Vecka 18!

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo. Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra. Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud. Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon. mage

Kommentarer
Postat av: Fia

Börjar allt bli en liten kula =)

2011-02-24 @ 15:38:38
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/
Postat av: En liten

Vad roligt! Ni är ganska exakt 2 v framför oss, går in i v 16 imorgon. Ni måste ju ha rul när som helst? Vad spännande! =)

2011-02-25 @ 10:03:49
URL: http://minbebis.com/blogg/enliten
Postat av: En liten

Det är ju snart! Önskar att vårat också var snart. Vi har tid 23/3 så drygt en månad kvar... Ska berätta för de sista ihelg så byter väl design nångång under nästa vecka. Ville hinna berätta åt de närmaste först innan vi går ut med det på nätet. :)

2011-02-25 @ 13:07:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0