Stöd för anhöriga!?

Anhörigstöd, hur fungerar sånt egentligen? Någon som har nån erfarenhet? Ibland känner jag att det skulle vara skönt att ha någon att prata med, någon som förstår hur det är att leva tillsammans med någon som har en funktionsnedsättning. När Mats har sina värsta perioder, när han har mycket ångest, tvångstankar och andra tankar som jag inte ens vill veta av. Då skulle det vara så skönt att ha någon att ventilera alla känslor med. Det har tagit lång tid för mig att inse att jag faktiskt påverkas av att han mår riktigt dåligt. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera allting när han mår som sämst. Oftast drar jag mig undan istället för att verkligen finnas där när han behöver det. Jag vill så gärna kunna säga eller göra något för att allt ska bli bra men det går ju inte! När han ligger på nätterna och har svårt att andas och vill prata så har jag aldrig något vettigt att säga. Vad vill han höra? Vad ska jag säga? Ska jag säga något alls eller ska jag bara hålla om honom så han känner sig trygg? Just nu håller han på och trappar ner på en av sina mediciner, de senaste dagarna har inte alls varit roliga. Han har mått jättekonstigt, varit yr, mått illa och så har han kräkts så fort han har ätit någonting. Idag är nog första dagen som jag har sett ett riktigt leende och han har fått behålla maten. Hans humör har verkligen varit en berg- och dalbana! Läkaren varnade för att han kan bli personlighetsförändrad (igen) så vi håller ögonen öppna. Det är något som jag verkligen inte vill! Sist det hände var när han började med den här medicinen, ingen av oss märkte något förrän det var för sent och vi flyttade isär. Jag hatar allt som har med ångest och depressioner att göra! Varför kan han inte få må bra? :(

images2

Det tog många år och många tårar innan Mats verkligen släppte in mig, innan han vågade berätta vad han verkligen kände. Hur han upplever sin ångest och hur hopplöst allt känns ibland. Han håller uppe en fasad som nästan ingen ser igenom. Det är knappt att barnen märker av det för att han kämpar hela dagarna, när dom somnat slappnar han av och då kommer allt. Jag är glad att han vågar prata med mig nu iallafall och jag finns alltid där. Önskar bara att det fanns något mer jag kunde göra...


Finn ett fel!

[videofyme id="454122" width="480" height="270"]

Hahaha... jag dör! Någon hade visst tråkigt när jag låg och vilade lite tidigare :)


Ett halvår med registret!

Vi hade halvårsfirande med jobbet igår, riktigt trevligt! Vi började med att bowla och var indelade i lag och tävlade mot varandra. Jag behöver väl inte ens säga vilket lag som vann!? :) Tror vi dessutom vann ganska överlägset. Jag kollade på allas poäng eftersom jag är en vinnarskalle och jag kom på en tredjeplats efter chefen och juristen! Inte dåligt :D Tycker tiden gick lite för snabbt, jag hade gärna bowlat en halvtimme till. Efter bowlingen for vi vidare till Royal och åt en riktigt god middag. Jag åt fläskfiléspätt och jag slog till på en efterrätt också, mjölkchoklad pannacotta. Det var längesen jag åt så god mat! Och vilket härligt gäng jag har hamnat med, jag kommer att vara min f.d chef evigt tacksam eftersom det var hon som sa åt mig att söka jobbet. Jag hade ju sett det men tänkte att det var väl ingen mening eftersom jag var höggravid! Det bästa som kunde hända mig.. :D Jag skrattade så mycket så jag hade kramp i magen och i käkarna, inte så konstigt kanske efter att ha skrattat konstant i nästan 4 timmar! Det ska bli kul och se vad vi hittar på nästa gång..! :)

Resultatet i bandyn!

Det blev 3-3 i matchen mot mammorna, tror barnen var nöjda efteråt! Efter lite fika for i hem och fick med oss ett barn till, trevligt :) Dom spelar lite tv-spel nu och jag tänkte vila några minuter så jag orkar vara vaken ikväll. Längesedan jag var så här trött faktiskt..

Innebandy hela dagen lång

image Nora står och väntar på att 3e perioden ska börja. Det står 1-1 just nu, spännande! :)

Nyvaket möte i tvättstugan!

Gomorron gomorron! Känner mig som ett lik idag, förkylningen är fan inte rolig.. Jag gick ner i tvättstugan för en stund sedan för att tvätta sista maskinen, vi har beslagtagit tvättstugan nästan 1 vecka känns det som :/ När jag höll på att ta ner lite tvätt så hör jag någon dörr som knarrar och in kommer herr konstapeln. Han såg ut att vara ungefär lika trött som mig.. haha! :D Lovade att han skulle få tvätta klart sin tvätt när min maskin är klar, han blev väldigt glad! Nu ska jag göra mig klar för en dag på  Öbacka Sportcenter, Nora har innebandyavslutning nr 1! Skriver om gårdagen lite senare.. ;)

Nya jobbet äger!

Jag har haft så fruktansvärt roligt idag/ikväll, jag har skrattat så jag har fortfarande ont i magen och i käkarna! Mina nya kollegor har samma typ av humor som mig och det är ju underbart :) Har ganska nyss kommit hem och jag hade varit saknad. Ska ta och krypa ner i sängen nu så jag skriver mer om dagens bravader imorgon..

Snapshot_20120330

GODNATT!


WTF?

image Nu när jag kom till jobbet började det snöa!! Och nu öser det ner... KUL!? Jag vill ha skön vår nu..

Sponsrad video - Libero

Min syster ska ju få barn i början av september och hon hade tusen frågor sist vi var på affärn! Vad ska man ha för blöjor? Nappflaskor? Nappar? Våtservetter? Jag rekommenderade henne Libero´s blöjor när bäbisen är nyfödd. Dom har alltid funkat bäst för oss alldeles i början. Sedan går det i perioder vilka blöjor som passar bäst. Jag längtar tills jag ska bli moster igen åt en liten liten människa, det ska bli så häftigt att uppleva en förlossning från "andra sidan"! :) Hur kan man inte bli sugen på en till liten bäbis när man ser denna video?

Frejas natt!

Freja sov snällt i sin säng till kl 3 inatt, då gnällde hon till så jag gick dit och gav henne nappen. Hon blundade igen och jag smög iväg men jag hann bara lägga mig i sängen så vaknade hon igen. Då hämtade jag in henne till oss och från det till kl 7 så låg hon och bökade runt i sängen. Gnällig, spottar ut nappen hela tiden och kan inte ligga still.. Hon fick lite käk och sedan somnade hon om med Mats och dom sover fortfarande! Jag fick några timmars sömn iallafall så jag borde klara av dagen ;)

Godmorgon!?

JAG HATAR ATT VARA FÖRKYLD PÅ MORGONEN!!! Fy fan.. näsan rinner, när jag hostar smakar det var och hela ansiktet känns som en söndersparkad fotboll.. Längtar efter duschen men ska skjutsa Nora till skolan först. Jag börjar 11.30 idag så jag kan ta det lugnt :)

Håll tummarna!!

Hör och häpna! Freja sover i sin säng just nu.... Hon somnade hemma hos Nathalie vid 21 tiden och sedan vaknade hon när vi kom hem. Hon  fick ny blöja, pyamas och en flaska ersättning och somnade om ganska snabbt. Hon rörde inte en fena när jag la ner henne i sin säng så jag hoppas hon sover där några timmar nu ;) Nu måste jag också krypa ner så jag orkar upp imorrn, att jag ALDRIG kan lägga mig i tid...

Innehållet i goodiebagsen!

image Jag är nöjd efter kvällen på Ica och hos Nathalie. Jag och Freja följde med henne hem och blev kvar till 22! :) Nu ska jag göra mig klar för sängen, imorrn väntar lite jobb, bowling och middag!

Gratis är gott!

image Det är tjejkväll på Ica Maxi ikväll och självklart är jag här! :) Har fått 2 goodiebags och nu ska jag äta lite smörgåstårta och annat gott.. :D

Buzzador!

Tjohoo.. ibland har man tur! Jag har varit medlem på Buzzador i flera år men det är sällan jag kommer med i en kampanj som jag verkligen vill komma med i. Men nu jäklar vände det :) Jag (Freja) ska få testa mild fullkornsvälling från Nestlé, perfekt!

Valling-package

Vill du också testa denna välling och bor i närheten av mig så säg till ;)

Är du inte redan en buzzador så tycker jag att du ska anmäla dig HÄR!


Från en dator till en annan

Jag är lite halvt databeroende tror jag.. Vill inte ens tänka tanken på hur många timmar om dygnet jag sitter vid datorn/mobilen. Jag har nyss varit på jobbet och suttit framför datorn i 5 timmar och det första jag gör efter att jag har pussat på Mats och Freja är att slå på datorn!

Ja, nu sitter jag här.. ska läsa igenom alla bloggar och se vad ni har haft för er idag ;)

Snapshot_20120329

Trots förkylningen så känns livet underbart just nu ♥


Ready!

Nu är jag klar och i tid dessutom!! :) image Det ser ut att bli fint väder idag så jag skiner ikapp med solen!

Förkyld igen!

Gomorron!! Vaknar upp med tjock näsa och rivig hals, förkyld igen! Tycket jag är sjuk titt som tätt... Drygt! Jag ligger en kvart efter i min tidsplan nu på morgonen så jag ska slänga mig i duschen nu!! :)

Pyamastjej!

Här är en tjej som tycker om att vara vaken på kvällarna.. ! :) Så länge inte jag ska sova så tycker jag det är supermysigt att hon är vaken. Jag vet att jag kommer ångra mig den dagen vi vill har ordning på sovtider osv. Vi får skylla oss själva. Vi tycker om att Freja sover mellan oss på nätterna. Det finns ju inget bättre! Det är ju tur att vi är överens om den saken iallafall..;) Älskar att vakna bredvid henne då hon tittar på en med sina stora fina blåa ögon och skiner upp som en sol! Bättre start på dagen kan man ju inte få!? :D

CIMG3824

CIMG3830

CIMG3841Hon har redan börjat kunna klä av sig själv.. ;)

Under tiden jag skrev det här inlägget så somnade hon sittandes mot mitt bröst bara sådär.. ♥

Snapshot_20120328

Snart dags att krypa ner i sängen...


Glad igen!! :)

Tjoho!!! Nu är jag glad igen, så snabbt allt kan lösa sig :D Fick tipset om att kolla efter mina glömda betalningar i historiken eller bland kommande betalningar. Fanns ingenting där så jag blev lite smått deppig men sedan klickade jag in mig på att göra en betalning, TADA! Hittade! :) Nu har jag godkänt skiten så vi kanske slipper bli vräkta.. men tänk vad skönt det vore att slippa betala räkningarna en månad!

images


Världens dummaste människa...

