Det här är inte rättvist!!

Varför har jag aldrig turen på min sida? Både nummer 32 och 33 kom.... Jag satt med hjärtklappning!! image Det hade inte varit dumt med lite pengar inför det kommande året :)

Gott nytt år!!

Vi är hemma hos Jens, Nathalie och Ellen. Det blir en helkväll med god mat, bingolotto och spel! Vi sover kvar här så vi slipper släpa hem barna mitt i natten :) Det kommer bli en underbar kväll med våra fina vänner! image

Lyxig middag och efterrätt!

Igår lyxade vi till det och gjorde helstekt fläskfilé till middag! Med tanke på att det var första gången vi gjorde det så blev den helt OK :)

Till efterrätt åt vi chokladpudding med strössel och rån som mamma/mormor har gjort!

Idag däremot så åt vi pannkaka och sylt, inte lika lyxigt kanske!? ;)

 


Gomorron!?

Gissa vilken tid jag vaknade idag!? HALV 10!!! Freja väckte mig då och sedan vaknade resten av familjen strax efter..

Vi håller oss inne idag eftersom det bara regnar ute och det ser ut som en skridskobana ute på vägarna!

Jag sitter fortfarande i morgonrocken och funderar på om jag ska försöka planera lite inför bröllopet idag. Kyrkan är bokad, lokalen är bokad och gästlistan är skriven! Ska kanske börja knåpa på inbjudningskorten? :)


Nyfiken i en strut!

Freja klättrar överallt nu och allra helst ska hon vara på köksbordet! Hon kom smygandes då jag satt och gick igenom bilderna som jag nyss tagit. När hon såg sig själv blev hon helt till sig :)

  

  


Härligt väder!

 

Det har varit en seg men lugn dag! Nora är hos Alma och Blossom och Amanda är nere hos grannen och leker med Greta som är här och hälsar på. Freja går mest bara omkring och leker och läser :) Medans jag vilade lite tidigare så fixade Mats i köket! Vi har äntligen fått ett skåp på plats i hörnet där frysen stog tidigare, vi har haft en skräpsamling där tills nu. Skönt att äntligen få lite ordning!

Hade hoppats på att det skulle vara fint väder idag så vi kunde vara ute och prova Frejas nya pulka men det är snöstorm!

Jag ska snart åka och hämta hem Nora och sedan blir det god fläskfilé till middag ♥


Nackdelen med att fira jul hemma!

Det är så skönt att fira jul hemma! Har bara kommit på positiva saker med detta, förutom en grej....

Soporna!!

Det blir ju en del papper och kartonger om man säger så... och det här är inte ens allt! Imorrn ska skiten slängas iallafall och då kanske man hittar sina skor i all röra :)

 


Underbara ansiktsuttryck!

"Borta"

 


Jul- och annandagen!

På juldagen for jag, Emelie och barna ner till pappa och hälsade på. Malin, Emil och Maya var också där! Vi hjälpte pappa att göra skinkrullar som vi sedan åt allihopa :) Det var flera år sedan sist jag åt det och det var sååå gott! Måste nog börja göra det här hemma till jul.

Vi blev kvar i några timmar och plockade undan lite medans alla barnen lekte. Kevin, min lillebror var också där så det var kul att få träffa honom! Vi hann inte med farmor denna gång men jag vill åka dit snart och träffa henne också.

Malin, Emil och Maya kom upp till oss på kvällen, vi spelade lite spel och jag och Malin var som vanligt helt överlägsna!!! :D Dom sov kvar här så det blev ganska sent innan vi kom i säng/soffan, klockan hann bli halv 2!

Vi fick en liiten sovmorgon iallafall innan Freja vaknade och det dröjde inte länge förrän hon hade väckt alla i huset förutom Mats :P Han kan man nästan hoppa på utan att han vaknar!

