111231

image Gott nytt år! Hoppas ni får en trevlig kväll :) Vi är hos svärfar och Maria och ska bli bjuden på middag!

Byte!

image Idag har jag bytt till sittdelen på vagnen. Freja får lite mer plats nu och kan sitta upp om hon vill :)
Hon är så nyfiken och tycker inte om att ligga ner längre.. Vi tog en liten sväng och det blev super!
Suffletten går att dra fram lite mer nu också så det inte blåser in så mycket!

Fredag!

Idag var vi uppe med tuppen, Mats skulle till ortopeden i Sundsvall kl 10.10.
Freja sov ganska bra inatt tack och lov! När klockan var 10.13 var Mats klar så då var det bara att åka hem igen. Drygt att åka så långt för ett så kort besök men allt såg bra ut med knät iallafall.. :) När vi kom hem så mötte jag upp Nathalie och Ellen på bibblan, jag lånade ett spel som jag ska köra ikväll tänkte jag.. Dans!! :)
Dom följde ned hit efteråt och drack lite kaffe och surrade. Skitkul! Vi hade ju inte setts på typ 1 vecka.. Vi har precis ätit middag, barna ska snart kolla på bolli och Mats ska iväg och titta på hockeyn. Hoppar på en lugn och skön kväll!

Lycka!

Jag är så jäkla glad just nu, varför håller jag för mig själv ett tag till!! :)

Umami

Jag vill ha en massa tips på vad vi kan stoppa i umamin nu när Freja är 4½ månad!?! :)

image


Dryg natt..

Freja fortsätter att sova dåligt och jag går omkring som ett lik här hemma.. Förhoppningsvis så vänder det snart! :) Natten har sett ut såhär: *Freja somnade vid 00 och jag 00.45 *01.30 ville Freja äta, vi somnade om vid 2 *Jag vaknade strax efter 3 av att Freja skriker och flaxar med både armar och ben, hon somnar om på min mage vid 03.30. *04.35 ringer Mats telefon och självklart vaknar Freja och jag blir tokig! Hon kan inte somna om och strax efter 5 får hon lite mat igen. Vi somnar om vid halv 6. *Freja vaknar och skriker och flaxar igen vid 7, hon har svårt att komma till ro och ligger bara och vrider och vänder på sig. 07.18 kommer det ett jättelass i blöjan, JIPPIE (not!). *Vi gick upp för att byta blöja och sedan sov vi i en halvtimme ungefär innan hon vaknade igen och ville ha mat! *Jag fick sova nästan 2 timmar i streck efter det, äntligen :)

CIMG3166 Älskade lilla ängel, inatt ska vi sova gott.. eller hur!? :)

Jag har inte gjort något vettigt alls idag förutom att sortera lite tvätt. Ska fika lite nu och sedan ska jag vila en stund..


Älskling

image Trött liten prinsessa

Utveckling!

Nu har Freja hittat sina små fossingar och hon brukar ligga och dra i dom, gulligt :) Hon har även kommit på att hon kan "låtsasskratta", hon tar i allt vad hon kan så att det blir som ett skrik men ändå ett skratt. Går inte riktigt att förklara, måste försöka fånga det på film någon dag :D

Brist på sömn!

Har sovit som en kratta de senaste nätterna, Freja vill äta var tredje timme (nästan på sekunden) och hon vaknar även däremellan och gnäller. Hon hittar inget vettigt sätt att sova på och har svårt att komma till ro! :/ Min hjärna hänger inte riktigt med på dagarna och jag känner mig som ett vrak! Är det någon utveckligsfas dom har runt 4½ månad eller?? Tänk om hon kunde sova som hon gjorde i början av livet...

Våran julhelg!

Julafton: Vi firade första halvan av julaftonen hemma hos Mats pappa, vi åt lunch och öppnade lite paket. Sedan for vi hem och då kom mamma, Malin, Emelie, mormor och morfar för att fira med oss här hemma. Vi hjälptes åt med maten medans morfar låg i soffan och vilade och barnen lekte. Allt gick smidigt och bra, det var ganska lugnt och skönt! Tomten kom efter middagen och det var minsann en trevlig tomte som kom i år och barnen tror fortfarande på tomten och jag känner mig lite elak! :P Ungarna fick jättemycket bra julklappar och även jag och älsklingen fick några :D Judagen:  Vi var hos Mats mamma och åt lite lunch/middag tillsammans med Mats syskon. Jättetrevligt och skönt att komma hemifrån allt stök :) Vi tog det bara lugnt på kvällen! Annandag jul: Jag låg och vilade större delen av dagen, vi hade inte inplanerat så vi var bara hemma. Första "vardagen": Idag har vi inte heller gjort så mycket.. Jag har varit en sväng på stan med Nathalie och så har vi postat ett paket och slängt alla sopor efter julklapparna! Ska nog skjutsa Emelie lite senare så hon får storhandla. Hoppas på att älsklingen kanske ska orka titta på en film ikväll :)