Jag borde fan få dagens pris för att vara dum i huvudet..! Jag var så duktig igår och la in alla räkningar och räknade lite på månadens budget och hade mig. Idag när jag kollar kontot så är det inga pengar dragna!? Det verkar alltså som att jag har lagt in alltihopa, börjat räkna på alla pengar och sedan glömt bort att godkänna betalningarna.. Hur jävla dum får man bli? Självklart så slängde jag alla (o)betalda räkningar i soporna och gick ut med den påsen imorse. Vilket betyder att jag har några samtal att ringa imorrn för att ta reda på alla OCR nr osv... GRATTIS DIN JÄVLA IDIOT! Jaja, nu har jag ju lärt mig till nästa gång att ha huvudet med mig :)

Underbar eftermiddag!

Mamma, Lena och Elvis har varit och hälsat på här hela eftermiddagen. Elvis är mammas lilla golvmopp till hund ;) Det var hur kul som helst och jag hade verkligen saknat min mamma! Förut träffade jag henne nästan varje dag eftersom vi jobbade tillsammans men nu blir det mer sällan :/ Hon var snäll och bjöd på pizza till middag, skönt att slippa tänka på den biten. Eventuellt ska vi åka till mamma och Kjell nästa helg på lite påskmiddag :D Önskar hon hade kunnat stanna hela kvällen, vi har så mycket att prata om så det känns som att vi aldrig hinner prata klart..

CIMG2815Min älskade mamma ♥


Här går det framåt!!

Jäklar vad duktig jag har varit på jobbet idag, jag har gjort 12 ärenden alldeles själv! :) Tiden går ju jättesnabbt så här i början så det känns som att jag bara hinner komma dit innan jag ska åka hem igen. Allt känns super och jag har bestämt mig för att gå upp och jobba halvtid i juni innan jag går hem på långsemester! :D Under tiden jag har varit borta så har Freja lärt sig att dra sig över trösklarna! Hon drog sig från vardagsrummet till köket nyss, jag blir så stolt! Imorrn när jag jobbar så kommer väl tänderna fram, tror dom är nära att spricka igenom nu. Hon skrek som en stucken gris igårkväll och blev nöjd när hon fick en isbit i Umami´n. Det är svullet och så ser det ut som att hon har små blåsor där tänderna ska komma. Hon har även matvägrat idag, Mats provade med allt och till slut fick han i henne lite fruktpuré. Ingen ersättning eller välling ville hon ha. Har era barn matvägrat i samband med tänder?

Working girl!

image Det känns lite jobbigt att åka ifrån denna sötnos men jobbet kallar idag och resten av veckan. Tur att jag bara jobbar deltid till att börja med. Hörs senare! :)

Dagens tAKiDA!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2tAK4fWzYqg[/youtube]

Tear it up again


Vinn presentkort värt 250 :-

Vill bara påminna er om att ni fortfarande har chansen att vinna ett presentkort hos HejBaby som är värt 250 kr! Jag kommer att dra 2 vinnare så var med och tävla du med ;) Logga6

Ett gott skratt förlänger livet :)

Snapshot_20120327_11 Snapshot_20120327_16 Snapshot_20120327_23 Snapshot_20120327_26 Snapshot_20120327_31 Snapshot_20120327_34 Snapshot_20120327_35 Snapshot_20120327_38 Snapshot_20120327_39 Snapshot_20120327_40 Snapshot_20120327_43 Snapshot_20120327_45 Snapshot_20120327_33

Var det nån som sa att vi var normal? ;)


image Jag har väldigt få men helt fantastiska vänner! Nathalie kom nyss hit med en blombukett och ett påskägg med godis som tack för att jag var fiskvakt förra veckan. Helt oväntat dök hon upp och jag blev så glad, nästan så jag började gråta :) Jag är lyckligt lottad som har fina människor runt omkring mig!

Semesterplaner!

Vi har suttit en stund idag och räknat och funderat lite över semestern i sommarn! Vi vill gärna åka till västkusten tillsammans med Per och Marie. Dom hade hittat en camping i Strömstad som verkar hur bra som helst..

piratbyn_48-1

Det verkar finnas en del att göra för barnen och även oss vuxna men det kostar en hel del. Vi får se vart allt slutar :)

Neröver tänker vi åka iallafall och det blir med bilen. Det blir billigast och smidigast så. Eftersom Mats får övningsköra nu också så kan vi dela på körningen! :)

Har ni några tips på var vi kan åka eller vad vi kan göra? :)


Right now

Freja och jag sitter i köket och väntar på att vi ska hämta hem dom andra busarna!

Snapshot_20120327_5

Snapshot_20120327_9


Godnatt!

Nu säger vi godnatt! Det ska bli riktigt skönt att sova trots att magen värker pga matbrist.. Fick iallafall i mig 3 smörgåsrån och lite blåbärssoppa tidigare. Hoppas på en fin dag imorrn :)

Natti natti


Pappa har busat!

image Han är tokig min pappa :)

Tji fick jag!

I lördags var jag bakis hela dagen, fy fan! Att man kan bli så bakis på 6 cider, det är fan sjukt. Jag kommer inte att dricka i onödan i fortsättningen! Barnen kom hem kl 8 så det blev inte så många timmars sömn den natten.. Men vi behövde ju inte vakna av att Freja ville ha nappen iallafall :) Det hade gått jättebra för Freja att sova borta , hon sov dessutom hela natten i en resesäng! Nästa gång vi skaffar barnvakt är det för att bara vara vi 2, vi ska ta hand om varandra och ha en rejäl sovmorgon.. det är vad vi behöver.. inte en massa sprit! Amanda var på kalas hos Matilda också, hon hade haft jättekul. Dom hade ätit tacos och en hel del gotta! Jag fick knappt i mig någonting alls pga bakisheten.. Igår vaknade jag och trodde att jag fortfarande var bakis, jag hade lite ont i magen, mådde illa och kände mig yr. Magen var kass och jag fick knappt i mig någonting på hela dagen. Så fort jag åt något så fick jag springa på toan sedan (ursäkta infon!). Jag låg på soffan hela dagen och försökte vila så mycket som möjligt. Framåt kvällen så blev jag öm i kroppen och fick ont i halsen och huvudet.. Idag trodde jag att jag var piggare.. Jag drack lite te och åt 2 ägg till frukost, det gick bra. Lite senare fikade jag några rostmackor och då var det kört igen! Vet inte hur många gånger jag har varit på toan sedan dess. Nu har jag lite ont i magen igen, mår lite illa, känner mig yr och skakis och är öm i kroppen. Försöker få i mig lite blåbärssoppa men hur gott är det på en skala? Vad fan är det här? Resten av familjen är pigga än så länge.. Jag längtar efter mat! Jag vill ha glass! Jag vill ha godis! Jag vill dricka cola! Jag vill må bra!! Jag blir nog hemma från jobbet imorgon, har ingen ork i kroppen och jag vill inte springa som en galning fram och tillbaka på toan där! Med lite tur så kan jag nog jobba igen dom timmarna på fredag istället.. Snapshot_20120326_2

Tur att barnen är pigga och glada iallafall :)


Takida på stadshuset i Sundsvall 120323!

I fredags var det dags igen, att se Takida!

Vi kom till stadshuset strax före 21 tiden och det var väldigt lite folk där då. Vi gick till baren och köpte en öl och en cider och satte oss och surrade lite. Vi började bli lite dragna och var på skitbra humör! :) Vi hann dricka en omgång till innan vi började köa i trappen. Fick lite panik eftersom min blåsa inte var särskilt stor just nu. Några toalettbesök senare så släpptes vi in i spegelsalen. Mats var på toa just då så jag sprang och tog plats längst fram en bit till höger, en perfekt plats visade det sig!

Det var en tjej som stod och trängdes och trodde att jag skulle flytta på mig men jag vek mig inte en millimeter.. haha.

Så fort introt drog igång så reste sig allt hår på kroppen och jag blev alldeles varm i hela kroppen. Sån sjuk känsla! Hela spelningen var underbar och jag lyckades få några bra bilder iallafall :)

Jag fick med mig ett plektrum hem som Mattias gav mig och så fick jag en vattenflaska av Tomas. Jag lyckades få det på film också men det är inget jag kan lägga upp eftersom ljudet är KASST! :( Mats fick ta Robban i hand och jag lyckades få ett litet tag om armen! Jag vet att jag låter som en 15-åring men jag kan inte hjälpa det ;)

CIMG3668

CIMG3693

CIMG3709

CIMG3752

CIMG3764

CIMG3780

CIMG3771

CIMG3818

CIMG3819

Längtar redan till nästa gång! ♥


Hård i magen!

Jag har precis bevittnat när Freja tog i för kung och fosterland för att kunna bajsa! Hon har inte bajsat på några dagar så det var en del att trycka ut. Jag har nog aldrig sett henne så ledsen och frustrerad, hon skrek som jag vet inte vad :( Tårarna var inte långt borta på mig och jag ville så gärna hjälpa henne på något sätt, men hur? När hon ammade hade hon aldrig några problem med magen men sedan hon började med ersättningen så har hon nästan jämt varit stenhård i magen. När hon får katrinplommonpuré så brukar det ju hjälpa en del men jag vill ju att magen ska kunna fungera ändå! Messmör brukar vi också testa men det har inte hjälpt något vidare hittills..

Vad kan man göra? Finns det någon ersättning som är lite snällare mot magen? HJÄLP!


Tillbaka till livet..

Nu är jag någorlunda återställd efter en jobbig helg..

Har en del att ta igen så det kommer lite uppdateringar under dagen antar jag ;)

I fredags var vi på Takida och både jag och Mats blev lite dragna, i lördags var jag bakis heeeela långa dagen och igår var jag säng/soffliggandes med illamående, magont, yrsel och framåt kvällen fick jag feberont i hela kroppen.

Idag har jag fortfarande lite ont i kroppen och litar inte riktigt på magen så jag håller mig inomhus, är skittrött efter en ganska dryg natt men jag är på benen iallafall!

Snapshot_20120326_1Back on track!


Usch..

Mår som en kratta och har legat på soffan hela dagen och kommer fortsätta göra det.. Hoppas på att vara pigg imorrn!! Takida var grymma iallafall och vi hade en skitkul kväll tillsammans :)

Stanna tiden!

När Freja var nyfödd så ville jag för allt i världen stanna tiden. Det gick ju inte så jag gör ett nytt försök nu! Den här tiden är verkligen underbar, mysigare unge får man leta efter. Hon luktar gott, har världens härligaste skratt, är så vacker och är så mysig och gosig på alla sätt och vis! image Varför måste tiden gå så fort?? :(

....

...bakis... Återkommer senare! :)

Nu kör vi!!

image Barnen är lämnade, jag är klar med kläder, smink och hår. Älsklingen är snygg, cidern är kall, Takidas live DVD är igång och jag är taggad som fan! Det ska bli så jävla kul ikväll.. :) image

Min stora tjej!

