Jag vill vara bra på något..!

Jag har suttit och läst en massa bloggar ikväll och blir så himla avundsjuk på vissa!

Ju mer jag funderar desto mer inser jag att det inte är många saker jag är bra på eller som jag kan.. Jag vill ha ett intresse som jag brinner för och som jag är jävligt duktig på men jag har inget sånt!?

Här kommer en liten lista på en del som jag skulle vilja vara bra på och kunna göra: -måla -sjunga -fota -baka -laga mat -sy -skapa -inreda -skriva

Skulle kunna göra listan hur lång som helst..

Jag är inte kreativ på en fläck, den delen av hjärnan verkar inte fungera på mig :/ Vet inte vad jag fick istället? Mattehjärna? Kan man bli kreativ eller är det helt enkelt något man föds med?

 

Jag vill BRINNA för något men jag har inte hittat min grej än..

Vad är "din grej"?


Jag är redo att föda barn nu!!

Jag sitter på helspänn hela tiden och hoppas på att något ska hända snart! Vill att Malin ska ringa och säga att det är dags..

Åhhhh... jag längtar efter dig bäbis ♥

Det ska bli så jäkla häftigt att få vara med om detta, jag håller på att spricka av längtan! Nästan som att jag ska föda barn själv :)


Underbara familj! ♥

Jag har haft en underbar dag idag.. !

Malin och Emil har varit med oss nästan hela dagen och jag har bara gått och hoppats på att Malins vatten snart ska gå :) Längtar till förlossningen nu, antar att dom också gör det ;)

Vi har varit och hälsat på pappa ett tag och vi åt en tidig middag tillsammans allihopa, pappa blev sugen på biff och tomat från China så det var självklart att vi fixade det! ;) Han åt jättemycket men fick ändå hälften kvar som står i kylen. Antar att han äter upp resten ikväll redan!

Vi har även trimmat håret och skägget så nu ser han 10 år yngre ut ♥ Han var på riktigt bra humör och skrattade mycket, det värmer i hjärtat!

Nu väntar vi på Jens, Nathalie och Ellen och om en stund ska jag hämta hem stortjejerna från deras kompisar.

DET BLEV EN HELT UNDERBAR DAG IDAG!

   


Skön morgonpromenad!

Det regnade lite imorse när jag gick med Freja till dagis men det var skönt ute ändå och jag äger ju faktiskt ett par gummistövlar nu! :) image

Har du missat detta?

Ni har väl inte missat att det pågår en del tävlingar just nu?

Är du inte redan med så tycker jag att det är hög tid för det nu! Vem vill inte shoppa gratis???

________________________________________________________________________________________________________

Vinn presentkort värde 250:- hos Småkrabater.se

Klicka på bilden för att komma till tävlingen  

Tävlingen avslutas 4/9 kl.23.59!

Vinn presentkort värde 500:- hos Footway.se

   Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Tävlingen avslutas 10/9 kl.23.59!

Vinn presentkort värde 300:- hos Parts of Sweden 

Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Tävlingen avslutas 16/9 kl.23.59!

Kom igen nu!! :D 


Inskolning - dag 4!

Inget samtal kom idag heller så Mats gick upp och hämtade Freja vid 13.30! Det hade gått jättebra idag med men när dom var ute och lekte så satt hon mest och iakttog alla andra så dom trodde att hon började bli sjuk eller nåt. Än så länge har vi inte märkt av något ;) På vilan så hade hon legat inne på en madrass istället för i vagnen och hon hade somnat ganska fort! Det är så skönt att allt funkar så bra... än så länge! :D Imorrn ska vi bara lämna henne också och sedan är väl tanken att hon ska vara "färdig"! På måndag återgår jag till jobbet igen och Freja kommer att vara på dagis mellan 9-16.15 som det ser ut nu. Det kan hända att Mats hämtar hem henne lite tidigare också beroende på hur hans dagar ser ut!


Filmkväll!

image Det var längesedan nu men ikväll har vi filmkväll här hemma! "The hunger games" har precis börjat rulla :)

Så här blev håret!!

image Jag är numera en rödtott och jag tycker det blev ganska bra men är lite ovan! :) Mats blick gick inte att ta miste på, han såg inte så förtjust ut och kommentaren jag fick var: -Spännande! Vet inte hur jag ska tolka det!? ;) Vad tycker du, hiss eller diss? :)

Goodbye blondie!!

Färgning pågår... image Känner mig lite nervös.. :) Mats brukar tycka att jag ser så arg ut i mörkt hår så jag får väl le lite extra ett tag framöver! ;) Återkommer med resultatet!

Trött, frusen och huvudvärk!

Var på en promenad med Zandra efter att vi hade lämnat barnen på dagis.. Vi gick ner till Maxi för att köpa hårfärg till mig, efter mycket velande så bestämde jag mig till slut.. Det var så svårt när jag inte vet exakt hur jag vill ha det :) Vi får se hur resultatet blir sedan! ;) Jag ska äta något ägg nu och vänta in Nathalie som kommer hit på lunchen, ska krypa ner under filten i soffan tror jag bestämt. Känner mig så frusen, trött och så börjar jag få huvudvärk.. Vill inte bli sjuk nu! 

Gomorron!!

Jag och Freja har precis kommit hem efter att ha varit och lämnat Nora och Amanda på skolan, vi sitter och myser just nu! :)

Måste äta lite frukost och dra på mig lite mascara innan det är dags att traska upp till dagis!

   

Det kan vara sista gången ni ser mig som blondin på ett tag.. ;)

Gomorron!

 

Inskolning - dag 3 och utslag!

Har ju glömt att berätta hur det gick för Freja på dagis idag! :)

Fröknarna behövde inte ringa efter oss och hon hade ätit jättebra till lunch och sedan somnat på bara några sekunder! Hon hade varit lite ledsen när hon vaknade efter vilan men det gick snabbt över :) Imorrn ska vi bara gå dit och lämna henne och säga hejdå, är lite nervös men det går nog bra! Känns lite jobbigt att jag ska börja jobba igen och lämna bort henne på dagarna :( Bäbistiden gick så himla fort! Till något annat så har Freja fått en massa utslag över hela magen och ryggen.. Vet inte om ni minns att hon hade en massa utslag när hon var mindre också? Dom hon har fått nu känns precis likadant och ser lika ut så jag antar att det är luften som gör att hon blir så himla torr. Har smörjt henne rejält ikväll så vi får se hur det ser ut imorgon. Ena fröken hade lite lätt panik när vi kom för att hämta henne på dagis och tyckte vi skulle åka på VC. Hon besväras inte av det och jag antar att hon har känslig hud helt enkelt så vi avvaktar..  

  

Så här såg armarna ut i vintras!

Det verkar bli en orolig natt inatt, Freja har redan vaknat en gång och verkar ha väldigt ont i munnen.. blir det för jobbigt för henne så får vi prova med en alvedon!

Ska krypa ner tidigt ikväll jag med..


Vad tycker ni??

Har snöat in helt på att färga håret brunt/rött... Tror ni det skulle passa mig? image Känner alltid så här på hösten... :)

Själv på dagis!

Det har varit en jobbig natt och morgon för Freja! Hon har vaknat hur många gånger som helst under natten och snurrat runt, inte velat ha nappen mm.. Jag var skittrött imorse men var glad för att jag la mig i tid! :) Strax innan vi skulle till dagis tappade hon balansen i köket och lyckades på något konstigt sätt slå munnen igen och blodet bara rann.. Antar att hon slog upp samma sår som hon fick igår och så fick hon en fin fläskläpp på köpet :( Funderade nästan på att stanna hemma från dagis men hon fick vila en liten stund och så gick vi dit. Vi var kvar i en timme och sedan blev vi hemskickade! Hade så ont i magen, jag var ju inte beredd på att gå hem idag redan.. men hon bryr sig ju ändå inte om oss och verkar trivas med dom andra barnen så det går nog bra! Dom har ju inte ringt än iallafall och det är ju sovtid nu :) Jag har massor av saker som jag vill göra här hemma nu innan alla ungar kommer hem men jag blir som handlingsförlamad och vet inte vart jag ska börja.. ? Ska märka lite kläder iallafall och börja rensa på Amanda och Frejas rum.. skiten finns ju ändå kvar sedan om jag inte hinner bli klar!

Vad tycker ni om Frejas "onepiece" som Mats fyndade på Tradera? :)

Det är bland de första plaggen han har köpt HELT SJÄLV till något av barnen ;)


Jakten på gummistövlar fortsätter..

Freja fick ett par gummistövlar då hon fyllde år i storlek 20 men dom är alldeles för stora! Hon kan knappt gå i dom och dom ramlar bara av.. har tittat i alla butiker i stan men ingen har gummistövlar i mindre storlek än 20!

Jag blir galen, hon behöver ju ett par så hon slipper bli blöt om fötterna..

 

Är det helt omöjligt att hitta gummistövlar i storlek 18-19??


Redo för dag 3!

Stortjejerna är lämnade på skolan och jag har precis pratat med försäkringsbolaget om Frejas olycka igår. Nu ska jag bara äta lite frukost och sedan är jag redo för den 3e dagen på inskolningen! Vädret är inte det bästa så jag ska ta med mig varma strumpor så jag slipper frysa så mycket, det är rätt så kallt där :/ Efter att vi har hämtat tjejerna på skolan så ska vi åka direkt till pappa och hälsa på. Ska köpa med mig en jättefranska för han tycker inte att brödet dom bjuder på är så himla gott.. det är till att vara kräsen :P Var där igår också, det är så skönt att det är så nära så då kan jag hälsa på en snabbis varje dag! :D  

      

HA EN SKÖN DAG!


Kors i taket!!

Ikväll ska jag göra något som jag inte har gjort på flera veckor, ja kanske till och med månader!

Jag ska gå och lägga mig i sängen nu och klockan är "bara" 22.23! :) Jag har inte somnat före 1 på evigheter, vissa nätter inte förrän vid 2-3 tiden..

Är riktigt trött efter dagen och klockan ringer tidigt imorgon också!

GODNATT! :D 


Andra dagen på dagis!

Precis som förväntat så gick det jättebra idag också!

Hon vaknade tidigt imorse så hon var trött redan när vi gick dit, trodde hon skulle bli gnällig och vilja sova ganska tidigt men ICKE :) Hon röjde runt och lekte en massa och brydde sig inte om oss idag heller så vi satt alldeles ensamma i ett hörn. När fröken ville ta upp henne så räckte hon ut händerna och det var inga konstigheter alls med det..

 

Till lunch åt hon kebabgryta, ris och sallad. Hon har nog aldrig ätit så mycket någon gång tidigare och hon åt jättebra alldeles själv! Efter lunchen var det dags för vila så vi la henne i hennes vagn ute i kapprummet och hon slocknade på 2 minuter :D

Under tiden då alla barn sov och fröknarna var borta så fick vi den stora äran att torka av borden i köket, alla som har barn vet hur kul det är när dom har ätit ris!? Det var ris över hela golvet och på alla stolar och givetvis massor på borden.. hahaha.. det gick ganska snabbt iallafall eftersom vi hjälptes åt :)

Vi gick hem vid 12.40 eftersom jag skulle hämta Amanda kl 13 och Freja fortfarande sov. Fanns ju inte nån mening med att vänta på att hon skulle vakna där för att säga hejdå.

Det var en till lyckad dag med andra ord! :D

Imorgon ska dom gå ut på gården och leka medans vi stannar kvar inne! Misstänker att vi kan gå  hem en stund på torsdag ;)

Är så stolt över min dagistjej som inte är någon bäbis längre ♥ 


Frejas första olycka!! :(

Vi har precis varit på VC med Freja som har ramlat och slagit sig i vardagsrumsbordet!! Det var tandköttet som tog stryk men det ska tydligen inte vara någon fara. Tanden som kommer ut sedan kan bli missfärgad eller så kan den ha blivit upptryckt, det återstår att se! :(

image

Tycker så synd om min lilla tjej!