Vi åt frukost och sedan for Mats och Emil upp till Ö-vik för att kolla på hockey. Jag skickade iväg barna till Mats mamma så jag fick vila öronen lite. Jag, Malin och Emelie hade lite syskonmys under tiden! Vi bakade gott bröd, åt tacopaj till middag och pannacotta till efterrätt. All den övriga tiden röjde vi  loss till barnas nya tv-spel Just dance 4. SÅ HIMLA KUL! Ingen av oss är ju särskilt bra på att dansa så det var kul att se efteråt eftersom den spelar in vissa delar av dansen :)

Malin, Emil och Maya åkte hem vid 22.30 och då slängde jag mig på soffan. Var helt slut i både kropp och knopp!

Det var iallafall 2 helt underbara dagar och det blev så tomt här hemma när dom åkte hem!

Hoppas på att ha mer syskonmys snart ♥


Våran julafton!

Det blev en väldigt lång dag igår, vi kom inte i säng förrän halv 2!

Vid halv 12 for vi till Mats pappa och Maria för att äta jullunch. I väntan på maten så lekte barnen och spelade tv-spel. Vi vuxna satt mest i köket och var lite sociala :) Efter maten öppnade vi lite julklappar och sedan fikade vi innan vi for hem igen.

Vi kom hem vid 16 och strax därefter kom Marie, Helena och Håkan och lite senare kom Stefan, Jenny och Julia. Det blev en ganska sen middag men väldigt god! För första gången någonsin åt jag LAGOM med mat  både till lunch och middag så jag slapp må dåligt! :D Tomten kom runt 20 och barnen blev helt knäppa. Nora är ju livrädd för tomten och har varit sedan hon var liten men igår satt alla ungar i ett hörn i soffan och höll på att garva ihjäl sig. Tomten hade långt att gå och han var trött så det blev ett snabbt besök ;) Amanda och Nora hjälptes åt att dela ut alla julklapparna som låg under granen.

Alla barnen fick jättemycket julklappar och dom var såååå nöjda! Efter precis varje paket så sa Amanda: -Åhhhh, precis det som jag önskade mig :)

Till och med jag fick några julklappar och jag drog hem lite fler när vi lekte julklappsleken lite senare på kvällen då Ida och Sandra hade kommit!

De sista gästerna åkte hem runt halv 1 om jag inte minns fel.

Det var en helt underbar dag utan den minsta stress!!! :D

TACK TILL ALLA SOM VI TRÄFFADE OCH TACK FÖR ALLA JULKLAPPAR!!

Här kommer lite bilder...

 

 

 

 

 


Första anhalten!

Nu är vi hos Mats pappa och Maria för att äta lite jullunch. Det dröjer en stund så barnen leker och vi vuxna pratar :) image

Julafton

GOD JUL!

 

Nora och Amanda vaknade halv 5 imorse och öppnade sina paket som tomten hade varit hit med inatt! Dom hade tydligen somnat om en stund senare och tur är väl det. Jag och Freja vaknade halv 7 och nu ska vi äta frukost och börja göra oss klara för dagens aktiviteter.

Hoppas ni alla får en underbar julafton!


Dan före dopparedan...

Gomorron! Det är bara jag och Freja som är vakna, vi sitter i soffan och myser :) Förkylningen blir bara värre men än så länge är jag på benen.. Igår var Marie här så vi gjorde köttbullarna, som vanligt så rullar jag och hon steker. Det gick jättebra och dom blev goda! :) Idag ska jag försöka kurera mig så jag orkar med morgondagen! image

Den bästa julkalendern!

Idag fick jag en skön sovmorgon och nu sitter hela familjen och tittar på den bästa julkalendern genom tiderna!! Jag älskar Sunes jul!!! :) image

Julmaten fixad!

Jag och svärmor har precis varit och handlat all julmat, skönt att ha det gjort! :) Det var jättelite folk på affärn så det gick snabbt och smidigt, tror inte att vi har glömt något heller. Imorrn ska vi göra köttbullar, årets höjdpunkt! Tycker det är jättekul att rulla köttbullar och dom är så gudomligt goda när man tar dom direkt från stekpannan.   Idag har vi haft finfrämmande av Zandra och Liam, barnen lekte och vi surrade av oss lite. Kul med lite sällskap :) Hoppas vi hinner ses något i mellandagarna så vi kan vara ute och leka i snön!   Nu ska jag äta några leverpastejsmackor som jag har längtat efter hela dagen. Blev så sugen på det tidigare idag, från ingenstans... Det ska bli riktigt gott!! Hoppas ni har och har haft en trevlig kväll ;)

Dejten med Joel Kinnaman!