Hur fin får man bli egentligen? image Världens finaste Nora har gjort sig i ordning inför festen ikväll! Så jäkla vacker. Älskar dig gumman!

En tur på stan med barnen!

Efter att jag hade hämtat Nora på skolan så for vi ner på stan för att handla lite. Vi köpte 2 presenter till Nora och Amandas kompisar. Nora ska på fest ikväll och Amanda ska på party imorrn! :) Nora har fått nya fotbollsskor och benskydd inför utepremiären imorgon. Sedan köpte jag ett par shorts och en tröja till Amanda, en kjol och ett svart linne till Nora. Hon har tjatat om ett svart linne hur länge som helst så hon blev överlycklig!! :) Jag fick en ögonbrynspenna och en eyeliner. Vi blev borta 2 timmar och köpte varsin glass också innan vi for hem.. image image

Ny vindsnurra!

Mats är ute och övningskör så vi tog en sväng förbi en av de nya vindsnurrorna. Shit vilket as! Den gamla är ju pytteliten i jämförelse..

Normalbegåvad?

Tänkte kolla hur det är med ert logiska tänkande.. Fundera över dessa!

Vad är likheten mellan ett träd och en fluga?

Vad är likheten mellan en blomknopp och en bäbis?

Ni får en minut på er för varje fråga!

Skulle vara kul att se hur många som egentligen klarar detta! :) Om du inte vet så skriv gärna det så jag vet hur många som har funderat..

images


Frejas nya sängkläder!

Vi köpte rätt dyra sängkläder till Frejas säng innan hon kom men dom är stenhårda, stickiga och osköna! Beställde hem nya som kom igår, vilken skillnad!! Har tvättat dom och bäddat rent nu. Hoppas hon gillar att sova i sin säng hädanefter ;) image

Moln, Gunilla Axén


Sängen kallar..

Nu ska jag ta och krypa ner bredvid Mats och Freja i sängen!

Har hunnit med en hel del idag men imorgon har jag/vi fullspäckat schema. Ska försöka vila lite under dagen också eftersom det blir en lång natt.. :)

Morgondagens to do:

  • Mats utredning på sjukhuset
  • Posta lite paket
  • Köpa present till Amandas kompis
  • Gå på systemet
  • Leta och ev. köpa fotbollsskor och benskydd till Nora
  • Packa alla grejer till barna
  • Träna?
Ni ser ju, det är lika bra att jag hoppar i säng direkt!


Frejas första natt borta!

Ångesten börjar smyga sig på nu, imorgon ska Freja sova hos sin farmor och vi ska sova hemma. Det blir första natten ifrån varandra!
Jag vet att det kommer att gå bra eftersom Marie har varit barnvakt någon timme tidigare och det är ju inga problem med flaskan längre som tur är :)
Men det kommer kännas jättekonstigt!
Vi ska ju till Sundsvall imorrn och titta på Takida, som vi har längtat! Det är 1½ år sedan vi såg dom sist, det är skandal att det har gått så lång tid!
Jag var ju höggravid och skulle föda vilken dag som helst när dom spelade på hemmaplan och anordnade Ljungarocken i somras.
Jag ville inte riskera att föda där på plats så vi var hemma :/ Nu i efterhand så kunde vi ju faktiskt ha åkt dit eftersom Freja höll sig kvar i magen en vecka till..
Vi har väntat länge den här gången med att ha barnvakt över natten. Nora var 3 månader när vi var ut första gången efter förlossningen, kan inte fatta hur jag ens ville gå ut så tidigt!
Amanda var nog runt 4-5 månader när vi lämnade bort henne.
Om vi får skjuts ner och hem så tänkte jag faktiskt dricka någon cider, det är jag värd! :)
När tycker du det är okej att lämna bort barnet över natten?
Ångesten börjar smyga sig på nu, imorgon ska Freja sova hos sin farmor och vi ska sova hemma. Det blir första natten ifrån varandra! Jag vet att det kommer att gå bra eftersom Marie har varit barnvakt någon timme tidigare och det är ju inga problem med flaskan längre som tur är :) Men det kommer kännas jättekonstigt! Vi ska ju till Sundsvall imorrn och titta på Takida, som vi har längtat! Det är 1½ år sedan vi såg dom sist, det är skandal att det har gått så lång tid! Jag var ju höggravid och skulle föda vilken dag som helst när dom spelade på hemmaplan och anordnade Ljungarocken i somras. Jag ville inte riskera att föda där på plats så vi var hemma :/ Nu i efterhand så kunde vi ju faktiskt ha åkt dit eftersom Freja höll sig kvar i magen en vecka till.. Vi har väntat länge den här gången med att ha barnvakt över natten. Nora var 3 månader när vi var ut första gången efter förlossningen, kan inte fatta hur jag ens ville gå ut så tidigt! Amanda var nog runt 4-5 månader när vi lämnade bort henne.

När tycker du det är okej att lämna bort barnet över natten?


Nytt i garderoben!

Köpte lite kläder till Freja idag på Maxi :) Jag har ju varit på jakt efter en tunnare overall och hittade en i fleece för 79 kr! image Perfekt! Det följde med en tunika/klänning för 29 kr också, billigt och bra! :)

Kärlek!!

image Kärleken till mina barn går inte att beskriva!

Lugnt och skönt!

Det är så tyst och tomt här hemma men ganska skönt. Nora och Amanda är på skolan och dagis och Mats är på utredning på sjukhuset. Freja och jag sitter i soffan och tittar på Biggest Loser från förförra veckan, jag ligger lite efter i mitt tv-tittande.. :P Ska hämta hem Mats kl 10 och ungarna kl 13, vi har inga som helst planer för dagen mer än att plocka undan som vanligt. Det spelar ingen roll hur mycket vi städar och plockar så ligger det alltid en massa saker framme, hur går det ihop?

CIMG2502Mamma och Freja mys!


Dagens tAKiDA!

Tänkte spara denna till sist då den är en av mina absoluta favoriter men jag kunde inte hålla mig!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CeRJZF003l4[/youtube]

Summer's gone

Låten påminner mig om när vi såg dom i Sundsvall under Parksommar turnén, det var alldeles svart ute och det duggregnade. Känslan går inte att beskriva! Får rysningar när jag tänker tillbaka på alla spelningar jag har varit på .

Ölandsresan väcker mest känslor, kanske den bästa resa jag gjort!? Jag fick en liten chans att koppla bort allt jobbigt som var just då, några dagar den sommaren fick jag må riktigt bra och det var dessa dagar.. Det var lätt värt varenda krona och mil för att få se dom spela i slottsruinen, magiskt! Kommer att skriva om den resan i ett annat inlägg senare..

Lyssna och njut!


Amanda ♥ Dennis

Amanda höll på att göra mig jätteledsen igår. Efter jag hade hämtat henne på dagis så hade vi denna konversation..

A: Mamma, jag och Dennis gjorde slut idag J: VA? Nämen varför det?? :( A: Vi hade varit tillsammans för länge.. J: Men vad tråkigt, han som är så fin A: Men mamma, jag bara skojas! :)

Jag kände hur jag hann bli ledsen men blev så lättad över att hon skojades. Goungen!

Jag frågade om hon är kär och det är hon (såklart), och så frågade jag hur det känns när man är kär. Då hoppar hjärtat och hennes hjärta hoppar när hon tittar på Dennis! ♥

Det är så fint med kärlek ibland!

S6301286


Bloggen blir lidande..

Jag antar att ni har saknat mig idag när det har varit så tyst här.. ;) Jag lever iallafall och har inte haft någon tid till att sitta vid datorn idag. Får ju lite panik när jag inte kan skriva som vanligt.. jag är störd jag vet! Har jobbat idag och nu vet jag vad jag ska hålla på med. Har ankomstregistrerat runt 20 ärenden och handlagt 2! :) Hoppas jag kommer ihåg något tills på tisdag då jag ska jobba igen. Blir en lång helg nu, känns lite skumt faktiskt men det är bara bra. Jag behövs här hemma nu när Mats inte mår så bra, jag håller tummarna för att det inte blir en lång period han mår så här utan att det vänder snart! Efter jobbet fastnade jag på Amandas dagis och pratade med en fröken som jag inte har träffat på jättelänge, tror jag stog och surrade i en kvart-20 minuter. Barna var måttligt roade :) Sedan har det varit full fart nästan hela tiden, jag har hunnit: -Fika -Plocka undan -Tömt diskmaskinen -Plockat in i  diskmaskinen -Vikt en jädrans massa tvätt -Vilat en stund med Freja -Lagat och ätit middag -Plockat lite till -Plockat in lite mera i diskmaskinen -Varit till Håkan en sväng -Varit hos Nathalie och matat fiskarna -Varit en sväng på ICA -Masserat Frejas onda mage -Och nu sitter jag här... Mats har kopplat in vårat nya modem och gjort snyggt med alla sladdar. Hoppas på att tv:n funkar bättre nu! Ljudet har inte varit så bra och inspelningen har varit skum.. Förhoppningsvis löser det sig med det nya modemet annars måste vi byta ut boxen också! Ska snart göra mig redo för att titta på Sveriges mästerkock. Ska berätta lite senare om hur Amanda höll på att få mig jätteledsen igår..!

Tänkvärt!

images (1)

Fick mig en liten tankeställare.. jag kan faktiskt jämföra mitt liv med andras ibland och känna lite avund. Hur dum får man vara?

Klart man ska vara glad åt det man har!


Till dig min älskling!

images (2)

Ta ett steg i taget ha inte bråttom Du kommer sakta men säkert att komma ut på andra sidan av den mörka tunneln Tro mig Du är så mycket starkare än vad du tror Bara du vill så kämpar vi tillsammans

Du är mitt allt Oavsett hur du mår så finns jag alltid vid din sida


Slut för idag!

Har varit vaken alldeles för länge nu, håller på att somna sittandes i soffan!

Ska börja släcka ner krypa ner i sängen, älsklingen borde komma hem vilken sekund som helst. Vilket humör han är på märker jag nog ganska snabbt.. Tänk vad hockeyn kan påverka en människa!

image

Godnatt!


Vinnare: Bambino

Vinnarna är nu dragna!

Jag har fått jättemånga bra tips på barnmat som jag måste testa snart :) Jag har lottat mellan alla kommentarer som har kommit in och vinnarna i denna tävling är....

Emilia - 16 år och snart mamma

och

Nathalie

GRATTIS!


Har chockat magen!

Malin och Emil har åkt hem igen, dom blev kvar lite längre än vad dom hade tänkt :) Dom for hem vid sju efter att vi hade ätit middag tillsammans ♥ Vi åt tacos till middag och jag har verkligen chockat magen idag. Jag har ätit vitlök, gul lök och stark jävla sås för första gången på ca 7 månader! Ni kan ju gissa hur magen mår nu...

images

Jag gick igenom alla mammakläder och bäbiskläder och Malin fick med sig lite tjockiströjor och ett par shorts hem! Bäbiskläderna får hon vänta med tills att hon har varit på ultraljudet och sett att allt ser bra ut med den lilla där inne. Jag blev så himla bäbissugen när jag såg alla små pyttekläder, tiden går alldeles för fort! Tur att jag får vara med på Malins förlossning snart och snusa lite bäbis :D

Jag fick en hel del fina kläder som hon inte kan ha längre, alltid lika kul! Tur att jag har syskon som jag kan ärva kläder av :D

Tack för idag gumman! ♥


Hemma och vänder!

