt som måste inhandlas så småningom! Imorrn ska jag tvätta med glädje och hoppas på att Freja grisar ner sig massor så jag hinner använda alla kläder i 68 innan hon växer ur dom. Fan att jag inte har kikat in i förrådet tidigare. Vi hittade en massa gamla godingar som var favoriter när Nora var liten så jag blev så glad! :)

Vilken tur att vi fick en tjej till eftersom allt är rosa ♥


Detektiver!

Amanda är lite piggare och leker med Nora. Dom är detektiver och är ute och spionerar! :)

image

Coolaste brudarna i stan!

Jag har fått påskägg!

image Jag måste ha de finaste barnen i världen (ja, jag har också det;)) Dom kom nyss med påskägg till både mig och Mats för att vi är så snälla och för att dom älskar oss Tack underbara barn! image

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Dagen blir inte riktigt som vi hade tänkt oss men vi får försöka göra det till en bra dag ändå. Vi skulle egentligen ha åkt till mamma och Kjell och ätit middag men fick ställa in det :( Amanda kom in till oss strax efter 7 och sa att hon hade jätteont i magen och i huvudet. Mats klev upp med henne och kände att hon var kokhet!! Hon har legat på soffan fram till nu helt utslagen :( Hon orkade knappt leta efter påskägget tidigare och ville inte ens ha en godis, då är det illa! Hon har inte kräkts något än iallafall (peppar peppar) så vi misstänker att hon har blivit kall och att det är därför hon har ont i magen. Jag har sorterat all tvätt och kört igång en maskin, plockat undan det värsta och skjutsat hem Tilde som sov här inatt. For in på affärn och köpte lite glass, dricka och alvedon, perfekt medicin när man har hög feber! :) Amanda sitter upp nu iallafall, har ätit några godisar och har till och med skrattat litegrann.. hoppas hon blir piggare nu så det inte blir något långdraget..

CIMG3932

Vi får ren tvätt iallafall och vi kan ta det lugnt hela dagen... men jag hade hellre träffat mamma ♥


Påskafton!

Glad Påsk

CIMG3908

CIMG3931

Hoppas ni får en härlig dag!


Amanda framför "fredagslåten"

[videofyme id="461331" width="480" height="270"]

Ai Se Eu Te Pego, det är inte den enklaste låten att sjunga men jag tycker att Amanda gör det riktigt bra! :)


Onödigt vetande!

Det är lite intressant att se hur folk hittar hit till bloggen men jag undrar vad jag har skrivit om för att förknippas med "diarré blogg"?

FireStats ‹ Småbarnsmamma — WordPress

Hahaha!


Inte långt kvar nu..

..om 1 månad fyller jag år och jag börjar närma mig 30-strecket!!  Herre gud, tänk att jag snart är 30! Känner ju mig fortfarande som 22 ;) Har funderat ut lite saker som jag önskar mig om någon skulle få för sig att köpa något..!

images4

Dom här blev jag kär i direkt!!

10019624_d1 images (1) images (2) images (3) images (4)

Som ni ser så vill jag ha lite nya skor, en nagelförlängning, en cykel och presentkort! :D Listan kommer säkert att fyllas på eftersom..

Jag har gjort mig förtjänt av detta eftersom jag är världens bästa mamma, flickvän, syster, dotter och barnbarn :)


Låååångfredag!

Trodde jag skulle få en skön sovmorgon idag men jag trodde fel som vanligt! ;) Freja är skitjobbig på nätterna nu, vet inte alls vad det är med henne. Hon vaknade när vi var på väg att lägga oss och sedan höll hon på att gnälla och slåss till halv 1! Och sedan så blev det några nappinstoppningar med jämna mellanrum precis som alla andra nätter. Några timmars sömn blev det iallafall.. Amanda vaknade vid 7 och sprang fram och tillbaka in till oss  i någon timme innan jag klev upp. Jag, Amanda och Freja har ätit frulle, jag har duschat och varit och hämtat hem Nora och Tilde. Nora och Tilde gick och tiggde godis igår och dom fick ihop hur mycket godis som helst och 99 kr var! Dom har snälla grannar där hos Tilde ;) När Freja vaknar ska jag åka ner till Nathalie och Ellen och fika lite. Får se vilka som följer med ner!

Men nu ska jag dra på mig ett ansikte! Snapshot_20120406_1


Tatueringsdags!