Tävling - Presentkort från Parts of Sweden!

Har du som jag en del IKEA möbler som börjar se tråkiga ut? Istället för att byta ut dessa möbler så kan man piffa till dom med smarta möbeldekaler som är anpassade efter just IKEAs möbler.

Parts of Sweden har jättefina dekaler som passar till märken som Malm, Lack, Pax, Bestå, Expedit mfl. På hemsidan finns även andra tillbehör till IKEAs möbler!

Jag har nu, i samarbete med Parts of Sweden fått möjligheten att tävla ut ett presentkort värt 300:-

Tävlingsregler!

1: Gilla Parts of Sweden och Nicki - Småbarnsmamma på facebook 2: Välj ut din favoritdekalhemsidan och lämna sedan en kommentar på detta inlägg där du motiverar varför just denna är din favorit

Tävlingen pågår från den 28/8-16/9 kl 23.59!

LYCKA TILL!


Inskolning dag 2!

Gomorron solstrålar!!

Då var det tisdag och det är dag 2 på inskolningen för Freja. Idag ska vi vara där mellan 9-13.30, hon ska både äta lunch och sova där. Spännande! :)

Visst ser hon laddad ut? ;)

Det kommer nog upp en del bilder under dagen på Instagram, om du inte redan följer mig så heter jag JANNICEN ;)  

Vi hörs senare!

Pssst.. jag har förberett en tävling åt er, riktigt kul faktiskt! ;) Den kommer upp om ca en timme!! 


Det pirrar i kroppen! ♥

Bäbisen kan komma när som helst nu och det bara pirrar i kroppen på mig!

Min älskade syster, gravid i vecka 39+0

Snart blir jag moster (igen), det känns lite mer speciellt denna gången faktiskt nu när jag vet själv hur det känns när ett barn kommer till världen! Att jag dessutom ska få vara med på nära håll när allt sätter igång gör mig ännu med spänd och förväntansfull! Jag har telefonen inom räckhåll hela tiden och jag bara väntar på att jag ska få ett samtal och kan åka iväg :)

Har precis beställt hem en "välkommen till världen" present till den lilla som ligger där inne i magen. Vi får se om jag hinner få hem presenten innan det är dags ;)

Åhh... lilla lilla hjärtat, jag älskar dig redan ♥ (och er andra syskonbarn också!)


Jag är så glad!!!

Vet ni en sak? Jag är så jäkla glad idag!! :)

Pappa har fått flytta hit upp till Härnösand idag (rehab) och jag tror att det kommer bli hur bra som helst! Lokalerna är jättestora och fina, personalen skittrevlig, pappa har ett stort eget rum med TV.. Ja, allt kändes super när vi var där och hälsade på idag :) Jag var även förbi en sväng nu ikväll för han var så sugen på nån kaka så jag köpte med mig ett 4-pack mazariner och han åt upp allihopa inom loppet av en halvtimme! :) Jag kan ju gå dit på min lunchrast när jag börjar jobba nästa vecka och göra han lite sällis..

Ännu ett framsteg!

Pappa, jag älskar dig ♥


Frejas första dag på dagis!

Det gick superbra för Freja idag! Vi var där i 1½ timme och resten av veckan är det 9-13.30 som gäller. Vi ska vara med imorrn och på onsdag och på torsdag ska vi nog lämna henne själv en stund beroende på hur det går. Men om hon är som Nora och Amanda var så är det inga som helst problem! :)

Hon undersökte alla leksaker och hade inte en tanke på att titta efter oss. Personalen verkar vara super så det känns jättebra!

Det var väldigt få barn där idag och dom äldsta barnen på avdelningen är 2 år. Senare under hösten kommer det några fler som ska börja så det kommer att vara totalt 15 barn där, alldeles lagom :D Freja är näst yngst än så länge!

Min stora tjej ♥


Hon trivs!

Det går jättebra för Freja, hon har inte brytt sig om oss alls hittills! :) Just nu sitter hon och äter frukt med dom andra. Berättar mer om förskolan sedan! :D image

Redo för dagis!

image Det är en spännande dag idag, Freja börjar på dagis!! :)

Hur är det möjligt!?

Jag börjar känna lite lätt ångest, hur är det möjligt att denna lilla varelse ska börja på dagis imorgon?

Jag har 1 vecka kvar av min ledighet och sedan börjar allvaret igen, PÅ RIKTIGT! Jag har iallafall njutit av varje sekund som jag har fått tillbringa med min familj det senaste året ♥

Nu är det dags att sova så jag orkar upp imorgon!

Godnatt!


Jag blir inte klok på det här..

Ursäkta att jag tjatar men jag är så jävla irriterad på min mage just nu.. Jag har varit jättesvullen i snart 1 veckas tid, det sticker och värker i nedre delen av magen och bak i ryggen. Känner mig som en jätteballong och är så lättirriterad! Blir så less på det här.. Hur länge känner man av en ägglossning om det nu är det?

Det är inte ett dugg kul att se ut så här.. Jag som hade fått bort den värsta magen!! :( 


Tips - Kalaspinglan.se

Jag vet att det är många barn där ute som snart fyller år och hos Kalaspinglan.se hittar du allt du behöver till barnkalaset! Det finns:

-Färdiga kalaspaket med olika motiv, bl.a. av Monster High, Justin Bieber, Nalle Puh, Pippi Långstrump och massor av fler "kändisar" bland stora och små. -Maskeraddräkter -Tårtdekorationer -Piñator -Inbjudningskort -Leksaker till godispåsen och övriga kalastillbehör.

Har du inte kikat in där tidigare så tycker jag att du ska göra det nu och utnyttja rabatten på 20% som du får om du anger koden "Jannice" i kassan!


Klätterapa!

Freja har kommit på hur hon kommer upp i fåtöljen.. Det dröjer nog inte länge förrän hon är i soffan och på köksbordet också! Tycker inte om klättrande barn, jag sätter ju hjärtat i halsgropen flera gånger om dagen...

Imorrn är det dagis som gäller!!


En liten fråga...

Tänkte höra om det är någon av er som vet om det är vanligt att få svullen mage vid ägglossning? De senaste dagarna har jag varit jättesvullen och haft väldigt ont till och från långt nere i magen... :/

Det är inte alls särskilt trevligt. Är  det bara jag som har det så här vid den här tidpunkten?


Tofflorna från Svinsöt.se

I fredags fick jag hem tofflorna som jag beställde till Freja från svinsöt.se!

Hur söt är dom inte? Dom var lite stora men sitter ändå bra på foten och hon verkar gilla dom :) Blir perfekt på dagis nu till veckan!

Du har väl inte missat att du får  25% rabatt vid din beställning om du anger koden "Småbarnsmamma"? ;)


Hur kan det komma sig?

De senaste dagarna har Freja vaknat strax efter 6, vet inte vad det har blivit med henne? I början av sommaren kunde hon ligga och sova till 9-9.30..

Kan det vara så att hon känner på sig att det är dags att börja skolas in på dagis imorgon? Eller kan det bero på att hon börjar få in lite rutiner och inte lägger sig vid 22 varje kväll?

I vilket fall som så känner jag mig som ett vandrande lik idag... Kanske är dags för mig att komma in i lite rutiner också och inte lägga mig vid 1-2 varje natt? Jag börjar ju faktiskt jobba om en vecka! 

Dagens mission är iallafall:

-Att hålla mig vaken -Tvätta -Röja upp här hemma -Märka denna jättehög med kläder...

+alla Amandas kläder!!

Napparna är kokade iallafall..

Till veckan kommer namnlapparna som jag har beställt så då ska jag märka upp allas strumpor och vantar!

Ja, jag har ju en del att göra så det är väl bara att sätta igång..

Gomorron förresten! :)


Kvällens fundering!

-Mamma, varför får man sån slaskig mage när man har fått barn?

Ja du, det undrar jag med ;)


Vinnare: Presentkort hos Kalaslagret.se!

Vinnaren av ett presentkort hos Kalaslagret.se värt 150:- är:

Anna Skopinska

Jag har mailat dig!

Till er andra som inte vann denna gång kan jag meddela att ni snart kommer att få ett bra erbjudande på kalasgrejer! ;)

     

Mina fynd från klädloppisen!

1. Höstjacka till Amanda 2. Täckdress till Nora 3. Byxor till Nora 4. 2 långärmade tröjor till Nora 5. Höstjacka till Nora 6. Täckdress från Polarn o. Pyret till Freja 7. Leggings till Nora 8. Tröja till Freja 9. Overall till Freja 10. T-shirt till Nora 11. Skor till Freja 12. 4 par strumpbyxor till Freja

Det blev inte så mycket till Amanda eftersom hennes garderob redan svämmar över ;)

Vad jag betalade för hela kalaset? 390:-

Det kallar jag fynd och vintern är räddad!

Det var värt varenda minut i den långa kön på 40 minuter :)


Lattjo lördag!

Det är inte förrän nu som jag har slagit ner arslet på stolen och kan koppla av lite! :) Vi var ju och träffade pappa några timmar då han var hem på permis, vi åt farmors goda mat, pratade och kramades! Han såg pigg ut men skulle behöva klippa sig och raka mustaschen :P På onsdag flyttar han hit till stan och det ska bli så skönt! Vi kommer att ha nära att åka för att hälsa på och det sägs att det är mycket bättre rehab här uppe än nere i Sundsvall :D Efter att vi hade träffat pappa och dom andra så for vi hem till Malin och Emil och kollade in nya lägenheten. Den var mycket finare nu när det var möblerat än när jag var och tittade på den med Malin då den stog tom. Det kommer bli så bra för dom och bättre planlösning går det nog inte att ha nu när dom ska få bäbis vilken dag som helst ♥ Nu ikväll har jag varit på gymmet med Nathalie, vi körde lite armar och bröst. Men det är något fel på mig för jag känner INGENTING i bröstet när jag tränar. Antingen så beror det på att jag har alldeles för grymma bröstmuskler eller så har jag för svaga axlar som får ta all stryk ;) Nu har jag förslappat mig sedan mätningen sist så nu måste jag skärpa till mig och hitta den rätta motivationen! Nu ska jag förflytta mig till soffan där Mats sitter och dra en vinnare i tävlingen om ett presentkort hos kalaslagret och så ska jag ju visa alla fynd jag gjorde idag ;)


Jag är i chock!!!

Nu är jag hemma igen.. och HERREGUD vilka jävla fynd jag har gjort! Jag är helt speedad!! :) Tur att jag var på plats i tid så jag hann få lite godbitar som annars hade försvunnit direkt... Vi är på väg och ska träffa pappa nu så jag ska visa allt sedan när jag kommer hem igen! FAN VAD JAG ÄR LYCKLIG, SHOPPA BILLIGT ÄR HUR KUL SOM HELST!! ♥


Köar!!

Nu står jag, Nora och Amanda och köar till klädloppisen.. Vi kom i bra tid tror jag :) Solen börjar titta fram också, härligt! Hoppas på mycket fynd idag! image

Glädjespridare!!

Låt bli att bli glad om du kan! ;)

Älskade unge, du får mitt hjärta att smälta ♥


Skönt med kväll!