God morgon

Den här känslan slår allt, när barnen först upptäcker att tomten har varit här inatt och när dom sedan öppnar paketen och ser att det är något dom önskat sig väldigt länge..
Beyblades!! image
Julafton är verkligen barnens dag, det är underbart att få vara mamma till prinsessorna en sån här dag!
Jag älskar er

24

GOD JUL! Nu längtar jag tills det är dags för familjen att vakna och öppna lite paket! :)

Vi är redo!

Nu är vi klara med allt som vi skulle göra idag även om det tog lite längre tid än planerat! :) Lägenheten är städad Pepparkakorna är klara Alla barn är rena och luktar gott Matbordet är på plats i vardagsrummet Barnen är speedade och ser fram emot morgondagen och det gör jag med. Det ska bli så kul att se dom öppna sina julklappar, även älsklingen har fått 2 st ;) Nu ska jag lyssna lite på mysig musik och njuta av min underbara familj, jag är så lyckligt lottad som har den finaste sambon och de underbaraste barnen i världen!  ♥

Dan före dopparedan!

Nu bakas det pepparkakor här hemma.. image När detta är gjort ska vi dammsuga och torka golv och efter det ska ungarna in i duschen sedan är vi klara för idag!! Vi ska slappa i soffan ikväll och titta på Takida på tv:n :)

Barnmat!

Freja har ju fått smaka på sin första puré idag, potatis och majs. Första tuggorna gick bra men sedan spottade hon ut det mesta men hon var superglad hela tiden :) Hon fick dricka lite vatten ur flaskan också och det gick jättebra. Trodde hon skulle vilja ta den ikväll igen men med lite ersättning men det gick inte alls! :/ Shit vad kul det är nu när hon gör nya saker hela tiden och hon blir mer och mer bestämd den lilla tjejen!

wpid-2011-08-15-15.50.04.jpg

Var hon inte så här liten alldeles nyss?


Full rulle

Idag har jag inte suttit still många sekunder, har haft fullt upp hela dagen.. Börja med att ställa klockan på halv 7  (på barnas första lediga dag) men klev inte upp förrän kvart över. Duschade och gjorde mig iordning för att åka till Birsta med pappa, Malin och Emelie. Freja åkte också med såklart eftersom hon fortfarande vägrar att ta flaskan.. :) Hämtade upp Emelie vid halv 10 och sedan bar det av neröver. Vi gick omkring nere i Birsta i nästan 3 timmar och det måste vara rekord för pappa. Han var så duktig och jag är så stolt, hehe :) Han brukar få panik annars efter en kvart för att det är så mycket folk. Han köpte någon julklapp, ett par snygga jeans och ett skärp till sig själv och så fick han en skjorta och något mer av oss syskon i julklapp! :D Hade jättemysigt och vid 13 tiden for vi hemöver igen. Nora skulle vara på Maxi mellan 14-16 och agera tomte och bjuda på godis. Det hade gått jättebra och under tiden hon var där så for vi på Dollar en sväng och sedan hämtade vi ut ett paket som barna ska få i julklapp :D Under eftermiddagen och kvällen har jag slagit in alla julklappar och plockat undan en massa, tänk att det aldrig tar slut på grejer! Hann inte med städningen idag som det var tänkt så det ska vi göra imorgon bitti och sedan ska vi baka lite pepparkakor och duscha/bada alla ungar innan vi kan slänga oss i varsitt soffhörn och bara vänta in julafton! Nu ska jag stupa i säng bredvid Freja och Mats som förmodligen redan har somnat! :D

Onsdag

Igår hann jag inte riktigt med att uppdatera som jag hade tänkt! :) Kan börja med att säga att Amanda har fått sin första pojkvän, Dennis kryssade i JA på hennes fina lapp så nu är hon superlycklig ♥ På kvällen kom svärmor hit för att göra köttbullar, vår lilla tradition. I år blev det köttbullar på 2½ kg köttfärs och som vanligt så rullade jag medans hon stekte. Det tog 1 timme och 10 minuter den här gången och nästan alla köttbullar blev i samma storlek!  :D Goda blev dom också!

