Försäkringskassan..

Funderar över reklamen som visas på tv:n nu, "Nya" Försäkringskassan.. Vad är det som är nytt egentligen? Att dom har kvällsöppet..?? Hmm... det har dom ju haft i över 2 års tid! Fattar inte riktigt vad som är så himla nytt.. någon annan som vet?

Kommentarer
Postat av: linda

Jag har inte heller förstått vad som är nytt.. Måste ta tag i kontakten med FK snart. Blir jobbigt att behöva bråka och troligtvis sen även överklaga. Men men, det måste ju göras.

Skönt att tiden flyter på. Lycka till på MVC imorrn!

2011-01-20 @ 19:33:08
URL: http://mammatillkotten.blogspot.com
Postat av: linda

sv: Jo, långt innan jag blev gravid så ringde jag o kollade hur det skulle blir med min sgi/föräldrapenning om jag skulle börja plugga(eftersom vi börjat försöka skaffa barn). Fick reda på att det inte skulle vara några problem och att jag skulle få behålla min SGI så länge jag inte hade några uppehåll mellan jobb och studier (o inge uppehåll i studierna). Jag tar tjänstledigt och börjar plugga direkt. Efter att ha tagit bidrag från CSN i 8 veckor så väljer jag att sluta med CSN eftersom jag tidigare redan pluggat 3 år med fullt lån+bidrag (o ska plugga 3 år till +ev. 1,5 år till senare=totalt 7,5 år o kan behöva studiestödet bättre senare).

Får efter detta höra av en vän att min SGI nu skulle bli "nollad" och min föräldrapenning nedsatt till endast 180 kr/dag i och med att jag inte tar CSN bidrag. Jag blir förskräckt och ringer FK som säger att det stämmer. Jag frågar varför ingen meddelade mig det när jag frågade massa om det innan jag började plugga. De hade inget bra svar utan menade typ att man förutsätter att folk tar csn om de pluggar. Så nu när jag väl är gravid så måste jag tjafsa med dem. Har nu tagit CSN igen (även fast det inte hjälper nåt mot sgi'n i nuläget) och snart så måste jag bråka om det. FK menar på att jag inte kan bevisa att jag ringt och frågat om det tidigare (och att de då missat att säga att jag måste ha csn för att behålla min sgi'n). Så nu är min enda möjlighet att överklaga deras beslut. Tycker det är totalt oväsentligt om jag tagit csn eller inte, eftersom jag hela tiden klarat av mina studier (pluggat 100%) och dessutom inte jobbat och tjänat för mycket pengar för att inte vara berättigad CSN.

Men men, bråkas ska det. Ska bara orka ta tag i skiten.

2011-01-20 @ 20:10:08
URL: http://mammatillkotten.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hur gick det i ditt fall? Fick du sgi tillbaka efter överklagan?
Hoppas det!

Jag sitter i en liknande sits, men jag har mailkorrespondans med F--assan som jag ska skicka in som "bevis" på att de inte upplyste mig om att min tjänstledighet för resa kunde nolla min sgi!

Med vänlig hälsning Johanna

2011-12-18 @ 13:27:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0