Jag/vi har fått en del gjort idag..! :) Efter att jag hade lämnat barnen på skolan imorse så tog jag med mig Freja på en promenad ner till Ica, det var skitkallt så jag orkade inte gå så långt. Jag handlade litegrann och vagnen blev ca 15 kg tyngre på vägen hem så jag fick rejält med träning uppför alla backar iallafall! :D Tvätten blev vikt efter flera dagar och så plockade jag undan lite. Efter Mats möte på sjukhuset så for vi och STORhandlade för första gången på evigheter. Vi har slösat på pengarna alldeles för länge nu och varit och "små"handlat titt som tätt och då drar det iväg en del! :/

 

Det här plus lite blöjor fick vi med oss hem.. Någon som vågar gissa på vad allt kostade? ;)

Nu har vi (nästan) allt hemma så vi klarar oss tills vi får pengar nästa gång, känns skitbra! Jag lyxade även till det och köpte hårinpackning och lite smågrejer ;)

Det finns även några kronor kvar som jag kan göra av med imorgon på bytardagen... tjohooo!! :D 

  Lite gotta på köksbordet!


Vackra ögon!

Jag har alltid fått höra att alla mina barn har så himla fina ögon! Det är det första folk har lagt märke till då dom har sett tjejerna.

Och jag håller med, dom är världens vackraste! Alla har stora, blåa ögon och jättelånga ögonfransar ♥

Nora


Tävling - Presentkort 500:- från Footway.se!!

Vinn ett presentkort från Footway.se värt 500:-

"Jag tävlar om ett presentkort från Footway.se värt 500:-! Tävlingen hittar du hos Nicki - Småbarnsmamma"

1. Gå in på Footway.se och välj ut dina favoritskor och länka till dessa i kommentaren 2. Gilla Footway.se och Nicki - Småbarnsmamma på facebook 3. Tipsa om tävlingen i din blogg (låna gärna bilden och den kursiva texten här ovan) ELLER länka till tävlingen på facebook (offentligt)

Tävlingen avslutas den 10/9 kl. 23.59

LYCKA TILL!


Freeedag!

Gomorron! Somnade alldeles för sent inatt och det känns om man säger så... ;) Jag ska alldeles strax skjutsa stortjejerna till skolan och sedan blir det en långpromenad med vagnen! Känns som att det var evigheter sedan jag tränade :/ Det blev ingen flytt idag så då kanske jag får lite gjort på min "att göra" lista istället ;) image Vad ska ni göra denna fredag?

Blivande modeller!

Både Nora och Amanda gillar att posera framför kameran, allra helst Amanda! Hon kan stå framför spegeln i  evigheter och tar vi fram kameran så är hon alltid där :) Det kanske blir något av henne?  ;)

 

♥ ♥ ♥ ♥Finaste som finns ♥ ♥ ♥ ♥


KALAS!

Vi har precis kommit hem från Ellens 1-årskalas! Hon hade fått väldigt fina presenter och barna har lekt så mycket att dom är aningens övertrötta :) Både Nora och Amanda hade haft det jättebra i skolan idag, Amanda kände sig så stor och Nora tycker att det är skitkul att gå i 3:an. Hon kommer att sluta 13.50 istället för 13.00 som tidigare må-to, fredagarna slutar hon 13.00.

Mina fina tjejer imorse innan dom for till skolan! ♥

Planerna för kvällen är att sortera en massa kort och se klart en film vi började titta på igår. Det blir en tidig morgon imorrn också och så ska vi hjälpa Malin och Emil att flytta medans tjejerna är på skolan! Skulle vilja gå igenom alla kartonger och säckar med vinterkläder för att se om det är något som dom kan ha till vintern men det får nog vänta någon kväll..

Tänkte gå på bytardagen på lördag och se om jag hittar någon overall till Freja iallafall, det vet jag att hon behöver! Måste försöka vara ute i tid i år så inte allt behövs köpas samtidigt, det blir så jäkla dyrt då :/

När börjar ni med planering och inköp av ytterkläder mm inför vintern? 


Tips - Skor på nätet!

Jag är ständigt på jakt efter nya skor, både till mig, Mats och barnen! Just nu sitter jag och letar efter höstkängor och vinterskor till oss allihopa, måste fötterna växa så mycket? Men det är ju kul med lite nytt samtidigt.. ;)

Tänkte tipsa om en sida som säljer skor på nätet. 

Sidan heter Footway och har det mesta som man söker.  Det finns kängor, stövlar, sneakers, träningsskor osv i välkända märken som Nike, Adidas, Kavat, Converse och Lacoste för att nämna några! De erbjuder 180 dagars öppet köp, prisgaranti och fri frakt och retur.

Nu har dom flyttat in i ett nytt stort lager och firar med flytt-REA och erbjuder upp till 70 % på sina skor!

Här är några favoriter som jag har hittat till mig och barna:

   Klickbara bilder!

Dessa skor vill jag gärna ha i höst, passar till det mesta och har lagom klack för min del som inte kan gå i klackar ;)

   Klickbara bilder!

Märks det att jag gillar mycket färg? :) Tycker alla dessa skor var så sjukt snygga och skulle sitta perfekt på tjejernas fötter! Dom ser dessutom väldigt varma och sköna ut.

Är ni också på jakt efter skor? Håll utkik för snart drar jag igång en tävling där du kan vinna ett presentkort till ett värde av 500:- hos Footway

 

Det vill ni inte missa!


Sista chansen!

Glöm inte att tävla om ett presentkort värde 150:- hos Kalaslagret.se!

Tävlar gör du HÄR!


Första skoldagen!

Vi kom upp i tid imorse, det trodde jag aldrig! :)

Både Nora och Amanda hade ont i magen för att dom var så nervösa.. ;)

Nu har jag alltså 2 skolbarn!! Amanda börjar på 6-års och Nora i 3:an.

image image

Mina stora tjejer!!


Nytt till tjejerna!

Det blev som sagt lite shopping idag, det här köpte jag till tjejerna!

Till Freja:

Mössor och vantar inför hösten och vintern

Till Nora och Amanda:

Gummistövlar och skor

Noras

Amandas

Jag är väldigt nöjd med dagens inköp och paket! :D


Säg hej till vår nya familjemedlem! :)

Nu är jag hemma igen, känns som att jag har varit borta hela dagen.. Det blev en del shopping idag, så himla kul! :) Hittade äntligen lite grejer till barnen som jag är riktigt nöjd med! Vad jag har köpt får ni se senare... ;) Det var jättekul att träffa några gamla kollegor/vänner också. Vi åt middag och surrade på ett ställe som heter Tant Anci inne i Sundsvall! Freja fick en 1-årspresent också :D

Säg HEJ till vår nya familjemedlem som kom idag!  


Underbara onsdag!

Vilken dag det blir, helt underbar! :) Jag har varit ute på morgonpromenaden, hämtat paketet, gjort mina core övningar eftersom jag inte kan gå på gymmet ikväll, ätit frukost och nu ska jag ställa mig i duschen och göra mig klar för resten av dagen! Jag ska träffa tjejerna kl 17 och innan dess ska jag in till Birsta och leta en present till Ellen, bränna ett presentkort på Polarn O. Pyret och hälsa på pappa på sjukan ♥ Hoppas på att Malin kan möta upp mig i Birsta också så jag får lite sällis!

Vad det var i paketet får ni se senare... Mats håller på att "installerar" och pluggar just nu ;) 

 

Leverans!!!

Paketet är framme, nu ska jag bara vänta in ett sms!!! :) Tjohoooo.... Så jäkla glad!! Gomorron förresten :)

Kärlek på hög nivå!

Så här ser det ut varje kväll hemma hos oss innan vi somnar.. Mats ligger och pillar på telefonen och jag pillar på datorn tills ögonen går i kors! :P Just ikväll ligger Mats och budar hem prylar på Tradera och jag letar löshår!

Vill så gärna förlänga håret och Nathalie hjälper mig gärna bara jag får tag på något! :) Har ni några tips på billigt och bra hår? Det ska helst vara gratis ;) 

KÄRLEK ♥

Nu ska jag faktiskt lägga mig och sova och längta till morgondagen då detta väntar:

-Promenad med vagnen -Paketleverans!!! -Träffa tjejerna i Sundsvall

Det väntar en väldigt bra dag med andra ord! :)


Freja 1 år!

Här kommer 1-årsuppdateringen, en vecka sent men bättre sent än aldrig ;)

Allt går i rasande fart nu och snart hänger jag inte med alls. Freja har utökat från att gå till att börja "springa" lite smått och hon går/springer hela tiden när hon ska förflytta sig!

Hon klappar händerna när vi berömmer henne eller då vi ber henne göra det. Hon äter det mesta som vi ger henne men får hon välja mellan våran mat och burkmat så väljer hon våran (såklart!). Hon älskar att leka med blommorna som står på golvet så vi får dammsuga i vardagsrummet flera gånger om dagen, Amanda var precis likadan ;) Hon når snart överallt och hon har längre armar än man tror, snart klättrar hon också!

Lite saker hon kan säga är:

-mamma -pappa -kisse (sisse) -tack (tatt) -titta -varsågod (haddo)

Vart tog min lilla bäbis vägen? På måndag börjar hon på dagis...

Hon kan ju massor av mer saker men skulle jag skriva ner allt så orkar ni inte läsa ;)


Pannkaksmiddag!

Det gick jättebra för Freja att ta sprutan! Hon skrek till lite när dom stack henne men det gick fort över :) Hon är nu 72 cm lång och väger 9 300 gram, hon följer sin kurva alldeles utmärkt! image Vi har precis klämt i oss lite pannkakor till middag. Mina var gjorda efter ett LCHF recept, dom blev inte lika goda som sist men dom gick ner iallafall ;) Till det åt vi hallon, grädde och syrrans hemgjorda "lyx hallonsylt". Jag smakade lite av den och den var verkligen HUR GOD SOM HELST! Vad som är lyxen med den? Den är helt utan kärnor! :D TACK Linda! 

  

Nu ska vi rulla upp till Jens, Nathalie och Ellen och hälsa på en sväng! Mats vill ha lite kaffe efter maten :D

Ha en trevlig kväll! 


Sprutdags! :(

Jag och Freja är på BVC just nu, hon leker och har ingen aning om vad som väntar.. :/ Det är dags för spruta igen! Mats stannade hemma för han klarar inte av att se Freja så ledsen och plågad.. Tur att jag är mycket lugnare och inte så spruträdd! ;) Trots att det ser hemskt ut och att hon blir ledsen så går det snabbt över som tur är! :) Förutom sprutan så ska det bli kul att se hur mycket hon har växt sedan sist! image Vi får se om det kommer någon feber ikväll...

Tävling: Presentkort värde 250:- !

I samarbete med Småkrabater.se har jag nu fått möjligheten att tävla ut ett presentkort värde 250:-

Hos småkrabater.se hittar du billiga barnkläder som passar både stora och små, pojkar och flickor! Det finns mycket fina kläder i olika färger och mönster, jag har hittat en hel del som jag vill köpa till tjejerna :) Om ni brukar handla barnkläder på nätet så tycker jag att ni absolut ska kika in hos småkrabater.se. Just nu har de även 15% på regnkläder!

1. Gilla Småkrabater.se och bloggen på facebook

2. Lämna en kommentar på detta inlägg

Tävlingen avslutas den 4 september kl 23.59!


Vad är felet på min mage egentligen???

image Alltså, jag grinar snart! Vad är det som är fel på min mage? Så här såg den ut INNAN jag ens ätit frukost eller druckit en droppe vätska!! Det är ju inte normalt!? Hjälp mig!?!

JAG längtar tills skolan börjar!