Det börjar bli dags att utöka tatueringen och jag längtar tills jag får känna nålen mot huden igen! :) Det saknas ju ett namn på handleden och så vill jag fylla i och bygga på den bak i svanken.. Den i svanken är så fruktansvärt ful men det gör fördjävla ont att tatuera där så jag har dragit mig för att fixa till den :P Pratade med Micke idag och jag hoppas han kan få dit Frejas namn på handleden snart och så tar jag svanken nån gång i framtiden :) Vill ha en tatuering bak i nacken också så jag ska klura på den lite till..

Så här såg det ut sist:

24376_380774808401_536073401_3852064_7221677_n

24376_380774833401_536073401_3852067_1009100_n


Tyst och tomt!

Är så trött nu så ögonen håller på att slå igen men jag måste hålla mig vaken en stund till, ska hämta syrran på jobbet snart och skjutsa hem henne och sedan skjutsa henne ner till bussen. Nora och Tilde hade uppträtt idag och det hade gått jättebra, alla klappade händerna innan dom började så hon blev lite nervig men det gjorde inget! ♥ Min lilla tjej börjar bli så stor.. Hon sover till och med över hos en kompis för första gången inatt. Hon har haft kompisar som har sovit över hos oss men hon har aldrig sovit borta så hon var helt till sig! :) Amanda tycker det är lite tråkigt och det förstår jag men både Nora och Tilde kommer hit imorrn vid 10 så då får hon sällis igen! Sandra och Helena har varit förbi med påskägg till barna, dom fick jättefina grejer och Nora och Amanda var ute en sväng runt kvarteret och knackade dörr och fick lite godis! Sedan har vi inte hunnit med så mycket mer idag och snart är det dags att sova, som jag längtar!! ;)

Påsklov!

Nu är vi hemma igen och barnen har äntligen påsklov!

Dom sitter och ritar teckningar nu som dom ska dela ut när dom går och knackar dörr här i området :) Det blir mycket ägg, kycklingar och tuppar.

Tänkte tvinga med mig familjen ut lite senare och leta reda på lite ris som vi kan sätta lite fjädrar i, har glömt bort det. Får se om jag hittar något påskpynt som barnen har gjort också :)

images3

Det vore trevligt om påskharen hittade hit i helgen och lämnade något trevligt påskägg till mig ;)


Vinn ett presentkort!

Nu är det inte många dagar kvar på tävlingen där du har chansen att vinna ett presentkort med ett värde av 250 kr hos HejBaby!

230-90-m light sweetzip-pink-mini

Var med och tävla du också! 2 vinnare kommer att utses

Logga6

Kika in här


Lära sig gå!

Jag tror att Freja kommer att börja gå ungefär samtidigt som Nora och Amanda lärde sig gå, när hon är ca 1 år. Är ganska glad över det, vill ju att hon ska vara bäbis så länge som möjligt och jag vill inte att utvecklingen ska gå för fort! :)

Hon visar inget intresse över att vilja röra sina fötter när vi ställer henne upp och försöker gå med henne.. Hon sitter som fastklistrad i golvet :D

CIMG3881

Vi har iallafall tagit upp "lära gå vagnen" ur förrådet till den dagen hon vill börja röra på sig!


Söta tjejer!

Här är mina fina tjejer idag.. Amanda är en "cool" påskkärring och Nora är sig själv men aningens nervös.. Hon hade ont i magen imorse av nervositet, hon och en kompis ska uppträda med en dans inför hela skolan idag! image Hoppas det går bra, dom är så duktiga och det är en snygg dans som dom övat på länge! :) Blir så stolt att hon vågar, jag var likadan när jag var liten. Ville synas mest hela tiden och var inte ett dugg blyg. Tyvärr försvann den där tuffheten någonstans på vägen.. :/

Gomorron!

Visst är det idag vi drar till blåkulla!? :) Ska försöka pallra mig ur den varma gosiga sängen och frysa lite inne i badrummet... :/ Nu är det helg igen, veckorna bara rusar förbi.. Snart är det sommar och som jag längtar!! :)

Jag blir inte klok på mig själv..

Tänk att jag sitter kväll efter kväll och funderar på vad fan jag gör uppe!? Jag ska ju jobba imorrn och borde ha legat i sängen vid det här laget.. Jaja, i helgen kan jag kanske vila upp mig lite :) Imorrn ska ungarna klä ut sig är det tänkt, får se hur dom känner. Vi har ju inga roliga kläder och varje år tänker jag att jag borde ha haft en symaskin så jag kunde ha sytt några förkläden men en symaskin är ju inte det första man köper bara sådär, speciellt inte när jag inte "kan" sy.. Nånting hittar vi säkert! :D Nu ska jag tvätta av mig sminket och krypa ner i sängen.