Har precis kommit hem, har hunnit pussat på Mats och Freja och öppnat lite post.
Ska snart åka iväg igen och hämta hem dom andra små trollen.
Sedan får vi lite finbesök av min älskade tjocka syster och hennes karl om jag inte är ute och cyklar! :)
Vi ska byta lite kläder med varandra.. Hon ska få lite tjockiskläder och jag ska få lite "nytt" till min annars så utslitna garderob.


Ikväll ska jag dra 2 st vinnare i bambino tävlingen! Missa inte det ;)

Vilken härlig natt!

Gomorron!! Freja har sovit skitbra inatt, har bara gett henne nappen några gånger men har inte behövt vakna på riktigt! :) Trots det så är jag jättetrött, konstigt det där.. Idag jobbar jag till 12, får se vad jag ska få lära mig idag. Tror jag skulle få lyssna med i telefon och titta på hur man ankomstregistrerar. Kul! :) Det blir en bra dag idag va!? :)

Kvällsgott!!

image Äpple, kiwi, melon och jordgubbar!

Överansträngda knän??

Var och förstörde mina knän lite mer ikväll, s*tans j*vla h*lv*te! Det var ju SH'BAM så jag kunde inte hålla mig därifrån. Knäna började göra ont för någon vecka sedan då jag fick för mig att jag skulle springa på löpbandet, på en bra tid dessutom. Smärtan har kommit och gått men nu är den konstant. Kunde knappt röra mig i slutet på passet, fick strunta i att göra alla hopp och snabba rörelser åt olika håll :( Kanske är dags att vila lite?

NamnlösUrsäkta min enormt snygga bild på mina knän ;) Ville mest bara visa var i knäna det gör ont, allra värst är det på insidan i själva vinkeln. Mats säger att det beror på att jag har överansträngt dom och det kan jag kanske hålla med om..

Nu blir det bara lite cykling och promenader ett tag framöver :/ Jag som ville testa på Combat snart!


Skatteåterbäring!

Jag hade turen att komma in på Skatteverkets hemsida redan idag och har kollat hur det ser ut med deklarationen! Som tur är så får jag tillbaka lite även i år, så jäkla skönt att jag drar lite extra skatt varje månad så semestern blir lite roligare då jag får några kronor tillbaka. Perfekt sparande med andra ord!

Hur ser det ut för er, plus eller minus? ;)

images4


Hjärnan har aktiverats

Har jobbat idag, eller jag har iallafall varit på jobbet. Har inspekterat arkivet och tittat lite på systemen jag ska jobba i. Det är en hel del nya begrepp som jag ska förstå mig på och än så länge så snurrar allt bara omkring inne i huvudet. Förhoppningsvis lär jag mig någonting så småningom :) Det är en jättetrevlig tjej som jag sitter/går runt med och jag har en känsla av att vi har ganska lika arbetssätt så det blir nog skitbra det här! Ångrar inte en sekund att jag bytte jobb men jag saknar några av mina gamla kollegor!! Jag ska nog åka neröver och hälsa på dom snart. Nästa fredag verkar det som att det blir fest, vi ska fira att våran sektion har funnits i ett halvår :) Får se om det blir bowling eller lite relax innan middag och utgång! Efter 19 timmar på mitt nya jobb så måste jag säga att jag trivs skitbra! :D

Tävling: Bambino!

Bara några timmar kvar nu, klart du vill vara med och tävla ;) Namnlös7 Tävlingen avslutas ikväll 23.59! Tävlar gör du här

Den mörka sidan av livet!

Varför ska livet vara så orättvist? Ska inte alla få chansen att få må bra? Vad har han gjort för att förtjäna detta?

Ligger i sängen typ 2h senare sover jag fortfarande inte. Orkar verkligen inte med en till sån här period igen så nära inpå den förra. Ångesten och sovproblematiken kommer aldrig själv utan den så jobbiga depression som så ofta hänger med är det värsta jag vet! Jag vill inte vill inte vill inte .... Mörker å jävulskap vad less jag blir på att inte få chefa över mitt egna psyke... om jag ändå kunde få må bra mer än några dagar i sträck... det är fan allt jag begär. Att få må bra!Så gud, om du nu mot all förmodan har facebook läs detta inlägg för helvete! Tack för mig och godnatt. Oj blev visst en novell...

Jag hatar allt som har med ångest och depression att göra. Jag hatar att jag inte kan hjälpa den som jag älskar mest av allt på denna gjord. Jag kan bara stå bredvid och se han sjunka djupare och djupare, se hur han kämpar och ibland är han så nära att ge upp allting!

Älskling, jag vet att du en dag kommer att få må bra! Jag kan tyvärr inte svara på när den dagen kommer men jag hoppas den inte är långt borta. Jag hatar att se dig må dåligt och att inte kunna hjälpa dig. Men du ska veta att jag finns här, jag tar emot dig när du faller. Jag håller om dig och hoppas på att lite av din ångest släpper. Fortsätt kämpa så ska du se att dagen kommer då du får känna dig lycklig rakt igenom. Jag älskar dig ♥


Nya schyssta rattar? Ja tack!

FAN! Nu är dom tillbaka, taxöronen! :( Det är 3 veckor sedan jag slutade amma nu och det finns ingen mjölk kvar. Eller det finns det säkert men det är inget som fyller ut tuttarna längre. Jag är fan deprimerad! Var så glad när jag blev gravid och brösten började växa till sig lite men nu är dom borta, puts väck bara sådär! Jag hade hoppats att lite av dom skulle få vara kvar iallafall men ingen hörde min önskan. Det är fint med små bröst också men inte när det är två tomma påsar som ligger alldeles platt neröver magtrakten! Jag saknar det jag en gång hade, innan jag blev gravid. Jag var jättenöjd med mina bröst, dom satt där dom skulle och hade en fin form! Det jag har nu borde inte ens få kallas för bröst. Tänk att kroppen kan förvandlas från något hyffsat sexigt till en barbapappaform bara genom någon/några graviditeter, lite lustigt. Jag ångrar inte det minsta att jag har burit mina underbara barn och därmed genomgått denna förvandling! MEN! Jag skulle mer än gärna ta emot ett par nya schyssta rattar.. Fylla ut tomrummet i påsarna och lyfta upp dom en aning ;)

images

Är ni nöjda med era "efter-amning bröst"?


Tävling: Sista chansen!

Freja sitter och äter med sin fina sked från bambino, den är jättelätt att hålla i och Freja gillar den skarpt! Haklappen gillar vi också :)

image

Skulle du också vilja ha fina bestick, haklappar och en puréburk från bambino? Kika då in HÄR Tävlingen pågår till och med imorgon!


Katten och hundens dagbok!

DETTA MÅSTE SES!!

Hahahaha... det här är det bästa jag hört på länge!

Fick till och med ont i halsen efter allt skrattande :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MgsDMfX1Kls[/youtube]


Kalasfin!

image Nu har Amanda gjort sig fin, snart ska hon på party hemma hos pojkvännen :)

Hur länge ska man luras?

Nora har tappat sin 9:e tand!

Tanden har varit jättelös i evigheter men jag har inte fått dra ut den. Den har liksom lutat inåt och sett läskig ut. När jag kom upp från tvättstugan tidigare så satt Nora i soffan och såg så chockad ut, tanden hade lossnat... NÄR HON NÖS! :)

Hahaha, jag höll på att garva ihjäl mig! Nu är den borta iallafall och nu är det bara att invänta tandfen!

images2

Hur länge kan man lura barnen att tandfen finns?

Känner mig lite taskig som luras men jag vill ju inte vara taskig och avslöja mig än heller.. Nora är snart 9 år och tror på både tandfen och tomten. Kanske börjar bli dags snart att avslöja sanningen?


Söndagssysslor!

Jag är så glad att jag åkte hem den tiden jag gjorde igår! Jag låg vaken med Freja inatt mellan 2-3, hon hade svårt att komma till ro och hade lite ont i magen. Vid 3  gick jag upp och gjorde lite mat, hon åt alltihop och sedan somnade hon äntligen om. Kl 7 imorse vaknade hon och hade inte en tanke på att somna om. Jag gav henne en massa leksaker i hopp om att hon skulle tycka att dom var roliga och att jag kunde få slumra till ett tag till. Tror ni det funkade? Halv 8 klev jag upp och har startat en maskin med tvätt, diskat och plockat lite. Är ganska trött men tänkte vila en stund på eftermiddagen. Amanda ska iväg på kalas kl 13 och då tänkte jag ge mig ut på en promenad, vikten vill inte alls neråt utan ökar mer och mer för varje dag. Frustrerande! Det är inte lika fint väder idag men jag tror det är perfekt att promenera i :)

Vilken fest!

Efter mycket om och men så drog jag iväg på festen vid nio tiden och jag är hemma redan och har varit det en stund! Det var tyvärr inte den roligaste festen jag varit på, ganska stelt och det var bara folk jag inte kände (förutom Zandra då)! Jag drack 2½ cider som var väldigt goda så dom tackar jag för!! :) När alla skulle på krogen så for jag hem istället, Nathalie var en ängel och hämtade mig. Det kändes inte värt att gå på krogen i den här stan när jag inte var på rätta partyhumöret. Bättre att ligga här i sängen med en härlig bäbis och bästa älsklingen :) Nästa gång får det bli en riktig fest, eller hur Zandra? ;)

Proppmätt!!

Fy fan så jävla god mat vi åt nyss!! Så här mätt har jag inte varit på evigheter.. Vi åt tacobiffar, godaste såsen någonsin och spagetti. Och allt gjorde vi själva! :) Nora sa att våra biffar var 1000 gånger godare än skolans, bra betyg eftersom det var första gången vi gjorde dessa biffar ;) Nu försöker jag smälta maten och funderar på om jag ska på fest eller inte..

Mera blått!!

image Ny skön tröja! :) Det ryktas om att det är fest ikväll, funderar på att roa mig lite :)

En ny människa!

Gud så skönt det var att träna idag! Nya träningskläderna är invigda och jag sprang nästan hela vägen ner till gymmet, trots att knäna gjorde jävligt ont så ville jag inte ge mig förrän jag höll på att ramla ihop. När jag kom fram så hann jag cykla några km innan passet drog igång. Nya SH'BAM releasen var skitbra, skön musik och steg som var ganska enkla att lära sig. Jättehärlig stämning bland alla som var där också, funderar på att testa Body Combat imorrn om knäna håller för det :) På vägen hem orkade jag inte springa så det blev en skön promenad i solen och med en massa bra musik i lurarna. Hade kunnat gå ett varv till men kände att familjen kanske skulle uppskatta om jag var hemma en stund också ;)

En bra natt!

