Att slippa straff?!

Vi har börjat med lite hårdare regler här hemma.. Eller reglerna är väl samma men om inte barnen lyssnar, skriker åt varandra, är stor i munnen och slåss/bråkar så kan det hända att de får ett "straff/förbud" om de fortsätter efter tillsägelse.. Det funkar sådär, de har inte lärt sig än att straffet kommer om dom inte lyssnar när vi varnar dom. Hittills har Amanda fått godisförbud 1 vecka och dataförbud i 3 dagar. Nora har haft dataförbud i 2 dagar. Förhoppningsvis så blir det väl bättre snart :)

Vi har haft en massa samtal när vi har suttit allihopa och pratat om hur det är här hemma. Nora och Amanda bråkar 70% av deras vakna tid och det blir en tråkig stämning här hemma. Alla har varit överens om att vi ska prata med varandra och lösa problemen utan skrik och slagsmål men det har bara funkat några dagar så nu testar vi detta.

Innan barnen somnade igår så hörde Mats att dom låg och diskuterade detta med straffen inne i Noras rum. Dom verkar tro att man inte behöver ta dessa straff om man inte vill och kan välja bort dom. Amanda sa till Nora: Vi behöver ju inte berätta för mamma och pappa att vi inte tar straffen.. hahaha! Det är så svårt att återberätta samtalet för det var hela situationen i sig som var så rolig just då!  :D

Men vi skulle alltså inte märka om dom inte tog sina "straff"!? :P

CIMG3200

Tur att dom är så himla söta :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0