Varför är det alltid så, att när man har en helt fantastisk dröm så vaknar man alltid då det kommer till det bästa och det går inte att komma tillbaka till drömmen hur mycket man än vill!? Annat är det med marddrömmar, då fortsätter man att drömma samma jävla dröm när man försöker somna om? Imorse drömde jag att jag träffade Joel Kinnaman på en fest, vi  föll för varandra direkt och han frågade ut mig på en dejt. Jag var helt till mig och gjorde mig i ordning i timmar inför dejten. Han var mycket snyggare i drömmen än då jag sett honom på film, vet inte ens hur det är möjligt men så var det! :) Det var den bästa drömmen jag haft på väldigt länge och självklart väcker Freja mig precis då han ska komma och hämta upp mig! Jag fick inte veta vad som skulle hända och jag var så förbannad....! Nu har jag vaknat till iallafall och jag är inte lika arg längre men det hade varit kul att få veta slutet ;)  

Vem skulle inte vilja gå på en dejt med denna snyggning? ;)


Jullov!

Nu har vi jullov allihopa och är lediga till den 2:a januari! :)

Vi har hela kvällen uppbokad och det ska bli så mysigt. Just nu håller vi på med middagen som blir tacos och sedan ska vi dekorera lite pepparkakor, klä julgranen och fika lite lussebullar framför tv;n.

När barnen har somnat tänkte jag slå in lite julklappar om det inte blir för sent!

Hoppas barnen vill sova länge imorrn så vi får lite sovmorgon! :D


Tänkvärt ♥

 Barn tänker inte på den tid som gått eller den tid som kommer. De njuter ögonblicket, vilket få av oss gör.


Besviken..

Skorna var såååååå jävla snygga, precis som jag hoppades på att dom skulle vara! Men! Dom satt inte alls bra på foten, dom var lite trånga fram i tårna och passade inte alls mina fötter :( Jag blev så himla ledsen...

Det får bli en retur om det inte är någon där ute som är intresserad av dessa skönheter, strl 37?

 

Jakten fortsätter!


Spännande!!

Jag har fått ett paket idag, ni vet nog vad det är! ;) Efter middagen ska jag öppna och testa.. Återkommer! image

Fuck fuck fuck!!!!

Kvällens plan med att planera julmaten gick åt helvete. Mats började att må jätteilla från ingenstans, pang bom!!! Jag vill inte ha hit någon mer magsjukdom nu.. Vi har massor att göra innan julafton på måndag!! Fan vad jag hatar detta!! Som om det inte vore nog med att hela familjen är förkylda nu.. Jag har varit pigg, tills nu! Huvudet börjar värka och näsan känns tjock :/ image Vi ligger i varsitt soffhörn och lyssnar på musik.. Väntar på att gå och lägga oss typ! Hoppas ni andra har en härlig kväll :)

Busy busy

Har haft fullt upp sedan jag kom hem från jobbet, snart är det dags för en sen middag och sedan ska vi planera julmaten med Marie och Sandra! :)

 

Hoppas ni får en trevlig kväll!


Hjärtat smälter

Jag vet inte ens vad jag ska säga...

Hur söt på en skala 1-10? ♥

 

Livet som kokt spagetti..

Jag gruvar mig inför att vakna imorgon.. eller ännu värre, på onsdag! Jag var på body pump passet idag och jag är alldeles skakis i kroppen. Precis som det ska vara med andra ord :) Det är knappt så jag klarar av att skriva på datorn för att armarna värker. Träningsvärken kommer nog att vara enorm! Nästa gång ska instruktören kika på min teknik när vi tränar bröst för jag känner absolut INGENTING där det ska kännas. Vet inte alls vad jag gör galet..?


Det här fanns i julklappen!!

Förra året fick vi en jättemysig filt i julklapp från jobbet. I år ska vi värma oss på andra sätt.