Jag ska inte klaga över hur natten har varit. Amanda och Freja somnade i sina sängar vid 20.40 och Freja sov ca 1 timme sedan fick hon komma upp och äta lite. Hon somnade i min famn och jag bar in henne i sängen igen. Jag och Nora somnade på soffan, hur skönt som helst! :) Mats väckte oss när han kom hem vid halv 1. Jag somnade om ganska snabbt och Freja vaknade vid 3.15, hämtade in henne till oss men hon fick ingen mat. Hon sov sedan vidare till 6! Vi kanske får ordning på nätterna snart vi med.. :D Morgonen har varit ganska lugn, alla barn leker och jag sitter och laddar inför gymmet. Kl 10 väntar ett SH'BAM pass, det kommer en ny release idag så det blir kul med lite nytt! Hoppas på en massa bra musik precis som sist! Funderar på att ta en promenad/löptur ner och hem, skithärligt väder idag igen!

Blått är flott!

Mina nya blåa byxor! image Härlig färg va? :) Måste hitta några fina linnen eller tröjor som passar till och några läckra skor!

Tävlingar!

Glöm inte bort att tävla här hos mig! ;)

Mjuka haklappar, bestick och puréburk från bambino, 2 vinnare dras-----> LÄNK!

Presentkort 250 kr hos Hej Baby, 2 vinnare dras -----> LÄNK!


Dagens tAKiDA!

Reason to cry

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0bubT9ZVCL4&feature=related[/youtube]

Om en vecka ses vi!! :)


Fredagsmys!

Jag och tjejerna får ha eget fredagsmys ikväll, pappan i huset är hos Nyppa och kollar på hockey. Lite tråkigt men snart är hockeyn äntligen slut ;) Har handlat lite gott som vi kan tugga på till Minuten!

hämtaimages

Imorgon ska jag iväg till gymmet på morgonen och sedan är det tänkt att pappa och lillebror ska komma upp och hälsa på! :D


En härlig dag i solen!

Idag har jag verkligen tagit till vara på det fina vädret!

Jag mötte upp Nathalie, Christina och Therese med barn vid halv 11 för en promenad och fika. En bit efter vägen mötte vi Helena så hon hängde också med. Vi gick en lagom promenad på en timme och stannade på Tecnichus och fikade. Tänk att jag har bott i stan i snart 10 år och har aldrig varit in där. Det fanns bra med plats för vagnarna och mycket bord och lekhörnor för barnen, jättebra ställe! :)

image

Barnvagnskaravanen!

image

Tjejligan och en liten kille :)

image

Min lunch, hur gott som helst!!

image

Ett gruppfoto innan vi skildes åt!

Efter fikat gick jag upp till Noras skola för att hämta henne så det blev en timme till gåendes ute i solen, hur skönt som helst. Hoppas på fler såna här dagar nu!

image

image

När jag kom hem gick luften ur mig och jag är skittrött, kanske skulle ha vilat lite så jag orkar vara vaken en stund ikväll med barna.

Har även hämtat ut ett roligt paket med lite kläder till mig, trodde jag skulle få skicka tillbaka mer än hälften men jag kunde ha alltihopa!! Nu behöver jag inte använda mammabyxorna lika ofta ;)


Vilken härlig fredag!

Vilket väder vi fick idag, solen skiner och det är riktig vår i luften!

Jag vaknade av Freja kl 5 imorse, hon var tyst och mysig men jag hörde att Amanda var inne hos Nora och sjöng för henne så hon skulle vakna. Jag klev upp 20 över för att göra lite mat till Freja eftersom hon inte ville somna om och då kom Nora och Amanda upp och skulle kolla på tv:n.

Jag somnade aldrig om och var upp och skällde på Nora och Amanda eftersom dom levde om. Bråkade, skrek, sprang omkring och var allmänt högröstade! Jag har försökt förklara att vi har grannar som kanske inte uppskattar att bli väckta så tidigt!

Var på lite dåligt humör så jag for iväg till gymmet och cyklade bort lite aggressioner efter att jag hade lämnat Nora på skolan. Jag cyklade 1,3 mil och det kändes i benen efteråt men man blir ju inte så svettig som jag önskar. Vågade inte springa idag eftersom knäna fortfarande inte är riktigt bra :/

Nu ska jag klä på mig och Freja och möta upp lite mammor med vagnar och gå på en promenad! Det ska bli så skönt och Freja kommer nog somna på 2 sekunder :)

Hoppas ni njuter i det fina vädret!


Tävling: Presentkort hos HejBaby.se!

Jag har i samarbete med HejBaby.se fått möjligheten att lotta ut 2 st presentkort á 250 kr!

Logga6En butik med lite tuffare baby- och barnkläder. Från nyfödd upp till 6 år samt lite för mamma och pappa. Vi trycker även valfritt Namt/Text på kläderna för vuxna och barn.

Det du behöver göra för att delta i utlottningen är:

  • Gilla HejBaby på facebook, då får du även ytterligare en chans att vinna ett presentkort där!
  • Besök HejBaby´s hemsida och kommentera detta inlägg med vilket plagg du skulle köpa om du vann ett presentkort.
  • Länka till tävlingen i din blogg (om du har någon).

Tävlingen pågår till och med 15 april!

Vinnaren kontaktas via mail och presenteras även här på bloggen. (glöm därför inte att lämna din mailadress tillsammans med kommentaren)

LYCKA TILL! :)


7 månader!

Tänk att lillfisen blir 7 månader idag!

Det känns som att det var igår som hon kom ut till oss samtidigt som det känns som att hon alltid har varit en del av familjen.

CIMG3629

CIMG3647

CIMG3658

Det har ju hänt litegrann den senaste månaden! :)

-Jag har slutat amma och hon äter allt som erbjuds, ersättning, välling, gröt, puréer, majskrokar och smörgåsrån (en lättnad att kriget är över). -Hon drar sig fram på golvet och blir snabbare och snabbare för varje dag. -Hon delar nu rum med Amanda och sover i SIN SÄNG på dagarna när hon vilar, på nätterna sover hon mest med oss fortfarande. Vi har sänkt spjälsängen ifall att hon börjar resa sig snart :)

Inga tänder har tittat upp än men jag tror inte att det är så långt borta, hon är ganska svullen nere i tandköttet så det kanske dyker upp något gryn snart?

Grattis Freja på 7-månadersdagen!


Helg!

Här var HELA familjen vaken strax efter 6. Två av dom har turen att få lägga sig och vila om en stund! :) Freja fick mat igår vid 22.30 tiden och har inte ätit en endaste gång under natten!!! :D Hon hade väldigt ont i magen och fick ur sig lite innan vi somnade strax efter 23. Fick ge henne nappen några gånger men annars har vi sovit! :D Världens bästa bäbis Idag gör jag helg, jobbar till 13 och sedan är jag ledig några dagar.. Freja blir 7 månader idag också! Kommer ett inlägg om det senare idag. Hoppas ni får en skön dag!!

Hår eller inte?

Läste lite tidigare på Aftonbladet om reaktionen som blev då det visades bilder på en tjej som hade en hårig armhåla under melodifestivalen!

Jag såg inte det just då men jag är nog en av väldigt många som faktiskt reagerar då jag ser en tjej som har hår under armarna eller orakade ben. Jag vet inte varför men jag har alltid gjort det och kommer nog alltid att göra. Precis som när jag ser en kille som INTE har hår under armarna, tycker det är precis lika "konstigt". Jag rakar mig och kommer nog alltid att göra.  Jag gör det inte för någon annans skull utan för min egen, jag vill inte vara hårig och jag tycker inte att det är särskilt snyggt eller sexigt som tjej att ha håriga ben och armhålor. Alla får göra precis som dom vill, vi är alla olika och tur är väl det!? ;) Jag skulle aldrig kränka någon som det har gjorts i detta fallet.

Vad tycker du om kroppsbehåring?


Dagens tAKiDA!

Halo!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=orrfqimEnis&feature=related[/youtube]

Älskar denna lugna version ♥


Hård i magen!

Vi har kommit hem efter en trevlig kväll hos Nathalie. Vi käkade lite korv med bröd till middag och sedan blev vi bjudna på bullar, cola och te! :) Nu ligger Nora och Amanda i sina sängar och sover vilken sekund som helst, Freja sitter kvar i bilstolen och sover. Har lagt fram kläder inför morgondagen så jag slipper tänka på det då och så har Nora packat sin väska! Freja är stenhård i magen och skriker när hon försöker bajsa, bytte 3 blöjor hemma hos Nathalie och det kommer bara små små kluttar. Tycker så jäkla synd om henne. Hon åt drygt 1/3 burk med katrinplommonpuré på eftermiddagen så jag hoppas det hjälper till lite på traven snart! Jag ska snart slå mig ner i soffan och kika lite på tv:n innan det är dags att sova. Det blir inge BB ikväll, vi spelar in det istället och kikar på det imorrn. Det funkar inte att sitta uppe så länge och innan jag har kommit i säng efter alla bestyr så hinner klockan bli nästan 12!

Snapshot_20120314Trött tjej efter en lång dag!

P.S Imorrn kommer det en ny tävling, missa inte det!


Lill lördag!

Onsdag=lill lördag men här blir det ingen fest ikväll! ;) Jag har haft en till bra dag på jobbet idag, kändes lite bättre idag att komma dit. Inte lika nervöst iallafall! Har gjort klar utbildningen från igår och börjat på en ny som verkar vara lite långdragen.. Det var ett jäkla pådrag med poliser och 2 bussar utanför som jag höll koll på några timmar också, vet inte vad det handlade om. Med lite tur så kanske det står i tidningen imorgon! Är jättetrött och skulle kunna gå och lägga mig och sova men jag ska ta med mig barna och åka ner till Nathalie och Ellen. Mats är hos Nyppa så vi ska ha en liten tjejkväll. Blir inte borta så länge eftersom Nora och Amanda måste i säng i tid. Har köpt ny ersättning idag, dom hade inte den Freja brukar ha så vi får se hur det går med den här. Men vad jag har hört så ska det väl egentligen inte vara någon större skillnad på innehållet!? Nu ska jag packa väskan och stoppa in ungarna i bilen. Återkommer ikväll med lite tur! :D

Freja sätter fart!

[videofyme id="433077" width="480" height="320"]

Här är det någon som har blivit snabb under tiden jag har varit på jobbet! :)


Ny dag, ny utbildning!

image Nyduschad och väldigt trött. Freja har inte haft sin bästa natt inatt om jag säger så! Nu ska jag äta lite frulle och sedan måste jag göra något åt håret och ansiktet! :) Blir en ny dag på jobbet och jag ska göra klart utbildningen från igår och börja på en ny.. Det känns bra det här!