Natti natti!


Pincettgreppet!

Freja har börjat bli duktig på pincettgreppet och det är perfekt att öva med små brödbitar! Vet inte när hon började med det men igår såg jag tydligt hur hon försiktigt pillade upp brödbitarna med fingrarna (tummen och pekfingret) och stoppade dom i munnen :)

create an animated gif


Mitt syskonbarn!!

Idag har jag fått sett den lilla krabaten!! :) Den ville inte riktigt visa upp sig men allt såg bra ut iallafall och det är ju huvudsaken.. Men det verkar som att det blir en tjej till i familjen ♥

Malin har lagt upp en bild på lilla sötnosen HÄR!

Man kan nästan tro att det är jag som ska ha barn, jag är så jävla lycklig över att bli moster igen och jag ska packa ihop lite grejer som Malin ska få ta över :)

Nu längtar jag till förlossningen som är beräknad till den 3 september som jag ska få vara med på!


Älskling skämmer bort mig!

Herre gud så överraskad jag blev tidigare! Jag vilade med Freja på soffan (hon sov för övrigt 2 timmar!) och när jag vaknade så kände jag hur det luktade mat i lägenheten och middagen var så gott som framdukad när jag klev upp. Det är första gången på jag vet inte hur länge som jag inte ens hann tänka en tanke på vad vi skulle äta för middag. Annars så är jag väldigt snabb med att fråga och planera men inte idag :)

Tack älskling! ♥


En till dator!?

Tror det börjar bli dags att skaffa en till dator.. Har lite bilder jag vill föra över till datorn och lägga ut på bloggen. Har även lite inlägg jag vill slänga iväg och något mail att svara på men ungarna har beslagtagit båda datorerna! :/ Det är inte lika kul att skriva från mobilen så det blir bättre uppdatering ikväll! ;) image

What a lovely life!

Gomorron världen!! Vilken natt det har varit.. Somnade ganska sent och Freja har inte sovit något vidare, så fort hon somnade så väckte jag henne med mina hostningar :/ Aja, tur att livet är så härligt så att det inte gör så mycket! Jag, Nora och Amanda ska snart rulla iväg på dagens aktiviteter och Mats och Freja ligger och sover fortfarande! :) image Vad gör ni idag?

Trött mamma!

Att vara så upprörd som jag var tidigare tar verkligen på krafterna, är helt slut i hela kroppen! Har tillbringat min kväll hemma hos Nathalie, det var första gången utan Freja. Det kändes lite konstigt men ganska skönt eftersom vi pillade med hennes nya blogg. Har övertalat henne att börja blogga här på minbebis, kika in där vettja ----> mamma till bästa Ellen ;) Nu ska jag göra älsklingen sällskap i sängen innan han kliver upp därifrån och förflyttar sig till soffan.. tycker så synd om honom just nu! :(

#!!#!!#

Jag är så förbannad, stressad och irriterad så det finns inte!! Fick till slut komma fram till disken, redan försenad till dansen.. Tror ni medicinen fanns inne? Hon var tvungen att skriva om receptet och så isåfall men det hade jag inte tid med så det blir en jobbig natt för älsklingen! :( Hur i helvete kan man vara så jävla seg när dom ser att det är ganska lång kö och det närmar sig stängning!? 4 personer på 50 minuter, helt sanslöst! En gubbe stog och tjaffsade i nästan 20 minuter.. Sa jag att jag är upprörd???

Fuck this!

Sitter i kö på apoteket för andra gången sedan 16.30!! Har aldrig varit med om segare personal, hoppas jag hinner fram innan dom får för sig att stänga!! Första gången stog jag och väntade i en kvart men var tvungen att skjutsa Amanda till dansen och nu har jag suttit i 25 minuter!! Dom har hunnit med 3 st hittills.. Det är 2 till före mig och dom stänger om 3 minuter.. image

Nestlé mild fullkornsvälling

Jag och älsklingen fick hem varsitt paket från buzzador idag, välling! image Det blev en del och det ska bli kul att se om Freja gillar den :) Om du bor i närheten av Härnösand och vill testa denna välling så säg till så fixar vi det!! :)

Bästa stunden på dagen..

...är då jag får komma hem till mina älskade barn och underbara sambo! :) image

Jobbardag!