Första smakupplevelsen!

image Gissa vad Freja har gjort idag!? :)

Rygg-mage

Freja har vänt sig från rygg till mage en gång idag när hon låg på soffan.
Tyvärr såg jag det inte, märkte bara att hon låg åt "fel" håll helt plötsligt! :) Tror inte att hon riktigt vet vad hon gjorde men snart så fattar hon grejen! image

Kärlek!

Amanda är kär för första gången och det bara lyser om henne när hon pratar om han med stort H! :) Så himla gulligt.. Idag lämnade hon ett brev som Nora hade hjälpt henne med.. imageimage Hon tror att han kommer att svara Nej men det hoppas jag inte.
Hon berättade att dom hade "kysst" varandra på munnen idag! Härligt med kärlek i den åldern!

Dags att sova

Freja sover gott på mig redan.. image Så himla mysigt :) Idag har jag fått lite gjort så nu är det bara resten kvar!
Jag har varit på stan och handlat de sista julklapparna, varit en sväng på bibblan och skrivit ut ett papper, tränat, planerat julmaten och handlat den och lite annat!! :) Känner mig nöjd och kan nog somna gott om en liten stund! Återstår att göra:
Onsdag- tvätta, sätta upp granen, slå in julklappar och göra köttbullar med svärmor.
Torsdag- Åka till Birsta med pappa, Malin och Emelie, tvätta lite till och städa.
Fredag- Baka pepparkakor med barna och försöka TA DET LUGNT! :)

Måndagen

Kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår så jag gjorde nog inte så mycket.. Kokade knäck iallafall och såg på film med älsklingen.
Vi såg på Kyss mig, den var faktiskt bra :)

Tjockis

image Är sådär lagom uppsvälld och mätt efter middagen.
Kan någon tala om för mig vad som är fel på min mage?
Känns som att hela jag är fylld av luft!

4e advent!

Idag har vi haft besök av Nathalie, Ellen och Blossom. Mycket trevligt och Nora var jätteglad över att få leka med Blossom igen, det var ett tag sedan sist :/ Vilade en stund efter att de hade åkt hem och sedan gjorde älsklingen middag, kyckling och ris. Han är grym på att göra kyckling, den blir alltid så god så jag håller på att äta ihjäl mig! :) Efter middagen for vi hem till Emelie och hälsade på, första gången vi tittade in i nya lägenheten och hon har fått det ganska mysigt! Nu ikväll så har jag och älsklingen sett klart på Grey´s, säsong 7! Fan, jag vill aldrig att serien ska ta slut.. skulle kunna titta på den dygnet runt och vill bara ha mer och mer! Hoppas verkligen att det kommer någon säsong till efter 8:an!! Nu är det dags att krypa ner i sängen, natti natti!

Innebandy hela dagen!

Igår tog jag med mig alla ungar och for till Matfors för att Nora skulle spela innebandy. Amanda fick vara hemma hos Linda, Anders och alla barnen under tiden. Hon blir så himla less och rastlös annars. Nora spelade de 2 första matcherna och de vann båda två!  Första med 2-1 och andra med 6-3. Det är skitkul att se dom spela nu :) Amanda hade haft det jättebra, hon hade fått hjälpa till att baka så hon var nöjd! Vi blev bjudna på både lunch och fika innan vi for hemöver vid 15 tiden, TACK! Jag la mig och vilade nästan direkt när jag kom hem, var skittrött och sedan hade vi myskväll här hemma.. Det var en bra lördag helt enkelt! :D

Slapp fredag

Igår gjorde vi inte mycket här hemma, vi var väldigt trötta! Jag och Mats låg på soffan och slappade fram till 12!! (ångest) och efter middagen tog jag med mig Freja och hälsade på Nathalie och Ellen.

Vi käkade glass, surrade och tittade på tv:n :)
När jag for hem så hade det börjat snöa, äntligen lite snö på backen!