Goodnight sweetheart!

Dagen är snart över och jag ska krypa ner bredvid älsklingen i sängen. Får se hur länge vi kan hålla om varandra innan Freja vaknar och vi tar in henne till oss. Natten som var sov hon i sin säng till tolv och sedan fick hon sova med oss. Hon fick mat vid 3 och sedan sov hon vidare tills Mats väckte henne imorse efter att jag hade åkt på jobbet! Imorgon ska jag kliva upp kl. 6 så jag hinner duscha. Hoppas på att få sova några timmar iallafall :) Nu ska vi se klart BB och sedan slänger jag mig i sängen..

Godnatt!


Våran flaskkamp!

Nu, äntligen får jag fingrarna ur att skriva om våran flaskkamp som vi hade med Freja!

Jag fick ett önskemål att skriva om detta och jag vet att det är fler där ute som är i samma sits som vi var och jag hoppas jag kan ge er lite hopp med detta inlägg.

Allt började i slutet av november 2011, vi tänkte prova att ge Freja flaskan för att se om hon blev lite mättare och kanske kunde sova lite längre på nätterna. Jag tyckte också att det kunde vara skönt att veta att hon tar flaskan OM det skulle behövas! Men det ville sig inte alls så vi gav med oss ganska snabbt. Jag orkade inte se henne ledsen och det var ju mest för min skulle vi skulle testa.

Vi provade någon gång i veckan och under 3 månaders tid så drack hon ersättning ur flaskan 2 gånger! Dom gångerna hon gjorde det sög hon direkt och det var som att hon inte var medveten om vad hon gjorde :)

Ju längre tiden gick desto mer stressad blev jag eftersom jag snart (idag) skulle börja jobba. Jag ville ju veta att hon fick i sig något under tiden jag var borta.

Vi fick tips om olika flaskor och metoder men inget av det fungerade. Vi var uppe och gick med henne, låg i sängen, satt i soffan, satt vid matbordet osv. Vi testade att ge henne på olika tider under dagen och med olika innehåll och temperaturer! Jag sa till Mats att det bästa vore ju att lämna bort henne eller att han får kämpa med henne och jag håller mig hemifrån några timmar. Han var inte riktigt med på noterna och jag tyckte också att det kändes som att plåga henne :/ Jag hade ju fortfarande mjölk kvar så det var ju ingen jättepanik... Tänkte att någon gång måste det ju gå!?

Många sa att det är inte alltid barnen vill ta flaskan och aldrig äter från den men jag ville inte riktigt tro på att mitt barn skulle vara en av dessa. Någon gång måste dom väl kunna lära sig?

Ett tag var Freja duktig på att äta gröt och fick då i sig en del vatten från flaskan så hon kunde ju om hon ville.. Sedan blev hon sjuk och hon ammade hela dagarna. När jag skulle börja med gröten igen efter förkylningen så gick den inte ner alls, ingenting jag provade! :/

Mitt sista hopp var en flaska med latexnapp, jag var så laddad. Jag var övertygad om att hon skulle ta den direkt! Varför inte? Det var väl klart att hon skulle ta den när alla hennes vanliga nappar är i latex! Ni kan ju gissa hur ledsen och uppgiven jag blev när hon vägrade den också...

Mats sa att nu ger vi oss, det är ingen mening. Jag suckade och tänkte att vi kanske skulle ta och ge oss. Vill hon inte så vill hon inte.

Från någonstans fick jag tillbaka hoppet och ville forsätta kampen. Jag är ju oxe och därmed ganska envis ;)

Den 28:e februari vände det, jag lurade i Freja både ersättning och välling. Hon ville inte ha gröten under dagen så hon fick välja när vi satt vid köksbordet. Skeden eller flaskan och hon valde flaskan! Sedan dess har det bara gått bättre och bättre med all mat :D Hon äter en rejäl portion gröt till frukost och slukar allt som kommer i flaskan. Vi använder samma flaska hela tiden till ersättningen och vällingen så hon inte blir förvirrad och inte vill ha den. Hon äter de flesta puréer och smakar mer än gärna på allt som vi ger henne :D

Jag har inte ammat sedan detta magiska datum, vi funderade ett tag på om jag skulle amma lite på morgonen och kvällen men risken skulle ju kanske finnas att hon skulle vägra flaskan igen. Det vore ju jättedumt efter all denna kamp!

Allt fungerar hur bra som helst nu och vi är alla nöjda och glada. Det är jätteskönt att Mats kan hjälpa till mer och jag slipper oroa mig nu när jag har börjat jobba. Jag saknar amningen ganska mycket men någon gång kanske jag får chansen att amma ännu ett barn :)

Så många gånger jag har varit ledsen, uppgiven, förtvivlad, haft ont i magen och tyckt synd om Freja, det går nog inte att räkna till. Men det var värt det!

Ni kan läsa de inlägg som jag har skrivit om våran kamp här!

Det visade sig att Freja är lika envis som sin mor men efter 3 månaders slit så fick vi utdelning ♥

Snapshot_20120208


Utsikt!

Sån här fin utsikt har jag från mitt fönster på jobbet! image Inte så dumt va? :)

Hemma från jobbet!

Första dagen på jobbet har gått jättebra, tiden gick så snabbt så jag hann inte ens klart med det jag hade tänkt! Jag fick mitt behörighetskort, blev presenterad för mina kollegor (igen!) och så påbörjade jag en webbutbildning :) Den hann jag inte klart med så jag ska fortsätta imorgon. Det känns jättebra så här efter första dagen och jag hoppas det känns bra om några veckor också! ;) Vi har precis hämtat hem Nora och sitter och fikar lite, ska försöka ta det lite lugnt innan vi ska iväg på Amandas dans kl. 17. Hon var hemma från dagis idag för att hon hade feber inatt men nu är hon lika pigg som vanligt!

Glöm inte tävlingen!

Ni glömmer väl inte bort att tävla om fina grejer från bambino?! Tävlingen hittar du i sidomenyn under pågående tävlingar! :)

Den stora dagen är kommen!

Ligger i sängen och laddar för att kliva upp, hela jag är skakis! Hoppas jag kan äta lite frukost iallafall. Fan att jag ska vara så nervig... Känns konstigt att jag ska jobba när Freja är så liten men jag tror det blir bra :) Vi hörs när jag kommer hem igen ;)

Dagens tAKiDA!

End is near

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_Pz8j9NhKY0&feature=related[/youtube]


Nytränad och slut!

Har ganska precis kommit hem efter ett pass på gymmet och en kopp te hos Nathalie. Det var lika kul som alltid med SH´BAM men mitt knä ville inte riktigt vara med, fick jätteont i vissa rörelser. Istället för att springa lite efteråt så cyklade jag 4km. Nathalie ringde och ville ha lite sällis så jag for bort till henne en snabbis innan jag for hem igen. Här hemma kollas det på hockey så jag håller mig undan, ska strax hoppa in i duschen och sedan måste jag förbereda lite inför morgondagen. Jag börjar bli mer och mer nervös och stressad nu men det ska nog gå bra :) Idag har vi haft fullt upp med att möblera om i Amandas rum som numera delas med Freja. Det blev ganska bra men vi ska tapetsera om så fort vi får lite pengar över. Då kommer det bli skitbra! Vi får se hur det går för Freja att sova där inne inatt, misstänker att hon kommer att sova med oss större delen av natten.. Kylen har gått sönder också och älsklingen fick världens stöt, han har fortfarande ont i armen och jag tycker så synd om han! :/ Vi har fått igång den men vi har ingen aning om vilket gradantal den är inställd på så jag hoppas att mjölken är kall imorrn till frullen. Nä, nu väntar duschen!

9½ år! ♥

CIMG0780

Idag firar jag och älsklingen 9½ år tillsammans!

Om ett halvår har vi varit tillsammans i 10 år, känns nästan overkigt. Har ni några bra förslag på hur vi kan fira detta?


Börjar bli nervös!

Imorrn vid den här tiden är jag på mitt nya jobb och jobbar min första dag! Det börjar bli lite nervöst faktiskt, det känns skönt att jag har träffat alla någon gång tidigare men jag vet knappt några namn alls. Det kommer kännas konstigt att kliva upp så tidigt och göra sig klar och sedan lämna Freja hemma.. :/ Ni kan ju skänka mig en tanke imorgon och hoppas att det går bra ;)

Big Brother!

Jaha, då är Rodney tillbaka i huset och jag gissar på att han får stanna efter imorgon. Jag hade hellre haft kvar Widerstedt i huset men han fyller ut hennes plats ganska bra. Stör mig på hans sätt att gå, hoppas dom inte filmar hans ben så mycket under hans tid i huset! Vad tycker ni om Roddan?

Söndag!

Det blev ingen träning ikväll, Zandra hade ont i halsen och älsklingen ville ut och köra lite så vi gjorde det istället! :) Han är så duktig och jag känner mig nästan FÖR avslappnad när vi är ute och åker... Imorrn blir det nya tag med träningen, det blir ett pass SH´BAM och lite löpning efteråt! Längtar redan.. :) Nu ska vi kika på Big Brother och äta kladdkaka som jag har gjort, hoppas på att den är god.

CIMG3550


Första gången Freja drar sig framåt!

[videofyme id="430068" width="480" height="320"]

Nu får vi hålla reda på alla grejer efter golvet, snart går det undan med en väldans fart! :)


Bäbis eller inte?

Har funderat lite på en sak och det skulle vara kul att veta vad ni tycker! Freja blir 7 månader till veckan och hon börjar bli riktigt stor nu. Det känns konstigt att kalla henne bäbis samtidigt som hon är min lilla bäbis (och kommer nog alltid vara). När är bäbistiden förbi och när blir dom "barn på riktigt"? Vart drar man gränsen? När dom sitter själv, när dom får tänder, när dom vet vad dom vill? image Några dagar gammal.. image Snart 7 månader, fortfarande en bäbis?

Fotbollsträning!

image Här springs det hinderbana, barna ser pigga ut! :)

Det kommer tänder!

Nu är det en tand på gång.. Och inte är det på Freja utan på Amanda, hon håller på att få en kindtand! Hon visade det för mig imorse, tur att hon inte har ont eller så som bäbisar brukar ha! :)

Life's good!

image Känner mig allmänt lycklig idag!

Träningsvärk från helvetet!!

Jag kan knappt lyfta Freja idag, gårdagens träning gör sig påmind. Tror det är armhävningarna som är boven! :) Trots att det gör skitont så är det ändå skönt på något sätt... Träning väntar ikväll igen!!

Skön kväll!

Jag har haft en mysig kväll här hemma med alla barn, deras kusin och min lillasyster! Älsklingen kom hem vid 21 tiden också och tittade på slutet av melodifestivalen. Tycker att det var en bra låt som vann men jag tyckte så jäkla synd om Danny. Andra året i rad som han kommer 2a.. :/ Nu ska vi sova så vi orkar upp imorrn. Nora har fotbollsträning och jag ska träna med Zandra på kvällen. Hoppas på att kunna klämma in lite övningskörning och kanske en promenad också! :) Natti natti!