Freja hittade ett glas med vatten och spillde ut hälften i sängen så det var bara att kliva upp..! Härlig start på morgonen... Eller inte! Nora och Amanda hann bara slå upp ögonen och sedan var bråket igång, om allt och ingenting! Jag längtar tills på torsdag på skolan drar igång. Inbillar mig att dom inte kommer att bråka lika mycket om dom får in lite rutiner och får vara ifrån varandra på dagarna! Mitt psyke pallar snart inge mer, dom bråkar VARJE dag och oftast från morgon till kväll. Och bråkar dom inte så har dom sån otrevlig ton när dom pratar så jag kräks! Aja, gomorron! Vilken härlig dag det kommer att bli ;) image

Grattis älskade pappa ♥

Idag är det din dag pappa och jag hoppas verkligen att den blir bra! ♥

För några månader sedan trodde jag aldrig att du skulle få fylla 56 år men nu är dagen här och jag hoppas att du är med oss många år till! Du är det starkaste människan jag känner och du har kämpat så hårt för att komma dit du är idag. Utan din vilja och envishet skulle du inte längre finnas med oss!

Du har bevisat att det finns mirakel!

 JAG ÄLSKAR DIG

 

Hoppas du får en fin födelsedag

Vi finns alltid här för dig


Hmmm... sova?

Jahapp.. det var ju jag som inte skulle sitta uppe så länge inatt.. Men hur ska jag kunna sova just nu?? :p


Hoppas hoppas hoppas!!

Jag sitter här hemma och håller tummarna för att:
  1. paketet kommer imorgon
  2. Malin snart ringer och säger att det är dags att föda barn
  3. jag får träffa en del av mina gamla kollegor och barn imorgon

Håll tummarna med mig ;)

Nu ska jag krypa ner bredvid Freja och Mats i sängen!

Mammalyx!

Vilken härlig kväll det blev.. Både Amanda och Freja sov innan kl 20 så det har varit lugnt och skönt hela kvällen :) Jag har gjort min "kvällsgymnastik", tagit en varm dusch och använt mitt nya shampoo och balsam och nu sitter jag och läser bloggar och äter fruktsallad!

Det här kallar jag lyx! :)

Vad är lyx för dig?


Vinnare: Namnnappar från Swebaby.se

Vinnaren i tävlingen om ett paket namnnappar är nu utsedd och det blev:

Maja

(Kommentar nr 1)  

Jag har mailat dig!


Hemma igen!

Nu är vi äntligen hemma igen, ögonen går i kors på mig. Är så jäkla trött men jag vet inte riktigt varför? Så länge som jag sov inatt har jag ju inte sovit på jättelänge..! Inte lätt att heta Jannice ibland :P Nu ska vi slänga ihop någon middag och ikväll har Nora träning och jag ska dra en vinnare i tävlingen om namnnappar!

Vi hörs sedan! ;)


Morgonträningen avklarad!

Vad skönt det är att träna på morgonen!!

Det blev dessvärre ingen löprunda idag, jag tog med mig Freja i vagnen på en PW istället! Det blev 4,5 km och jag blev faktiskt lite svettig :) När jag kom hem la jag mig på vardagsrumsgolvet och gjorde några övningar: Sit up´s: 20 x 3 "Cykling": 15 x 3 Rygglyft: 15 x 3 Armhävningar: 10 x 3 Plankan: 30 sek x 3

Nu ska vi packa in oss i bilen och åka ut till pappas hus och måla lite! :)  

Laddad inför veckan som kommer!

Ska faktiskt stänga ner datorn nu och lägga mig och sova, tänkte ställa klockan ganska tidigt imorrn och ge mig ut på en löprunda innan resten av familjen vill vara med mig ;) Måste träna lite hårdare nu om jag ska kunna se några resultat den 15 september! Veckan som kommer blir en rolig vecka, det här är en del av det som händer:
  • 1-årskontroll med Freja
  • shopping
  • renovering av pappas hus
  • skolstart på torsdag för Nora och Amanda (3:an och 6-års)
  • 1-årskalas hos Ellen
  • en massa träning
  • ETT EFTERLÄNGTAT PAKET KOMMER!
  Hoppas även på att det dyker upp lite fler samarbeten här i bloggen!

  

GODNATT ALLA FINA!

                 

Dagens outfit - Freja

Leggings och klänning: H&M/Skor: Nike/Jacka: Minymo

Är så jäkla nöjd med jackan, den är hur fin som helst! Ni kan hitta den HÄR 


Trött, tröttare, tröttast!

Nu börjar jag få igen för alla sena nätter jag har suttit uppe vid datorn, inatt la jag mig inte förrän kl 3! Jag är trött som ett jävla djur men jag får hålla mig vaken några timmar till.. Vi ska till Nathalie och Jens en sväng nu! :) g android-uri="content://media/external/images/media/8349" /> Det var jättekul att träffa pappa idag! :)

Pappa kommer hem på permis!

Jag och Freja ska strax åka ner till farmor där vi ska fira pappa lite i förskott, han fyller år på tisdag! Han kommer hem några timmar på permis och det ska bli så skönt att träffa honom, det var en vecka sedan sist :/

Är så glad att du lever och att jag får ha dig kvar ett tag till! :D

Min älskade kämpe ♥


Tips - Barntofflor från Svinsöt.se

Nu när Freja ska börja på dagis i höst så vill jag att hon ska ha några tofflor/mockasiner att ha på sig inomhus så att hon inte blir så kall om fötterna! Jag hittade så sjukt söta tofflor hos Svinsöt.se  !

Jag var tvungen att beställa dom rosa med glassarna på till Freja! Tror dom blir perfekta att ha på dagis, hon kommer att glänsa ;)

Klicka på bilden nedan för att se fler tofflor och för att beställa egna!

Om du dessutom anger koden "Småbarnsmamma" så får du 25% rabatt obegränsat antal gånger, på obegränsat antal tofflor per beställning till den 30/9-2012 kl 23:59.


Snabba cash II

Vi valde verkligen rätt film att se ikväll, den var så jävla bra! Adrenalinet pumpade genom hela filmen och jag hade världens rus i kroppen efteråt :)

Den är ett måste att se och se den för guds skull på bio!

Och hur snygg är inte Joel Kinnaman på en skala? ;)

Hela kvällen har varit helt perfekt! Det här måste vi göra oftare, bara få vara vi och vara något annat än "mamma" och "pappa". TACK ÄLSKLING


Middag - check!

Vi har ätit klart nu och sitter och fördriver tiden.. Bion börjar 20.00! :) Vi är proppmätta och njuter av varandras sällskap.. image Godaste pizzan som finns, BiteLine! image Vi åt en jättegod cheesecake till efterrätt! image Nu är det bara biogodiset som ska ner! ;)

Jag ska på date ikväll!

Är nästan lite pirrig i magen inför kvällen.. :) Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag och Mats har hittat på någonting tillsammans BARA VI TVÅ! Och då är det under 10 års tid vi pratar om. Vi ska börja med att äta middag på BiteLine (jag har ju min ätardag idag) och sedan ska vi gå på bio! :) Vilken film vi ska se får ni veta senare! ;) image Åhhh... Det ska bli så kul!

Ny header!

Ni får stå ut med min jättefina  header ett tag till.. Till veckan hoppas jag att vi får till några fina bilder som jag kan leka med! :) Jag har en massa olika idéer och jag hoppas verkligen att jag kan få till det som jag vill!

 

Snart slipper vi se denna...


Het fotbollsmatch!

Nu har vi kommit hem efter fotbollen, tjejerna jobbade på som attan i 24 graders värme! Jag har nog aldrig sett dom så trötta förut..

Det blev vinst med 3-1 och Nora fick göra första målet! :)


Dagens!

image Nu är jag redo för dagens bravader! :)

Trött liten tjej ♥

Sitter vid sängen och tittar på finaste 1åringen som finns!.. Det tog inte lång tid för henne att somna...

image image

Bilderna är tagna med 30 sekunders mellanrum :)


Gomorron!!

Vad skönt att kunna vakna upp till ännu en varm och solig dag! Idag står det fotboll och lite barnfritt på schemat :) Har även lite att fixa med inför skolstarten nästa vecka! Vad har ni för planer idag? image

En heldag med fina vänner!

Efter långpromenaden tidigare idag så hela familjen ut till Jens, Nathalie och Ellen och hälsade på. Vi fikade och surrade en massa och sedan fick småtjejerna bada i poolen, ingen höjdare tyckte Freja som bara satt där i någon minut innan hon började grina. Det var nog första och sista badet utomhus i år! :P Vi for hem och åt middag och sedan vände vi om och åkte tillbaka igen! Det blev en helkväll ute i Älandsbro, vi har haft supertrevligt och kom hem vid halv 12 :) Nu är det dags att sova så vi orkar upp imorrn. Nora har fotbollsmatch och sedan ska Nora och Amanda iväg med faster Ida och titta på bio, äta middag och sova över där! :) Freja ska få sova hos Maria (och farfar antar jag).. Tanken är att jag och Mats ska grilla och dricka någon öl och cider med Zandra och Johan om dom är pigga och krya. Annars har vi en reservplan..... att gå på bio!  Hoppas ni också har haft en trevlig kväll! :D

Godnatt!

P.S Glöm inte tävlingarna som pågår just nu.. Ni hittar dom HÄR och HÄR!

Världens finaste unge!!

image image Hur fin får man bli egentligen? :)

Dagens träning avklarad!!

Det blev ingen intervallträning idag, mina löparkompisar trodde det skulle bli för varmt.. Vet inte riktigt varför? ;)

Jag blev lite deppig eftersom jag redan hade tagit på mig träningskläderna så jag tog med mig en väldigt trött Freja på en långpromenad istället! Solen stekte så jag hoppas jag fick lite färg på mig idag :)

Nu kan jag "slappa" resten av dagen med gott samvete!

  

  


Varför Nicki?

Fick en fråga från en av mina bästa vänner varför jag valde just namnet Nicki på min blogg! Jag har nog aldrig berättat för någon av mina vänner om mina smeknamn, det kanske inte är det man brukar prata om? :)

Min familj har nog inte funderat över detta alls eftersom "Nicki" var ett av mina smeknamn när jag var liten. Jag hade två smeknamn som liten, Nicki och Skorpan! 

Min pappa och min kusin har alltid kallat mig för Nicki och gör det fortfarande. Och min dagmamma som jag gick hos som barn kallade alltid mig för "Nickidocka"!

När jag började vara i Härnösand för 11 år sedan så hade "alla" i den här stan olika smeknamn så det skulle ju jag också ha, såklart! Nicki och Skorpan var inte så himla coolt så till slut var det någon som började kalla mig för Jankan och sedan dess har jag alltid varit Jankan för de flesta.. Mats kan till och med säga det till mig ibland!

Jag tycker egentligen inte att Jankan är ett sånt himla snyggt namn så jag funderade lite på vad jag kunde heta istället. Eftersom pappa finns med mig i tankarna precis hela tiden så var det nästan självklart att jag skulle heta Nicki.

Så gick det till när jag döpte bloggen till Nicki - Småbarnsmamma! :)


Latmaskar!

Jag och Freja har varit vakna ett tag men har inte orkat kliva upp än, vi ligger och myser istället :) Nu börjar vi bli hungriga så jag ska göra lite gröt att ladda upp med inför intervallträningen som väntar kl 11.30! Gomorron! image

Tävling - Presentkort hos Kalaslagret.se

Nu har du chansen att vinna ett presentkort värde 150:- hos 

Hos Kalaslagret hittar du ett brett sortiment av teman och tillbehör för barnkalas och födelsedagskalas. Vår vision är att kalas är kul och vi vill erbjuda tillbehör för födelsedagskalas och barnkalas med fokus på  dukning och det roliga runt omkring.

Tävlingsregler:

1. Gilla Kalaslagret.se och Nicki - Småbarnsmamma på facebook 2. Kommentera detta inlägg 

Tävlingen pågår mellan 17/8 -  24/8!


Jag är så jävla hopplös!