Julbord

I torsdags var jag  och tränade med Freja, jätteskönt! Kom därifrån 10.35 och 11.04 hade jag hunnit tanka bilen, duschat, klätt på mig och ammat Freja. Bra jobbat! :) 11.30 mötte jag upp mina nya kollegor på Logen för att äta jullunch! Jättegott och jättetrevligt :D Fick lite julkänsla iallafall..

Älgar!

image

Titta vilka fina älgar Amanda gjorde till mig och Mats idag! :)

Hon fick idén från Isabelle på något barnprogram son hon såg på datorn..
Hon har ritat av foten och handen och klippt och tejpat!

Älskade unge, vad glad vi blev :)


4 månader!

CIMG3155

CIMG3156

CIMG3157

Grattis på 4-månadersdagen gumman!


Musikhjälpen

Missa inte!!!!

Takida alldeles strax på Musikhjälpen! :)


Lik!

Jag känner mig som ett lik idag, har inte alls sovit bra inatt :(

På schemat idag står det:
*träning 9.30
*jullunch 11.30
*hämta barn 13.00
*umgås med Nathalie och Ellen?
*Nora träning 18-19.30

Vet faktiskt inte hur jag ska orka med allt..!? :/


Takida!

image

Skivorna är uppe :)


Lika?

CIMG3147 CIMG3148 CIMG3154 CIMG3152 CIMG3151 CIMG3093 CIMG3049 CIMG3045

Ser ni några likheter? :)


Svordomar

image

Amanda satt och pysslade förut och kom ut med ett kuvert i köket.
Hon har ju börjat skriva nu och hon är duktig, nästan för duktig!

Hon sa att det var ett svärsord och gömde kuvertet bakom ryggen.
Jag frågade om jag fick se och detta var vad hon hade gjort.

Mats sa att hon inte får skriva "fula" ord så hon strök över det.

Lite gulligt ändå måste jag erkänna :)


Mina små hjärtan!

CIMG3144


Lucia

Igår var vi på luciafirande på Amanadas dagis, som vanligt var det utomhus och det var ganska kallt :/ Tur att dom inte sjöng så jättemånga sånger så vi kunde gå in i värmen och fika lite! Dom sjöng jättefint men Amanda stog och gömde sig bakom alla andra så vi fick inte så bra kort :(

CIMG3142

Tog iallafall en bild när vi fikade


Dopet 11-12-10

Det blev en lång dag i lördags! Per och Marie kom i fredagskväll så vi satt uppe och pratade till halv 3 och somnade inte förrän strax efter 3 någon gång. Klockan ringde kl. 8! Jag väckte familjen och vi började göra oss klara, Marie kom upp strax efter 10 och lockade håret på Nora och Amanda och vid 11 for vi bort till kyrkan. Mats mamma kom bort och hjälpte oss att duka upp allting och sedan började några gäster att komma. Hann inte träffa så många innan vi gick undan och bytte om på Freja. Vi var skitnervösa hela högen men allt gick jättebra! :) Jag tordes läsa min lilla vers och barnen skötte sig exemplariskt. Linda var snäll och läste evangeliet och Nora och Amanda hjälptes åt att hälla i vattnet i dopfunten och man kunde nästan tro att det var flera liter vatten i tillbringaren. Dom hällde så sakta så vattnet sipprade och det tog säkert 1½ minut innan dom var klara, det började fnissas i kyrkan :) Jag är jättenöjd med dagen och alla fina presenter som Amanda och Freja fick! Jag har tyvärr inga bilder från dopet men så här såg klänningen ut:

CIMG3123

CIMG3127

CIMG3128

Det blev lagom med folk men stressigt som vanligt ändå, det skulle fikas, knäppas kort, försöka hinna prata och vara trevlig med alla. Önskar jag kunde klona mig själv såna gånger, känner mig otillräcklig! Det är tur att jag har så underbara människor omkring mig som hjälpte till med disk och städning.. TACK!

Vi kom därifrån strax efter 16.

Psalmer som spelades under dopet var: Tryggare kan ingen vara Ett litet barn av Davids hus Nu tändas tusen juleljus

CIMG3122Fick en bild på Emelie, Malin, mig, farmor, Freja, pappa och Kevin!


Storm!

Det regnar och blåser som FAN ute.. Och så ska det bli minusgrader på det här!?

Hoppas jag tar mig till skolan och dagis imorrn...