Vi ska strax bege oss till dagis, skola och jobb! Jag jobbar till 12 idag så tiden kommer nog gå fort :) Snart är det plusgrader ute, det var -6 när jag vaknade :/ Nu får våren ta och komma på riktigt! image

Zlatan exklusivt!

Ser ni intervjun med Zlatan på 3:an? Hur bra som helst! Vilken jäkla kille alltså.. blir nästan lite kär!

images4


Jakten på den bästa musiken!

Har suttit ett bra tag nu och letat reda på en massa gammal skön musik! Blir på så bra humör.. kanske delar med mig av min spellista i framtiden ;) Nu ska jag ta min huvudvärk och ställa mig i duschen!

Hur delar ni er föräldrapenning?

Tänkte att det kunde vara lite kul att få se hur alla delar upp föräldraledigheten mellan sig!

På papper så har ju vi den sämsta tänkbara fördelningen som man kan tänka sig. Mats har bara tagit ut föräldrapenning 1 gång och det var förra våren när vi skulle utnyttja alla Noras dagar innan hon fyllde 8 år. Han har inte tagit ut en enda dag på varken Amanda eller Freja.

MEN, han har alltid varit hemma och det är jag så jäkla glad för. Jag har haft lite tur i oturen kan man säga.. Jag har aldrig varit själv med barnen, har alltid haft hjälp (mer eller mindre) och jag har sluppit mycket "krångel" vid hämtning och lämning på skola och dagis.

Mats är såklart glad över att ha haft denna möjligheten och han har inte missat något i barnas uppväxt. Vi har kunnat hjälpas åt när det har varit jobbiga nätter och kunnat avlasta varandra. Han var dessutom hemma med Nora nästan 1 år själv efter att jag hade börjat jobba (halvtid) och innan hon började på dagis.

Jag är lyckligt lottad som har haft min sambo hemma hela tiden! (Att han sedan är hemma pga jobbiga omständigheter hör inte till detta ämne).

CIMG2368

Hur har ni/kommer ni dela upp föräldraledigheten? :)


Bästa vänner??

image Freja är väldigt förtjust i våra katter men jag tror tyvärr inte att dom gillar henne lika mycket! ;)

Skrattar åt grisen!

[videofyme id="455519" width="480" height="360"]

Lättroad!? :)


Dagens tAKiDA!

Det blir 2 låtar i samma video den här gången! :)

Die Alone Close Therapy

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MXDZpqBDEjw[/youtube]


Liten blir stor!

Har precis gjort något som verkligen skär i hjärtat på mig men jag var tvungen att göra det.. :( Usch, jag vill bara gråta när jag tänker på att vi kommer att ta farväl av Tullportens förskola i juni. Under nästan 8 års tid har vi haft våra barn där och lärt känna de mest fantastiska fröknarna! Det är dags för Amanda att börja förskoleklass till hösten så jag har sagt upp hennes dagisplats nu ikväll. (Vi kommer att söka en annan förskola till Freja som ligger lite närmare hemmet). Jag kommer garanterat att böla som en gris när hon går sin sista dag, men det är 2 månader kvar så jag tänker hålla inne med tårarna tills dess!

S6300447

CIMG3631Snart har jag 2 skolbarn.. helt sjukt!


Ny overall!!

image Vi gjorde ett klipp idag, fick tag på en fin overall till Freja. Precis en sån som jag har varit ute efter och i rätt storlek dessutom!! Det var Noras kompis familj som hade den :) Nu är jag glad!!! :D

Nostalgi!

Jag och älsklingen sitter och lyssnar på gamla godingar, blir så nostalgisk och önskar jag kunde åka tillbaka i tiden. Tänk att få uppleva högstadietiden igen.. så jäkla underbart! :) Blümchen, Alice Deejay, Scooter, 666, Erotic mm..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vd2zhRrG0u4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ldgwAAwj9zs[/youtube]

Påminn mig gärna om alla gamla godingar som spelade i slutet på -90 och i början av 2000!


1april!

Det här är den värsta dagen på hela året tror jag.. Jag är så extremt lättlurad så jag måste använda huvudet så jävla mycket för att inte gå på något dåligt skämt. Jag har därför bestämt mig för att inte tro på något alls jag hör eller läser idag! :) Natten har varit ganska okej, Tilde sov över här så barna har haft jättekul och har det fortfarande eftersom hon är kvar! :D Lite senare kommer Nathalie och Ellen och hälsar på, det blir en bra dag idag också med andra ord!

RSS 2.0