Vi fick en skitsnygg termosmugg, lite julkaffe och julte! Termosmuggen ska tydligen hålla drycken varm i 4 timmar, ska bli kul att se om den håller vad den lovar :) Eftersom jag inte dricker kaffe så får Mats den påsen av mig men muggen behåller jag för mig själv till varmchokladen!

Tack underbara skatteverket ♥

 


Min julklapp från jobbet!

Har precis fått min julklapp från jobbet, misstänker att Mats kommer att vilja ha den ;) Vad det är får ni se senare... image Jag älskar att få presenter och julklappar!! :)

Testar något nytt!

Jag sminkar mig alltid likadant förutom att jag byter färg på ögonskuggan ibland. Idag tog jag mig tid och gjorde små kråksparkar.. Lite mer träning bara så blir dom nog snygga till slut! :) Vad tycker ni? Ska jag fortsätta på det samma gamla vanliga eller var detta bättre? image

Amandas belöning!

Amanda har bitit på naglarna sedan hon var riktigt liten, hon slutade en sommar men började igen då hon kom tillbaka på dagis efter ledigheten. Nu har det gått något år och jag kände att det är dags för henne att sluta igen! Vi kom överens om att hon skulle få en riktigt bra belöning om hon inte bet på naglarna under en månads tid. Hon har längtat efter en "onepice" sedan i höstas så det skulle bli hennes belöning.

Nora hjälpte henne att rita upp alla dagarna på ett papper och sedan har hon kryssat för varje dag som hon inte har bitit på naglarna. Det gick mycket bättre än förväntat! Hon klarade det galant och har nu fått sin efterlängtade onepiece och hon älskar den ♥

Naglarna fortsätter att växa och jag hoppas dom fortsätter att göra det :)

 


Bröllopsskor beställda!

Nu har jag beställt ett par skor som det är tänkt att jag ska ha på bröllopet! Jag hoppas att dom passar och att dom är lika fina som jag tror att dom är :) Dom är ganska höga så det är tur att jag har några månader på mig att lära mig gå i dom...

Efter jul ska jag ut på klänningsjakt!


Är det på väg att vända nu?

Freja har druckit en halv flaska välling, ätit en liten bit macka och liiiite glass. Nu springer hon omkring och leker och hon har skrattat!!! :) Är min lilla tjej på väg tillbaka? Vågar inte ropa hej än men det är underbart att se henne skratta och prata igen!

Uttorkad?

När ska detta  ge med sig?

Freja kräktes en massa i onsdagskväll, natten var dock lugn utan kräkningar. På torsdagen var hon ganska pigg under dagen, hon drack lite vatten och kunde äta middag. På kvällen fick hon lite välling och hon somnade. Efter några timmar vaknade hon och det dröjde inte länge förrän hon kräktes upp både middagen och vällingen. Under natten fick hon hög feber och hade svårt att sova. Igårmorse fick hon en halv flaska välling och sedan försökte vi få i henne vätska under dagen. Någon mat ville hon inte ha. Igårkväll var hon sig själv förutom en jäkla hosta. Hon skrattade lite och lekte för sig själv.

Natten har varit ganska lugn förutom att hon har hostat och haft svårt att ligga still. När hon vaknade imorse fick hon en flaska välling och sedan somnade hon om i några timmar. När hon vaknade till så hon hostade lite och sedan kom fontänen!

När ska det ge med sig? Hon vill inte äta något och det är svårt att få i henne någon vätska.

Hon är på benen iallafall och ser någorlunda pigg ut. Hur vet man att ett barn är uttorkat? Är dom sig själva eller blir dom helt orkeslösa?

Jag är inte orolig nu men mina barn har aldrig heller varit uttorkade så jag vet ju inte hur man märker det..?

Bli frisk snart älskade barn! ♥


Det gäller att tänka positivt!

Om man ska hitta något positivt med att det går magsjuka här hemma så är det att man inte äter så mycket i onödan och vågen går åt rätt håll! Det stannade på 54.8 kg imorse :) Freja har knappt ätit något idag men hon får i sig lite vätska iallafall. Magen är nästan borta på henne, hon är inte alls nå pigg. Hon går omkring som ett litet spöke här hemma, febern är kvar och hon är trött :( Hoppas på att hon blir piggare snart!