Jag och älsklingen har tittat på Greys i 2 timmar och nu är det dags att sova är det tänkt men Freja har en del att prata om verkar det som :)


Skönt!

Har nyss kommit hem från ett hårt BP pass. Det var riktigt jobbigt idag och jag är alldeles skakis i både armar och ben!
Men det är så jävla skönt!!

Orkar liiite mer vikter nu också :)
Jävlar vilka muskler jag kommer att få ;)

Måste försöka hålla mig ifrån lite godsaker, jag äter alldeles för mycket!


Träning

Sitter i soffan och laddar inför ett BP pass om en timme!

Hoppas på att slippa huvudvärken idag som jag haft de senaste gångerna jag tränat..!


Lucia

image

Vi for lite tidigare idag för att hinna åka ett varv genom stan, det är så mysigt på lucia!

Hundratals marschaller lyser så fint i mörkret och barnen blev imponerade.

I eftermiddag är det dags för luciatåg på dagis :)


17 veckor <3

image

Ännu en vecka har passerat och snart är lillgumman 4 månader!

Det är SJUKT hur snabbt tiden går, jag vill stanna tiden här och nu! Jag vill aldrig att bäbistiden ska vara förbi..

Jag är så lycklig att jag har mina barn och kärleken är obeskrivlig!


Mys!

image

Finns det något mysigare?! Jag är så jävla lycklig <3


Seg söndag

Det kommer ett vettigt inlägg imorgon om dopet och helgen i övrigt. Är väldigt trött idag.

Väntar på att älsklingen ska komma hem och sedan när Per och Marie kommer så ska vi kika på en film tror jag! :)


Dopdagen..

..är kommen!

Vi har knappt sovit något inatt, Per och Marie kom igår så vi satt uppe till halv 3 och pratade.
Kanske inte då smart men det är det värt. Jag vill ta reda på varje minut dom är här! :)

Nora och Amanda får håret lockat just nu och jag matar Freja.
Vi ska snart åka bort till kyrkan och börja förbereda!

Hoppas på att allt går bra idag!


Yes!

Vi har provat dopklänningen på Freja idag och den PASSAR!

Jag var så nervös över att den skulle vara trång men vi hade tur :)

Ser fram emot morgondagen även om det är lite att fixa och en del folk som kommer. Jag ska försöka läsa en vers i kyrkan också, hoppas jag inte rodnar sönder! Gillar inte att läsa högt inför andra...

Blir lite speciellt att döpa Amanda också som har hunnit bli stor men vi orkade aldrig ta tag i något dop när hon var liten.

Hoppas på att dagen blir bra! :)


Fredag!!! :)

Idag händer det en del, vi ska hämta nyckeln till kyrkan och åka bort och titta vad som behövs inför dopet imorrn.
Jag ska baka en sista kaka.
Nora ska på disco ikväll.
Vi måste bädda rent i sängen och duscha/bada alla ungar.
Och det bästa av allt: Per och Marie kommer!!! :)

Det blir en bra dag!!


Torsdag

Idag har jag:

*tränat
*städat
*duschat
*vilat
*gosat med barn
*..och nu ska jag sova :)

Längtar tills imorrn!!!


En stark tjej!

image

Freja börjar bli riktigt stark i rygg och mage nu. Hon vill sitta upp hela tiden och gillar inte alls att "halvligga" ner. Babysittern är det snart dags att bära undan med andra ord :)


Gomorron!

Nora är på skolan, Amanda sitter i soffan och kikar på tv:n och Freja och Mats sover.

Jag har precis ätit frukost och ska börja förbereda mig inför lite träning, idag följer Freja med :)
Det ska bli spännande.. !


Dagen hittills..

Har varit väldigt trött idag men lite har jag fått gjort iallafall.. Har tvättat, handlat, haft svärmor på besök, tagit fram julpyntet som står på vardagsrumsbordet än så länge, burit ner grejer i förrådet och bakat. Försöker mig på att göra falska potatisbakelser som jag älskar men det verkar inte gå så bra.. blir inte riktigt som jag trodde men dom går nog ner i våra magar iallafall. Det är ingenting jag tänker bjuda på så jag tänkte göra en kokostoscakaka imorrn till dopet istället :) Vi orkar inte göra så mycket mer idag så julpyntet får stå så länge.. det kommer en dag imorgon också! Resten av kvällen tänker jag spendera i soffan med lite glögg och älsklingen <3 Dopklänningen har  kommit och ska testas, den ser lite liten ut men vi får väl tränga på den och hoppas på att Freja inte ser ut som en Michelingubbe! :D

images


Bakresultat

image image image image

16 veckor!

image

Igår blev Freja 16 veckor gammal, snart 4 månader!!