Tidigare ikväll sa jag att jag skulle låta bli datorn efter kl 21 för att gå och lägga mig i tid.. Har ju vänt på dygnet helt och hållet den senaste tiden..! Vem är det som fortfarande sitter uppe medans resten av familjen sover...? Aja, nu ska jag stänga ner iallafall och krypa ner i sängen bredvid älsklingen ♥

Jag och Freja igår på hennes födelsedag! :)

Ni har väl inte missat tävlingen där ni kan vinna namnnappar? LÄNK 


Frejas presenter!

Freja fick jättemycket fina presenter igår!

Mycket kläder inför hösten och dagisstarten och en del leksaker :) Jag tror att jag fick med allt på bild!


Dagens outfit - Freja

Jättefina kläder somhon fick igår på födelsedagen!

 

Klänning och leggings från H&M


Kroppen före och efter!

Kan ju börja med att berätta bakgrunden till utmaningen!

Jag kan inte räkna hur många gånger jag har sagt att jag ska ta tag i träningen på riktigt och bli av med min sladdriga mage och min "tunga" kropp. Lika många gånger har jag iallafall misslyckats. Jag har varit sockerberoende och vräkt i mig godsaker 350 av årets 365 dagar. För en månad sedan fick jag höra att Mats lillasyster hade lagt om kosten och tränat hårt under 30 dagar och resultatet fick mig att tappa hakan! Hennes före- och efterbilder var imponerande och då var hon ändå grymt tränad innan..

DET fick mig att ta tag i träningen igen och jag tyckte att 30 dagar var ett rimligt mål att börja med så att jag inte tappar motivationen efter någon dag. Jag anlitade även henne som min PT ;)

Nu är den stora dagen här, 30 dagar har passerat! Jag har ätit en LCHF kost de senaste 3 veckorna och jag har tränat flera dagar i veckan och ibland några pass/dag. Träningen har bestått av PW:s, intervallträning, jogging, BodyPump, Core och egna övningar hemma. Nu i efterhand känner jag att jag kunde ha tränat lite mer men målet är långt ifrån nått, det här var bara början. Nu är det bara att fortsätta och jag drömmer om att få en kropp som är "fit", som har bra hållning och snygga muskler!

Här kommer då bilderna som ni väntat på, tycker att det syns mer i verkligheten vad som hänt men vafan. Lite skillnad ser man iallafall ;) 

Startvikt: 60 kg Dagens vikt: 57 kg 

Jag mätte mig inte när jag körde igång men jag har lite mått från i vintras som finns antecknade och i slutet på våren när jag mätte mig så var måtten samma, jag har utgått ifrån dom!

Det här har hänt: Midja: -7,5 cm Höfter: -8 cm Stjärt: - 4,5 cm

Det som gör mig mest glad är att jag börjar få en liten stjärt! :D

Som sagt, det här var bara början.. Jag kommer inte att köra en LCHF kost men jag ska undvika att äta potatis, pasta, bröd och så men en gång i veckan ska jag unna mig något gott! ;)


Lekparkshäng!

Freja ligger i vagnen och sover och Nora och Amanda leker medans jag ligger i gräset och njuter! :) Fan vad skönt att äntligen få lite sol de sista dagarna på ledigheten! image image Sämre kan man ju ha det...

Vilket jäkla rus!

Gomorron! Har ni sovit gott inatt? Vi fick en liten sovmorgon och jag vaknade av att Freja lekte i våran säng vid 9 tiden. Det var välbehövligt med tanke på att jag inte somnade förrän vid 2 inatt.. :)

Jag har sånt jäkla rus i kroppen just nu, jag har tagit mina efterbilder, vägt mig och tagit lite mått till min 30dagarsutmaning! Det var lite bättre än vad jag vågat hoppas på :) 

Resultatet kommer lite senare!

 

Nu ska jag äta lite sen frukost!


6-års trots!?

För några veckor sedan hade vi en fest här hemma där jag träffade en vän från gymnasietiden. Hon har en dotter på 3 år som är var i en trotsperiod just då (kanske fortfarande?) och hon frågade mig om 6års trotsen var värre än 3års trotsen. Jag fattade inte riktigt vad hon menade.. Visst att Amanda har fyllt 6 år men jag hade inte märkt av något speciellt med hennes beteende! Det skulle jag aldrig ha sagt.. Nu har jag förstått vad hon menade. Vissa dagar känns det som att Amanda gör ALLT för att jävlas. Hon skriker, slåss, bits, är uppkäftig osv. Idag bet hon Nora i armen och slog henne i ansiktet med tv-dosan. Det är inte okej! Hon sa att hon lekte monster och "råkade" bita henne, det tror jag inte på. Det blev stora bitmärken och Nora blev alldeles svullen. Dom bråkar med varandra dagligen och jag vet snart inte vad jag ska göra längre!? Nora är inte så oskyldig hon heller.. hon har nästan samma beteende som Amanda och dom kan inte vara i samma rum vissa gånger. Dom hittar saker att bråka om precis hela tiden! Finns det 9års trots också? Vi har förstått att Amanda behöver lite mer uppmärksamhet eftersom hon är "mellanbarn" och vi ska verkligen försöka tänka oss för att ge henne lite extra tid osv. Men hur förklarar man för barnen att det inte är okej att slåss och att man inte behöver bråka om skitsaker hela tiden?   

Är det bara vi som har det så här eller är det någon fler som känner igen sig? Misstänker att jag kommer att bli gråhårig väldigt tidigt om det fortsätter så här..

På kvällarna innan dom somnar är dom iallafall vänner och dom har sovit tillsammans nästan hela sommaren och håller om varandra ♥


Kalasdagen är över!

Freja sover nu gott i sin säng och alla gäster har åkt hem. Det har varit en lång men väldigt rolig dag! :)

Vi gjorde det enkelt för oss så vi har varit ute på gården hela dagen och fikat på papptallrikar, hur skönt och smidigt som helst! Det blev nästan ingen disk alls, bara lite koppar och tårtfaten :D

Freja har fått så mycket fina presenter, ska visa dom imorgon så ni får se. Jag är mycket nöjd! ;) 

Det har varit släkt och vänner här från kl 13 till 20.30 idag, vi har pratat, skrattat och tittat på alla barn som har lekt. Jag har inte ens tänkt på att jag måste äta. Det jag har fått i mig på hela dagen är lite frukost och sedan några jordgubbar med grädde vid 14 tiden.

Jag har varit så jäkla duktig och har inte smakat på en endaste kaka eller tårtbit. Imorgon är min 30dagars utmaning över och jag ska knäppa kort på kroppen igen. Det kommer före- och efter bilder här såklart! Är så nervös att det inte ska synas någonting men det vore konstigt om det inte gjorde det.

Nu spårade jag iväg, här kommer några bilder på Freja imorse när hon öppnade sina första paket!

  

Hon var väldigt nöjd med sin "mobil" hon fick. Hon har sovit med den under dagen och har den även i sängen just nu ;)

TACK TILL ALLA SOM HAR VARIT HÄR OCH FIRAT FREJA IDAG!

Önskar att pappa hade kunnat vara med också... 


Förberedelser

Just nu sitter jag och försöker få Freja att sova en stund, det går inte så bra då hon vägrar att släppa ifrån sig sin nya leksaksmobil! Om 2 timmar kommer de första gästerna och jag sitter fortfarande i morgonrocken! Utöver att duscha och göra oss klara så ska vi ska även hinna med att torka av lite, dammsuga, garnera tårtorna, blåsa upp ballonger och "pynta"... Tur att vi är ett sånt jäkla bra team så det är klart att vi hinner :) image

Frejas födelsedagsfika till morgonen/förmiddagen

Nu har hon somnat, dags att sätta fart!

Nu är den stora dagen här!!

GRATTIS FREJA PÅ 1-ÅRSDAGEN! ♥ 

2 timmar 

  1 år

Tiden går alldeles för fort men det har varit ett helt fantastiskt år, jag har verkligen njutit varje sekund! Årsuppdateringen kommer senare :)

♥VI ÄLSKAR DIG♥


Veckans vara hos MiniMango - Piggelinrygga

Nu inför dagis- och skolstart är det en hel del som ska inhandlas och ses över! Här hemma blir det alltid ett litet kaos veckan innan allt drar igång...

Märka kläder, finns det vettiga kläder överhuvudtaget?, skor,  REGNKLÄDER, gummistövlar.. Fan! Allt behöver ju köpas!

De större tjejerna tycker att skolväskan är det viktigaste som behöver handlas inför skolstarten och det spelar ingen roll hur praktisk eller skön den är. Huvudsaken den är snygg! Dom har iallafall fått varsin väska men Freja som ska skolas in på dagis snart har ingen alls.

Jag tycker att dessa ryggsäckar är  så fruktansvärt söta och kommer nog att köpa ugglan till Freja! Vilken skulle du välja?

 

En tuff liten ryggsäck i hög kvalité med färgglada, unika djurdesigner och roliga detaljer. Det bästa valet för alla barn som älskar att packa, oavsett om de är på väg till första dagen i skolan eller på väg till bus och äventyr i rummet intill. Så låt barnen själva välja vilken de gillar bäst. Blir det grodan, biet, ugglan eller kanske hunden?

Läs mer på www.minimango.se


Nystart!

Som ni kanske märkt så är jag ny på denna sidan! :)

Jag har flyttat över min blogg från minbebis.com så det förra inlägget publicerades där för att meddela om flytten! Än så länge känns det bra och jag tror att detta kommer att bli grymt..

Jag ska ta mig tid att spana in de nya bloggarna här på vimedbarn också så jag har lite koll på "familjen".

Det kommer att ta ett litet tag innan designen är klar osv. Hoppas ni har överseende ;)

Här är tjejen som fyller 1 år imorgon!!


Dags att ta farväl!

För ganska bra precis 1 år sedan låg jag här:

CIMG2435

Vattnet hade börjat gå tidigare under dagen och det var lite missfärgat så det pratades om att jag eventuellt skulle få värkstimulernade dropp under kvällen så att förlossningen satte igång på riktigt. Det blev inte så, jag skulle få droppet under morgonen istället om det inte hade satt igång av sig själv.. Jag minns att jag sov mellan 2-3 timmar den natten, jag var så jävla nervös inför att det snart skulle vara dags. Jag låg och kände efter om inte värkarna hade dragit igång.

Vid 7 på morgonen efter fick jag någon enstaka värk och strax efter 9 kopplades droppet på! Värkarna drog igång ganska direkt, dom var korta men väldigt intensiva. 2 timmar senare, kl 11.14 föddes hon. Våran lilla Freja!  ♥

Imorgon fyller hon 1 år och det är bara att inse att bäbistiden är förbi :(

Jag har därför också beslutat att sluta blogga här på minbebis, det känns lite sorgligt faktiskt men jag tror att jag har fattat ett bra beslut. Mitt forum är inte bara bäbisar just nu.. :/ Det finns många här som jag kommer fortsätta att följa och jag hoppas att ni även vill följa med mig i framtiden!

Jag kommer nämligen att blogga HÄR från och med nu!

Lägg till mig på Bloglovin´redan nu så ni inte glömmer bort mig ;) Annars finns jag på Instagram: Jannicen

Tävlingen som jag har igång gällande namnnapparna fortsätter givetvis som tidigare och ni kan kommentera både i den här bloggen och i den nya. Vinnaren kommer däremot att presenteras i den nya bloggen!

Nu under hösten har jag en hel del roliga samarbeten på gång så det kommer att bli lite tävlingar, rabatter till er osv! Det vill ni väl inte missa? ;)

Tack för mig! PUSS


Life´s good!