Räddaren i natten!

Det blir en till lång natt med lite sömn... Freja har kräkts en massa igen och Amanda ligger och rör på sig oroande mycket. Hemska, förbannade magsjuka!! :( Jag sitter i sängen och tittar på musikhjälpen, min räddare i natten! Hoppas på att kunna slappna av lite snart och få lite sömn... image

Soffhäng hela dagen!

Vi har varit hemma allihopa idag och bara tagit det lugnt! Det blev inget luciafirande alls idag, vi har inte ens ätit någon lussebulle eller pepparkaka! :( Jag och Mats har tittat klart på säsong 8 av Grey's och Freja har sovit av och till hela dagen. Det blev inte så mycket sömn inatt så jag är ganska slut nu.. Det kanske märks på uppdateringarna att det inte händer så mycket just nu men imorgon ska jag ringa och boka lokalen till bröllopsfesten!! :) image

Då börjar den eviga väntan..

Jag hoppas att Freja har kräkts för sista gången och att det inte börjar om. Hon har fått i sig lite vatten nu och hoppas på att hon sover inatt. Det är nu den jobbiga väntan börjar, vem står näst på tur?? Har jag sagt tidigare att jag HATAR magsjuka???

Vår lilla sjukling

Vår lilla sjukling ligger utslagen i soffan, jag tycker så synd om henne! Hon kommer att missa sitt första luciafirande på dagis imorgon:( Hon får vara tomte hemma istället och så får vi sjunga lite julsånger! Hoppas natten blir lugn för oss alla... image

Som en gris...

Jag har sovit som en liten gris inatt! Somnade vid 22 och vaknade av Freja kl 5.. Jätteskönt förutom att jag har sovit på alldeles för höga kuddar så nacken är lite stel :) Tänker på Marie som gifter sig idag!!! Hoppas allt blir som du drömt om och att du slipper halsont :) Önskar er all lycka! image

Upptagen..

...Grey's maraton!... image Är lite upptagen just nu, vi hörs imorrn!

Världens bästa jobb!

Jag trivs verkligen på mitt jobb, det är så mysigt att komma hit på mornarna! Mysig belysning och bra musik, bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb :) Idag blir det lunchdate med pappa och Emelie!! image

Första bästa vännen! ♥

Både jag och Nathalie har väntat på den här dagen sedan Freja och Ellen bara var några dagar gamla. Nu, äntligen, leker dom och har jättekul tillsammans. Det var puss och kramkalas igår när dom träffades ♥

Världens finaste tjejer! Hoppas dom håller ihop länge :)


Min pepparkaksgumma! :)

Nu har vi avklarat 2 av 3 luciafiranden, det är Freja kvar på torsdag sedan kan vi slappna av lite innan jul! :) I år har vi haft en lucia, en pepparkaka och så ska Freja vara tomte! Dom sjöng så fint och läste några små verser, sedan fikade vi lite innan vi for hem igen. Vi stannade inte så länge, det blir alldeles för mycket folk i små lokaler :/

   Amanda var så fin trots att hon hade glömt hucklet! ♥


Folk är inte kloka!

Jag tittade ut mot vägen då jag klev upp före att se vad det var för väder! Jag ser 3 människor som är ute, en av dom är ute och joggar! Var tvungen att dubbelkolla klockan, trodde jag hade försovit mig men inte det! Vem är ute och springer frivilligt klockan 5.30 i 17 minusgrader!? Själv ska jag njuta av en varm dusch nu :)

Andra advent!

Vi har haft en sån mysig dag! Vi tillbringade några timmar hos Jens, Nathalie och Ellen. Alltid lika kul :) Nu väntar vi in kvällens besök som är Malin, Emil och Maya!! Stortjejerna sitter på Noras rum och tittar på datorn. Jag och Mats har haft disco med Freja och nu är ryggen paj! Det låser sig nere i svanken så jag knappt kan röra mig och så tappar jag andan när det smäller till! :/ image Ser fram emot jobbet imorgon faktiskt, det väntar en skön vecka! :)

Vit jul!

