I vår familj hjälps vi åt!

Under hela min uppväxt har jag fått hjälpa till hemma. Duka bordet, plocka undan, plocka i och ur diskmaskinen, städa mitt rum, bädda sängen, gå ut med soporna osv. Enkla, vardagliga saker som de flesta tar för givet att mamma eller pappa gör!

Här hemma hjälps vi alla åt med det mesta. Sedan barnen var små så har de fått lära sig att man plockar undan efter sig när man har lekt med något. Det krävs fortfarande att vi säger till men dom får plocka undan sina egna saker och ofta hjälper dom varandra för att det ska gå fortare.

De har fått lära sig att man plockar undan sin tallrik efter maten och ibland får även Nora och Amanda hjälpas åt att plocka in i all disk i diskmaskinen efter middagen och torka av bordet. Jag tycker det bara är nyttigt och dom tycker det är roligt :)

Ikväll hjälptes vi åt allihopa med att vika all tvätt och lägga in det i garderoberna, efteråt plockade vi undan alla Frejas leksaker och det tog inte mer än 10 minuter!

Jag vill inte ha en massa bortskämda ungar som får allt serverat! För mig är det självklart att även hjälpa till hemma hos andra. Jag vet hur mycket det uppskattas och jag älskar den känslan ♥

Hjälper era barn till hemma eller kommer ni kräva det när dom blir äldre? Vid vilken ålder är det okej att ställa krav?

Jag får hellre tid över till att leka med mina barn istället för att stressa sönder mig över allt som måste göras.


Kommentarer
Postat av: Sandy

När jag var 10-12 år så tvättade jag, lagade mat, städade ofta hela huset själv. Utan tillsägning. Min pappa var ensamstående med tre barn och jobbade över 100% så vi har varit tvungna att hjälpas åt. När jag träffade sambon när han var 21 så kunde han inte laga någon mat och tvätten körde han hem till mamma. Sånt tål jag inte riktigt.
Isabelle kan redan dammsuga, tvätta golv och hänga tvätt osv. ;)
Givetvis är det viktigt att barnen lär sig i tid. Vi är inga slavar och det kommer gynna dom i framtiden när det är dags att flytta hemifrån.

2013-02-12 @ 08:40:05
URL: http://Www.minbebis.com/blogg/sissy
Postat av: Laura

Hos oss är det samma sak. Leksaker och eget rum har 6 och 7 åringen 100% ansvar över. Byta sängkläder, rengöra spegeln och tvätta fönstren i deras rum är mitt ansvar. Vi har 4 barn. 7,6,4 och 1.5 år och alla, förutom 1.5 åringen städar sina egna leksaker.
De får även hjälpa till och vika tvätt, lägga sina kläder i smutskorgen och hjälpa till med småplock!

2013-02-12 @ 18:16:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0