Melodifestivalen!!

Jag gjorde ris och korvstroganoff till middag idag och jag fick godkänt från allihopa, skönt! :) Jag, Emelie, Amanda och Freja har varit på affärn och köpt lite gott till ikväll och nu väntar vi på att melodifestivalen ska börja! Nora och Julia sitter vid datorn, Emelie läser en tidning och Amanda matar Freja och tittar på bolli. Vi har lite olika favoriter här hemma inför kvällen, vilken hejar du på?

melodifestivalen-2012-logga_191059023

Molly, Danny, Thorsten, Loreen, Ranelid??


Barn barn barn...

Tittade in på Amandas rum och såg detta.. image Frågade om dom hade lekt klart och om dom skulle städa. Nej, det hade dom inte.. Dom skulle fortsätta leka snart. Går in i köket för att börja med maten och möts av detta.. image Dom tror inte att jag vet att dom är där.. Haha, allvarligt? Dom pratar ju för fullt men det kanske inte hörs genom täcket eller?? :)

Fullt hus!

image Freja har precis somnat och jag skulle vilja göra detsamma! Jag ska försöka hålla mig vaken eftersom vi har lite besök här hemma. Emelie är här och sitter och pysslar med barna i köket och snart kommer Julia hit. Emelie blir nog kvar hela kvällen och Julia ska sova kvar :) Full rulle... Kanske kan jag blunda en liiiten stund iallafall? ;)

Skön start på dagen!!

Gomorron!! Fan vilken skön start på dagen jag fick idag. Jag klev upp kl 7 med Freja, vi åt frukost och bytte om. Strax efter 8 var jag och Zandra på gymmet! Jag hade som mål att gå/springa 4km under tiden Zandra hade i förrgår (31.44, jag orkade inte ens 4km då). Jag klarade det på 29.56, stolt! Tanken är att komma under 25 innan månaden är slut :) Sedan tränade jag mina spagettiarmar och axlar innan vi avslutade passet med att cykla 5km! Det känns så skönt!! :) Nu ska jag in i duschen och sedan får vi se vad denna dagen erbjuder!

Dagens tAKiDA!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zj4m17leW8s[/youtube]

Silence calls


Världens snabbaste fredag?

Dagen har gått så jävla snabbt och snart är det dags att sova igen.. Inlägget jag skulle skriva om flask-kriget får tyvärr vänta till en annan dag. Nettan kom hit vid 13 tiden och i samma veva kom Ida och hämtade Nora och Amanda, hon tog med dom och fikade lite och sedan åkte dom hem till henne. Dom kom hem vid 17 tiden igen! 429248_10150862427494988_787599987_12798214_854931545_n

Coolaste brudarna i stan!

Under tiden Nora och Amanda var hos Ida kunde jag och Nettan sitta i lugn och ro och titta på en massa gamla kort och surra :) Hon skulle ut ikväll och jag blev faktiskt lite  avis! :) Synd att hon bor så långt borta så att vi inte kan ses lite oftare.. min underbara kusin!

Tiden har gått så jäkla snabbt här ikväll, efter middagen började jag och barna och lägga ett pussel på 1000 bitar och helt plötsligt var klockan halv åtta och dom hade missat bolli! Nu sitter vi och väntar in BB och sedan blir det bums i säng.

Klockan ringer tidigt imorrn, gymmet väntar kl 8 med Zandra!!


Jag tävlar igen! :)

Jag tävlar hos Ett liv vid havet om en väska Willvin Leatherette Burgundy från Willvin! Tävla här du också!

Älskling!

image Det behövs inga ord!

Mys!

image Jag och Freja ligger och myser i soffan och tittar på Lyxfällan! :) Vi väntar på att Nettan ska höra av sig, hon ska komma och hälsa på oss idag! :D

Nattkludd

Freja har precis ätit lite, försökte få henne att somna om istället men det gick inte. Hon har iallafall sovit 4½ timme sedan förra målet och innan det sov hon några timmar också, i sin egna säng dessutom! Nu sover hon med oss, mysigt :) Senare idag tänkte jag försöka skriva ihop ett inlägg som sammanfattar våran kamp med flaskan, fick ett önskemål om detta då det är fler som tydligen har samma problem som vi hade! Det är så skönt att vi lyckades få till det till slut :) Nu ska jag sova lite till..

Dagens träning!

Zandra körde slut på mig i gymmet idag, hon peppade mig skitmycket och till slut kunde jag knappt andas. Benen var som spagetti fast lika tunga som bly och middagen stog mig uppe i halsen. Ansiktet lyste rött men det var riktigt skönt efteråt! :D Har satt upp lite mål till slutet av månaden som jag ska uppnå så nu är det bara att köra järnet!

Nu kör vi!!

image Är fortfarande mätt efter middagen men den känslan ska bort nu, bandet väntar! :) Inviger nya skorna som jag fick av mamma, hoppas dom är grymma!

Tagga!!

image En bild från igår! Sitter och taggar inför lite träning med Zandra om en stund. Ska bli skönt att svettas lite :) Det har varit fullt upp här idag med 2 "bäbisar", har inte haft tid att sitta vid någon dator eller telefon! Ellen var här till 13 och sedan har vi tagit igen lite tv-program och så har jag vilat en stund :) I måndags var jag förresten på ett SH'BAM pass, vet inte om jag redan skrivit det? Skönt att vara igång igen efter all förkylning!!

Barnvakt!

image Imorse klev jag upp strax efter 6 för att åka och hämta Ellen! Vi är barnvakt idag och än så länge går det bra. Ellen har precis somnat efter lite mat och resten av ungarna är i vardagsrummet och leker :) Bilden är från förra gången då vi var barnvakt :)

Påminnelse!

In och tävla med er!! ;)

Namnlös7

Klicka här för att vara med du också!


Dagens tAKiDA!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4M-I1flvh8M[/youtube]

You learn


Sovdags!

Vi har haft en jättebra dag hos mormor och morfar! Vi har ätit alldeles för mycket som vanligt när vi är där,  åkt pulka och stjärtlapp, pratat och tittat på lite gamla bilder :) Min kusin kom och hälsade på en sväng också och hon kommer hit imorgon någon gång!! :D Mats körde hem också och det gick jättebra trots att det var mörkt, han är så duktig! Vi kom hem vid åtta och har kikat på tv:n och jag ska alldeles strax krypa ner i sängen. Imorrn ska vi upp tidigt, jag ska hämta Ellen halv 7! Vi ska vara barnvakt :D

Stjärtlappsrace!

[videofyme id="424919" width="480" height="320"]

Jag och Nora tävlar med stjärtlapparna :)


Soffhäng!

image Två trötta tjejer sitter och tittar på skidskytte! Vi ska äta middag när skidorna är slut, det blir potatis och fläskfilé!! :) Älsklingen var duktig och körde hela vägen hit tidigare, får se om han orkar köra hem också. Vi hade en skön stund ute tidigare, kommer upp en film lite senare när jag och Nora tävlade med stjärtlapparna ;)

Härligt!

image Nu ska vi åka pulka och stjärtlapp!! :)

En dag i Huljen!

Vi håller på att göra oss klara för att åka till mormor/gammelmormor! Det blir en heldag i Huljen med andra ord. Vi ska äta våfflor till lunch, sedan ska vi ta med oss fika och gå ner till sjön. Där ska vi åka lite pulka och stjärtlapp är det tänkt. Jag hoppas verkligen att det blir fint väder! Innan vi åker hem ska vi bli bjudna på middag, vet inte vad än men säkert något gott! :)

Rakad!

Älsklingen har pratat något år om att han är sugen på att raka av sig håret men han har velat fram och tillbaka och jag har väl inte varit så positivt inställd till det..! ;) Tidigare när jag var hos Nathalie så såg hon denna bilden på facebook med texten "Bara för din skull Jannice Nordin :)"

425771_10150633501913585_535423584_9484886_396265792_n

Jag fick en chock!! Jag trodde aldrig att han skulle göra det och jag vet inte riktigt vad jag tycker om nya frisyren än.

Jag har aldrig sett han utan hår tidigare så det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig. Blir lika snopen varje gång jag tittar på han!

I vilket fall som helst så är det fortfarande samma människa och jag älskar honom oavsett om han har hår eller inte.. ♥

Imorgon kanske jag tycker det är jättefint..!? :)


Dagens tAKiDA!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tubgRpiCTR0&feature=related[/youtube]

Between the lines


Kontroversiell barnyoga!

Jag har inte ord.. fy fan! Jag antar att ni redan sett den fruktansvärda videon när små spädbarn kastas omkring, kontroversiell barnyoga kallas det visst. Kan inte för allt i världen förstå hur man kan utsätta sina barn för detta? Videon kan ni se här , känsliga personer bör nog inte se detta!

Hektisk eftermiddag!

image Vi har farit och flängt hela eftermiddagen, nu kan jag andas ut lite! :) Jag och Freja sitter på Amandas dans och fördriver tiden med att pilla på mobilen. När dansen och Noras träning är slut ska vi åka hem till Nathalie. Nora och Amanda ska få bada och jag ska snacka skit ;) Freja får leka med Ellen under tiden! Längtar tills jag ska sova ikväll, älsklingen har nämligen vädrat våra täcken och kuddar och så ska vi bädda rent, underbart!!

Tisdag!

Gomorron!!

Här var vi uppe med tuppen, trots att det är sportlov så ville Amanda gå på dagis. Dom har ändrat reglerna så det är okej att hon är där sina 15 timmar trots att det inte är någon skola och jag är hemma. Jag kan förstå henne eftersom hon har varit sjuk så länge och hon gärna vill umgås med sina kompisar istället för syrran ibland! :)

Freja har sovit ganska okej inatt, hon sover fortfarande med oss. Lägger vi henne i hennes säng så vaknar hon hela tiden och verkar orolig. Hon åt vid 22 tiden och sedan ville hon ha mat igen vid halv 5. Mycket bättre än när jag ammade! :D Jag har förresten inte ammat någonting alls sedan vi bestämde oss för att ta fighten med flaskan på allvar och det har gått skitbra. Jag har inte behövt pumpa ur på nästan 2 dagar heller..

Tror jag ska försöka vila lite nu, i eftermiddag blir det öppna förskolan, dans och innebandy!

Snapshot_20120306_2

Snapshot_20120306_4

Snapshot_20120306_6 Härlig puss va? =)


Tävling!

Namnlös7

Tävlingsdags igen!!

Detta ingår i paketen!