Det bara snöar, snöar och snöar! Idag är det riktigt mysigt ute så vi är på väg till Jens, Nathalie och Ellen för lite lek och bus i snön! :) Fick en härlig sovmorgon så jag klev upp för en timme sedan ;) image Är det någon som har sett till våran balkong???

Pensionärsvarning!!

Jag och barnen kom hem för lite mer än en timme sedan efter en lång dag! Amanda och Freja hade haft det kul med mormor och innebandyn gick ganska bra för Nora. En vinst, en oavgjord och en förlust! Efter bandyn for vi till Malin och Emil och blev bjudna på middag, ris och supergod kyckling!! Malin kan det där med matlagning :) Tack för att ni finns!! Jag hann mysa lite med Maya också som har blivit så stor :) Nu ligger vi allihopa i våra sängar och det dröjer nog inte länge förrän vi sover, 21.30 på en lördag.. Hahaha! Jag är fortfarande bakis och huvudet värker ;) Hörs imorrn! image

Liiite seg!

Vilken tur att innebandyn börjar lite senare än vanligt idag... Är liite seg efter gårdagens fest på jobbet! ;) Jag har legat och drömt om att jag har druckit en massa cola och skulle kunna göra vad som helst för en just nu! ;) Huvudvärken börjar smyga sig på och jag är väldigt trött. Freja väckte mig halv 7 men jag lyckades samla ihop några minuters mer sömn innan vi klev upp. Det var en jättekul kväll iallafall med en massa lekar och surr. Tack alla fina kollegor! image

Det vi har skapat ♥

Tre tjejer. Tre personligheter. Så lika men ändå så olika. Alla är helt fantastiska och speciella.

Jag älskar er och gör allt för er. Att få vara er mamma är det bästa som hänt mig. ♥


Kyla och vinter = torra händer!

Mina händer har blivit supertorra, när jag knyter handen så spricker huden. Började även blöda tidigare idag då jag öppnade lite post. Det svider och kliar hela tiden.. men det är inget alls i jämförelse med hur Amanda ser ut på sina händer!

Så här ser hon ut VARJE vinter och det brukar vara värre :( Finns det någon salva alls som hjälper eller? 


Men ge mig!!

Jag har hittat dom, skorna som skulle passa perfekt till vår stora dag! Vill verkligen ha dessa men plånboken säger annat...

Snälla tomten, jag lovar att jag har varit jättesnäll i år ;)


Laddad inför morgondagen!!

Jag längtar till imorgon, det vankas glöggprovning, middag och fest på jobbet! Det ska bli så jäkla kul, jag har så härliga arbetskamrater så det kan inte bli så mycket annat :) Högtalarna är nedpackade, cidern är på kylning, paketen inslagna och klänningen hänger framme!

Lite tråkigt att jag måste vara körbar på lördag förmiddag bara så det blir lugnt med drickat för min del..

 

Glögg och brasa!

Jag har för vana att alltid ta det säkra före det osäkra och väljer alltid den mat eller dryck som jag VET att jag tycker om. Vågar inte slösa en massa pengar om jag inte skulle tycka om det. Idag hände det något när jag var inne på systemet.. Jag såg en glöggflaska som bara skrek "köp mig, köp mig" ! Stod ett bra tag och funderade och funderade.. men 33:- var inte mycket att bråka om ;) Glögg med smak av choklad kan väl inte vara dåligt? Sitter och dricker den nu och den är hur god som helst, den smakar som vanlig glögg men sedan kommer en eftersmak av choklad. MUMS, tur att jag fyllde upp den största muggen vi har! :) Mats har tänt en brasa så vi sitter i soffan och myser. Så fort hockeyn är slut så blir det nog något avsnitt av Grey´s...


Grey's är livsfarligt!