Stor tjej som skrattar mer och mer för varje dag som går och pratar som attan :)


Det här är sjukt..

Dagarna går så otroligt fort så jag hinner inte med längre! Minns knappt vad jag gjorde igår.. Vi var iallafall barnvakt till Ellen i någon timme medan Nathalie var på vårdcentralen, jättemysigt :) Synd bara att ungarna inte verkar vara så intresserade av varandra än. Gjorde ett dubbel blöjbyte, båda två fick plats på skötbordet! :D På kvällskvisten for jag hem till Nathalie och Ellen, hon hjälpte mig att färga utväxten och gjorde lite slingor (som knappt syns). Men jag tror att håret är liiite mindre gult iallafall! Kom hem strax före 23! Idag har det varit full rulle och snart ska jag stupa i säng. På förmiddagen satt jag och älsklingen och kikade efter lite julklappar och vi hittade en del men inte allt. Sedan for jag på öppna förskolan och träffade lite mammor med barn. Nu är inte Freja, Ellen och Isabelle yngst längre. Det var några små jättesöta bäbisar som var där och var knappt 7 veckor! Gissa om jag blev lite avis! :) Nora har haft innebandyträning så jag har skjutsat och hämtat och efter det satt jag igång och bakade. Tänkte bara göra chokladsnitt men det blev kolakakor, vaniljhorn och limpor också! Jag har nästan nyss blivit klar.. Det är lite varmt här hemma nu efter att ugnen har varit igång några timmar :D Kakorna blev jättegoda men inte så snygga, ena limpan blev bra men den andra måste tyvärr slängas :( Formen är inte den bästa *suck* Freja ligger i sin säng och sover sött efter att ha varit vaken halva eftermiddagen och hela kvällen. Hon sov en stund mellan 17.30-18 och sedan var hon vaken till 22.30! Hon tvärslocknade efter att ha fått lite mat.. Nu ska jag ta med mig älsklingen och krypa ner i sängen... Ny dag imorrn och förhoppningsvis så får jag ett sug efter att baka bullar! Lite städning och tvättning skulle inte heller sitta fel. På kvällen blir det nog en sväng till gymmet..

Helgen

Har inte riktigt haft till att skriva så mycket i helgen.. I lördags for vi som sagt till Sundsvall, jag skulle överraska barnen med att titta på Eric Saade.. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig :( Innan vi for in till stan så hälsade vi på Malin i hennes nya lägenhet som var jättemysig. Vi surrade lite och tittade på gamla kort. När klockan blev 13 så for vi vidare. Det var hur mycket bilar som helst på stan så vi for in i parkeringshuset, vi kom nästan längst upp innan vi hittade en parkeringsplats. Ut med alla ungar och skynda ner på stan.. Visste inte riktigt vart jag skulle men till slut så såg jag en folksamling där det knappt gick att komma fram. Förstod att jag började närma mig scenen. Det var packat med folk överallt! Det var inte det lättaste att komma fram med en barnvagn kan jag tala om. Till slut for vi längst upp och försökte hitta någonstans att stå men det gick inte så bra :/ Nora fick krypa ner på golvet och sätta sig intill ett galler och titta neråt så hon såg litegrann iallafall men Amanda och jag fick nöja oss med att bara lyssna. Hade jag inte haft Freja med mig så hade jag varit där iallafall en timme innan och ställt mig så långt fram som möjligt men men... bättre lycka nästa gång! Barna var iallafall nöjda och tyckte att det var en bra överraskning men jag kände mig lite misslyckad! När Saade att spelat klart så packade vi in oss i bilen igen och for hem till stan, kalas hos Julia väntade! Vräkte i mig en massa gott fika och 2 tårtbitar! :) På kvällskvisten for Mats till Nyppa och tittade på hockey och Ida och Julia kom och hälsade på oss. Julia sov kvar här, hon och Nora var uppe till halv 12 och fnittrade som bara småtjejer kan göra :D När vi gick och la oss så vaknade Freja och var superglad så det blev en lång dag.. Det tog vi igen dagen efter, vi klev inte upp förrän kl 11!! Hoppsan.. Det blev en lugn dag, vi slappade i soffan och fick upp lite grejer på väggarna (äntligen!). Vi har bestämt att vi ska vara klara till helgen när Per och Marie kommer upp :) Får väl se hur det går med det...