Mjuk haklapp 2-pack: Mjuk haklapp i frotté som gör matstunden roligare. Lätt att fästa och rullas enkelt ihop i skötväskan.
Puréburk: Helt tät med smidigt skruvlock och lätt att diska. Kan värmas i mikro.
Äta själv bestick: Barnet får ett säkert grepp direkt i såväl höger som vänster hand. Skaftets smarta tumstöd och vinkel ökar chansen att maten hittar rätt.

Tävlingsregler!

*Kommentera detta inlägg med ditt bästa tips på hemmagjord barnmat (glöm inte att lämna namn, e-post och ev bloggadress) *Länka till tävlingen i din blogg eller på facebook (använd gärna min bild och/eller texten "Jag är med och tävlar hos Småbarnsmamma om ett "mat-kit" från bambino")

Tävlingen avslutas den 19/3 kl. 23.59!

LYCKA TILL


...

Snapshot_20120305_3

Några sekunder efter förra inlägget... trött tjej! :)


Just nu

Snapshot_20120305_2

Jag och Freja myser i soffan Nora och Amanda är ute och leker Mats är hos Nyppa

Lugnt och skönt! ♥


Godmorgon!!

image Gröten är intagen och nu sitter Freja och geggar med lite päronpuré! :) Vet ni vad!? Freja har sovit mellan 1 och halv 8 inatt!! Hon vaknade och fick mat vid halv 1 och sedan har hon sovit med undantag för nappinstoppning.. Jag har legat och väntat på att hon ska vakna och vilja ha mat så jag har inte sovit så djupt. Men fatta vad underbart! Jag kan bara hoppas att vi får bort nattmålen snart så jag kan sova en hel natt ostört :) Vore ju jättebra eftersom jag börjar jobba om 8 dagar... Ser ni vilken fin haklapp Freja har? Snart kan du vinna likadana i andra färger, det och lite annat ;)

Sportlov!

Ja, då var denna dag över. Den har varit jättebra! Det var så kul att träffa min faster, farbror och kusin med familjer hemma hos farmor! :) Middagen var godare än vad jag trodde att den skulle vara så det gick ner en hel del. Ser ut som en uppblåst elefant just nu.. Ungarna ligger och sover och jag ska göra älsklingen sällskap i sängen. Misstänker att jag somnar på 5 minuter som vanligt! :D Imorrn behöver jag inte ställa någon klocka, det är nämligen sportlov!!!

Dagens tAKiDA!

En gammal goding!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OicwI88-82Y[/youtube]

Is it right


Jag ska bli moster! ♥

Nu får jag äntligen avslöja världens roligaste nyhet!!

JAG SKA BLI MOSTER

Min älskade lillasyster och min bästa vän ska bli mamma. Jag kan fortfarande inte förstå det, jag är överlycklig! Jag har väntat på detta, hon har längtat efter barn så länge jag kan minnas och hon kommer att bli en underbar mamma. Hon har varit barnvakt till Nora och Amanda många gånger så hon vet vad som väntar :) När hon ringde och berättade att hon var gravid så blev jag nästan lika glad som när jag själv plussade med Freja. Och det bästa av allt är att jag kommer att vara med när denna lilla krabat kommer till världen! ♥ Bäbisen är just nu beräknad till den 5 september, vi får se vad det blir efter ultraljudet i april! :)

Alskar_nar_min_syster_ar_och_halsar_pa_Hon_ar_den_basta

Eftersom ni är lika nyfikna som jag så hittar ni hennes blogg HÄR! ;)

Jag älskar dig Malin och är så glad för er skull ♥


Dagens middag!!

image Det ska bli så gott!! :)

Kalasfina!

image image Nu är vi redo för kalas, det är bara Freja som ska byta om och sedan åker vi neröver! :)

Farmor 80 år!

Idag ska vi på kalas, det är min älskade farmor som fyller 80 år!

CIMG0849

Grattis världens bästa farmor, hoppas du får en fin dag med alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn!

Jag älskar dig ♥


Strömavbrott

image Vi har strömavbrott här hemma så vi får tända ljus inne på toaletten, ganska mysigt :)

Godnatt!

Dagen har varit hur bra som helst. Förutom promenaden tidigare har jag och älsklingen varit ute och övningskört! Vi har varit ute totalt 2½ timme med bilen och det har gått hur bra som helst.. Vi har avklarat start i backe, parkering, landsväg och isunderlag bl.a. :) Det är lite ovant att sitta bredvid och det jobbigaste är när det ska backas och jag inte har någon kontroll men det är skitkul!! Nu ska jag sova, kalas står på schemat imorrn om alla är friska och krya. Natti natti!

Bilder från promenaden!

image image image image image image image Vi var ute i nästan 1½ timme och Amanda klagade inte en enda gång! :) Freja sov hela vägen så det var lugnt och skönt. Hoppas på bra väder under lovet nästa vecka också!!

Övningskörning

image Se upp i backen, tusen hål i nacken! :)

Promenad

image Jag, Amanda och Freja är ute på en härlig promenad! Vilket underbart väder!!

Härliga dag!

image Vilken härlig dag att vakna upp till! Freja vaknade vid halv åtta och sedan försökte jag roa henne så vi kunde dra oss en stund. Halv 9 var hon inte så road längre så då klev vi upp. Amanda satt och tittade på tv:n och Nora satt vid datorn. Vi åt frukost och Freja fick gröt, hon åt massor idag!! :) Vi har inga planer för dagen, ut en stund måste vi iallafall och så hoppas jag på att få åka lite bil. Det blev ingen övningskörning igår. Vad ska ni göra idag? :)

Dagens tAKiDA!

Ni har väl inte missat denna sköna video som kom ut igår?? :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lai7tu3alHQ[/youtube]

Fire away


Paket!!

image Har fått hem ett paket idag... Håll utkik, snart kommer det en tävling här!! :)

HJÄLP!

Jag måste ha er hjälp!!

Vet ni om dessa MAM nappar finns att köpa någonstans? Dom finns inte på deras hemsida så dom kanske är utgående? Blir besviken om dom inte finns längre, det är ju den enda nappen som funkar just nu och jag vill inte hålla på att byta flaska och napp redan när Freja precis har lärt sig att ta flaskan! :/ CIMG3512 Jag vet att ESSKA har liknande men det är inte riktigt samma sak.. Vi har redan testat med den..


Friday I´m in love!

Äntligen helg igen, inte för att det gör så stor skillnad i vardagen men ändå! :) Solen skiner och nu börjar det äntligen kännas som vår. Det blåser en del idag men förhoppningsvis så försvinner snön lite snabbare! Jag har precis skrivit klart en inköpslista så jag ska åka och handla lite senare. Måste lägga ner huvudet ett tag först och vila lite.. känns som att jag knappt har sovit inatt fast jag har gjort det. Älsklingen tog första matningen av Freja vid 1-tiden så jag kunde somna om direkt när hon blev tyst och sedan tog jag matningen vid 5! Hon äter nu var 4:e timme istället för var 3:e och hon äter mer och mer ur flaskan. Nu blir det drygt 160 ml vid varje matning, hon är så duktig :D Jag har inte ammat få flera dagar och det känns faktiskt okej, jag hade ju lite ångest i början. När jag ser att hon vill ha flaskan och hon är nöjd så  känns det bra! Att Mats också kan hjälpa till känns hur bra som helst och han tycker det är kul. Vi har lite problem med att hitta nya nappar till flaskan hon använder, jag har letat på Coop, Ica, Hemköp och leksaksaffären. Det är bara Coop som har den modellen av märket men det är bara minsta storleken :( Vi skulle vilja ha lite större hål, hon ser ut att få kämpa så mycket för att få i sig nåt. Ska maila till MAM och se om dom har några på lager! :D Jag hoppas på att någon kanske vill vara barnvakt lite senare idag så jag och älsklingen kan åka ut och övningsköra lite.. ;)

Snart helg!

Det har varit en händelserik dag idag. Jag har hunnit göra massor och snart ska jag stupa i säng! Jag började dagen med att möta upp syrran på stan, jag köpte lite kläder till Freja som jag visade tidigare och så gick vi omkring och kikade lite. Sedan hämtade jag hem barna och Nora hade med sig en kompis hem idag. Vi fikade lite och sedan kom Zandra och Liam bort och hälsade på. Vi var ute i solen och sedan gick vi på en promenad med vagnarna. Jättehärligt! :) När jag kom tillbaka från promenaden så packade jag in familjen i bilen, jag släppte av Mats hos Nyppa och sedan for vi andra hem till Nathalie och Ellen. Vi tog en promenad till Frasses för att äta lite middag och sedan gick vi hem till Nathalie igen. Där fick vi lite fika och så surrade vi en del som vanligt.. Vi for hem vid åtta och då var det bara för barnen att krypa ner i sängarna. Jag for och hämtade Mats efter hockeyn och då fick han övningsköra med mig för första gången på vägen hem!! Han var lite nervös men det gick jättebra :) Freja fick ligga inne med Nora medans jag var iväg och det hade gått jättebra, dom sov båda två när vi kom tillbaka.. Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, Freja har precis vaknat men jag hoppas att hon tänkte ta och somna om snart! Godnatt!

Dagens inköp och brev!

Det här kom med posten idag

CIMG3556 Ett linne till mig, en ny body till Freja och en T-shirt till Mats! :) Vi var ju bara tvungen att beställa lite så vi är med och tävlar om en trevlig dag med grabbarna!

Det här köpte jag till Freja idag på stan

CIMG3558 2 tunnare mössor, 1 tröja, 2 koftor och ett par byxor i strl 74 som hon kan växa i!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CIMG3551 CIMG3552

Hur snyggt är inte linnet på en skala?? :)


Freja i hoppgungan!

[videofyme id="417470" width="480" height="320"]

Hon vet inte riktigt hur man gör men det verkar vara kul iallafall :)


Äntligen!

image Sååååååååå jävla underbart!! Nu vet ni vad vi kommer att göra på våran lediga tid :)

Bomber!!!

Vi somnade till slut inatt! Var upp en sväng vid 4 tiden och gav Freja mat, hon åt tills det var helt slut i flaskan (80 ml) och sedan somnade vi om. Hon vaknade igen vid 6 men då la jag henne på bröstet, ajaj, och sedan sov vi vidare till 6.45 då klockan ringde. Hon har precis ätit igen, blandade 100 ersättning och 60 bröstmjölk. Hon åt 120 ml, det tar sig!! :) Längtar tills jag kommer hem efter att jag skjutsat Nora och Amanda, då ska jag pumpa ur brösten och ta en VARM dusch. Har ont och dom är stenhårda! Kan tänka mig att det är ungefär såhär det känns efter en operation... Skulle nog kunna stå ut med det om resultatet blir bra, har inget emot att ha schyssta rattar istället för taxöron ;) Gomorron!

Nattuggla!

[videofyme id="416617" width="480" height="320"]

När det är dags att sova vaknar Freja och är pigg som vanligt... Klockan ringer om 6 timmar, ska bli kul att se hur många timmars sömn det blir inatt! :)


RSS 2.0