Grey's är inte bra för hälsan.. För det första så är det sååå svårt att sluta titta och för det andra så blir man helt slut känslomässigt. Jag vet inte hur många avsnitt vi satt och grät till igår! Vi somnade alldeles för sent och jag känner mig som ett lik idag... Jag älskar denna serie och den dagen det inte kommer några fler avsnitt kommer jag att gråta igen! Snart är det jobb som gäller och lilla fröken Freja får stanna hemma med Mats idag. Hon blir aldrig riktigt frisk :( image image

Förhör hos polisen!

Jag har kommit tillbaka från luciafirandet, Nora var så himla fin och hon sken som en sol där i mörkret! Hon fick nämligen vara lucia :) Hon har stått som reserv och tjejen som skulle ha varit lucia är sjuk så Nora blev överlycklig igår när jag berättade det! Den finaste lucian jag någonsin sett ♥ Bilder kommer senare då jag fått några skickade till mig. Jag orkade nämligen inte ta med mig våran kamera och riskera att förfrysa händerna..   Tänkte även berätta att Mats var på förhör hos polisen idag och det hade gått jättebra! Nu är det bara att invänta rättegången som förhoppningsvis blir av så fort som möjligt så vi kan gå vidare utan att fundera en massa.. Hoppas killen får det straff han förtjänar!!       Nu ska jag krypa ner under en filt i soffan och se några avsnitt av Grey´s, efter 1 års uppehåll så finns nu säsong  8 på DVD och snart är vi ikapp så vi kan följa säsong 9 på tv:n. Vi är smarta och spelar in de program som visas nu :)  


Hemma och vänder!

Har precis kommit hem och ska slänga i mig lite middag innan jag, Nora och Amanda ska iväg på skolan och titta på Noras luciafirande.. Bara stress... ;) image

Julklapparna fixade på ett k(l)ick!

Nu ikväll har jag fixat alla julklappar till barnen, känns så himla skönt! :) Kan hända att det blir någon extra grej lite senare när vi åker till Birsta.

Tacka vet jag onlineshopping!!

Jag älskar att gå i affärer men tycker inte om att trängas med folk så just nu var det skönt att kunna fixa allt över nätet :D

Min favorit!!

Nu har vi bara 2 julklappar kvar att ordna.. första gången någonsin vi är klara med julklapparna innan den 20:e!! :D


Jackan har kommit!

Mats nya jacka kom idag!! Den var så jävla snygg och han passar jättebra i den :) Han var ute och skottade gården lite tidigare och hade bara ett linne på sig under och han höll på att svettas ihjäl så nog håller den värmen alltid! :) Nu vill jag också ha en ny, varm jacka ;)

Han kunde ha blivit blind!!

Jag har sagt tidigare att jag tror på mirakel efter att pappa överlevde sin hjärnblödning! Jag tror fortfarande på mirakel och funderar på när vår tur ska vända..

Mats var hos ögonläkaren idag, det var en lång undersökning och det visade sig att han har haft en jävla tur för att i normala fall skulle han ha varit blind på högra ögat nu. Han har haft dom där väldigt få procenten på sin sida denna gång.

Han har ju fått tillbaka synen någorlunda bra, det är bara seendet åt sidan som inte finns där men det behöver man tydligen inte ha. Han har haft det innan men nu har det försvunnit men det är inget som kommer att störa bilkörningen osv. :)

 Han har också problem med att det börjar blixtra framför ögat och han ser en massa konstiga prickar och det beror på att näthinnan är lite "lös" på ett ställe. Den har inte börjat lossna än iallafall men han ska vara uppmärksam närmsta månaderna på om dessa blixtar blir fler för då kan det vara så att näthinnan börjar lossna och då blir man blind om dom inte lyckas rädda den.

Dom kunde se att det har varit hårt tryck på på ögat, först vid smällen då ögat trycktes inåt och sedan utåt då ögat svällde upp! Det är ett ben inne i bihålan som är helt av så frakturen var inte så liten som läkaren i Sundsvall försökte få det att låta som. Han borde också att fått antibiotika när vi var i Sundsvall eftersom risken var/är stor att han får in en massa bakterier genom frakturen, in bakom ögat.

Han får inte snyta sig eller "dra in snoret" för då kan det orsaka infektioner!