Livet flyter på ganska bra just nu och det känns så bra! :)

Vi håller på att plocka undan lite här hemma nu och snart får vi förstärkning av min jättetjocka lillasyster. Hon kanske kan baka eller nåt iallafall ;)

Det händer en hel del på bloggfronten och det är på gång lite förändringar och hösten kommer att bli riktigt kul med mycket samarbeten mm! :D Vad som händer får ni snart se!

Ni har väl inte glömt bort att ni kan tävla om fina namnnappar??

Nä, fortsätta med städningen kanske??

Snapshot_20120814_2


Rabattkod till er läsare!

BabyLiving är en ganska nyöppnad butik på nätet som jag har fastnat för!

Det finns väldigt fina baby- och barnkläder till bra priser och som läsare får du just nu även 20% rabatt på hela din beställning. Klicka på bilden här nedan för att komma till hemsidan

BabyLiving

Här är några plagg som jag har spanat in till tjejerna:

07-091-150x150 07-164-150x150 10-600-150x150 10-636-300x300

11-761-350x350

Vad väntar ni på? In och shoppa med er! :) Glöm inte att ange rabattkoden: jannice12 i kassan för att få rabatten

P.S BabyLiving finns även på facebook D.S


Gomorron eller nåt!

Jag är ganska nyvaken men inte pigg på en fläck.. Freja var vaken halva natten så vi somnade nog inte förrän vid halv 3 någon gång! Hon var inte sur eller nåt, bara lite pigg på helt fel tidpunkt på dygnet! :P Vi har lite att stå i idag så det blir inte nå mer sova nu iallafall.. Det är ju en del som ska förberedas inför 1-årskalaset imorrn!! :D Om en timme dyker det upp en överraskning till er här i bloggen!!

CIMG4674


Jag plågar mig själv...

Det är livsfarligt att baka när man inte ens kan smaka på grejerna själv! Varför utsätter jag mig ens för sånt här? Kan ni ens tänka ett hur sugen jag var på att slicka av fingrarna efter att jag hade rört ihop smeten till chokladbollarna? image image På onsdag är kalaset och på torsdag är min 30-dagarsutmaning över.. To bad for me!?

Förväntansfull!!

Nu är det bara 3 veckor kvar till BF! Ja, alltså inte för mig utan för min syster men jag längtar nog minst lika mycket som henne tills den lilla krabaten i magen tittar ut ;)

v.37-1024x576

Den (hon?) kan ju egentligen komma när som helst nu och jag börjar bli så spänd och nervös inför den dagen! Jag kommer ju att medverka under förlossningen på ett eller annat sätt ♥ Om jag inte får följa med in i förlossningssalen så kommer jag ändå finnas där för Malin och Emil under förarbetet och vänta utanför tills allt är klart. Helst så vill jag ju självklart vara med hela vägen, det skulle vara så jäkla häftigt men jag vill ju att Malin och Emil ska känna sig bekväma och dom får bestämma hur dom vill göra när dagen väl kommer :)

Tänk att få vara med om när ett nytt liv föds till världen Att få se det ur en annan synvinkel Att få stötta och finnas till hands Det måste ju vara helt fantastiskt

Snart kanske jag vet? :)


Dagens lunch!

image

Inte så dumt faktiskt! :)


Coola MC brudar!

Hur cool får man bli egentligen? :D

Tjejerna fick åka motorcykel i lördags när dom var hos mormor och Kjell!

402068_10150959697410178_1543374659_n

553575_10150959658100178_571788390_n

Freja får nog vänta något år till innan hon kan åka!

Vilken tur att dom har mormor och Kjell.. Det är inte så dumt att få åka både MC och raggarbil utan varken tak eller bälte på somrarna! ;)


Morgonpasset avklarat!

Så, nu har jag lämnat in bilen på verkstan igen!

Tanken var att jag skulle ta en PW hem men jag sprang istället och jag hade egentligen inte så mycket att välja på. Det började nämligen att spöregna efter en liten stund så det var bara att sätta fart på benen!! :) Det var faktiskt ganska skönt att springa i regnet och det gick lite lättare att springa idag än sist.

wpid-IMG_20120813_085738.jpg

Dagens tid: wpid-Screenshot_2012-08-13-08-11-20.png

Tiden i onsdags: wpid-Screenshot_2012-08-08-08-14-39.png

Liten förbättring eller hur? :D

Nu sitter jag och väntar på att dom ska höra av sig från verkstan så jag får gå och hämta hem bilen igen...

Skulle behöva ett par nya skor att springa i, får så ont runt fotlederna och i högra knät efter att jag har varit ute och sprungit.

Finns det sköna, stabila skor för ett vettigt pris någonstans?

Nu väntar en varm dusch! :)


Redo för skolan!

Häromdagen fick jag hem ett paket från Ellos med lite grejer till stortjejerna! Dom hade suttit hemma hos farmor och kryssat i katalogen och det enda jag hörde var att dom ville ha varsin Angry Birds väska men jag lyckades tydligen även pricka rätt på kläderna! :)

Dom blev jätteglada och Amanda tackade säkert 25 gånger för väskan hon fick. Syns det att hon tycker om den? :)

wpid-20120809_125846.jpg

wpid-20120809_125857.jpg 10 dagar kvar tills skolan startar!


Kokobello!

Att jag aldrig lär mig!! Hur ska jag orka jobba sedan om jag aldrig kan gå och lägga mig i tid? Det här är ju liksom min chans till egentid men jag bör nog lägga mig liiite tidigare om jag ska orka kliva upp på mornarna?! ;) Nu ska jag iallafall släcka ner och krypa ner bredvid snyggingen i sängen.. Klockan ringer tidigt imorrn! Vi kom på att vi ska in med bilen till verkstan igen för att bromsarna ligger på så det luktar satan när vi är ute och kör. Det blir en promenad/joggingtur hem därifrån för att sedan vända om och springa/gå tillbaka för att hämta bilen igen.. Jag ser chansen till träning i allt nu för tiden.. hahaha.. Mats börjar bli less på mitt tjat om träning men han klagar nog inte sedan när jag har en snygg vältränad kropp ;)

Snapshot_20120813

Godnatt på er!


Kalasdag på badhuset!

Det var jätteskönt att få sova inatt och imorse. Jag vaknade strax före 9 och tanken var att jag skulle somna om en stund till men blev kissnödig och sedan var det kört! :P Jag mötte upp mamma i Torsboda för byte av bil och hämtning av alla barn och kom hem strax efter halv 12. Vi skulle vara på kalas kl. 12. och jag hade varken packat eller slagit in paket så jag fick lite smått panik..  Men vi kom i tid! Det blev 3 timmar på badhuset och Amanda hade jättekul, önskar att jag också hade badat men Amanda ville inte det från början och sedan var det för sent att ändra sig..

Kalaset började med en drink uppe på relaxavdelningen

wpid-20120812_120459.jpg

Sedan blev det lite lekar nere i mellanpoolen..

wpid-20120812_121856.jpg

wpid-20120812_124025.jpg

Och bad i relaxpoolerna..

wpid-20120812_125528.jpg

Sedan la jag ifrån mig mobilen så det blev inga fler bilder men det bjöds på en massa gott fika, skattjakt och en hel del badande i ALLA pooler! :) Amanda var till och med i den stora poolen och åkte rutschkana och hoppade från trampolinen!

Tack för ett superkalas, Amanda är så nöjd :)

Jag fick en sån varm känsla i kroppen redan när jag gick in i omklädningsrummet, för nästan bra precis 1 år sedan var jag där sist och då började mitt vatten att gå.. Jag minns det som igår och jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden och uppleva allt igen ♥ Den här gången kunde jag stanna kvar hela kalaset iallafall! :D

I eftermiddag har vi inte gjort så mycket.. Vi kikade på handbollsfinalen, vilade med Freja och på kvällskvisten kom mamma och Kjell förbi med en jacka och en napp som blev kvar hos dom. Jättetrevligt med spontanbesök, önskar vi kunde få fler såna ;)


Tävling: Vinn namnnappar från SweBaby.se!

I samarbete med SweBaby.se kommer jag att tävla ut ett valfritt paket med namnnappar!

601591_398313876878747_165141145_n

Tävlingsreglerna är superenkla:

1. Gå in på SweBaby.se och välj ut dina favoritnappar 2. Gilla SweBaby.se och Småbarnsmamma på facebook (eller följ bloggen på Bloglovin´) 3. Lämna en kommentar på detta inlägg där du skriver vilka nappar du skulle vilja vinna

Busenkelt, eller hur!? :)

Tävlingen pågår till den 19 augusti 23.59!

Nappar med namn  Namnnappar2


Magmusklerna är tillbaka!!

Jag har tillbringat min lördagkväll på gymmet tillsammans med min PT. Det var första passet i gymdelen sedan jag drog igång min 30dagars umaning!

Hon körde sönder mina armar och axlar idag och det ska bli spännande att se hur jag känner imorgon. Armarna var så slut så jag kunde inte göra alla övningar som var tänkt så det blev en hel del skratt istället :D

Fick även göra en del magövningar och för första gången på 10 år kunde jag göra sit up´s hela vägen upp till knäna om ni fattar vad jag menar? ;) Jag hade ingen aning om att detta var möjligt och jag blev så chockad och överlycklig!! Sist jag kunde göra dessa var när jag spelade fotboll...

Det var riktigt skönt iallafall och när vi cyklade lite efteråt så pratade vi en del om förlossningar och jag sa att jag är så avundsjuk på syrran som är beräknad att föda om ca 3 veckor och jag sa att jag också väldigt gärna vill föda barn igen!

Men vet ni vad.. jag fixar magrutor istället ;) Att bli moster är inte så dumt heller!

wpid-IMG_20120811_204043.jpg wpid-IMG_20120811_211313.jpg

5 dagar kvar...


Ursäkt till min frånvaro!

Vi har varit ute i pappas hus hela dagen och lagt golv därav den dåliga uppdateringen. Golvet är klart nu iallafall och det blev så jäkla bra! :) Han fick se lite bilder när vi hälsade på och han verkade väldigt nöjd. Nu är det bara en massa målning och så kvar... ;) Barnen har varit hos mamma hela dagen och sover kvar där inatt så jag ska få sova helt ostört inatt för första gången på väldigt länge, det ska bli så underbart! Dom kommer hem tidigt imorgon för att Amanda ska på kalas på badhuset (relaxen). Förra året då hon var på Idun´s kalas på badhuset så började mitt vatten gå och dagen efter föddes Freja... drömmer mig tillbaka ♥

Vill ni veta vad jag har gjort ikväll? Lugn, det kommer ett eget inlägg om det ;)


Det är INTE okej!!

Till min yngsta dotter!! Viktigt att du lyssnar på detta innan jag får gråa hår alldeles för tidigt.. Det är inte okej: -att vakna strax efter 6 och inte vilja somna om när jag bara har hunnit sova ca 3 timmar -att slänga bak ditt huvud mitt på min näsa så jag skriker av smärta -att sedan slå tv-dosorna på min redan onda näsa -att slita ur böckerna ur bokhyllan och dra sidorna ur dom -rota i blomman och täcka vardagsrumsgolvet med jord Tur för dig att du är så jäkla söt! image Hur har eran morgon varit?

Min älskade pappa!

Trots att allt har gått väldigt bra efter hjärnblödningen, bättre än vad någon av oss hade kunnat hoppas på så kan jag ändå inte låta bli att vara ledsen ikväll!

Alla framsteg som du gjort är helt fantastiska och jag är så jävla stolt över dig. Du är så envis och kämpar varje dag för att du en dag ska kunna komma hem. Hem till huset som vi håller på att göra iordning nu. Jag hoppas att du kommer kunna leva ett så "normalt" liv som möjligt sedan!