Väggdekor

image image

Köpt på tradera för 19 kronor, äntligen fick vi sätta upp den! :)


Morgondagens äventyr!

Imorrn tänkte jag ta med mig alla ungar till Sundsvall för att överraska dom med detta...

eric3svart

Eric Saade

Vi pratade om det för några månader sedan men dom har helt glömt bort det så jag tror nog att dom blir glada! :D


Dreams...

Tro om jag är gravid igen? Nä, det har jag väldigt svårt att tro! Men inatt drömde jag att jag var gravid igen och jag har aldrig haft sådan ångest förut. Jag var verkligen inte redo för ett till barn redan och jag kunde absolut inte tänka mig att göra en abort. Den där känslan har funnits kvar i kroppen hela dagen idag.. Lika bra man skyddar sig så att man slipper stå inför ett sådant val!

CIMG2404jag saknar faktiskt magen ibland..

Dagen idag har varit väldigt lugn.. vi har mest legat på soffan och kikat på tv:n. Grannen hade bakat en sockerkaka med saffran i som vi fick.. hon tycker om att baka men inte att äta så mycket, skitbra för oss! :) Hyresvärden har varit här och satt upp skötbordet inne på toan också så nu slipper vi byta bajsblöjor i köket :D Nu ska vi kika klart på idol och sedan väntar sängen..!

Vuxenpoäng!

Idag är jag riktigt nöjd med dagen! Tanken var att jag skulle ha träna imorse med Freja men passet blev inställt så vi stannade hemma i soffan istället. Mycket klokt val eftersom det har varit storm ute. Gjorde en god gärning innan jag hämtade hem de stora barnen, jag skjutsade Zandra till jobbet så hon slapp gå :) Kul att kunna göra någon glad ibland :D När jag kom hem så bakade jag lite havreflarn och dom blev godkända av provsmakarna (M, N och A)! Nu har jag 2 sorters kakor klara till dopet (om dom inte hinner ta slut!?) Ska gömma dom i frysen tror jag.. :P Tänkte baka lite fler kakor också, det är riktigt kul när jag väl håller på och gott blir det! Till middag hade jag tänkt att vi skulle äta Felix delikatessköttbullar men jag fick för mig att göra EGNA biffar istället.. Ringde till kocken Malin och frågade efter hennes hemlighet och biffen var klar.. hahaha.. Till det serverades spagetti och hör och häpna.. egen sås!!! Är det inte vuxenpoäng så säg! För första gången i mitt liv har jag gjort biffar och sås från grunden och det var inte ens svårt! :) Alla tyckte det var gott så jag är riktigt stolt. Tänk att jag har börjat uppskatta hemlagat och egenbakat istället för färdigt.. jag börjar bli gammal på riktigt!

En glad tjej i badet!

CIMG3093

Freja gillar att bada igen Så här glad var hon igår!


Eksem

För någon vecka sedan upptäckte vi att Freja var lite torr i armvecken och i knävecken. Vi har smörjt med vanlig barnsalva men det har inte blivit bättre. Igår såg det bedrövligt ut så nu har vi köpt hydrocortisonsalva som jag hoppas hjälper! Armvecken och knävecken är värst men hon har även små torra fläckar på armarna, ryggen och magen också. Någon som vet vad det kan bero på? Värmeutslag, eksem, allergi? Kan inte komma på att jag ätit något konstigt..

CIMG3098

CIMG3100

Hon verkar som tur är inte lida av detta..!


Avslutning babymassage

Igår var vi på sista babymassagen, det har varit superkul att få lära sig att massera Freja! Lite tråkigt att det är slut nu men vi får massera hemma istället :)

CIMG3085

En liten tjockis är redo för massage

CIMG3086

Så här mysigt har vi haft det, lite ljus tända i mitten och vi har suttit samlade i en ring. 6 st mammor med barn har vi varit!

Efter massagen blev vi bjudna på kakor och kaffe/choklad och så fick vi diplom :)


RSS 2.0