Ja, han kanske ska köpa sig en trisslott trots allt?

Snart ska han in på förhör och sedan får vi väl se hur lång tid det tar innan det blir någon rättegång.


Kan inte få nog ♥

Freja har sovit jättebra inatt! Hon vaknade igårkväll och fick sitta uppe med oss en stund innan vi skulle gå och lägga oss. Vi tog med henne in till våran säng men då hon bara ville leka så gick jag och la henne i hennes säng istället. Hon var ledsen en stund men sedan sa Mats åt henne att lägga ner huvudet på kudden och mysa en stund.. Det blev knäpptyst och hon somnade! :) Hon sov till halv 5 då jag hämtade in henne till oss och vi sov vidare.

Jag kan inte få nog av mina barn, vissa dagar kan jag sitta i evigheter och bara studera och beundra dom när dom pysslar och leker. Kärleken till sina barn går verkligen inte att beskriva! ♥ 

Älskade lilla hjärtat!


Första advent!

Efter att vi hade ätit frukost imorse så satte vi igång med städningen. Så noga som vi har städat nu har vi nog aldrig städat tidigare förutom då vi har flyttstädat! :) Nu känns det rent och fräscht här hemma. Stakarna har kommit upp i fönstren, nu är det bara tomtarna som ska på plats! Vi tog en liten paus vid 14-tiden, vi hämtade Nora hos Alma och Blossom och skjutsade henne vidare till Julia och sedan slängde vi en massa sopor! När vi for hemifrån kände vi att grannen under höll på att baka och det luktade såååå gott! Hon bakar och lagar alltid en massa gott och det luktar i hela trappen :) När vi kom hem igen så ropade hon på Amanda och gissa vad hon fick med sig!?

Alldeles nybakta och helt underbara saffransbullar!!! :D

Vi fikade direkt och det är dom godaste bullarna jag någonsin ätit tror jag! Som tur är blev det några kvar och dom ska jag tjuva av nu till Solsidan ;)

Visst har jag sagt tidigare att vi har världens bästa grannar??


Mysig frukost med familjen!

För första gången på flera år så åt vi frukost tillsammans allihopa som är hemma! Riktigt mysigt :) image image

Ett barn mindre gör stor skillnad!

Nora sover borta inatt, det gör stor skillnad här hemma när ett barn saknas. Amanda har varit hur lugn som helst, inget småbråk eller sura miner. Det är nog bra att dom får vara ifrån varandra lite och få lite egentid med oss. Jag och Amanda har hämtat upp alla julsaker från källaren, rensat på hennes rum och fixat adventsstaken :) Imorgon ska vi städa och julpynta innan vi ska på kalas hos Julia! Vi sitter bara och myser just nu, jag längtar till jul och en massa ledighet med hela familjen :) image

Dagens planer inställda! :(

Jag hade sett fram emot den här dagen, har längtat och väntat i en evighet!! Dagens plan var att jag och Freja skulle åka ner till Malin, handla barngrejer och se Takida spela i Birsta...

Vädret var lugnt imorse så jag hade inga planer på att ställa in dagens planer. Sedan fick jag ett sms av Mats mamma som skulle ha skjutsat barna på kalas och kompisar.. hon är sjuk! Bara att planera om, jag skulle kunna hinna ner till Birsta i tid efter att jag har hämtat hem Amanda från kalaset.

MEN, efter att ha varit ute i snöyran och insett att man inte ser NÅGONTING när man kör och efter att ha läst och hört om allt kaos efter E4:an så är det bara att inse att det inte är värt att riskera livet för att få se det bästa bandet någonsin! :(

Vintern kom till oss också så jag får sitta här hemma och mysa framför en varm brasa istället. Ska nog försöka ta mig in i förrådet och leta reda på alla lucia och julgrejer så vi får lite julmys här hemma. Trots att jag alltid säger att jag hatar snön så är det faktiskt väldigt mysigt när den väl kommer, så länge man kan vara inomhus ;)

Efter att ha bott i huset i ett år så har vi nu fått tillåtelse att elda i öppna spisen! Så himla mysigt och det luktar så gott :D


RSS 2.0