Det som gör så ont är att du varje dag hoppas och tror att du ska få åka hem och att du varje gång får höra inte idag. Det gör så ont att du inte kan klara dig helt på egen hand. Att du är fast på ett sjukhus och ingen vet när du kan få komma hem (om det nu är möjligt)! Du finns i mina tankar hela tiden och jag önskar att jag kunde göra dig frisk!

488369_10151018002701137_1967964957_n

Älskade fina pappa ♥ Jag är så glad att du lever och att du har klarat dig så bra men jag kan inte låta bli att tycka att livet är förbannat orättvist ibland..

JAG ÄLSKAR DIG Fortsätt kämpa, jag finns alltid med dig


Det slår aldrig fel...!

Mats har inte hittat på något själv på evigheter.. det är alltid jag som är ute och ränner på träningar, till vänner, ut på promenader osv! :/ Ikväll blev han bortbjuden på mat, vin, öl och en skön kväll hemifrån. Det behöver han verkligen och jag unnar honom det! Men, visst är det konstigt att Freja just ikväll inte mår så bra. Hon sover oroligt, är jätteledsen i omgångar, snorar och fiser. Vet inte om hon börjar bli sjuk eller om det är fler tänder som spökar.. Tycker så synd om min lilla tjej :(

Hoppas hon är piggare imorrn!

wpid-IMG_20120810_203701.jpg


Girls night!

Mats är inte hemma ikväll så vi tjejer får roa oss själva! :) Det här sysslar jag med just nu, sorterar kläder! image Kanske inte det roligaste att göra men väldigt nödvändigt. Kanske kan tjäna en liten slant på det som inte ska vara kvar! ;)

Renovering!

Nu är järngänget ute i pappas hus och lägger golv, spacklar, limmar och slipar! Det kommer bli så fint och jag hoppas pappa uppskattar det vi gör, han kommer få det så bra då han kommer hem så småningom! ;) image

Friday, I'm NOT in love!

Snälla, låt mig få sova en stund till. Mina ögon går i kors och jag var på dåligt humör innan jag ens vaknade! Jag somnade vid halv 2 inatt och Freja hade sovit klart vid 6!! Perfekt dag att renovera, eller hur? Den som vill får gärna ta hand om Freja och Nora idag... image Äh, dagen kanske blir bättre sen men just nu vill jag bara dra täcket över huvudet! Hoppas ni andra haft en bra natt och vaknar på strålande humör! :)

Sponsrad video: Familjen Henning, IKEA

I videon här nere får vi följa med  familjen Henning som bor med två barn i en liten villa utanför Stockholm, dom berättar om vad det är som får dom att trivas hemma! Det som får mig att trivas hemma är när hela familjen samlad och vi kan njuta av att bara få vara tillsammans! ♥ Att ha det städat runtomkring mig är också ganska viktigt, jag blir stressad så fort jag ser att det är stökigt eller att sakerna inte ligger på rätt plats (klingar bra med att vara småbarnsförälder va? ;) Fina, sköna och praktiska möbler får mig också att trivas här hemma, behöver jag säga att nästan allt vi äger kommer från IKEA? :) Kika in videon och berätta gärna vad det är som får dig att trivas hemma!


Världens mysigaste vardagsrum!

Vi fyndade en lampa idag! En lampa som vi länge velat ha men varit för snåla för att köpa.

Nu hänger den på plats och vardagsrummet blev 100 gånger snyggare och mysigare! ♥

wpid-IMG_20120809_212554.jpg


Kvällens planer!

Hej på er alla sötnosar!

Jag har precis kommit hem från gymmet och ett skönt bodypump pass. Jag la på lite extra vikter idag så det känns i hela kroppen :) Ska röja upp lite i köket nu, ta en dusch och sedan äta en god middag! image

Där i bakgrunden ser ni älsklingens projekt ikväll, jag gjorde ett riktigt kap! ;)

Och vet ni en sak.... Jag lyckades hålla mig borta från kakorna och tårtan på "kalaset". Jag hade med mig hallon och grädde så jag klarade mig fint! Men tidigare trodde jag aldrig att jag skulle kunna gå på ett kalas utan att vräka i mig allt som det bjuds på!! Glad och stolt! Om en vecka är det dags att knäppa kort igen och då kommer det upp före- och efterbilder här i bloggen.. !

Superfina namntavlor!

Letar du efter den perfekta födelsedagspresenten, dopgåvan eller helt enkelt något till dig själv? Hos annaform.se finns de finaste tavlorna jag sett, jag skulle kunna beställa hur många som helst!

Det finns 3 kategorier att välja från Namntavlor Kids Home

Den här gången beställde jag 3 namntavlor till barna och 1 till oss själv. Namntavlorna kan man designa precis som man vill med färger, mönster, text osv. Men eftersom jag är så velig och inte har någon vidare fantasi så utgick jag ifrån en färdig design :)

Så här blev våra tavlor! (de var jättesvåra att fota snyggt för att det bara speglade sig så ni får ha lite överseende) Det kommer bättre bilder längre ner..

wpid-20120807_130419.jpg wpid-20120807_130520.jpg wpid-20120807_130718.jpg

wpid-20120807_130557.jpg wpid-20120807_130537.jpg Frejas tavla är inte uppe än eftersom hon ska få den när hon fyller år ;)

Bilderna fick jag skickade till mailen dagen efter att jag hade gjort beställningen och sedan skickade jag in dom för framkallning hos fujidirekt.se . Det tog  bara någon dag innan jag hade bilderna hemma!! Hur smidigt som helst! :)

Ramarna köpte vi på IKEA och bilderna fick vi skära till lite för att dom skulle passa men resultatet blev skitbra även om det inte syns på bilderna!

Tavlorna kostar 75:-/styck eller 4 st för 225:-

Här kommer några av alla tavlor som hon gjort:

annaform.se annaform.se  2

annaform.se  3

Klicka på bilden här nedanför för att titta på fler bilder och för att beställa din egen tavla!

annaform.se  4


What a night!

Freja vaknade inatt någon gång så jag hämtade henne till oss så vi kunde sova vidare, hon var vaken en sväng vid 7-7.30 och sedan somnade hon om igen så vi vaknade nyss! :) Riktigt skönt med en liten sovmorgon! Mina drömmar inatt har varit sjuka, fattar inte vad allt kommer ifrån. Drömde att grannen här under stal våra madrasser till sängen för att hon hade köpt en ny sängstomme och ville ha tjocka sköna madrasser till den. Vi pratade med hyresvärden men han brydde dig inte eftersom han nu skulle dela säng med grannen... Vi blev utan säng helt enkelt! :/ Dröm nr 2 gav mig bara ångest.. Jag och Zandra gick på stan och så hittade vi en liten butik vi aldrig sett förut där dom sålde en viss glassort som vi hade letat efter i flera månader!! Vi blev överlyckliga och valde noga och länge bland smakerna. Den såg så himla god och gräddig ut och det vattnades i munnen... Precis när jag ska smaka på den så kommer jag på att jag kan ju inte äta glass med min diet!!! Åhhhhh... Jag hade sån ångest men jag hade inte mage att förstöra allt så jag gav bort min glass!! Haha, hur dum får man va? :( Hade gärna velat ha den där glassen...! :) Nu ska jag kliva upp och kicka igång dagen, vi ska på kalas idag... Får nog ta med eget fika i form av hallon och grädde eller nåt ;) image

Tredje tanden!

Har ju glömt att berätta att Frejas tredje tand har kommit fram nu! Den trängde igenom i förrgår, hade gärna velat ha en bild men hon vägrar öppna munnen och visa dom :)

wpid-IMG_20120730_210241.jpg

Det är iallafall en till tand i underkäken, till vänster om den vänstra framtanden! Vet inte vad den heter ;)


Kvällens träning!!

Ursäkta att jag tjatar men jag är så sjukt jävla stolt över mig själv! Jag förvånar mig själv hela tiden..

Core passet var skönt precis som sist och det är så härligt när man känner att man orkar liiite mer än vad man gjorde gången innan :)

Efter core passet tog Sandra med mig på en löprunda i skogen, det är ganska skönt att springa där man aldrig har sprungit innan för man har ingen koll på när man är framme! Som vanligt så fanns den en jävla mördarbacke som alltid när jag är ute och springer. Jag trodde benen skulle lossna ett tag men jag tog mig upp och sedan var det inga konstigheter. Sista metrarna till bilen gick benen av sig själv och jag kände mig som en riktig sprinter ;)

wpid-Screenshot_2012-08-08-22-12-33.png

Det tar sig!


Träningsnarkoman?

Jag vet inte vad det har blivit med mig men jag älskar verkligen att träna just nu och jag längtar tills det börjar synas lite på kroppen också! :) Imorse sprang (joggade) jag ca 4 km. Efter några timmar så tog jag med mig Freja i vagnen och gick samma sträcka igen för att hämta hem bilen. Alldeles strax ska jag åka iväg till gymmet för att köra ett Core pass och efter det blir det 5 km löpning med Sandra! Det får räcka för idag tror jag :)

wpid-IMG_20120808_174224.jpg Don´t wish for it Work for it


Ny gardin!

Vi bytte gardin i köket häromdagen och det blev mycket bättre nu! Det fattas bara en schysst lampa att ställa i fönstret, har svårt att hitta någon som är lagom stor och som passar i ett köksfönster.. Ingen som har något tips på en fin lampa?

Före:

wpid-20120806_141706.jpg

Efter:

wpid-20120807_075817.jpg

wpid-20120807_075857.jpg Ursäkta de kassa bilderna, mobilkameran börjar balla ur. Men man kanske ser skillnaden ändå ;)

Vad tycks?


Hon bara går och går och går...

Igår när vi var i lekrummet uppe på murberget så gick Freja omkring hur mycket som helst och efter att vi hade kommit hem så gick hon mest hela tiden. Hon drog sig knappt fram på stjärten alls! Ramlar hon så ställer hon sig upp igen.. Min lilla fis.. Snart springer hon omkring och vi får jaga henne överallt ♥

CIMG5039

För bara några dagar sedan tog hon sina första steg och nu går hon flera meter!


Hurtbulle på morgonkvisten!

Har precis lämnat in bilen på verkstan för att fixa bromsarna! Mats trodde han skulle få sova en timme till men alla ungar vaknade samtidigt, precis när jag skulle åka ;) Jaja, nu är det bara att stoppa i lurarna och springa hem! image

Lekdejt!

Jag, Amanda och Freja följde med Zandra och Liam upp till murberget idag. Det finns ett ganska nyöppnat lekrum där som jag hört ska vara bra! Det var det! :) Både Amanda och Freja hade superkul och vi kommer absolut gå dit fler gånger, det är ju dessutom gratis! Äntligen finns det något att göra utan att det ska kosta pengar hela tiden!

CIMG5052 CIMG5053

CIMG5048 CIMG5051

CIMG5036 CIMG5033

CIMG5047 CIMG5038

Det var alldeles lagom med folk och dom jättestora kuddarna var hur sköna som helst att sitta och ligga i! ;)

Har ni lite att göra någon dag så tycker jag absolut att ni ska besöka lekrummet på länsmuseet i Härnösand!


5-barnsmamma, why not?

Det är alltid lika härligt när det kommer kompisar till barna hit och ska sova över, ikväll kom det dessutom 2 st! :) Dom får ta våran säng så dom kan sova alla tillsammans så intar jag och Mats soffan! Det har varit väldigt lugnt hittills och just nu sitter alla och myser framför en film. Att Amanda får vara en i gänget betyder jättemycket ♥

wpid-20120807_212448.jpg

Tjejligan!

Om det är så här enkelt att vara 5barnsmamma så varför inte? Kanske är lika bra att köra igång på en gång... :)


Sponsrad video: Kaxs Proxtec - KappAhl

Finns det en overall som har allt? Någon som är snygg, slitstark och som samtidigt håller vind och vatten borta? Det verkar som att KappAhl har lyckats med detta, kika in videon här nere!


Snygga tjejer!

Nu är tjejerna klara och dom blev jättesnygga och dom är så nöjda! :) image image image image image image Nu är det bara jag som skulle behöva en makeover!

Hos frisören!

Stortjejerna ska göra sig fina inför skolstarten så nu är vi hos frisören! :) Nora pratar om en sidecut och Amanda om en tuppkam så vi får se vart det här slutar... :S Så här såg dom ut innan iallafall: image image image image

Summering av cupen!

Idag var det alltså dags för kvartsfinal för tjejerna och vi mötte varandra, lite tråkigt men det är ju så det funkar! :/ Det var en väldigt jämn och spännande match, jag var så nervös och hade ont i magen :P Efter full tid stog det 0-0 och det skulle avgöras på straffar. Herregud, som om jag inte var nog nervös innan!! Nora plockades ut bland de 3 första som skulle lägga straffarna men det behövdes 22 straffar innan matchen var avgjord! De röda laget vann till slut och gick vidare till semifinal. Det var en hel del tjejer i det vita laget (Nora bl.a.) som var jätteledsna efter matchen, det var jättejobbigt att se och det tog ett tag innan dom hade hämtat igen sig :( Att Nora var en sån vinnarskalle trodde jag inte och det blir väl lite speciellt också när man möter sina egna.. Nu har hon släppt det iallafall och ser framemot kommande sammandrag som är kvar! :)

Här kommer lite bilder från igår och idag:

CIMG4912 CIMG4932 CIMG4937 CIMG4988

CIMG4990 CIMG5003

CIMG4999 Nora på väg att lägga sin första straff någonsin! :)

Alla tjejer gjorde en kanoncup och det var riktigt kul att titta på alla matcher! Det röda laget slutade iallafall 4 och det var riktigt bra gjort :)


En av presenterna!

Blev så glad då jag såg att en av Frejas presenter hade kommit med posten idag! :) image

Ja, vad säger man??

Gomorron! Shit, vad trött jag är.. Det är 4e morgonen som jag kliver upp tidigt nu och idag är det cupdag nr 3 och finaler! Noras match börjar 10.40 så vi fick iallafall 1 timmes "sovmorgon" idag.. Ska strax väcka stortjejerna. Freja har ju redan varit vaken någon timme :/ image Lite kaffe kanske piggar upp kroppen!? Nej just ja, jag dricker ju inte kaffe! :(

Hemma på permis!

Idag har det varit en STOR dag i mitt liv!

För 70 dagar sedan fick pappa en väldigt stor hjärnblödning och läkarna var väldigt skeptiska inför framtiden och jag trodde aldrig att jag skulle få se min pappa i livet igen. Han har gjort otroliga framsteg som jag inte trodde var möjligt och idag fick han komma "hem" på sin första permis!

Vi samlades hemma hos Lennart och Anette och hade en jättemysig eftermiddag tillsammans nästan hela familjen. Jag fick tårar i ögonen när jag såg att taxin rullade in på gården, aldrig hade jag vågat drömma om detta! Hjärtat bultade och jag var så GLAD ♥

Pappa fick äta sin efterlängtade pizza och vi pratade, skrattade och knäppte en massa kort på oss alla tillsammans. Jag har inte frågat pappa om jag får lägga ut några bilder än så dom får vänta lite :)

Tack alla för en underbar eftermiddag!

wpid-IMG_20120630_184526.jpg

Sluta aldrig hoppas, mirakel kan ske och min pappa är ett bevis på detta! ♥


Het, nöjd tjej!

Vilken förbannat skön känsla det är att orka hela vägen! Jag har idag för första gången någonsin sprungit HELA rundan jag varit ute på, kan ni fatta känslan jag känner?? :)

Jag satte upp små mål för mig själv hela tiden och när jag kom fram dit så flyttade jag fram målet lite till.. När jag kom nere vid donken och såg den lååånga backen hem tänkte jag för mig själv.. "Om jag har kommit så här långt så SKA jag orka hela vägen". And I did it!

När jag kom hem på gården och ramlade ihop på gräsmattan kom Amanda springandes och skrek: -Mamma, dör du!? Dör du!?

Bara lite tänkte jag för mig själv där jag låg spyfärdig! ;)

wpid-IMG_20120805_194906.jpg

wpid-Screenshot_2012-08-05-19-31-43.png

wpid-Screenshot_2012-08-05-19-31-54.png

Inte världens bästa tid men den skiter jag i just nu, jag är så glad att jag tog mig runt hela vägen springandes (joggandes!) Och detta trots att jag rökte i fredags mitt upp i allt kaos men det är en annan historia!

LYCKLIG TJEJ!


BIK vit!

image Det gick bra för Nora imorse, hon stog i mål och fick röra bollen typ 3 gånger. Tjejerna vann med hela 17-0!! Imorrn är det dags för kvartsfinal och förhoppningsvis både semi och storfinal! :)

En ny dag - en bra dag

Ska väcka alla barn nu och sedan måste vi göra oss klara. Nora har match 9.20 och efter det vet jag inte riktigt hur vi alls fördriva tiden. Kl 14 ska vi samlas hemma hos Lennart, pappa kommer hem på permis!!! :) Det blir en bra dag det här! :) Gomorron image

Dagens resultat!

Nu är vi äntligen hemma och nerslagna i soffan efter en lång dag på faggafältet! Tjejerna har varit riktigt duktiga och det har varit roliga matcher att titta på :) Här kommer då dagens resultat (vi ställer upp med 2 lag, BIK vit och röd)! Moffe BK - BIK vit 0-10 Njurunda IK - BIK röd 2-1 BIK vit - IFK Timrå vit 5-1 IFK Timrå vit/blå - BIK vit 1-3 BIK röd - Matfors IF 1-0 Vi vann alltså 4 av 5 matcher och alla tjejer att gjort sitt allra bästa i varenda match! Jag är en stolt fotbollsmorsa :D

wpid-IMG_20120804_085618.jpg

wpid-20120804_093452.jpg

wpid-20120804_153402.jpg

Det var väldigt svart på himmelen ett tag men vi klarade oss undan regnet (med undantag för lite duggregn i några minuter!).

Imorgonbitti är det dags för match igen!!


Skolstart!

Det är lite mindre än 3 veckor kvar till skolstarten, Nora ska börja i 3an och Amanda på 6års (ja, jag vet att det heter förskoleklass)! Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. När jag gick i skolan så minns jag att vi alltid följa med mamma till Birsta och handla lite nya kläder inför skolstarten. Det var bland det bästa jag visste! :) Jag har bokat klipptid till både Nora och Amanda till veckan och sitter nu och kikar runt bland de nya höstkläderna som har börjat trilla in både här och där. Det behövs nya skolväskor, jeans, tröjor, lite varmare skor mm.

Har kikat in Polarn O. Pyrets  nya kollektion och har hittat några favoriter som skulle passa tjejerna bra!

7322852865563 7322852865129 7322852858428

7322852857827 7322852858381 7322852858183

Vi får se om det är något av dessa plagg som hamnar i garderoberna! :)


Boring!

Det går bra för tjejerna i cupen men resultaten skriver jag senare! ;) Sitter i bilen just nu och laddar telefonen, batteriet dog och jag vill ju inte vara okontaktbar resten av dagen. Sista matchen för idag börjar om 1 timme och 20 minuter! Kanske ska slänga i mig en korv utan bröd under tiden? image Vi hörs! p.s Ni följer väl mig på Instagram? Inte? Gör det! Jannicen

Mittnorden cup

Nu är vi på plats i Fagervik! Första matchen börjar om ca 20 minuter och vi är taggade! :) image

Lömska sjukdom!

Halva natten tillbringades på sjukhuset, jag kom hem vid 6 imorse och har sovit totalt ca 3 timmar det senaste dygnet. Jag är slut i huvudet och kroppen skriker efter lite sömn. Snart får jag äntligen gå och lägga mig. Det blev alltså ingen renovering idag, har tagit det lugnt med barna och sett på film. I eftermiddag blev det nytt besök på sjukhuset men den här gången hälsade jag på pappa. Han var riktigt pigg och glad idag :)

Nu är hela familjen samlad och jag känner mig lugn igen! Den där förbannade sjukdomen är fan inte att leka med. Man vet aldrig vad som kan hända och jag tar inget för givet längre.

Den ska inte få förstöra min familj!

image image

Jag älskar er!


Känslostormar

Ledsen.Rädd.Chockad.Förtvivlad Kan inte låta bli att tänka på vad som kunna hänt om jag inte hade vaknat. Det är bara att gå vidare och kämpa mer än förr! Det ska bli bra, det finns inga andra alternativ! När du inte orkar mer så kämpar jag för dig

Helvete vad snygg jag kommer att bli!

Har kommit hem efter ett dubbelpass på gymmet... det blev både BodyPump och BodyBalance ikväll! Det känns bra i kroppen nu trots att armarna är som spagetti ;) Imorrn blir det träning i form av renovering ute i pappas hus ♥ Kanske får för mig att springa några varv runt huset också, vem vet? ;) Måste ge gärnet nu dessa veckor innan det är dags att knäppa kort igen, om det inte syns någon skillnad blir jag tokig!!

Snapshot_20120802_1 Snapshot_20120802 Det blir mycket skrivande om träning just nu men det kanske inte är så konstigt? Jag har gett mig fan på att bli snygg nu, en gång för alla!!


Min förmiddag!

Jag har hunnit med en hel del idag faktiskt men jag önskar att dygnet hade lite fler timmar!! Jag har ju inte hunnit berätta om semestern än och så vill jag ju visa upp dom fina tavlorna som har kommit och är inramade och klara :) Men det kommer... Hittills idag har jag iallafall hunnit med en promenad med Zandra och Liam, hämtat ut ett paket och varit på loppis. Hittade några fynd faktiskt ;)

wpid-Screenshot_2012-08-02-13-15-15.png

wpid-IMG_20120802_122143.jpg

wpid-20120802_131605.jpg En liten tjuvtitt på en av Frejas presenter! ;)

Har 2 av Frejas presenter hemma nu men väntar på något paket till, är så jäkla nöjd den här gången men jag vill hitta någon bra leksak också!

Har precis kommit på att jag bara har en månad kvar av min ledighet!! Jag ska ta tillvara på varenda dag nu :)


Det går framåt!

Här hemma tränas det för fullt :)

[videofyme id="587140" width="480" height="320"]

Nu säger kroppen ifrån!

Efter en väldigt lång dag i Birsta och Sundsvall så säger kroppen ifrån så det är bara att lägga sig! Vi kom till Birsta vid 9 imorse och kom inte hem förrän vid 19.30. Då slängde jag i mig lite mat och bytte om och sedan for jag ner till Sundsvall för att hämta Nathalie och Jens vid tåget! Dom hade haft det bra på semestern och det ska bli kul att kunna umgås lite igen. Snart flyttar dom och om en månad går jag tillbaka till jobbet så jag ska verkligen ta tillvara på de sista veckorna nu! :) Nora och Amanda fick vara med farmor under dagen och det var nog tur det med tanke på hur mycket vi har flängt omkring.. Jag avslutade iallafall min kväll med lite hallon och grädde, aldrig fel! ;)

wpid-IMG_20120801_232400.jpg


Det blir ingen dag på stranden..

...men däremot i Birsta! Vi ska möta upp Malin och Emil nu för lite frukost på charm och sedan ska vi handla färg och grejer till pappas hus! :) image Det blir säkert en bra dag!

RSS 2.0